Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

Youtube slow only on firefox

YouTube all of a sudden started to slow down and only be able to load videos fast enough in 360p resolution, I tried watching YouTube on Microsoft edge and YouTube handle… (read more)

YouTube all of a sudden started to slow down and only be able to load videos fast enough in 360p resolution, I tried watching YouTube on Microsoft edge and YouTube handled 1080p easily there, I have cleared the cash and made sure my Firefox and Windows are up to date and still the issue persists.

this only seams to occur on YouTube as amazon prime and speed test works without issues

Asked by nadum8 6 hours ago

Answered by jonzn4SUSE 6 hours ago

  • Solved
  • Archived

Can't send emails via my Hotmail account, but can receive them

Using TB v91.5.1 on Windows 10 x-64. I have several mail accounts, one of which is for a hotmail.com address. This has been working fine for years, but over the past coup… (read more)

Using TB v91.5.1 on Windows 10 x-64. I have several mail accounts, one of which is for a hotmail.com address. This has been working fine for years, but over the past couple of days, I don't seem to be able to send emails form this account. I can receive them fine, but when I try to send, I get the small pop-up telling me it's sending the message, and the progress bar is at 100%, but it doesn't send the message, it just sits there.

I looked in the error console, but nothing was added when I tried sending.

You can see my server settings for the account in the attached image.

Any ideas? Please let me know if there is any other info you need.

Thanks

Asked by MrYossu 2 years ago

Answered by sfhowes 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Firefox using too much RAM

Hello, I've just downloaded firefox, making the switch from chrome. Doing so I've migrated a couple of tabs and extensions I had. Totally it was 50 tabs, with 6 extensio… (read more)

Hello,

I've just downloaded firefox, making the switch from chrome. Doing so I've migrated a couple of tabs and extensions I had. Totally it was 50 tabs, with 6 extensions, I've downgraded now with the switch and it's only 37 tabs and 2 extensions, even so firefox is using more ram than google by a large amount. With 50 tabs open, chrome was using 1.5gigabytes of memory. With the same 37 tabs and extensions, firefox is currently using 6 gigabytes of memory.

The tabs used are from reputable sources, so firefox shouldn't be breaking on these websites. The extensions I am using at the moment on firefox is, Ublock origin, Dark Reader.

As far as reputation goes, firefox should be using less Ram than chrome. Is there a setting I should know about to lower such performance issues? Firefox acceleration is ON.

Thank you for any answers.

Asked by jaxhagglund 1 year ago

Answered by jonzn4SUSE 1 year ago

  • Solved

XUL Runner Error

Possibly there was an auto update of MOZILLA FIREFOX on our DELL LAPTOP (Windows 11). Now, we cannot get a Mozilla window to open - due to error message: XUL Runner Erro… (read more)

Possibly there was an auto update of MOZILLA FIREFOX on our DELL LAPTOP (Windows 11). Now, we cannot get a Mozilla window to open - due to error message:

XUL Runner Error: Platform version '118.0.1' is not compatible with minVersion >= 118.0 maxVersion <=118.0

Can someone please help us get back to a previous version of Mozilla Fire. Perhaps it is a Windows error. I have no way of knowing. Please help me. My email is: [removed email from public] Thank you.

Asked by raem.kauai 5 months ago

Answered by raem.kauai 5 months ago

  • Solved
  • Archived

Webpages are not loading, at all on FF for Android

I have no idea what is happening... But after restarting, clearing my cache, making sure I have data and it is working for other apps... Still no results. No matter what… (read more)

I have no idea what is happening... But after restarting, clearing my cache, making sure I have data and it is working for other apps... Still no results.

No matter what, whether I try to type in a URL, click on a link in the google app, or refresh a page I already have open, the app doesn't even attempt to load a page or throw up an error. Just a blank background, no loading bar, no error messages, and no redirects...

FF for Android Version 112.2.0 Build #2015946691

Asked by x10guy 10 months ago

Answered by Paul 10 months ago

  • Solved
  • Archived

XULRunner Error: Could not determine any profile running in backgroundtask mode!

