Showing questions tagged: Show all questions

Slow Firefox

System: MSI B640 Tomahawk. I5 10600KU 32GB RAM Video: MSI 3070 X3 System Drive: 250GB fast Samsung SSD, with 50% free. System OS: W10Pro_x64 21H1, Defender, no Firewall,… (read more)

System: MSI B640 Tomahawk. I5 10600KU 32GB RAM

Video: MSI 3070 X3

System Drive: 250GB fast Samsung SSD, with 50% free.

System OS: W10Pro_x64 21H1, Defender, no Firewall, no extra AV. Firefox_93.0_x64

Network: TYPE: Dedicated FIBER LAN Provider: Telenet Account Type: FIBER_200 Plus +


Addons: Adblock + µblock FBPurity Block Sender New Tab Override Cookie Manager and Cookie quick Manager Auto-High-Quality for youtube Ant Downloader Video Downloadhelper Cute Save Button WebP Image Converter Translate Web Page

Additional Information: Open Pinned Tabs: In between 25 and 60, depending on my current activities.

Tried: Disabling each add-on until all were off. Safe Start. Nothing helps.

Understandings: 1) No browser is made to run up to 60 open tabs (possibly even more)!!! 2) I run a "plethora" (compared to most users) if add-ons; these also bring the use speed down. 3) Resource used: 2GB (with "mere 30 pages" open.

BUT: DESPITE that: I ALSO understand that, considering my system and Network Type, it should not even be problematic with 200 pages open at once. 2GB over 32GB of RAM? Not the slightest issue (and it often runs at 4GB RAM in use). My CPU never runs half high, even when I have like 60 pages open: Should not be an issue then either. My Video Card has plenty resource over as well when at highest for me usage." Again, it should be no issue. My Fiber Netware? Telenet BVBA, Mechelen Test results: Ping: 5ms Jitter: 2ms Download: 904.2 Mbps Upload: 038.3 Mbps Not the best, not the worst, but for simple browsing, more than, I would assume, plenty.

So, what gives, what is the issue? No extreme strain on the system, no background high-resource issues, sure: one or two add-ons in Firefox but these as well do not strain my system, no AV issues, no Firewall issues (I turned that off, I fail to get the need for one as a house-dog-tree user), yet slow performance. Also, while 30'ish tabs running, 2GB used of RAM? My my, what the hell do they do as Site Admins to have these amounts (and NO, I do not do porn, thank you.  :P I am well aware of other people having insane issues surfing porn, as I helped many of these folks)? Sure, Deviant is a larger one that is open, being a graphical site, but like Quora, FB, Hot- and G-Mail and similar, these ain't, so to get a 2GB usage is weird, I would assume. I said, assume: yes, I am not specifically an internet know-all, I know of networking as a former NOVEL Netware Supervisor under UNIX (also Spupervisor), but Networking in a company is not the same as internet.

So, what is going on, why is my browser so slow? Having turned of all and 1 page open it's lightning fast, but now ... So, it is the open tabs, and the add-ons, though when turned off, I see no real difference. Brings it to tabs. How come, it is this "heavy", even for my system, please?

Thank you. Xog.

Asked by Xogroroth 1 week ago

Last reply by Xogroroth 1 day ago

How do I disable the "Forget About This Site" warning?

The latest update added a new warning to the "Forget About This Site" feature. I use this sometimes, and when I saw this warning for the first time yesterday, I knew it w… (read more)

The latest update added a new warning to the "Forget About This Site" feature. I use this sometimes, and when I saw this warning for the first time yesterday, I knew it was going to be a pain in the arse. I understand it's useful to some people, but I do not want to see it every time. How do I disable this warning?

