Showing questions tagged: Show all questions
  • Archived

Address book, send emails not working. Windows 10. Norton Security. two pop twc.com accounts (spectrum)

Thunderbird Email Problem After the last update to Ver# 78.4.0 my Thunderbird email software is not performing properly. I believe this occurred on October 28, 2020. What… (read more)

Thunderbird Email Problem After the last update to Ver# 78.4.0 my Thunderbird email software is not performing properly. I believe this occurred on October 28, 2020.

What works: • I have no problem loading Thunderbird • I am receiving emails and the filters I have created are working fine, placing emails in the appropriate places. • The last sent email was on 10/19/20

What is not working: • I cannot access nor open my Addressbook, both Personal and History. • I cannot send emails. The Send button is not activated. • I cannot reply to existing emails. I have clicked on reply, typed the message I wished to add and again, Send is not an option available. I have tried many things on your Support site, as well as other help posts on the Internet but to no avail. I have looked at my Profile and all appears to be fine but Thunderbird does not appear to be looking at it for preparation of outgoing emails. I did try creating a new Addressbook as someone noted and it I did see it in my Profile but I cannot save nor retrieve any email addresses I try to put in it. Help please.

Asked by gdecker001 1 year ago

Last reply by gdecker001 1 year ago

may have to reinstall Thunderbird again

My windows 10 took a powder and had to have it repaired The thing that i may not be able to get are the add ons and the address book that i had on it they are install… (read more)

My windows 10 took a powder and had to have it repaired The thing that i may not be able to get are the add ons and the address book that i had on it they are installing anew hard drive but were able to back up some of the files and such. I know it is something about address book and history but not sure how to do it .i and when it comes back can i come back and get help

Asked by Mary 2 months ago

Last reply by Toad-Hall 2 months ago

  • Solved
  • Locked
  • Archived

Updating yahoo mail account

I got a message from yahoo mail saying they will no longer support current sign in methods. They give instructions for how to update thunderbird for the new settings, whi… (read more)

I got a message from yahoo mail saying they will no longer support current sign in methods. They give instructions for how to update thunderbird for the new settings, which basically involves deleting the old yahoo account and setting up a new one. Following those instructions results in all of my mailboxes and messages being deleted -- what a brilliant solution! I have years of messages I don't want to lose. Fortunately I had a backup of my .thunderbird directory (this is Linux, thunderbird v. 68.11.0)

See here for how NOT to do this "upgrade": https://help.yahoo.com/kb/new-mail-for-desktop/SLN27791.html?impressions=true Don't follow those instructions or you will lose all of your messages and mailboxes.

So, is there a way I can delete and re-install the account settings using the automatic features yahoo wants, without losing everything?

Asked by doctordruidphd 1 year ago

Answered by Toad-Hall 1 year ago

  • Solved

Migrating from Eudora OSE to Thunderbird

I'm trying to help an elderly friend move from Eudora OSE to Thunderbird. I found this closed thread on the forum - and I want to know 'how to back up the Eudora OSE Prof… (read more)

I'm trying to help an elderly friend move from Eudora OSE to Thunderbird. I found this closed thread on the forum - and I want to know 'how to back up the Eudora OSE Profile' - or any other help you can give re migrating from Eudora OSE to Thunderbird. (She has thousands of old emails.)

The tech person said,

"May I suggest, back up your OSE Profile, and give it a try.

And the other replied: "I took the tech's suggestion Backed up Euroda files and simply installed Thunderbird VOILA ! When I launched Thunderbird it simply accessed the same files and file structure (and settinge/etc) as Eudora and I didn't have to do anything ... awesome !"

Asked by rache1 1 month ago

Answered by david 1 month ago

  • Archived

Un-archiving emails

Hello all! Hopefully one of you genius gurus can help. On advice from GoDaddy (insert eyeroll), I downloaded Thunderbird as their only solution to be able to do a backup … (read more)

Hello all! Hopefully one of you genius gurus can help. On advice from GoDaddy (insert eyeroll), I downloaded Thunderbird as their only solution to be able to do a backup without Outlook. Their instructions were quite vague, however, and I wound up creating an archive of the last 13+ years of emails instead of a backup. But now NOTHING shows in the Archive folders in the left menu, although thankfully I was able to find what looks like might be something in the Profiles folder so I'm not completely panicking.

Any chance there's a way to "undo" the archive and restore everything back? I did try "undo", for the record, holding my breath and crossing my fingers in a Hail Mary fashion (after hours of watching it all unfurl) to no avail.

Asked by jen7 2 years ago

Last reply by jen7 1 year ago

  • Archived

Restoring a saved profile

I have Windows 10, version 1903. I recently backed up my Mozilla Roaming and Local profiles to an external drive before replacing the hard drive in my laptop. After repla… (read more)

I have Windows 10, version 1903. I recently backed up my Mozilla Roaming and Local profiles to an external drive before replacing the hard drive in my laptop.

After replacing my hard drive with a new one, I restored an earlier image file of my computer in order to put back all my data onto the new drive.