I recently installed new pc with fresh Firefox Developer Edition. Then I transfered the profile folder from old pc to the new pc. All bookmarks, addons, etc is there. Jus… (read more)

I recently installed new pc with fresh Firefox Developer Edition. Then I transfered the profile folder from old pc to the new pc. All bookmarks, addons, etc is there. Just the XULRunner popup appears only on the new pc. I uninstalled firefox on the new pc again and reinstalled it with profile cleaning. After profile cleaning firefox got faster and addons got removed. But the XULRunner popup keeps appearing. When I go to taskscheduler and trigger the "Firefox Developer Edition Background Update CA9422711AE1A81C" again, the XULRunner popup appears. Removing this taskscheduler and Firefox keeps readding it and the XULRunner popup are back. Any idea how I can get rid of the XULRunner popup?

Asked by simonbergi9 1 year ago

Answered by simonbergi9 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Error in event Viewer......Event 2 Firefox Default Browser Agent

Hello all. Since the update to Version 113.0 I have been getting an error in my Event Viewer which is Event 2 Firefox Default Browser Agent . I am now on Version 113.0.1… (read more)

Hello all. Since the update to Version 113.0 I have been getting an error in my Event Viewer which is Event 2 Firefox Default Browser Agent . I am now on Version 113.0.1 and still get this error. Firefox is my default browser. Below is an image of what I see in my Event Viewer and also the full view of the event itself. I seem to not be having any problems with the browser but I was wondering if anyone could shed some light on why this is happening or forward to the Devs.

Respectfully, Don


Log Name: Application Source: Firefox Default Browser Agent Date: 5/14/2023 4:19:42 PM Event ID: 2 Task Category: None Level: Error Keywords: Classic User: N/A Computer: DESKTOP- Description: The system cannot find the file specified. Event Xml: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">

 <System>
   <Provider Name="Firefox Default Browser Agent" />
   <EventID Qualifiers="32775">2</EventID>
   <Version>0</Version>
   <Level>2</Level>
   <Task>0</Task>
   <Opcode>0</Opcode>
   <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
   <TimeCreated SystemTime="2023-05-14T20:19:42.8333225Z" />
   <EventRecordID>9023</EventRecordID>
   <Correlation />
   <Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
   <Channel>Application</Channel>
   <Computer>DESKTOP-         </Computer>
   <Security />
 </System>
 <EventData>
   <Data>0x80070002 in RegistryDeleteValue:320</Data>
 </EventData>

</Event>

Asked by new_aged2perfection 9 months ago

Answered by cor-el 9 months ago

  • Solved
  • Archived

Spectrum (Charter) email suddenly won't SEND

Suddenly, I cannot sent Spectrum email from Thunderbird. Spectrum checked things on their end and said all is fine. I turned off Deep Guard in my Anti-virus software (b… (read more)

Suddenly, I cannot sent Spectrum email from Thunderbird. Spectrum checked things on their end and said all is fine. I turned off Deep Guard in my Anti-virus software (briefly) and that didn't help. I get this message when trying to send email: Sending of the message failed. An error occurred while sending mail: Outgoing server (SMTP) error. The server responded: impout002.msg.chrl.nc.charter.net cmsmtp 47.134.62.67 blocked. Please see https://www.spectrum.net/support/internet/understanding-email-error-codes for more information. AUP#Out-1130.

I can receive mail fine. I tried to look at my outgoing 'settings' in tools but only see the setting for incoming with the port @ 993. I CAN send Yahoo mail from Thunderbird fine (though I cannot SEE any outgoing port info in that mail either). Hoping someone can help.

TIA...

Asked by Nancy B. 1 year ago

Answered by Matt 1 year ago

  • Solved
  • Archived

SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT

A couple users at our site intermittently receive a SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT error when navigating to Google in Firefox. This happens in Version 99.0.1 (64-bit) on Windows… (read more)

A couple users at our site intermittently receive a SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT error when navigating to Google in Firefox. This happens in Version 99.0.1 (64-bit) on Windows 10 computers. When the issue occurs, users can navigate to other websites without issues. Navigating to Google in a different browser works no problem. Restarting the browser will resolve the issue. Clearing cookies and site data has no effect. Users can also refresh the page after some time and the issue will go away.

Any idea as to why this is happening?

Asked by krisa15 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Firefox doesn't remember the youtube login

I had the same problem like the link below when I use firefox. https://www.reddit.com/r/firefox/comments/tjxh7s/videos_freeze_when_window_isnt_in_focus/ So, did what th… (read more)

I had the same problem like the link below when I use firefox.

https://www.reddit.com/r/firefox/comments/tjxh7s/videos_freeze_when_window_isnt_in_focus/

So, did what the instruction says and it solved the problem regarding discord.

