Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

Youtube playback performance has gone down June 2024

Over the past week or so, Youtube videos take a while to start, and will at times just stop and buffer. I turned off uBlock Origin for Youtube, and I have Youtube Premium… (read more)

Over the past week or so, Youtube videos take a while to start, and will at times just stop and buffer. I turned off uBlock Origin for Youtube, and I have Youtube Premium, but this issue is still happening. Ookla speed test is 569.32 Mbps download, and 23.50 Mbps upload. My Firefox is set to automatically update. Current version is 127.0.1

Asked by mikeyvsaul 3 weeks ago

Answered by mikeyvsaul 3 weeks ago

  • Solved

How to PERMANENTLY close Bookmarks sidebar panel?

As of a few days ago whenever I start Firefox the window appears with the Bookmarks sidebar panel already opened. I click the "X" on the sidebar and it will close - until… (read more)

As of a few days ago whenever I start Firefox the window appears with the Bookmarks sidebar panel already opened. I click the "X" on the sidebar and it will close - until the next time I start Firefox. If I choose Menu->View->Sidebar->Bookmarks and uncheck it the panel will close - until the next time I start Firefox. No matter how the Bookmarks sidebar is closed, it will always reappear when Firefox is restarted. Even if I switch to some other sidebar, Bookmarks will replace it on startup.

I've searched about:config and found no setting which seems to control sidebar behavior on startup.

I assume this is the result of some recent update. Is there no longer a way to permanently disable the Bookmarks sidebar?

MacOS 12.7.5 Firefox 127.0 (64-bit)

Asked by bertfw 4 weeks ago

Answered by cor-el 4 weeks ago

  • Solved

FIREFOX STOPPED WORKING

Firefox on Windows 10 desk top suddenly stopped working with error message XUL Runner Error. platform version 127.0.1 not compatible with Min version >= 127.0 Max ve… (read more)

Firefox on Windows 10 desk top suddenly stopped working with error message

XUL Runner Error. platform version 127.0.1 not compatible with Min version >= 127.0 Max version <=127.0

N.B. This is another machine - not this lap top

Please advise

Asked by tt1868tda 3 weeks ago

Answered by tt1868tda 3 weeks ago

  • Solved

File Menu on Samsung S9 Ultra

Greetings FF Community, New Samsung Galaxy S9 Ultra tablet running FF ver 127.02 on Android 14. Have no option to customize toolbar or even add the File Menu to the top o… (read more)

Greetings FF Community, New Samsung Galaxy S9 Ultra tablet running FF ver 127.02 on Android 14. Have no option to customize toolbar or even add the File Menu to the top of Firefox as other resources in Firefox indicate. Using a Finite bluetooth keyboard, ALT key does nothing, using bluetooth mouse right click on empty space in address bar - no context menu appears, enabled in mouse settings. Any suggestions greatly appreciated. Screen shots below of laptop and S9 Ultra. Thank you in advance for your assistance.

Laptop with File Menu


S9 without File Menu

Asked by Jeff 2 weeks ago

Answered by Paul 2 weeks ago

  • Solved

Captcha not working on firefox 127.0.1 yet again

Hi, am running firefox 127.0.1 on a windows 11 desktop. Numerous sites that use a captcha to login fail. In other words, the captcha never loads and I cannot login to th… (read more)

Hi,

am running firefox 127.0.1 on a windows 11 desktop. Numerous sites that use a captcha to login fail. In other words, the captcha never loads and I cannot login to those sites. Such sites include teamfaderpro, Coursera, and bandcamp. All logins fail as the captcha is required to be passed prior to logging in, but the captcha never appears and so when I try to log in, nothing happens and I cannot login.

I have tried the above same sites on the Edge browser and have no such issue, the captcha shows and I can login.

Just FYI, the agent switcher setting change recommended by others previously is not suitable. When I tried that fix I was unable to access a considerable percentage of the internet due to some cloudflare issue, so the agent switcher setting is not an option. So far, I have tried all recommended settings to fix this issue and nothing has worked.