Then I did a Fresh Start, effectively doing a new install of Windows 10 (v.1903).

(As far as I can tell, my old Firefox data was deleted during the Fresh Start reinstall.)

I now did a new install of Firefox onto my computer. After I opened it I synced. Because my favicons were not restored (a generic globe icon shows in their place instead), I'd like to load in my old saved profile and make that my default profile.

The problem: So I tried copying and pasting the saved profile ("bxfz7tby.default" ) back into the new Mozilla Roaming and Local profiles (e.g, into "C:\Users\,username>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\", but I can't get Firefox to access them. Instead, it only accesses the new profile it created.

I did an uninstall and tried it again, but all I ended up doing is creating another new profile. Now when I go to About:Profiles (see image), the default-release and default profiles listed don't seem to exist anymore (they aren't loadable, and they can't be found using the filepath noted there), and the actual backup profiles that I copied from my portable drive into Mozilla and that I actually see in File Explorer, doesn't show up as a profile choice.

How can I restore my old backed up profile? And if I do restore it successfully, will that also restore my missing favicons?

Asked by blue_sky 1 year ago

Last reply by blue_sky 1 year ago

  • Archived

How to revert from Beta 88.0b1 (64-bit) back to normal release channel?

I need to get out of the Beta releases ...88.0b1 (64-bit) ... and back to regular release. How do I do that and retain all the emails, address books and Enigmail settings… (read more)

I need to get out of the Beta releases ...88.0b1 (64-bit) ... and back to regular release.

How do I do that and retain all the emails, address books and Enigmail settings?

I have tried starting the beta with "Thunderbird --allow-downgrade" but the version remains the same Beta 88.

Asked by kufurst 1 year ago

Last reply by ska.adley 1 year ago

  • Solved

Each time I send a message using Thunderbird is asks for a password and always fails

I recently installed Thunderbird on a new computer.I set it up to use my Yahoo account. It does receive emails sent to Yahoo but will not send. Every time i click SEND it… (read more)

I recently installed Thunderbird on a new computer.I set it up to use my Yahoo account. It does receive emails sent to Yahoo but will not send. Every time i click SEND it asks for a password and always says it failed.

Under settings, there are 2 servers, IMAP and SMTP. Each has a different password, but at one point I made them the same. It does not matter because the outgoing server keeps changing its password to about 20 random letter and characters. At one point I copied these random characters into the clipboard and posted it in after it asked for a password...and it still FAILS.

I am using version 81.0.19 Until I get this fixed it is useless. An annoying thing is that each time I start Thunderbird, it asks for the password...on my previous pc it remembered it. Both machines are Windows 10. Can anyone help?

Asked by mysystrashed 3 weeks ago

Answered by Toad-Hall 2 weeks ago

Resolved - Cannot set up an existing account.

I have an existing Thunderbird account on my Windows 11 PC. I am now trying to open and access this same account on another PC with Windows 10.This is the message that ke… (read more)

I have an existing Thunderbird account on my Windows 11 PC. I am now trying to open and access this same account on another PC with Windows 10.This is the message that keeps on appearing:

Unable to login in at server. Probably wrong configuration,username or password.

Any help would be greatly appreciated.

Asked by Suksan 3 months ago

Last reply by Matt 2 months ago

  • Solved
  • Locked
  • Archived

Thunderbird 78 fails to activate POP3 mail account

My old mail account is POP3 only. Incoming, POP3, mail.tpg.com.au, 110, STARTTLS, Normal Password Outgoing SMTP, smtp.tpg.com.au, 587, STARTTLS, Normal Password After man… (read more)

My old mail account is POP3 only. Incoming, POP3, mail.tpg.com.au, 110, STARTTLS, Normal Password Outgoing SMTP, smtp.tpg.com.au, 587, STARTTLS, Normal Password After many attempts Thunderbird 78 failed to add this new account.

After removing ver.78 an old ver.68 was installed and the new account was added without any problems on the first try using the settings shown above.

Does this indicate that Thunderbird v.78 is no longer compatible as a POP3 client or is this a serious bug?

Asked by gveale20 1 year ago

Answered by Toad-Hall 1 year ago

  • Archived

email

The last update, 91.2.0, did not install correctly, and I could not send emails. After Uninstalling Thunderbird and reinstalling, Uninstalling McAfee, and resetting the … (read more)

The last update, 91.2.0, did not install correctly, and I could not send emails. After Uninstalling Thunderbird and reinstalling, Uninstalling McAfee, and resetting the Windows Defender, I still can not send emails. The latest update is installed. I can receive emails. I really don't want to switch to a different email "bundler," but I have spent 2 days, enlisted an IT professional and am at my wits end.

Do you have any suggestions?

Asked by cwrayh 8 months ago

Last reply by cwrayh 7 months ago

  • Solved
  • Archived

Thunderbird 78 Dark Mode messes up emails - we need a switch to disable it.