But, since I changed that setting, firefox doesn't remember my google login or dark skin settings of other websites (it was always automatically logged in when I use YouTube. Not like it remembers the password).

How can I solve it? I resetted firefox multiple times.

Asked by bgh1234554 1 year ago

Answered by FredMcD 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Why do links not work in Firefox, but do on other browsers

The latest example is the button to sign into LinkedIn. It is not working in Firefox, but it does in other browsers. I have other examples just from today. I have used fi… (read more)

The latest example is the button to sign into LinkedIn. It is not working in Firefox, but it does in other browsers. I have other examples just from today. I have used firefox as default for many years. I assume this is a security thing, but these are basic links. I have no add-ons or other complications. Most times, I do not even realize there is a problem, but when I feel something is wrong, I try another browser and it works. Thank you.

Asked by HnLA 1 year ago

Answered by HnLA 1 year ago

  • Solved
  • Archived

White screen while using the browser

A white screen occurs when browsing the web. If you turn off "Use recommended performance settings" and "Use hardware acceleration when available" the problem is fixed, b… (read more)

A white screen occurs when browsing the web. If you turn off "Use recommended performance settings" and "Use hardware acceleration when available" the problem is fixed, but then the browser slows down. Can this be fixed in another way?

Firefox 114.0 (64-bit) / Windows 11 Home 21H2

Asked by Oleh 8 months ago

Answered by Oleh 8 months ago

  • Solved
  • Archived

WidevineCdm plugin has crashed

Whenever I attempt to access DRM content such as netflix or spotify I am notified that the WidevineCdm plugin has crashed. I'm running firefox version 101.0.1 on Kubuntu … (read more)

Whenever I attempt to access DRM content such as netflix or spotify I am notified that the WidevineCdm plugin has crashed. I'm running firefox version 101.0.1 on Kubuntu 22.04, I am running the debian package release, but I had this issue with the snap version too. I've submitted crash reports, but they're all "EMPTY: no crashing thread" (https://crash-stats.mozilla.org/report/index/20af09a5-6bc4-4719-9242-38f5c0220614 here's one).

Asked by mason.gulu 1 year ago

Answered by mason.gulu 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Extremely high Cpu usage after firefox update

Hello, I hope someone can help me. Ever since I updated firefox, my cpu is almost at 100%. With only 2 or 3 tabs open. I updated from version 106.0.2 to 112.0.2. Before … (read more)

Hello, I hope someone can help me.

Ever since I updated firefox, my cpu is almost at 100%. With only 2 or 3 tabs open. I updated from version 106.0.2 to 112.0.2. Before this update, I could have several tabs open, up to 10 and the computer would run fine. Now with 3 tabs open, it gets really slow. And I can hear my desktop suffering (the fans go to full speed). When checking the task manager, firefox is taking all the memory and the cpu usage is almost at 100%. I have to keep restarting firefox.

The conditions are the same. The only thing that changes was updating firefox. I already searched for ways to reduce the firefox cpu usage, but nothing changed.

Is there a way to fix this? Or how can I go back to an older version of firefox? Because I'm afraid my computer will die from simply opening 3 tabs.

Thank you in advance.

Asked by Dark_mustard 9 months ago

Answered by cor-el 9 months ago

  • Solved
  • Archived

Youtube videos won't load normally

I woke up this morning and realized my youtube wasn't working right. It was loading endlessly and wouldn't play right away when I clicked a video. I thought at first it w… (read more)

I woke up this morning and realized my youtube wasn't working right. It was loading endlessly and wouldn't play right away when I clicked a video. I thought at first it was a computer issue so I restarted it; but that didn't change anything. Then I thought it was an internet thing, so I switched to my mobile hotspot; but still nothing changed.

I've restarted my computer 3 times, restarted firefox 9 times and done just about everything I could find online. I turned off the recommended hardware settings, went into troubleshoot mode (although I'm not tech savvy so I didn't really understand what to look for), made sure firefox was up to date, cleared my cache and cookies, made sure all my add-ons were up to date; and still nothing.

And it's the same for Twitch. It just loads endlessly and doesn't play anything. It doesn't give me an error or a bug notification; just shows the gracy spinning circle and nothing else.

The only way anything loads is if I turn the quality down to the lowest one possible and have it paused for a minute to let it load on its own.

It works fine in Microsoft Edge; but just not in firefox.