I am surprised no one else is having this issue.

Any help is appreciated, or at least inform google/mozilla about this issue as it has been ongoing (on and off) for me for many months. And yes, this problem is persistent for me at the moment, it remains despite rebooting windows, despite clearing cookies and cache (which I have set to automatically delete when exiting firefox).

Asked by Justin 3 weeks ago

Answered by lmacri 1 week ago

  • Solved

Missing cookies

I have an issue with Firefox 127 not accepting a session cookie that I use for user authentication. I have an ASP.NET application with a login form that includes fields f… (read more)

I have an issue with Firefox 127 not accepting a session cookie that I use for user authentication. I have an ASP.NET application with a login form that includes fields for login and password, and a submit button. When the button is clicked, an HTTPS/POST request is sent to the server. The server responds and sends back a session cookie named .Cookie.Name with the parameter httpOnly set to true.

When I check in Firefox's Developer Tools under the Network tab, I can see .Cookie.Name in the server response. However, in the Developer Tools under the Storage tab, .Cookie.Name is missing, which prevents the user from logging in. This problem does not occur in other browsers like Chrome or Edge, nor does it occur in Firefox version 126. The configurations for Firefox 126 and 127 are identical.

Could you please assist with this issue?

Asked by LukaszRoki 3 weeks ago

Answered by LukaszRoki 3 weeks ago

  • Solved

Certain sites not being accessed

Hi, I am having some trouble with Mozilla Firefox version 127.02 on a Windows 11 PC. Certain websites do not load, for example, travel.state.org, which is a website to kn… (read more)

Hi, I am having some trouble with Mozilla Firefox version 127.02 on a Windows 11 PC. Certain websites do not load, for example, travel.state.org, which is a website to know the requirements to travel to the United States. However the site loads without any trouble on my Android phone, and on other browsers such as 'Microsoft Edge'. Can someone help me with this situation? Thank you this would be very much appreciated.

Asked by DTS 2 weeks ago

Answered by DTS 2 weeks ago

  • Solved

Firefox Screenshot Title Issue

When I used to take screenshots, they would be automatically named with the date, time, and part of the text captured regardless of language. A few days ago and with no r… (read more)

When I used to take screenshots, they would be automatically named with the date, time, and part of the text captured regardless of language. A few days ago and with no reason I can discern, it now saves any non-English screenshots with something like this "Screenshot 2024-06-23 a[...].png" instead of "Screenshot 2024-06-22 at 08-02-28 Politics Policy Polit[...].png" (usual for English text and what I used to get with all languages).

Which means I have to manually rename screenshots. Does anyone know how I can fix this because I am working on a project with lots of screenshots for topics from different languages?

Asked by AA 3 weeks ago

Answered by cor-el 1 week ago

  • Solved

Youtube audio plays extremely slow(Video is fine, audio and video are way out of sync, of course)

Youtube audio is extremely slow, I reckon at 10%, but the video is fine and can be sped up or down. The problem persists even in troubleshooting mode, after cache cleari… (read more)

Youtube audio is extremely slow, I reckon at 10%, but the video is fine and can be sped up or down. The problem persists even in troubleshooting mode, after cache clearing, hardware acceleration turned off, enabled DRM and widevine, driver updates, in private mode or not, logged in or not, firefox restarts, computer restarts.

But Youtube plays fine in Chrome and Edge.

I dont think I didnt anything drastically different, or updated win10 or firefox, or messed with anything. It was working fine a day ago.

Is there any way to reset something?

Asked by abelang82 1 month ago

Answered by abelang82 1 month ago

  • Solved

Firefox failed to reopen all the pages & tabs from previous sessions after crash, task manager says Firefox(19)

Today for the first time after the latest update 127.0 (64-bit), my many firefox pages and tabs crashed and closed and a pop up to send crash report. So I have fired up … (read more)

Today for the first time after the latest update 127.0 (64-bit), my many firefox pages and tabs crashed and closed and a pop up to send crash report.

