Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

How to restore address bar behavior and line height in 75.0?

Firefox 75.0 has just been released. Address bar has been ruined with dynamic size and lines with increased height. For some unknown reason Mozilla developers think that … (read more)

Firefox 75.0 has just been released. Address bar has been ruined with dynamic size and lines with increased height. For some unknown reason Mozilla developers think that taking away more vertical space will help their browser have "Focused, clean search experience that's optimized for smaller laptop screens" as they state in the release notes. Outrageous.

Now tell me how to go back to the old behavior.

I want a full horizontal length search result widget as it was before.

I DO NOT want an ENLARGED address bar while searching. Simply annoying that it changes its size and looks like popping out from the upper top toolbar every damn time I type something into it.

I want the ORIGINAL LINE HEIGHT of search results in the expanded address bar.

I want an address bar that doesn't expand when focused with Alt+D, like the old one.

I haven't found an about:config option to restore old behavior. However, a userChrome.css workaround is still good for me.

Asked by highbaser 4 months ago

Answered by elched 4 months ago

  • Solved

Can't Undo permanent private browsing...?

I was messing around with Privacy & Security settings. Under Cookies & Site Data, I checked Delete Cookies & Site Data when Firefox closes. I've decided I d… (read more)

I was messing around with Privacy & Security settings. Under Cookies & Site Data, I checked Delete Cookies & Site Data when Firefox closes. I've decided I don't like it and want to uncheck it. But now it's greyed out and I can't find any way to change it back. It says I'm in permanent private browsing mode. There MUST be a way to change this back to how it was! What is it???

Asked by BlueAZ 3 months ago

Answered by jscher2000 3 months ago

[Sorry. We’ve locked your account.] Brand new account got locked because I couldn't receive the confirmation e-mail as the e-mail was still unusable

Today I switched the Firefox Sync account from old one to new one (just personal hobby, won't use the old e-mail anymore). I received this message: "The confirmation emai… (read more)

Today I switched the Firefox Sync account from old one to new one (just personal hobby, won't use the old e-mail anymore). I received this message: "The confirmation email we sent to ******@********* was returned and we’ve locked your account to protect your Firefox data. If this is a valid email address, let us know and we can help unlock your account." because the new e-mail was inactive for 48hrs so. It was my bad, I registered the new e-mail to Firefox Sync not long after it was made, so I have to wait for 48hrs till it is usable (provider's policy). Err... I'm not sure if the e-mail I wrote got auto-censor or not, so I censored it myself. I can give it to you whom concern later, if necessary. But I don't get the point here. How can you protect my Firefox data if it is just a whole new account that even not login successfully first time, still waiting for e-mail verification?

Asked by ftwh 3 weeks ago

Last reply by Emre Turunç 2 days ago

Can't close tabs in Firefox browser on Chromebook

Installed Firefox on chromebook. Opens fine. But can't close tabs using X at top except main one which then askes to close all tabs. Just keep creating new tabs for eac… (read more)

Installed Firefox on chromebook.

Opens fine. But can't close tabs using X at top except main one which then askes to close all tabs.

Just keep creating new tabs for each link clicked.

Asked by lukaswillcocks 1 week ago

Opening links in any desktop app to open up in Nightly broken, what's going on?

Opening links in any desktop app to open up in Nightly is broken for me since a few months, I didn't really change anything on my side. The bug report so far has been ign… (read more)

Opening links in any desktop app to open up in Nightly is broken for me since a few months, I didn't really change anything on my side. The bug report so far has been ignored, and this is a pretty major breakage. Does anyone have an idea what I could check out on my system to get this fixed or provide info for the bug so that somebody actually looks at it? EDIT: Please note Nightly initially launches fine, SO THERE IS NO PROBLEM OPENING THE PROFILE. There is also no problem with a previous instance being stuck preventing the new one from launching - I don't want to launch a new instance, I want to open a link, and I can interact with the running instance just fine and it's definitely not stuck.

This is what I get 50% of the time I try to open a link:

"Close Firefox" "Firefox is already running, but is not responding. To use Firefox, you must first close the existing Firefox process, restart your device, or use a different profile."

(While firefox is perfectly happily running.)

xdg-open https://same-url-iclicked

works. So that makes it even weirder. My system is a boring Fedora 32 desktop, and I didn't change anything I could think of when this suddenly broke.

Here is my two months old ticket that so far went ignored: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1645038

Asked by itsbrokenforsomereason 1 week ago

Last reply by itsbrokenforsomereason 6 days ago

MainThread process in Linux: is it just a new name for firefox?