Asked by David_H23 1 week ago

Last reply by David_H23 14 hours ago

After the update to FireFox Ver: 93.0 CenturyLink's webmail webpage wiil no longer load/display

All PCs are Windows 10 (64) Home or Pro After FireFox updated to ver 93.0 (64 bit) the CenturyLink Webmail page fails to load properly (all I get is a blank screen). I kn… (read more)

All PCs are Windows 10 (64) Home or Pro

After FireFox updated to ver 93.0 (64 bit) the CenturyLink Webmail page fails to load properly (all I get is a blank screen). I know this is because of version 93.0 because the last PC I checked it on (My Windows 10 (64) laptop) still had FireFox 92.0.xx loaded and the webpage loaded fine, then the browser updated and the webmail page failed to load properly. The CenturyLink Webmail Page loads fine on Google Chrome and on Microsoft Edge.

Troubleshooting: In addition to the usual clearing browser data I even tried resetting FireFox on one of my PCs. It didn't help.

Centurylink tech support says there is nothing wrong with their Webmail and to use another browser.

I've attached a screen capture of what I see.

Asked by Big Steve 1 week ago

Last reply by Big Steve 6 days ago

Google pages fail to load at random intervals

Firefox will randomly stop resolving google search results. At random times, no search entered at the top url bar will resolve. The browser will just change the text in t… (read more)

Firefox will randomly stop resolving google search results. At random times, no search entered at the top url bar will resolve. The browser will just change the text in the bar, and then won't do anything else. If there is a Google page already open, it won't load any links from the results. Google.com won't even load. This typically lasts about 2-5 minutes.

I've seen this in both Windows and Linux. Linux Builds I've tested were the Flatpak from flathub, the snap, the Fedora Repo, and the Tarball binary. They all had the same result after a while of using it. This also happens on both my home network as well as my work network.

I have cleared my profile by manually deleting the folder in appdata or in ~/.mozilla, and tested with no extensions and no setting tweaks. The only tweak I made is disabling DNS over HTTPS. If I change the default search engine to DuckDuckGo or something else, It no longer happens. but that's because it's not trying to access a google domain.

I have attached a gif of my issue.

Asked by Joshua 5 days ago

Last reply by Joshua 1 day ago

Having to fix FF93 problem only with Windows Recovery

FF 93.0 64-bit - Windows 10 When I booted up the system and ran FF the first time for the day, its window opened, and it even asked for the primary password. After that, … (read more)

FF 93.0 64-bit - Windows 10

When I booted up the system and ran FF the first time for the day, its window opened, and it even asked for the primary password. After that, nothing I typed in the URL box came out. I could open new tabs but not able to switch to them. All Chromium-based browsers and Edge in the same system worked fine.

I did the following trying to fix the problem: I restarted Win10 and ran FF93. Same problem. I restarted using Troubleshooting Mode. Same problem. I reinstalled using the complete package. Same problem. I installed using FF92 and FF91. Same problem. I refreshed FF93 using Troubleshooting Mode. Same problem. I used Win10 Safe Mode to run FF93. It worked. I uninstalled FF93, removed as much as I could all traces of FF and Mozilla in the Win registry, and reinstalled FF93. Same problem.

In the end, I had to use Win10 Recovery and revert to an earlier date to fix it.

The first incident happened about two weeks ago. It happened again this morning. My use of PC has been routine for years, I would say for more than a decade, or at least in the last five years. No extraordinary applications or routines.

BTW, I haven't updated my Win10 in years, because doing so often times gave me new mysterious issues to troubleshoot, courtesy of MS. You should very well know Win updates produce issues, and the bug fixes following them produce even more. The annoying thing is I would research on the issues and find out later (sometimes days) that the updates were the culprits.

This is the second time it happened to my FF93, and I feel I have to report this to get some idea about why this is happening (only to me?) and how to fix or prevent it without having to go into Recovery (again?).

Asked by mobilesuit600 1 day ago

Last reply by mobilesuit600 9 hours ago

Bookmark toolbar items not appearing on bookmarks bar

Hi, My bookmark toolbar is visible and bookmark toolbar items is on it. However, they're not appearing on the bar. I just rebooted my PC, and have closed and re-opened th… (read more)

Hi, My bookmark toolbar is visible and bookmark toolbar items is on it. However, they're not appearing on the bar. I just rebooted my PC, and have closed and re-opened the browser. I can only access them from the bookmark menu > bookmark toolbar. Relatedly, Firefox Home is not appearing when opening the browser, but my new tab page (Earth View extension) is.