So I have fired up firefox again to find only a single page opens up, I have lost probably 16+ pages with multiple tabs on each, been like that for months, I have 32GB memory so there is normally no issues or slowness. However after the crash, even though only a single firefox page is open, windows task manager shows Firefox (20) and if I expand the task, I can see each firefox is taking lots of memory.

So it looks like the old session pages/tabs are still there somewhere but not accessible, I would like to get them back if possible. I went through reseting it to default, disabling the add ons etc but nothing has worked.

Asked by Sean Stevens 1 month ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 month ago

  • Solved
  • Locked

The Page Isn't Redirecting Properly Error

Good Morning. I have been using Firefox for 20+ years. Last night it did an update overnight, and this morning I am getting "The Page Isn't Redirecting Properly" error … (read more)

Good Morning. I have been using Firefox for 20+ years. Last night it did an update overnight, and this morning I am getting "The Page Isn't Redirecting Properly" error message on my business CRM site. This appears to be the only site having an issue. I have never had this error previously.

I tried all suggestions already including clearing cache/cookies, checking settings, delete history, troubleshoot mode and nothing. The site opens fine on Chrome and MS Edge.

Any additional help is appreciated, this is very frustrating.

Thank you.

Asked by soalivetoday 1 month ago

Answered by soalivetoday 1 month ago

  • Solved

Javascript

Websites say that my Javascript is disabled, but I already checked on the about:config website and the javascript.enabled is set to true. What do I do so these websites a… (read more)

Websites say that my Javascript is disabled, but I already checked on the about:config website and the javascript.enabled is set to true. What do I do so these websites accept that my Javascript is enabled?

Asked by I M 1 month ago

Answered by cor-el 1 month ago

  • Solved

Firefox install on external drive

Is it possible to install Firefox (or at least the profiles) onto an external SSD (i.e., not the C: drive)? If so, how? Note: this is not about migration/backup/recovery… (read more)

Is it possible to install Firefox (or at least the profiles) onto an external SSD (i.e., not the C: drive)? If so, how?

Note: this is not about migration/backup/recovery of profiles. Nor is it about where files are downloaded by default.

Windows 11 is consuming nearly all of the C: drive. I badly need to get Firefox (and later Thunderbird) onto my E: drive. I further note that the installer gives no options whatsoever as to the destination drive.

Most of the help I've found on the web is clearly outdated.

Thanks. jt

Asked by jonathan67 1 month ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 month ago

  • Solved

Private browsing window appearing in taskbar

The icon for private browsing has recently re-appeared on my taskbar despite having browser.privateWindowSeparation.enabled set to false in about:config. I've had this s… (read more)

The icon for private browsing has recently re-appeared on my taskbar despite having browser.privateWindowSeparation.enabled set to false in about:config.

I've had this setting configured ever since the update which completely changed the appearance/behavior or private browsing and it has worked correctly up until today (14/06/24).

Is there a new setting that I have to adjust in order to "merge" the windows together as I'm not a fan of having the private browsing icon on my taskbar.

Asked by danh132345 1 month ago

Answered by TyDraniu 1 month ago

  • Solved

The page is not redirecting properly

Hi, On this site: https://www.opensubtitles.org/en/search/sublanguageid-eng/idmovie-1380901 selecting a sub and trying to download gives "The page is not redirecting p… (read more)

Hi,

On this site:

https://www.opensubtitles.org/en/search/sublanguageid-eng/idmovie-1380901

selecting a sub and trying to download gives "The page is not redirecting properly"

I am using Firefox Developer Edition 127 b07, and that happens also in safe mode.

It used to work not too long ago with FF, and it works with Chrome latest.

