Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

Firefox does not load any pages or settings or login for firefox account

Hi everyone, Thanks a lot for taking time reading this! :) I have the following problem with my firefox on Kubuntu 20.04 on my laptop: since a couple of weeks, firefox op… (read more)

Hi everyone,

Thanks a lot for taking time reading this! :)

I have the following problem with my firefox on Kubuntu 20.04 on my laptop: since a couple of weeks, firefox opens normaly after rebooting, remembered all tabs and my firefox account etc., but it's just not loading anything. I can still type in a web adress or something in the search, I can also still select the drop-down menu on the right ("Open menu") and select e.g. "Settings", but nothing happens afterwords. Same problem for all websites. Some of the main buttons are also not functional (refresh, back/forward). I attached a screenshot from the "empty" firefox (but not sure if that's of any help anyways ;) ).

I tested a couple of things so far, nothing helped:

1) Internet is working, I tested ping, apt is working as well as a differnt browser I installed now).

2) I reinstalled firefox completely by running the following commands:

      sudo apt update
      sudo apt purge firefox // sudo apt --purge autoremove firefox
      sudo rm -rf .mozilla
      reboot
      sudo apt update
      sudo apt install firefox
      (Since I removed the profile folder, the standard tab and bookmarks open/show after starting firefox now, as expeced. I'm also not longer logged in.)

3) By starting firefox via the console, no error messages were shown

4) I created a second ubuntu unser profile, to test if firefox would work there: it doesn't

5) Since I have a dualboot with Win10/Kubuntu 20.04, I started Windows and tested firefox there: it is working as usual.

6) I also obviously tried to google this problem, but either I put the wrong keywords in or this problem is pretty unique/new?

If you need any further information on my system, I'm happy to provide them! Thanks a lot for any recommendations and further ideas, what to do! I'm pretty much desperate for a solution by now, as during home office a not well working system is a pain! ;)

Thanks and stay safe, Katrin

Asked by Kaddi 2 weeks ago

Answered by TyDraniu 1 week ago

  • Solved

Problem loading Google Drive

Hi there, We use GMail/ Calendar/ Drive for our business. On the official account, I am seeing a continuous - multi-day - situation where my Google Drive won't load when… (read more)

Hi there,

We use GMail/ Calendar/ Drive for our business. On the official account, I am seeing a continuous - multi-day - situation where my Google Drive won't load when I point my browser to it unless I do at least one refresh after getting to Drive and waiting for my list of folders and documents to show up.

In the mean time, the following error shows upon on the bottom left of my screen - "The server encountered an error. Please try again later." - this has persisted for over 2 weeks when I restarted using Fiefox earlier this month. I do not get this error when using Chrome or Safari.

Today, I am also not able to see the user who last modified a document or a folder last, as you can see in the image below.

Please tell me what I can do to fix this issue.

Thanks, Mahesh

Asked by Mahesh Singh 2 weeks ago

Answered by cor-el 1 week ago

  • Solved

Thunderbird account is replaced by a new account set up page - only contacts remain

I have just started Thunderbird and my long time account is replaced with a new account set up page. I closed it and reopened it a couple of times but can't get my old a… (read more)

I have just started Thunderbird and my long time account is replaced with a new account set up page. I closed it and reopened it a couple of times but can't get my old account back. There is no sign of the account that I have used for many years. How can I get access to my old account and emails. My account was fine when I switched off my computer last night and was gone when I switched on today. I haven't done any software changes in weeks and the last was a regular windows update.

I have never had this problem before so don't know what to do.

Everything is gone from my Thunderbird account except my Contacts. Thunderbird 78.9.0 (32-bit) is now showing.

Later.... After reading a couple of other questions it seems I may have to do something with a profile so I have attached screen prints of my Thunderbird profile file list: . C:\Users\Acer\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\faaknuww.default

There is a folder named Thunderbird profile 2016 elsewhere but it was last modified in Jan 2017. There are no recent files or folders in it. I don't know where to go from here.

Attached Thunderbird profile folder and file list.

I don't know where to go from here.

Asked by PhilG 2 weeks ago

Answered by Toad-Hall 1 week ago

  • Solved

Graphic artifacts in normal mode (in a safe mode, they are absent)

a similar problem in a browser installed with apt (but when running in safe mode, there is no problem, and manually disabling extensions and cleaning / refreshing firefox… (read more)

a similar problem in a browser installed with apt (but when running in safe mode, there is no problem, and manually disabling extensions and cleaning / refreshing firefox, does not help). When installing via snap, there is no such thing, but it does not suit me for work, since there is a problem with profiles.