Asked by rburke88 5 days ago

Last reply by rburke88 5 days ago

Is My Browser Compromised?

I noticed the following message at the top of my browser settings page - "Your browser is being managed by your organization." Except, this is on my home computer and not… (read more)

I noticed the following message at the top of my browser settings page - "Your browser is being managed by your organization." Except, this is on my home computer and not being managed by an organization. Is my browser compromised?

Asked by jclane64 4 days ago

Last reply by jclane64 4 days ago

Problem downloading audiobook files (.aax) from Audible.com

Using Firefox browser for iMac. Recently (10/10/2021) attempted to download .aax files from Audible.com. Files were unexpectedly converted to .mp4 files, making files u… (read more)

Using Firefox browser for iMac. Recently (10/10/2021) attempted to download .aax files from Audible.com. Files were unexpectedly converted to .mp4 files, making files unusable by iBooks. Conferred with Audible Tech support. Audible Tech confirmed that .aax files are the proper format and that they did not/do not make any format conversions on their end. Audible Tech then suggested trying download with Safari. Download (of .aax files with Safari) was successful and maintained proper (.aax) format. Audible Tech said that he had not encountered this issue before and that it seemed to him that the Firefox browser may be responsible for the unexpected conversion. In the past I have used Firefox many times to successfully download .aax files from Audible.com, most recent prior to this problem was on (9/11/2021). I am notifying you simply to advise that you may have a programing glitch within the download programing portion of the latest version of Firefox (ver. 93.0 - 64 bit) for iMac(s).

Asked by SkyTraveln 6 days ago

Last reply by SkyTraveln 1 day ago

BSOD DRIVER POWER STATE FAILURE

I am using a Cambio W101 tablet with windows 10 21H1 and Firefox 93.0. After getting the BSOD with the error message DRIVER POWER STATE FAILURE I followed the recommen… (read more)

I am using a Cambio W101 tablet with windows 10 21H1 and Firefox 93.0.

After getting the BSOD with the error message DRIVER POWER STATE FAILURE I followed the recommended suggestions like checking the drivers, removing the sleep mode, changing the power options.

I continue to get the BSOD only in one specific situation but frequently. It is when I use Libreoffice as my active window, while Firefox is inactive in the background. When I use either only Libreoffice or only Firefox as my active window nothing happens. There has also not been problems with other programs.

Does an inactive Firefox do something which triggers the BSOD?

Asked by walumg 1 day ago

Last reply by walumg 1 day ago

blocking email contacts

Firefox is blocking several of my email contacts, without my consent. I would like these restored as I have signed up for these emails. Any help would be appreciated! … (read more)

Firefox is blocking several of my email contacts, without my consent. I would like these restored as I have signed up for these emails. Any help would be appreciated!

Asked by grammiepnut 1 day ago

Last reply by grammiepnut 18 hours ago

v2 and v4 icc profiles, Firefox is failing

I was disturbed to find in a test for v2 and v4 icc support from the color.org website (International Color Consortium), "Is your system ICC Version 4 ready", which Firef… (read more)

I was disturbed to find in a test for v2 and v4 icc support from the color.org website (International Color Consortium), "Is your system ICC Version 4 ready", which Firefox failed.

I found out that what the ICC refers to as "system" references browsers. My computer is an iMac OS X 10.13.6 and my Firefox is v93. The test is https://www..color.org/version4html.xalter. There is a link that brings the test up in PDF, which I think is necessary as the link itself seems to be only a picture.

Other photography sites have pointed this use of the word "system" out for, in my case, Safari and Chrome for instance. I tried Safari and ran the PDF test. It passed. I tried Firefox again (and again) it failed every time. Other people have had the same result, as in the following quote, "...Houston we have a problem...".

