Showing questions tagged: Show all questions
  • Archived

WidevineCdm crash

Hi I recently updated to 78.10.0 vers and now when I try to play Netflix I get the WidevineCdm crash message and Netflix won't play I have refreshed Firefox and restarted… (read more)

Hi

I recently updated to 78.10.0 vers and now when I try to play Netflix I get the WidevineCdm crash message and Netflix won't play

I have refreshed Firefox and restarted my Mac several times and disabled the Adobe Shockwave player.

Nothing works.

Can you please help me?

Asked by stefan.bagg 7 months ago

Last reply by cor-el 3 months ago

  • Archived

WidevineCDM plugin keeps crashing

Hi everyone, it's been 2 days now since every time I open Netflix and Amazon Prime videos won't play. A yellow bar saying: "The WidevineCdm plugin has crashed" keeps comi… (read more)

Hi everyone,

it's been 2 days now since every time I open Netflix and Amazon Prime videos won't play. A yellow bar saying: "The WidevineCdm plugin has crashed" keeps coming up!

I'm using Firefox and I'm on a MacbookPro.

I've tried everything: restarting/shutting down device; reinstalling Firefox; deleting widevine folder and activate it from the adds on page; tried on other browsers (works on safari but not on chrome); contacted Apple / Netflix / Amazon / Google nobody was able to help; I also ran these websites with my Mac in safe mode...nothing was able to resolve it.

What can I do to fix it please?

This started to happen out of the blue...I haven't installed anything! It was working fine until the day before...

Asked by alessandro.ciminata 7 months ago

Last reply by chantalrouyr 7 months ago

  • Archived

Update on/about 21 April 2021 broke WidevineCDM for many users, breaking Netflix/Spotify/etc. (thread of threads)

Each of the threads below is someone reporting the same problem (which I also have), with the same timing. Suddenly on 21 April 2021 all (?) major streaming sites started… (read more)

Each of the threads below is someone reporting the same problem (which I also have), with the same timing. Suddenly on 21 April 2021 all (?) major streaming sites started to give "The WidevineCDM plugin has crashed" message and ceased to work .

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1333289 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1333332 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1333503 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1333613 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1333506 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1333571

No suggested fix works. Reinstalling does not help, toggling DRM application does not help. It was obviously the update (at least for users on 78.10.0esr with OS X 10.9.5) that did it. Is there some way to get this registered as a bug?

Asked by pauls.filter 7 months ago

Last reply by cor-el 6 months ago

  • Archived

IDM Extension Failure

Several days ago (approximately 12-3-20) my Internet Download Manager add-on stopped working. Removing it and reinstalling it by using a link provided by IDM does not wo… (read more)

Several days ago (approximately 12-3-20) my Internet Download Manager add-on stopped working. Removing it and reinstalling it by using a link provided by IDM does not work. It will work only if I open the webpage where I intend to download (e.g.--YouTube) BEFORE I reinstall the add-on and only for as long as that page remains open. Closing the page and then reopening it somehow deactivates IDM, as it will no longer link to the video I want to download. Have tried everything i can think of to solve this, including deactivating all other add-ons and by uninstalling and reinstalling the IDM program itself. I also unchecked the "block popup windows" management tool within Firefox itself. Anyone have any ideas what is happening? Initially, I also received the error message added below, but as far as i can tell, none of my other programs are set to block IDM. The error message no longer appears.

Asked by shadowfaxblue 12 months ago

Last reply by FredMcD 12 months ago

  • Archived

May need to install the required video codecs

# My problem When i go to some site with video (for example https://www.openproject.org/ ) i have the following message : "To play video, you may need to install the requ… (read more)

# My problem

When i go to some site with video (for example https://www.openproject.org/ ) i have the following message : "To play video, you may need to install the required video codecs".

# Spec

I run Firefox Beta in Fedora, it's installed in /opt/ folder. I have the "normal" version of firefox too and the video works well.

# Some other infos

The video seem to be a mp4 video and i have the following package installed in my fedora GStreamer Multimedia Codecs (Multimedia plauback for APE, AVI, DV, FLAC, FLX, Flash, MKV, MP4, Speex, VP8, VP9 and WAV).

Asked by bouteiller.alan 7 months ago

Last reply by cor-el 6 months ago

  • Archived

Change Thunderbird Passwords

My mother changed her gmail passwords. She uses thunderbird for email. How do you change the passwords so that thunderbird will work and get her messages again. There doe… (read more)

My mother changed her gmail passwords. She uses thunderbird for email. How do you change the passwords so that thunderbird will work and get her messages again.

There doesn't even seem to be an entry blank in the accounts pages to enter a password.

WHY HAVE YOU MADE THIS SO DIFFICULT?

