Showing questions tagged: Show all questions

Thunderbird Freezing Consistently five minutes or more when using Teamup calendar (win10)

Hello, all. Ever since I upgraded Thunderbird to 91.9.0 (64-bit), it has been freezing consistently and repeatedly - upon startup, and every 30 minutes, it freezes for ap… (read more)

Hello, all.

Ever since I upgraded Thunderbird to 91.9.0 (64-bit), it has been freezing consistently and repeatedly - upon startup, and every 30 minutes, it freezes for approximately 5 minutes and 40 seconds. Then it unfreezes and works fine. But then 24 minutes and 20 seconds later, it freezes once again, going "Not Responding" in Windows 10.

When it freezes, Thunderbird uses 12-16% of my CPU, and memory usage steadily climbs, going up 0.1-0.2Mb each second, and goes back down to normal on the unfreeze.

Now, what have I done? It still happens in Troubleshooting mode. It happens in Troubleshooting mode while Windows is in Safe Mode With Networking. Adding an exception in my antivirus (NOD32) did nothing, as did turning off Allow Windows Search Messages in Advanced. Turning off Check For New Messages in Account settings does nothing. Nothing consistent shows up in the Error Console either, but I'm not a coder, so don't really know what to look for.

Ideas?

Thanks.

Asked by lindgoldnz 1 month ago

Last reply by lindgoldnz 1 month ago

gmail accounts passwords not being remembered

Hi, not sure when this kicked in, but every time I check a google email account in TB I get asked for the username and password and then asked if I want these details to … (read more)

Hi, not sure when this kicked in, but every time I check a google email account in TB I get asked for the username and password and then asked if I want these details to be remembered. I of course click yes, but every time I go to access anything in my gmail account (sent, inbox ...) I get asked for the account credentials again.

I've checked in TB settings and the username and password have not been added to the list of saved passwords.

I have had to disable auto-checking of google emails on TB startup as it just keeps asking for my password. Any ideas how to fix this please? The Authentication Method chosen is OAuth2 and the Connection Security is SSL/TLS. It seems using the old way of STARTTLS with Normal Password is no longer working, hence the reason I needed to change the settings.

With the old way TB would ask if I wanted to store the password. The new OAuth2 way doesn't save it. I have even tried to force the save of credentials by trying the old way just so it stores them and then reverting to the OAuth2 way - if that makes sense. (I deleted the credentials from TB after reading a post somewhere about this problem so I'm not even convinced that they would be referenced if I managed to re-save them anyway!)

Any help would be much appreciated.

Asked by wilko007 1 week ago

Last reply by wilko007 5 days ago

Thunderbird constantly crashes [@ OOM | large | NS_ABORT_OOM | nsTSubstring<T>::Append | GatherLine ]

Since the last update, Thunderbird has had major problems. It seemed to lose all my folders and accounts, eventually it found them (but completely lost several folders), … (read more)

Since the last update, Thunderbird has had major problems. It seemed to lose all my folders and accounts, eventually it found them (but completely lost several folders), and all the filters seemm to be screwed up. Now, it has taken to crashing within seconds of starting the program. Any ideas? This has only been since the recent update to 102.0b4 (32 bit). Most recent crash reports in attached image - I can't keep the program running long enough to do anything else.

Any help appreciated.

Asked by kiwijetpilot 1 week ago

Last reply by kiwijetpilot 1 day ago

Thunderbird set as default email client - yet still receiving emails to desktop Outlook

hi In spite of setting Thunderbird as my default email client both in TB and in Windows 10 - I'm still receiving emails to my desktop Outlook. I'm in the process of trans… (read more)

hi In spite of setting Thunderbird as my default email client both in TB and in Windows 10 - I'm still receiving emails to my desktop Outlook.

I'm in the process of transitioning from Outlook to TB, I've got heaps of emails in folders I somehow need to transfer across as I often need to refer to them, so I need to STOP receiving emails to Outlook without actually shutting it down.

Why is my DEFAULT selection of TB not working and how can I fix that?

also - I would be grateful for any tips on transferring my Outlook emails in folders to TB. Can I somehow just transfer the folders?

thanks

Asked by quantum888 5 days ago

Last reply by quantum888 4 days ago

Firefox not closing properly

Hi, For a couple of weeks I've noticed, that at night when I close Firefox and prepare to turn off my computer, the Firefox browser does not close properly. I've also not… (read more)

Hi,

For a couple of weeks I've noticed, that at night when I close Firefox and prepare to turn off my computer, the Firefox browser does not close properly.

I've also noticed that it takes a while for the browser to close. Maybe a minute or more as opposed to immediately as had been in the past. I've attached a picture and I always 'click' Quit Firefox.

I'm on an iMac running Monterey 12.4.

Thanks very much!

Asked by Heavy D 4 days ago

Last reply by Heavy D 2 days ago

SEC_ERROR_UNKNOWN_CRITICAL_EXTENSION

I am getting the error SEC_ERROR_UNKNOWN_CRITICAL_EXTENSION on every page i open. I have looked around and tried to fix it using similar error messages but nothing has wo… (read more)

I am getting the error SEC_ERROR_UNKNOWN_CRITICAL_EXTENSION on every page i open. I have looked around and tried to fix it using similar error messages but nothing has worked. I have uninstalled and reinstalled but nothing has worked.