One of the most helpful websites I have found for this, mostly from fine photography sites, was https://gregbenzphotography.com/photography-tips/how-to-setup-proper-color-management-in-a-web-browser. This website had six tests for browsers. Firefox passed every test except test #6. Using Safari, it passed all including test #6. You could try it with Chrome.

This website, and many others, suggested a Firefox enabling correction that starts with typing into a Firefox address bar about:confg click, and after some scary warnings, type in gfx.color_management.mode (set to 1), click, then gfx.color_management.enablev4 (set to true), click, then gfx.color_management.rendering_intent. (set to 1 relative colorimetric--or to 0 for us Philistines). Restart Firefox.

Didn't work, Firefox still failed. I tried this many times, same result. Read the last sentence of the Summary on that website.

I'm sad to do this, but sending my even relatively elementary images to an outside printer, using PDF/X1a to KDP or IngramSpark for instance, I'll use Safari because I don't trust what Firefox might do. If anyone knows a way for Firefox to pass muster with the ICC, I will gladly use it.

Asked by John 1 week ago

Last reply by John 11 hours ago

Internet history

I have an issue where I think someone hacked my computer and accessed internet sites causing financial problems for me. When I search the internet history 4 and 5 months … (read more)

I have an issue where I think someone hacked my computer and accessed internet sites causing financial problems for me. When I search the internet history 4 and 5 months back I get the same results for month 4 as I get for month 5. I know the location and times I am looking for but they are not showing up in the history (thinking that I did this and don;t remember). Ay idea how I can determine if access was established by my computer or why I am seeing duplicate information on different months?

Asked by tld6008 3 days ago

Last reply by tld6008 2 days ago

Please unlock my account (valid email)

Hi, I have been using Firefox sync for many years now. I just got a new computer and when I tried to connect with my account, I received a message saying Firefox has lock… (read more)

Hi,

I have been using Firefox sync for many years now. I just got a new computer and when I tried to connect with my account, I received a message saying Firefox has locked my account.

Would you please fix this asap? I use your browser to work and not having my account back would force me to switch to Chromium, which I don't want to. Please note my account and my email address are both legit. Thanks

Asked by Ramen 1 day ago

Last reply by Ramen 1 day ago

Change icon images

Hi, my desktop are mostly the same Firefox images and it's hard to find the one i want. I right click the icon and in properties i found a few images i could use. Is ther… (read more)

Hi, my desktop are mostly the same Firefox images and it's hard to find the one i want. I right click the icon and in properties i found a few images i could use. Is there a simple way to change some of them. I looked online and you have to down loads something, it didn't look easy. I hope I don't have to leave Firefox just to change my icons. Steve

Asked by stardizz6 1 week ago

Last reply by stardizz6 6 days ago

Extracted svg figure is different with which show in orginal html file

I have a local HTML file which executes some js functions to draw svg figure. The browser rendered the HTML well, and then I extracted the svg conent from console using c… (read more)

I have a local HTML file which executes some js functions to draw svg figure. The browser rendered the HTML well, and then I extracted the svg conent from console using console.log(document.getElementsByTagName('svg')[0].outerHTML) and save as "t.svg". I found there was a slight difference between figure in "t.svg" and the orignal HMTL rendered by browser. But when I redid these in chrome and ms edge, the "t.svg" and the HTML were exactly same.

Asked by xiestcn 6 days ago

Last reply by xiestcn 5 days ago

Firefox keeps redirecting my localhost web page to another internet domain

I am a web developer who often writes websites on my own local computer. I use Apache web server, and using both the httpd.conf file and Windows' "hosts" file ( C:\Window… (read more)

I am a web developer who often writes websites on my own local computer. I use Apache web server, and using both the httpd.conf file and Windows' "hosts" file ( C:\Windows\System32\etc\hosts ) I can make an alias for 127.0.0.1, otherwise known as localhost. Because my name is greg, I can add a server name to my localhost, like http://greg/test.html.