Asked by Bob4K 1 month ago

Answered by cor-el 1 month ago

  • Solved

Having Firefox open reduces all download speeds, upload unaffected

I have the strangest problem. If Firefox is closed and I do a speedtest in another browser, download a file, or do other internet activity I'm getting about 200-250Mbps … (read more)

I have the strangest problem. If Firefox is closed and I do a speedtest in another browser, download a file, or do other internet activity I'm getting about 200-250Mbps d/l and 100Mbps upload. As soon as I open Firefox, whether I load a page or not, the upload speed stays the same, however the download speed drops to about 25-50 Mbps. This only happens on one PC, the upload isn't affected, and resolves itself as soon as Firefox is closed. Here's what I have done without any change in this behaviour;

  • Rebooted
  • ipconfig /release /renew /flushdns
  • Removed and reinstalled the network adapter
  • Enabled, disabled windows auto tuning and tested (slower disabled)
  • Updated Windows
  • Refreshed Firefox
  • Uninstalled Firefox, deleted remaining folders from Appdata (Local, Low, Roaming) as well as the program file directories and "Mozilla" registry entries. Restarted and reinstalled. Issue immediately resumed when Firefox was open.

Also when connected to a VPN Firefox download speed increases to about 60Mbps and is consistent across other software. If I split tunnel another browser outside the VPN, it is still stuck at 60Mbps. If I close Firefox the speed increases.

This makes absolutely no sense to me, so I'm hoping someone can shed some light on this - but it does seem to be something Firefox is doing.

Thanks for any help anyone can provide.

Asked by Jay 1 month ago

Answered by Jay 3 weeks ago

  • Solved

Change default view

Currently, Firefox opens OBJ files as text. I want to send them to the Microsoft 3D Viewer which is the default application in Windows for these kinds of files. All I can… (read more)

Currently, Firefox opens OBJ files as text. I want to send them to the Microsoft 3D Viewer which is the default application in Windows for these kinds of files. All I can do right now is right click on the file, save the file, then open with the 3D Viewer. I have gone to settings/General then down to applications and I can't add any files there. (Why not?) It doesn't matter if I choose to save or open files, the OBJ file still displays as text in Firefox. How do I get Firefox to send instead of display these files as text?

Asked by price3 4 weeks ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 3 weeks ago

  • Solved

Everything I Try To Download Fails

I've not been able to download anything on Firefox for about 3-4 weeks now. Every time I try to it immediately fails with no explanation given. The only type of download … (read more)

I've not been able to download anything on Firefox for about 3-4 weeks now. Every time I try to it immediately fails with no explanation given. The only type of download that works is "Save Image As..." Even trying to download a picture with a download button instead of right clicking nets an immediate fail. I feel like I've done everything to try and troubleshoot it myself, but nothing seems to be working.

I've restarted my computer, ran Firefox in troubleshoot mode, refreshed and reinstalled it, checked for viruses and malware, tried both nightly and ESR versions, tried running them as admin, logged out of my Firefox profile, cleared my cookies and cache, changed and reset the download folder, ran a repair for Visual C++, and reset my windows security settings. I'm honestly surprised nothing has worked.

The only thing that I know I haven't tried yet it refreshing my entire computer, but that's my very far last resort because I'm able to download files just fine on Microsoft Edge. Only the Firefox applications have given me any problems, so if I were to refresh my computer and have the problem still not be solved somehow I'd be deleting everything to get nowhere.

If anyone has any other ideas to try that be very much appreciated.

Asked by PoisnedArtist 1 month ago

Answered by PoisnedArtist 6 days ago

  • Solved

Access to Website Being Denied: Brute Force Bot Was Blocked

When using Firefox (latest) and attempting to login into a website I get an error (see attached image) generated by the host's server's firewall. It appears it thinks I'm… (read more)

When using Firefox (latest) and attempting to login into a website I get an error (see attached image) generated by the host's server's firewall. It appears it thinks I'm a bot. When I use Firefox's privacy mode I don't get this error. I would prefer not to use privacy mode. I contacted the administrator of the website I'm attempting to access and he couldn't offer any help.

When I use Google Chrome browser I don't encounter the above problem. This leads me to believe it's not an issue with my Avast Anti-Tracking and Antivirus settings.

Any help would be appreciated.

Chrys

Asked by Chrys6600 4 weeks ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 4 weeks ago