I would be very grateful for your help in solving this problem.

Details: Имя Firefox Версия 87.0 ID сборки 20210318103112 ID дистрибутива canonical User Agent Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:87.0) Gecko/20100101 Firefox/87.0 ОС Linux 5.8.0-48-generic #54~20.04.1-Ubuntu SMP Sat Mar 20 13:40:25 UTC 2021

Asked by dlyadayz887 1 week ago

Answered by dlyadayz887 1 week ago

  • Solved

Backspace keyboard button no longer emulates "Back" browser button

I think the title covers it. Until recently, pressing the <Backspace> key on the keyboard would take me back to the previous webpage. Now it doesn't. Using FF v87 i… (read more)

I think the title covers it. Until recently, pressing the <Backspace> key on the keyboard would take me back to the previous webpage. Now it doesn't.

Using FF v87 in Win10 Home.

Asked by MyUsernameHere 2 weeks ago

Answered by TyDraniu 2 weeks ago

  • Solved

All pages are blank, including about:config and about:preferences

Firefox can't load any page, including about:config and about:preferences. about:support is working. All menus and surrounding UI is working too, but, for example, if I t… (read more)

Firefox can't load any page, including about:config and about:preferences. about:support is working. All menus and surrounding UI is working too, but, for example, if I try to open Preferences page from menu - it will not open, even new tab isn't created.

If I start firefox with MOZ_DISABLE_CONTENT_SANDBOX=1 all works fine. Problem appeared after I accidentally used all of my laptop RAM with other app. Firefox didn't crashed, but after reopening this issue is began appearing.

I use Linux Mint 20, and apt-upgraded all packages (including firefox) right after this issue first appeared. I tried to: - restart browser (didn't work) - restart laptop (didn't work) - use different profile (didn't work) - use browser safe mode (didn't work) - clear caches (didn't work) - disable all extensions (didn't work) - use different versions: 75.0, 87.0, 82.0, freshly-compiled by myself (didn't work) - refreshing firefox (didn't work) - run firefox with MOZ_DISABLE_CONTENT_SANDBOX=1 (worked, but it's obviously unsafe and don't fix the root problem)

I found some issues and bugs that looks pretty similar to mine: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1245935 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1235332 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1279656 https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1433065

Also, after closing firefox, it stays running in processes, and I can't open new window for 30 seconds or more after closing old window.

I think it's bug and problem is somewhere in firefox sources. Do you have any ideas, how can I fix this?

Asked by ivushkinalex 2 weeks ago

Answered by ivushkinalex 1 week ago

  • Solved

Thunderbird is deleting emails from gmail senders

Starting last week, Thunderbird has been deleting emails from senders using gmail. The emails are also gone from the server and iphone and ipad. Seems to coincide with th… (read more)

Starting last week, Thunderbird has been deleting emails from senders using gmail. The emails are also gone from the server and iphone and ipad. Seems to coincide with the latest Thunderbird update.

Asked by stephans 1 week ago

Answered by Matt 1 week ago

  • Solved

Thunderbird Crashes after about 5 min after I start the program

Thunderbird is crashing on me after about 5 min of running. I can start and restart it if I use the built in crash handler to restart it then it always seems like about h… (read more)

Thunderbird is crashing on me after about 5 min of running. I can start and restart it if I use the built in crash handler to restart it then it always seems like about half the time on the next crash.

Thunderbird Version: 78.9.0 (32-bit) Computer: Ryzen 3950x, 32 GB ram, 1 TB NVMe drive Plugins and extensions and themes have all been disabled.

Asked by mrhobbeys 1 week ago

Answered by mrhobbeys 1 week ago

  • Solved

Mozilla Firefox Did not respond

I'm a worker in a Government firm , and here all operation system has Windows XP, and when I said them to upgrade it according to need they denied, Now I'm a Mozilla user… (read more)

I'm a worker in a Government firm , and here all operation system has Windows XP, and when I said them to upgrade it according to need they denied, Now I'm a Mozilla user since 2018 and best part of it did not consume much memory as Chrome but in Core i3 - 3rd Gen. 8 GB RAM, 120 GB Hard, when ever I open Mozilla it shows me an error like send report or do not same like that. What's the reason behind this I have already read your Blog but did not solve my issue. I think May be latest version is not compatible with the Windows XP please clear my point thanks in Advance.