Asked by xjonx1 10 months ago

Last reply by Stans 10 months ago

  • Archived

YouTube TV Buffering Problem with Firefox

I have hit what appears to be a "YouTube TV" (vs YouTube) buffering problem. It happens only with Firefox on my PCs. After a few seconds to a minute of playing a TV pro… (read more)

I have hit what appears to be a "YouTube TV" (vs YouTube) buffering problem. It happens only with Firefox on my PCs. After a few seconds to a minute of playing a TV program or movie, the video/audio stops with a spinning arrow. If I previously had turned on "stats for nerds" to monitor this, I can see when network activity stops and the buffer then eventually gets exhausted.

This does NOT happen when running YouTube TV on my TVs or on my iPhone. Probably more significant, it does NOT happen with YouTube TV under either Microsoft Edge or Google Chrome on these PCs. If I run Firefox in Troubleshoot Mode, i.e., no add-ons, extensions, etc., the problem still exists, so it is not just some rogue add-on, but is related to Firefox itself. The problem appears to be only for "YouTube TV" on Firefox since, for example, videos played from YouTube (vs "YouTube TV") do not have the problem under Firefox.

I tried rebooting my router as well as the PCs. The problem still existed. The PCs are high speed and the internet connection is fiber optic. One of the PCs is connected by Ethernet; the other is wireless. Download/upload speeds are over 900 Mbps on the Ethernet PC. I have not seen slow network indications on anything except this "YouTube TV" with Firefox mixture. Hardware does not seem to be the issue.

Apparently the problem is software. I also tried temporarily disabling my antivirus/firewall software. No change. I'm running Windows 10 version 21H1 and Firefox 88.0.1. I'm new to YouTube TV; although most of my viewing with it has been done on TVs, I don't recall seeing this problem in my PC tests a month or so ago.

Asked by jeff154 6 months ago

Last reply by Grover 1 month ago

  • Archived

Import Login info from .csv file

I am trying to import user names and passwords from a .csv file. I've enabled import and the "import from file" option appears, however, after I select the .csv file none… (read more)

I am trying to import user names and passwords from a .csv file. I've enabled import and the "import from file" option appears, however, after I select the .csv file none of the user names or passwords are imported. Is there a reason for this, an additional step to take, or specific format? The document has columns: url, username, password — in that order. There doesn't seem to be any reason the list is not importing. Any help?

Asked by dante35633 10 months ago

Last reply by cor-el 10 months ago

  • Archived

widevinecdm error on mozilla firefox

Hi Everyone, I keep getting a widevinecdm error when trying to play hulu, netflix or amazon videos on my mac. This just started yesterday and I'm not sure why. I'm run… (read more)

Hi Everyone,

I keep getting a widevinecdm error when trying to play hulu, netflix or amazon videos on my mac. This just started yesterday and I'm not sure why.

I'm running mozilla firefox version 78.10.0esr (64-bit) on a macbook pro running OS X version 10.9.5

Anyone have any fixes?

Asked by ericsmayes 7 months ago

Last reply by cor-el 7 months ago

  • Archived

Attachments are not showing in TB 78.4.0

Hello. My TB was working just fine this morning and at some point of the day it stopped showing attachments,just like that-I wasn't restarting TB or doing any unusual stu… (read more)

Hello. My TB was working just fine this morning and at some point of the day it stopped showing attachments,just like that-I wasn't restarting TB or doing any unusual stuff on my computer. I can see and open the attachments in gmail in the browser but in TB there is only indicator that the attachment is in the e-mail (paper clip),but it is not showing when you click on the message...please help.

Asked by sadunio1 1 year ago

Last reply by taylor.jackson 10 months ago

  • Archived

Firefox becomes intollerably slow

In recent times, after I've been browsing for about 20 or 30 minutes, Firefox becomes very very slow to respond. Simultaneously it coincides with a similar slowdown over … (read more)

In recent times, after I've been browsing for about 20 or 30 minutes, Firefox becomes very very slow to respond. Simultaneously it coincides with a similar slowdown over the entire computer - in finder and with other open programs. If I close Firefox (which takes several minutes to complete) the slowness of finder and the open programs disappears. The slowness never happens unless Firefox is open. I've tried Chrome and haven't had the same issue.

What might be causing this delayed slowness and how do I solve it?

Asked by hamac 7 months ago

Last reply by FredMcD 6 months ago

  • Archived

Widevine CDM plug-in issue. Not able to stream any video..

I'm not able to stream any content on Netflix, Amazon Prime, channel 4, 5 using firefox. The error message is 'The widevine CDM plugin has crashed'. I looked up in pref… (read more)

I'm not able to stream any content on Netflix, Amazon Prime, channel 4, 5 using firefox. The error message is 'The widevine CDM plugin has crashed'. I looked up in preferences/ extensions and themes/ plug ins and it seems like the widevine CDM plug-in was automatically updated today (21.4.2021) and now it's crashing. My firefox is 78.10, the latest for OSX 10.9. Can anyone suggest how to resolve this ?