In the last few days, a process called MainThread, using a lot of CPU time, has started appearing in my Ubuntu system monitor "top". I was worried that it was malware, a… (read more)

In the last few days, a process called MainThread, using a lot of CPU time, has started appearing in my Ubuntu system monitor "top". I was worried that it was malware, and checked to see if it might be part of software I had recently installed. After checking with the software providers I had most recently dealt with, I didn't find any that said the MainThread process belonged to them. Then I noticed that the "firefox" process had disappeared from the system monitor. I suspect that MainThread is the new name for firefox, but I would like some confirmation of that theory. If that is the case, why change the name of the process from something recognizable to something unrecognizable? Thanks for any help you can give!

Asked by nhpeacenik1 5 days ago

How can I restore the default theme?

Recently, I wanted to try the dark theme for Firefox, but when I decided to switch back to the default theme, the result was that I still have the dark theme. How can I r… (read more)

Recently, I wanted to try the dark theme for Firefox, but when I decided to switch back to the default theme, the result was that I still have the dark theme. How can I really return to the default theme?

I am running 68.11.0esr on 64 bit Linux.

Asked by goto_hell 5 days ago

Last reply by cor-el 5 days ago

How do I use "window.open" to open a new window with a menubar?

menubar no longer shows in a new window opened with window.open? I am running Firefox Ver. 79.0 (64-bit); Mozilla Firefox for Ubuntu canonical - 1.0; on Ubuntu Bionic 18.… (read more)

menubar no longer shows in a new window opened with window.open? I am running Firefox Ver. 79.0 (64-bit); Mozilla Firefox for Ubuntu canonical - 1.0; on Ubuntu Bionic 18.04 I use the following javascript code in <head> to open a new window: <script> </script> The body is as follows: <body bgcolor="#F2E8DE" onLoad="nameThisWindow()">

Click <a href="javascript:openHomePage()">Open Homepage</a> to open Homepage.htm in a new Window. </body> This code will not display the menubar in the new window (HomePage). The new window opens, resizes, relocates, has scrollbars, has address bar and has the [Open menu] option to the right of the address bar. The way it should except for the menubar on my desktop computer. If I right click on [Open Menu] in the new window it shows a check mark before Menu Bar. If I uncheck it, it closes the menubar in the window that opened it (HomePageCaller). If I click on Customize in HomePage, it opens the customize window in a new Tab in HomePageCaller. If I open a link in HomePage with "Open Link in New Tab" it opens the link in HomePageCaller. If I open a link in HomePage with "Open Link in New Window" it opens the new window with a menubar like it should. I have opened about:config to change all nine of the "dom.disable_window_open" options to "false" and restarted the computer. This did not change anything? I have removed all content from the<head> except the <title> in the new window page. I have removed all content from the <body> except a line that says it is the new window. All to no avail. Thank you for any help someone can provide, Rob

Asked by Rob 5 days ago

Add-on shortcuts are missing

I've just installed Firefox 79.0.1 on Manjaro and the add-on shortcuts that normally appear to the right of the address bar are missing. Even when selecting "Customize", … (read more)

I've just installed Firefox 79.0.1 on Manjaro and the add-on shortcuts that normally appear to the right of the address bar are missing.

Even when selecting "Customize", there are no icons/shortcuts for my installed add-ons. I tried selecting "Restore Defaults" on the customize page but the add-on shortcuts are still missing.

I also have tried uninstalling and reinstalling the add-ons and reintalling firefox itself multiple times.


This is particularly frustrating because one of my add-ons is a password manager and without the shortcut I have to manually enter all my passwords. =(

Asked by Oregano Joe 5 days ago

Last reply by cor-el 5 days ago

Video Lagging at other platforms other than youtube.

I dual booted Ubuntu 19.10 in my laptop alongside Windows 10. The videos in my Firefox browser (on Ubuntu) lags in between, it plays smoothly and after sometime it lags.… (read more)

I dual booted Ubuntu 19.10 in my laptop alongside Windows 10. The videos in my Firefox browser (on Ubuntu) lags in between, it plays smoothly and after sometime it lags. The lagging is not so worse, but still it disturbs me from watching the video. If I play the same video in Windows in Firefox the video plays well. The main problem is with the site ' www.geeksforgeeks.org ' in Ubuntu (Linux) and the same site plays well in Windows Firefox. I have tried fixes like : 1) 'set media.benchmark.vp9.fps = 0' 2) https://support.mozilla.org/en-US/questions/1245735 but they didn't work.

System specs : 8gb of RAM 4gb of Dedicated Graphics card of AMD Radeon RX 560X AMD Ryzen 5-3550H processor

Asked by Bipin Jadav 5 days ago

Last reply by Bipin Jadav 4 days ago

Cookies get changed unexpectedly when making requests to web app

I'm Developing a Web Application I make a GET request to a web app with Fetch API, It shows "No headers for this request" in developer tools, and the cookies get changed … (read more)

I'm Developing a Web Application

I make a GET request to a web app with Fetch API, It shows "No headers for this request" in developer tools, and the cookies get changed as if the request were sent without any cookies and the web app assigned a new cookie. Are cookies sent by default with GET request using Fetch API in firefox?