Asked by Amir khanna 1 week ago

Answered by ·´¯`·...¸>-)))º> ~dbben 1 week ago

  • Solved

Thunderbird top bar bleeding onto screen above

When I have Thunderbird open on a screen below another, the top bar bleeds about 7mm into the screen above. On latest version 78.9.0, has been like this for a couple of v… (read more)

When I have Thunderbird open on a screen below another, the top bar bleeds about 7mm into the screen above. On latest version 78.9.0, has been like this for a couple of version and I just hoped an update would rectify it.

If anyone has any suggestions on how I could fix, that'd be great.

Thanks,

Adam

Asked by Adam.L 2 weeks ago

Answered by Toad-Hall 1 week ago

  • Solved

Thunderbird Not Sending lnserted Images

When I send email with an inserted image in Thunderbird ver. 78.7.1 (64-bit) the image is stripped from the message during send; if the image is sent only as an attachme… (read more)

When I send email with an inserted image in Thunderbird ver. 78.7.1 (64-bit) the image is stripped from the message during send; if the image is sent only as an attachment, then it will arrive with the image displayed. This makes it difficult to compose a message with text and graphics interspersed. Is there a fix for this? OS is Ubuntu 20.10 (64-bit). Images I'm working with are relatively small jpgs (<200 kb). Thanks very much, Gene

Asked by genekimmel9 1 week ago

Answered by Toad-Hall 1 week ago

  • Solved

Thunderbird says "Downloading message 1/10", downloads nothing, then says "No messages to download"

Basically, what the title says. I noticed that I hadn't seen an email come in since yesterday. When I click to download messages, Thunderbird says "Downloading message 1/… (read more)

Basically, what the title says. I noticed that I hadn't seen an email come in since yesterday. When I click to download messages, Thunderbird says "Downloading message 1/10", downloads nothing, then says "No messages to download". I can log in no problem on the web and see my emails. My other email addresses, which are with a different provider, download fine into Thunderbird. I can also send emails in Thunderbird from that email address with no issue.

Has anyone ever encountered this? Do you know of a solution?

Thank you!

Asked by realitybbq 2 weeks ago

Answered by Toad-Hall 1 week ago

  • Solved

Firefox loads but doesn't function MSVCP140.dll incompatible with windows

I got this message C:\WINDOWS\SYSTEM32\MSVCP140.dll is either not designed to run on Windows or it contains an error. Try installing the program again using the original… (read more)

I got this message

C:\WINDOWS\SYSTEM32\MSVCP140.dll is either not designed to run on Windows or it contains an error. Try installing the program again using the original installation media or contact your system administrator or the software vendor for support. Error status 0xc000012f.

and firefox would either not load, and after I reinstalled it it would load but not load web pages. I refreshed firefox, uninstalled and reinstalled. Nothing so far. Even after a fresh install nothing.

Asked by buckinghamjordan 1 week ago

Answered by buckinghamjordan 1 week ago

  • Solved

Why does somebody have to be an expert to use Thunderbird

From what I can see and how I think Thunderbird is just an absolutely marvelous program. It's much more efficient for printing emails and organizing data. So there seems … (read more)

From what I can see and how I think Thunderbird is just an absolutely marvelous program. It's much more efficient for printing emails and organizing data. So there seems to be some sort of missing link or something that I'm missing because I've used Thunderbird before and I've never had this problem. I'm using Windows 10 Pro with the Firefox browser. I also have Gmail or Google installed also. The Gmail account seems to work more reliably than YAHOO I've not been able to get it to work properly, I get IMAP timeout for my yahoo mail account.

I have tried uninstalling and reinstalling the software to no avail. I do not wish or desire to be an expert in Thunderbird. I just want IT to work.

Asked by tim33990 2 weeks ago

Answered by sfhowes 2 weeks ago

  • Solved

When opening Firefox, it closes immediately

Hi! My system: Win 10 64 Bit Desktop, completely up-to-date Two windows user accounts: one admin account and one standard user account using Windows defender / firewa… (read more)

Hi!

My system:

  • Win 10 64 Bit Desktop, completely up-to-date
  • Two windows user accounts: one admin account and one standard user account
  • using Windows defender / firewall only (NO third party virus scanner / firewall)
  • Firefox 87.0

The last day, Firefox worked without noticeable problems. Nothing special happened. However, on the next morning, the problems appeared all of a sudden on the windows standard user account (The windows admin account is NOT affected by the problem):

When clicking the Firefox icon, the Firefox window appears for a split second and then disappears. In Task Manager one can see the firefox.exe processes appearing and disappearing again. It seems that firefox closes itself or is closed by anything else right after startup.