Asked by n.akhtar42 7 months ago

Last reply by brad46 7 months ago

  • Archived

Strange behaviour when copying images on Mac

Long time listener, first time caller... :) [Seriously have been using and loving Firefox/Mozilla since 2004-2005, before that was Netscape Navigator, this is the first t… (read more)

Long time listener, first time caller... :) [Seriously have been using and loving Firefox/Mozilla since 2004-2005, before that was Netscape Navigator, this is the first time I can recall having an issue that I can't find already written up and solved. Hence, this post.]

I've been having some odd issues with Firefox (85.0.2 64-bit) on my Intel Mac (Big Sur 11.2.1) for the past few months, and this morning decided to dig in deeper.

The backstory: When I’ve wanted to copy and image and paste it into Apple Messages, the images sometimes don’t send because Messages doesn’t support TIFF, WEBP, or PNG formats when sending to someone who doesn’t have an iMessage account (aka using standard MMS like to Android phones). So, I then have to convert the failed image to JPG, delete the failed message, and drag the saved JPG image file into Messages and can then resend it.

The issue: Today, I discovered that when I copy a JPG image from Firefox, and paste it into Apple messages, it seems that it doesn’t send because it appears to be either copied or pasted as a different format than the original image?

To reproduce:

  1. Go to a web site with a JPG image ( http://www.lunarbaboon.com for example)
  2. Right-Click on the JPEG image ( comicorder038.jpg for example) and select “View Image Info”
  3. Right-Click on the JPEG image and select “Copy Image”
  4. Paste into Messages to send to someone who doesn’t have an iMessage account
  5. Hit enter to send
  6. Wait a few seconds for failure
  7. Click on failure Info
  8. Right-Click on image and select Open
  9. Preview shows the file as TIFF not JPG

To simplify:

  1. Go to a web site with a JPG image ( http://www.lunarbaboon.com for example)
  2. Right-Click on the JPEG image ( comicorder038.jpg for example) and select “Copy Image”
  3. Open Preview and select “New from Clipboard”
  4. Select “Tools -> Show Inspector”
  5. Preview shows the file as PNG not JPG

What I’ve tried: Copy & paste of same image from Firefox - Safe Mode fails - So, doubt it is something in my Firefox config Copy & paste of same image from Safari works - So, doubt it is something MacOS related However, copy & paste of same image from Chrome fails too - So, maybe it is something MacOS related?

Any suggestions on what to try next?

Asked by sck626 9 months ago

Last reply by cor-el 9 months ago

  • Archived

Firefox Dark Mode to Light mode switch problem

In MacOS Big Sur 11.1 on my MacBook, I have set MacOS to automatically switch between Light Mode and Dark Mode. But I notice that Firefox does not handle this well. When … (read more)

In MacOS Big Sur 11.1 on my MacBook, I have set MacOS to automatically switch between Light Mode and Dark Mode. But I notice that Firefox does not handle this well. When I have used my MacBook Dark Mode and switch back to Light Mode, Firefox still hangs in Dark Mode. The only way to solve this is to choose Light Mode in System Preferences instead of automatic.

Asked by Martijn 10 months ago

Last reply by plausibel 7 months ago

  • Archived

Webcam not showing up in Firefox

When trying to use Google meet, Firefox asks for permission to use the mic from my webcam (Logitech Pro9000) but not video. The only video option shown for permissions i… (read more)

When trying to use Google meet, Firefox asks for permission to use the mic from my webcam (Logitech Pro9000) but not video. The only video option shown for permissions is my NDI source. The Logitech is nowhere to be found in the pull-down. Works fine in Edge, Windows Camera, etc.

Asked by rjwerth 9 months ago

Last reply by jonzn4SUSE 9 months ago

  • Archived

Local Folder empty after TB upgrade to 78.4.0?

It looks like Thunderbird has automatically "upgraded" to release 78.4.0. I just went to retrieve an email from one of my "Local Folders" and was alarmed to see it's empt… (read more)

It looks like Thunderbird has automatically "upgraded" to release 78.4.0.

I just went to retrieve an email from one of my "Local Folders" and was alarmed to see it's empty?

I checked in some other folders and they look OK.

This folder is quite old and has quite a few images in it - I just looked at the HDD and the folder is there and huge (355MB). I just checked on a backup drive from a couple of months ago and the file was 350MB then - so TB could handle large Local Folders in previous versions.

I noticed there was a TB upgrade to 78.4.1 available - that's not fixed the problem.

I'll have to work out how to downgrade to a previous version until this problems gets sorted.

Asked by mozilla182 1 year ago

Last reply by bjtose 11 months ago

  • Archived

Lockwise doesn't show "Import from file"

Hi, I want to import my passwords back to my PC, but Firefox Lockwise doesn't show "Import from file" like in pic 2., but show me only option like in pic 1. - import only… (read more)

Hi, I want to import my passwords back to my PC, but Firefox Lockwise doesn't show "Import from file" like in pic 2., but show me only option like in pic 1. - import only from another browser. Thanks for help.

Asked by thailand1 8 months ago

Last reply by jscher2000 8 months ago