Asked by gcbozz00 6 months ago

Answered by gcbozz00 6 months ago

  • Solved
  • Archived

Slow Start Up on Ubuntu 22.04 wXFCE

Hello, I've spent several hours today trying to fix FireFox slow start up on my system. After start up (about 2 full minutes), everything works normally. The hardware i… (read more)

Hello,

I've spent several hours today trying to fix FireFox slow start up on my system. After start up (about 2 full minutes), everything works normally. The hardware is an ASUS A88xm-A MB, A10-6800K processor, 16G DDR3, runs OS and programs off an SSD. I worked through all the slow startup suggestions, ran memtest (0 Errors, 1 Pass), disabled all add ons, (even the OpenH264 video codec (I use the onboard HDMI, no graphics card)), turned off hardware acceleration, etc. When starting in troubleshoot mode, less than 30 seconds, (acceptable), but I really don't know where to begin with the "More Troubleshooting Information" when I look at the table generated by it. There have been no other problems to date with the system, and the long start-up time began with 20.04 Ubuntu (about a minute), then got worse when I upgraded to 22.04 to try to solve THAT problem. Currently running FF 104.0, and the update page says wait for a distro update if that is how it was installed. I believe 104.0 is the latest Linux 64b version though. All updates to the system are done as soon as I'm notified of them. there have been none since the upgrade a few days ago.

Any suggestions? Gotta get some sleep now... TIA, Dave

Asked by dkosewick 1 year ago

Answered by dkosewick 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Office 365 - login to server outlook.office365.com with username failed

Hello , using Office 365 with thunderbird like below config Server name: outlook.office365.com Port: 993 Encryption method: TLS Server name: smtp.office365.com Port… (read more)

Hello ,

using Office 365 with thunderbird like below config 

Server name: outlook.office365.com Port: 993 Encryption method: TLS

Server name: smtp.office365.com Port: 587 Encryption method: STARTTLS

But now there is an error login to login to server outlook.office365.com with username failed

Asked by d.is.the 1 year ago

Answered by mgs2 1 year ago

  • Solved
  • Archived

How to open local files in Firefox 100 snap?

I'm on Ubuntu 22.04 which is using the snap package of Firefox. It seems that I cannot open local files in the /tmp directory. When I place a test.html file there and ru… (read more)

I'm on Ubuntu 22.04 which is using the snap package of Firefox.

It seems that I cannot open local files in the /tmp directory. When I place a test.html file there and run `firefox /tmp/test.html`, it returns a file not found error. Why?

I don't have the problem with files in my home directory.

Asked by simon.eu 1 year ago

Answered by jonzn4SUSE 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Google search stops working

Hello! After updating to the latest version of Firefox (100.0.2, 64-bit), I notice that Google search stops working every now and then. By stops working, I mean I can't u… (read more)

Hello! After updating to the latest version of Firefox (100.0.2, 64-bit), I notice that Google search stops working every now and then. By stops working, I mean I can't use their website https://www.google.com or search using Firefox's address bar or search bar. Searching with other search engines like Bing is working normally. In order to get Google search working again, I have to close and restart Firefox. However, after some time, it stops working again. How can I fix this problem?

Asked by frankT68 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Firefox 104.0.2 arbitrarily freezes (Ubuntu 22.04)

I upgraded to Ubuntu 22.04 recently. Since then Firefox 104.0.2 (64-bit) has been arbitrarily freezing; sometimes i have to restart the computer while most of the times I… (read more)

I upgraded to Ubuntu 22.04 recently. Since then Firefox 104.0.2 (64-bit) has been arbitrarily freezing; sometimes i have to restart the computer while most of the times I am able to kill the Firefox main process and restart Firefox.

The freeze occurs when i try to save a Web page; i don't see any "logic" as to which Web pages cause Firefox to freeze. It seems totally arbitrary.

I clear my downloads list everyday (sometimes more frequently than that) and clear cookies & cache everyday.

I have selected "no proxy" by default, in 'Connection Settings'.

This never happened until after i upgraded to Ubuntu 22.04.

I've browsed the support pages and don't find anything relevant to my problem. If I'm overlooking something, I apologize in advance!

I have attached a 'screen capture' image of Firefox processes just before i killed the main process.

Thanks in advance for any suggestions. Ramki

Asked by moccsha 1 year ago

Answered by jonzn4SUSE 1 year ago