Can anyone help me as there is nothing online that i can find that will fix this.

Asked by colbarron 4 days ago

Last reply by colbarron 18 hours ago

Thunderbird is locking up and lagging

Hello, On my new laptop, Thunderbird is locking up and lagging over and over. It happens to everything I try to do when I start the program, and then after I use the prog… (read more)

Hello,

On my new laptop, Thunderbird is locking up and lagging over and over. It happens to everything I try to do when I start the program, and then after I use the program for awhile, everything is OK until I get an incoming email - then Thunderbird locks up until the email is fully loaded.

When I first load the program lags are happening when I: Select a menu, choose an email to view, when I try to type something the cursor freezes and then after a short wait it types what I just typed. Pretty much all operations lag a lot, even clicking on the X to close the window. After I use the program for awhile, this gets better, but not 100%. As I mentioned the program lags when I get an incoming email.

I only have one add-on installed and it's disabled. It's called, "Manually Sort Folders." I have the latest version of Thunderbird. I'm running Windows 11 64 bit. My laptop has Optane memory built in. Is the Optane technology causing this? When I run Firefox I have no issues at all - even if Thunderbird does.

As you can imagine this is frustrating when I get to work and I have to answer a lot of emails. Would you guys walk me through possible solutions?

Thanks, Michael

Asked by mrintrbl7 3 weeks ago

Last reply by mrintrbl7 3 days ago

Firefox stops working when I use Quilbot Grammar Checker

I get a message saying that the Quilbot site is slowing Firefox down. then all I can do is to turn the computer off altogether. Nothing else works. Not Alt Ctr Dlt to get… (read more)

I get a message saying that the Quilbot site is slowing Firefox down. then all I can do is to turn the computer off altogether. Nothing else works. Not Alt Ctr Dlt to get to Task Manager even.

Asked by themarshcats 1 day ago

Last reply by themarshcats 1 day ago

Firefox messing up colours when uploaded to Facebook

When uploading images to Facebook using Firefox on a windows 10 machine the image colours look washed out and greenish when viewed in On Facebook. Colour management is … (read more)

When uploading images to Facebook using Firefox on a windows 10 machine the image colours look washed out and greenish when viewed in On Facebook. Colour management is enabled in Firefox, the images are jpeg in sRGB colour space. It doesn’t matter if the images are viewed in Firefox or another browser or on a different device they look rubbish. However, if I upload them using edge or another browser they look fine, both in the that and in Firefox. So somehow the Firefox interface with Facebook is messing up the colours. I’m now having to use a different browser to upload to Facebook. Does anyone know what’s going ok? Thans

Asked by glove99 6 days ago

Last reply by glove99 5 days ago

Map Icons

The Historic Houses Association (www.historichouses.org) site has an option to show a map of interesting places. When I view this map in Firefox on Android or Windows 11… (read more)

The Historic Houses Association (www.historichouses.org) site has an option to show a map of interesting places. When I view this map in Firefox on Android or Windows 11, the icons show up correctly. For instance in the example map, next to Lincoln. In Android/Windows the icon shows a small castle in a drop pin while here in a Linux desktop it just shows a cross hatched box. The link to the web page still works. The roads in the Android/Windows versions correctly show A1, A46 etc. But here in Linux, you can just make out the road numbers behind the vertical hatching. Over a long period I have seen this has occur on a number of sites but I think that the maps are probably (cannot prove it) Mapbox/OpenStreetMap. But when I look at OpenStreeMap it self, the Road Numbers are fine and when I add a layer involving tags, they show as normal.

I know I could address this inquiry HHA but they will simply say 'they do not support Linux'. The site works in other environments so why not Linux? Also, as I have said, it has occurred on other sites in the past (though I must admit I cannot remember which ones and when - I tried a few while writing this support request) Is it likely that the web pages are being downloaded with a catalogue of Icons but this fails in the Linux version of Firefox? Would this account for the road numbers being corrupted as well?

The PC is running a fairly new (last 10 days) installation of Linux Manjaro with Mate desktop. However, this has been happening for some time (a couple of years) during which time, I have used Linux Mint, Debian and Manjaro, with Mate and Gnome desktops. Firefox is used as provided by Linux Manjaro, including Noscript and Adblocker - I have tried viewing this page with both disabled. The only changes I have made to Firefox settings is to enable 'when you open a link .... switch to it immediately', 'search for text when you start typing' and set 'browser.tabs.closeWindowWithLastTab' to false.

I have put up with the problem because it only affects me, however I am about to load Linux Manjaro on to computers for other less computer literate/tolerant people who will be using similar maps. It would help them if I could get a fix.