This works pretty well, but sometimes when I add a new alias, like greg or gregory, Firefox doesn't pick up on it right away. I can go to http://greg/test.html in Chrome, and it goes to the local web page just fine. But if I try it in Firefox, it tries to redirect me to "http://www.greg.com". The usual fix is to go into Settings -> Privacy & Security -> Cookies and Site Data -> Clear Data -> Cached Web Content, then press CLEAR.

But this doesn't always work, and it seems like no matter what I clear, Firefox insists on not looking up my local server alias, but instead redirects me to https://www.greg.com.

How do I force Firefox to look for http://greg/ only on my local server?

Asked by gregory.george.lewis 4 days ago

Last reply by gregory.george.lewis 4 days ago

https-only mode is warning me against sites that are https

I have enabled https-only mode, but now Firefox is warning me against accessing various perfectly OK https sites, e.g. https://www.totalenergies.fr … (read more)

I have enabled https-only mode, but now Firefox is warning me against accessing various perfectly OK https sites, e.g. https://www.totalenergies.fr

Asked by BarbaraD 2 weeks ago

Last reply by BarbaraD 3 days ago

Getting URL of latest version of an extension

Greetings, I am a sysadmin working on an enterprise deployment of a Firefox extension, specifically this one: https://addons.mozilla.org/hr/firefox/addon/bitwarden-passwo… (read more)

Greetings,

I am a sysadmin working on an enterprise deployment of a Firefox extension, specifically this one: https://addons.mozilla.org/hr/firefox/addon/bitwarden-password-manager/

It's a password manager called BitWarden.

I am deploying the extension using the official Firefox ADMX templates, so far I configured most settings correctly. When I am deploying the extension to my users (I am using Microsoft Intune), I need to provide an URL from where the extension will be downloaded. I found that URL by copying the link from the 'Add to Firefox' button from the https://addons.mozilla.org/hr/firefox/addon/bitwarden-password-manager/ link.

I found the link to be: https://addons.mozilla.org/firefox/downloads/file/3843699

What I want to know is the following: 1. Will this link stay the same for all future BitWarden extension versions? 2. Is this something that changes when a new Bitwarden extension gets released or is this link static? 3. Is there perhaps a link which automatically redirects the download to the latest available version?

Some online guides say that a 'latest.xpi' string needs to be appended to the add-on's page (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/bitwarden-password-manager/ in this case), but I found that not to work. If I go to https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/bitwarden-password-manager/latest.xpi, it throws an "page not found" error.

Thank you in advance!

Best regards, Nemanja Simpraga

Asked by simpraga.nemanja 3 days ago

Last reply by simpraga.nemanja 3 days ago

menus very short

All the firefox menus are suddenly very short. Unable to take screen shot as when I try with the Snipping Tool, the menu disappears. Windows 10, Firefox version 93.0 (6… (read more)

All the firefox menus are suddenly very short. Unable to take screen shot as when I try with the Snipping Tool, the menu disappears. Windows 10, Firefox version 93.0 (64 bit)

Asked by jvosburgh15 2 days ago

Last reply by jvosburgh15 2 days ago

Font problem on FireFox for windows (windows 11)

Hello, I have a problem displaying fonts in FireFox. At some websites they are badly readable. In Chrome I do not have this issue. I already browsed several solutions. If… (read more)

Hello,

I have a problem displaying fonts in FireFox. At some websites they are badly readable. In Chrome I do not have this issue. I already browsed several solutions. If I switch off "llow Web Sites To Choose Their Own" it works for the website in the screenshot that is then correct (same as chrome) but other website (like ads.google.com) then have problems.

Safe Mode did not make a difference.

Also I tried this "exe" file to set windows font, which I forgot the whole file name. Also did not work. I have it not only at one website but it happens more often.

I use the most recent FireFox for windows 93.0 (64-bits) The website as an example is https://www.retourplaza.nl/152006-broodbakmachine.html And then any PDP (product detail page)

Image FireFox with bad readable font on top. The chrome one is the bottom picture.

https://imgur.com/a/MM4x63e

As written I have it on more websites.

Thanks for helping out.

Asked by lantaarnpaal 4 hours ago

Last reply by lantaarnpaal 4 hours ago