There is no crash, no error message, no crash report. It is simply impossible to start firefox.exe, no matter in which way I try it:

  1. Same problem when trying to start in private window mode or in safe mode.
  2. Same problem when trying to start profile manager.
  3. Same problem when trying to start firefox.exe from windows explorer.

I already tried all the standard solutions, but nothing helped:

  1. Uninstall 64-Bit Firefox and reinstalled 64-Bit Firefox
  2. Uninstall 64-Bit Firefox and reinstalled 32-Bit Firefox
  3. I deleted all mozilla folders in all subfolders of %User%\AppData and also cleared any temporary files there (this should delete all user profile data and all extensions)
  4. I did a complete virus/malware scan using ten different malware/virus scanners (MalwareBytes, Adwcleaner, TDSSKiller, MSERT, Sophos, F-Secure, Kaspersky, Bitdefender, Windows Defender, ESET), some of them started from external boot media (i.e. they worked without the need to start Windows). Nothing has been detected.
  5. Disabling Windows Defender and Firewall as far as possible (meanwhile, I installed Bitdefender, so Windows Defender / Firewall are replaced)

I did a closer look using ProcessMonitor64, but I could not figure out any abnormalities (maybe you can give me hint what to look for?)

What I discovered:

  1. Renaming firefox.exe to anything else (e.g. firefox1.exe) makes it work (but this is not a solution of the problem because Firefox updates will no longer work then)
  2. The user of that PC starts Firefox by double clicking on the task bar icon. Usually, a simple click is sufficient. Could the problem be caused by a too slow double click (= interpreted as two single clicks) and a concurring start of two Firefox instances?

Any ideas?

Asked by Tilack 2 weeks ago

Answered by Tilack 2 weeks ago

  • Solved

YouTube comments

Recently, in a month or so, YouTube comments fail to display, nor allow me to post comments. When I try to comment, it just close that field s if I've post a blank line. … (read more)

Recently, in a month or so, YouTube comments fail to display, nor allow me to post comments. When I try to comment, it just close that field s if I've post a blank line.

Asked by D. Yup Kim 2 weeks ago

Answered by cor-el 2 weeks ago

  • Solved

Widevine Content Decryption Module will not install

Hi, I had to delete all my profiles and completely reinstall Firefox because Firefox was not changing the color of previous websites to purple no matter what I tried. I t… (read more)

Hi,

I had to delete all my profiles and completely reinstall Firefox because Firefox was not changing the color of previous websites to purple no matter what I tried. I thought I could delete the profiles and create a brand new one to start over fresh.

After reinstalling Firefox (latest version) I have run into a problem where under <about:addons> <Plugins> it shows a yellow box and an error saying "Widevine Content Decryption Module provided by Google Inc. will be installed shortly".

This message won't go away and Widevine will not be installed at all. I cannot browse and Netflix, Hulu, HBO Max etc.

I have tried unchecking and checking the <Play DRM-controlled content> under <about:preferences> which does not work.

I have also tried going to this (link)link and manually installing it but the webpage for my OS's .zip file won't load for me.

Asked by justin1018 2 weeks ago

Answered by justin1018 2 weeks ago

  • Solved

Firefox fails to use some local fonts

After installing the Native MathML extension (to get MathML typeset equations on the Wikipedia, as suggested on mediawiki.org), all equations set by MathJax/MathML turned… (read more)

After installing the Native MathML extension (to get MathML typeset equations on the Wikipedia, as suggested on mediawiki.org), all equations set by MathJax/MathML turned to using STIX instead of Latin Modern. I'd like them to stick to Latin Modern instead.

The only possibly related setting I've found is `font.name-list.serif.x-math` in about:config, whose value is `Latin Modern Math, STIX Two Math, […]`. I tried to manually change the font family specification of some text to see if Firefox could use Latin Modern Math to begin with, but apparently it can't (see first screenshot attached), while it loads STIX allright (second screenshot). Latin Modern is not the first locally installed typeface I haven't been able to use, but it's the first one I have really tried to (I don't remember which one the other typeface was).

My Latin Modern font comes from TeX Live 2019 installed using the TUG installer, not Fedora's package manager. `fc-list | grep -i "latin modern math"` returns `/usr/local/texlive/2019/texmf-dist/fonts/opentype/public/lm-math/latinmodern-math.otf: Latin Modern Math:style=Regular`. I'm running Firefox 87 on Fedora 33.

Asked by Fulan 2 weeks ago

Answered by Fulan 2 weeks ago