Thanks for your time

Asked by clod 8 hours ago

Last reply by clod 1 hour ago

Crash on startup, takes entire internet with it, have to reboot PC

Sometimes I try to boot up firefox and nothing loads, it just starts crashing, I can't do anything except force close it. and after a short while my computer loses intern… (read more)

Sometimes I try to boot up firefox and nothing loads, it just starts crashing, I can't do anything except force close it. and after a short while my computer loses internet connection. I don't know what's causing this cause I did a firefox refresh, deleted all cookies, and I have few add-ons that never caused me any issues over the last 4 years.

Asked by SquidGuy 5 days ago

Last reply by SquidGuy 5 days ago

Videos and GIFs appear to be zoomed in and cropped

I am not able to play any video or see any GIF properly. They all appear to be very much zoomed in and cropped. I was able to view all videos perfectly so far. This probl… (read more)

I am not able to play any video or see any GIF properly. They all appear to be very much zoomed in and cropped. I was able to view all videos perfectly so far. This problem has come in recent updates only.

Asked by archan.ranade 4 days ago

Last reply by archan.ranade 4 days ago

Random high-cpu use (25% CPU average) in thunderbird.ex version 91.10 module..eventually clears up on its own ??

Random high-cpu use (25% CPU average) in thunderbird.exe module..sometimes lasts for several minutes (not useable) ...then it clears up...Using current version 91.10.0.81… (read more)

Random high-cpu use (25% CPU average) in thunderbird.exe module..sometimes lasts for several minutes (not useable) ...then it clears up...Using current version 91.10.0.810...but has been happening for last 2 years at least. Any ideas ?? .... Can't seem to find what exactly causes it to start/end...not sure what "triggers" it ? Using WINDOWS 10 PC.... Thanx....

Asked by gregstanley 1 week ago

Last reply by gregstanley 5 days ago

Secure Connection Failed error while sending email using OAuth2.

When I try to update my account settings in thunderbird from password to oauth2, I am getting secure connection failed error. Imap working fine with password. Thunderbird… (read more)

When I try to update my account settings in thunderbird from password to oauth2, I am getting secure connection failed error. Imap working fine with password. Thunderbird version 78.7.0 ( 32 bit). Tried accessing outlook.office365.com works without error. Option OAUTH2 giving error.

Asked by sanjay13 1 week ago

Last reply by sanjay13 3 days ago

Thunderbird fails to start; no fix I have tried is working

Windows 10 Home. I've been using Thunderbird for years without issue, and it was working fine last time I accessed it. After an auto reboot (I'm not sure if TB was open t… (read more)

Windows 10 Home. I've been using Thunderbird for years without issue, and it was working fine last time I accessed it. After an auto reboot (I'm not sure if TB was open that session or not), Thunderbird absolutely fails to start. At all. I get a momentary hourglass, then nothing - no errors, nothing in Task Manager, even if I have it up when I try to start TB. I've tried from start bar, desktop, file location.

I've tried starting in safe mode (same lack of response), deleting any of the files that should be recreated on startup, rebooting the computer... still no response at all. I have decades (literally) of emails stored in the app's files.

I tried using MozBackup (yea, it's ancient but it's what I have) and received an error: Problem with backup email account! Account [filepath]\JodiTbirdProfile\ImapMail\imap.gmail-1.com (but! The profile that was being backed up - the only one offered besides the *.default* was JodiTbirdProfile2) ... and a couple similar errors for other files that I actually don't care about. At the moment it is still running... probably need to clean up my mail databases again....

Appreciate any assistance! If there's a newer/better third party app to back up Thunderbird before I start... that'd be great info too!

Asked by dragons2 2 days ago

Last reply by dragons2 2 days ago

Total Cookie Protection Causing Login Issue

I work at a college in Higher Education, and we use Ellucian Banner as our ERP system. To login to their updated customer center, I had to disable "Total Cookie Protectio… (read more)

I work at a college in Higher Education, and we use Ellucian Banner as our ERP system. To login to their updated customer center, I had to disable "Total Cookie Protection", otherwise the page would appear to refresh endlessly approximately every second. It was quite intense. I'm not sure if this is a flaw in the Total Cookie Protection feature, or something that they need to fix on their end. Just figured I'd make a post about it!

Asked by lpapenfu 5 days ago

Last reply by lpapenfu 5 days ago

using cut/paste will cause firefox to hang for minutes at a time.

At first I thought it was a facebook problem, but the issue started appearing in other places (gmail, youtube, etc). I can be writing something in a comment box, word doc… (read more)

At first I thought it was a facebook problem, but the issue started appearing in other places (gmail, youtube, etc). I can be writing something in a comment box, word doc, chat window or whatever and if I select some text and hit copy or cut, the entire browser absolutely locks - can't click on anything or do anything - for MINUTES at a time. There's no CPU, disk read/write, or other system usage spike to indicate what's going on - Firefox just stops and is completely unresponsive for a very long time.

This is new as of the past couple weeks, I think? I hit it once and didn't think much of it but now I'm getting hit by it daily just about because I'm more active on social media, email, and other things lately.

wtf? I have not installed any new extensions in a very long time.

Asked by archerfish 2 days ago

Last reply by archerfish 2 days ago