When accessing page directly instead of Fetch API the request seems to go through every other "F5 Press", and otherwise the same problem occurs.

It works on chromium - trying to figure out what could be different - if it's a problem with firefox or my backend - any ideas? Thanks

Firefox Version 79.0 on ArchLinux Flask/Gunicorn/Nginx on Debian

Asked by eingleVi 4 days ago

Last reply by eingleVi 4 days ago

  • Solved

Can't upload videos on twitter

Every time i try to upload a video on twitter, I get the error from the 1st image. Videos work fine, only uploading to twitter doesn't work I have tried: - installing ubu… (read more)

Every time i try to upload a video on twitter, I get the error from the 1st image. Videos work fine, only uploading to twitter doesn't work I have tried: - installing ubuntu-restricted-extras and x264 - installing the addon "HTML5 Everywhere" - installing/uninstalling flash - enabling/disabling hardware acceleration My laptop's specs are in the 2nd image

Asked by Anton 4 days ago

Answered by Anton 3 days ago

Search: Using multiple wikipedia search engines, they get deleted again and again

Hi. I don't know what it is but for whatever reason from time to time (probably caused by updates) all but one of my added wikipedia search engines (searching different l… (read more)

Hi. I don't know what it is but for whatever reason from time to time (probably caused by updates) all but one of my added wikipedia search engines (searching different languages) get deleted. Is there a way to tell Firefox not to do this? Or, when there's none, could anybody please change this? Now? I've dealt with this for years and it annoyed me to no end and today's the day I'm gonna change something about it.

Asked by A 4 days ago

Last reply by Standard8 3 days ago

Local Html files are not being displayed correctly.

<html> <h1>hello 23</h1> </html> When I am loading this local .html(above template) file , then as in heading h1 , only hello is being displayed ,… (read more)

<html> <h1>hello 23</h1> </html>

When I am loading this local .html(above template) file , then as in heading h1 , only hello is being displayed , the number 23 is not being displayed .

This is happening in all my Html files. The integers are not being displayed in my web browser.

Asked by ashu 4 days ago

Last reply by cor-el 4 days ago

all my passwords got erased

I opened up my computer this morning just to find that all my passwords where erased. i was logged out of my account so i logged back into my normal one and i found that … (read more)

I opened up my computer this morning just to find that all my passwords where erased. i was logged out of my account so i logged back into my normal one and i found that all my bookmarks, addons and history was all there. the only thing that wasnt where my passwords. im running kubuntu 18.04 and have updated my pc and restarted it and none of my passwords showed up. is there any way i can recover them or will i have to add them all back manually.

Asked by alpha9292 3 days ago

error code PR_END_OF_FILE_ERROR

Every time when i try to use YouTube and google in Firefox i get the error massage "secure connection failed" and the code is :PR_END_OF_FILE_ERROR". This is very annoyi… (read more)

Every time when i try to use YouTube and google in Firefox i get the error massage "secure connection failed" and the code is :PR_END_OF_FILE_ERROR". This is very annoying issue please help me to resolve the issue

Asked by ss2952789 3 days ago

Last reply by FredMcD 3 days ago

Stereo balance is way off.

Ok. So Im on Arch Linux. Tried downgrading 78, works correctly. I have firefox dev edition ver 80 and the left channel is about 64x quiter than right. Does any one have s… (read more)

Ok. So Im on Arch Linux. Tried downgrading 78, works correctly. I have firefox dev edition ver 80 and the left channel is about 64x quiter than right. Does any one have similar problem or knows how to fix it? Firefox problem - confirmed (ALSA, pulse with or without jack aren't the problem there) It's not a preference, setting, addon - confirmed. (started browser with brand new browser profile) Isn't update problem - disconfirmed (It did break after update. Downgrading and faking profile(browser version) worked fine.)

any help, or even a way to find what and where it is caused would be helpful. I did look into a shit ton of setting and debug menus, to find that everything is in norm.

(pls ignore these extensions, i will do cleanup soon and they aren't a problem here anyways)

Asked by archbert 3 days ago

"Open containing folder" opens at the file level itself, not the containing folder [Arch Linux, Firefox 79]

Hi! Since a few months I can't open the opening folder after downloading a file. Normally, I download a file, then click on the button "open containing folder" on the rig… (read more)

Hi! Since a few months I can't open the opening folder after downloading a file.

Normally, I download a file, then click on the button "open containing folder" on the right of the download file. the default file manager opens up then at the level just above the file downloaded. But, a few months ago, this stopped working: Clicking on "open containing folder" launches the file manager but directly at the level of the file: And this makes the file manager launches the file by the way with the default program.

Settings: Arch Linux, Firefox 79

Asked by gustavklopp 2 days ago