After upgrading Thunderbird from v68 to v78 over the weekend, everything looked fine, but then I realized some emails display badly with Windows 10 running in Dark mode. … (read more)

After upgrading Thunderbird from v68 to v78 over the weekend, everything looked fine, but then I realized some emails display badly with Windows 10 running in Dark mode. Changing the Windows settings to display apps in Light mode doesn't help (and make other parts of Windows Light instead of Dark mode).

What I'm trying to find in about:config is a flag to tell Thunderbird to run in Light mode as I can't see many of my emails. I can highlight the body, but that's just a lame workaround.

First image show how the text is unreadable because Thunderbird only changed the background layout, but not the text; Image on the right I highlighted the whole email so I could read the text.

I saw other suggestions that either require meddling with some .css file quite heavily, or installing some add-on that doesn't fix the problem.

We just need a configuration flag to prevent Thunderbird from using the Windows Dark Mode (or more generic, one that doesn't follow the Windows Light or Dark mode on us).

Thank you developers.

Asked by Kaddath 1 year ago

Answered by Toad-Hall 1 year ago

  • Archived

I cant download from google drive on firefox version 95.0.2 windows 10

Whenever I try to download something off my google drive, text pops up in the bottom left corner, but then nothing happens. It works just fine on microsoft edge, so I thi… (read more)

Whenever I try to download something off my google drive, text pops up in the bottom left corner, but then nothing happens. It works just fine on microsoft edge, so I think its a firefox issue and not a google drive issue. I tried refreshing my browser, deleting my cookies, updating my browser, turning off enhanced tracking protection, and anything else I could think of. Please help.

Asked by nathanogrodowczyk 6 months ago

Last reply by jonzn4SUSE 6 months ago

  • Solved
  • Archived

After Firefox update, when opening an ebay item from the search list all photos & text go to the left side, layout not normal

A day ago I did the Firefox update to 75.0. Since then I have had trouble viewing ebay items. After you do a ebay search a list of items show up. When you open an item… (read more)

A day ago I did the Firefox update to 75.0. Since then I have had trouble viewing ebay items. After you do a ebay search a list of items show up. When you open an item from a search list, you get a photo of the item usually on the left side and a description below the photo item. However, below and after the description everything including other seller photos and text are on the left side of the page. Normally they are across the page from the left side to right side. But now the layout is all on the left side. Everything is against the left side only and very hard to read. For many years I have never run into this problem before. I signed off and restarted Ebay with same problem. Looked at my son's computer and the ebay layout looked correct like like mine use to. I also opened up my google chrome browser and signed onto ebay. The ebay photos and text were correctly located on the page. So it appears that the recent update to firefox will not display the correct layout format in ebay. Can I download to the previous version of firefox? I 'm using latest Firefox browser 75.0 and running Windows 10. I attached a screen shot photo.

Asked by glennsaddress 2 years ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 years ago

  • Solved

Incoming server already exists

I've been happily using Thunderbird for email for many years. Recently, the gmail OAuth2 requirement has made my POP3 accounts quit working. Currently on 38.5 for Windo… (read more)

I've been happily using Thunderbird for email for many years. Recently, the gmail OAuth2 requirement has made my POP3 accounts quit working. Currently on 38.5 for Windows 10.

Following various posts, I've tried to convert two specific email accounts to imap, and things are not going well.

My primary email is already imap and works fine. I've tried multiple times to convert the other two, and my current state is I've deleted those two accounts entirely (via Account Actions). When I try to install Existing Account, I eventually get to the point where the server config seems correct, but hitting "Done" results in the above message. I'd be surprised if imap.gmail.com can only support one email address. The emails are named differently, and use different passwords. Imap is enabled via browser based access to both accounts.

Incoming server imap.gmail.com:993 Outgoing smtp.gmail.com:465

Asked by jjgurley 1 week ago

Answered by jjgurley 1 day ago

  • Solved
  • Archived

Newly added email account, disappears after restarting Thunderbird.

After using Thunderbird for many years with a couple of email accounts, over the last few days I have been trying to add a new account. Using the Auto Config option, th… (read more)

After using Thunderbird for many years with a couple of email accounts, over the last few days I have been trying to add a new account.

Using the Auto Config option, the account appears to be set up OK, and I have been able to send a test email to another email address from the newly added account which is received OK, but when I close Thunderbird and reopen it, the newly added account has completely disappeared. I have tried setting up the new account manually, but with the same result.

I would add that I have added the new email in other clients without any problems.

I have not included any screenshots, because I don't think they would help. I do have them if it would help, but the first one shows that the newly added account is present, and the second screenshot (after restarting) Thunderbird shows that it isn't.

Any suggestions please.

Asked by firefox662 2 years ago

Answered by sfhowes 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Hate update 89 -> how rollback with all settings/history to 88 ? Or change the look of 89 that it will look like 88

Hello, today I was surprised with a update ver.88 -> 89. It completely changed the look. Few weeks back it was similar with Thunderbird. I hate this look. I want old … (read more)

Hello, today I was surprised with a update ver.88 -> 89. It completely changed the look. Few weeks back it was similar with Thunderbird.

I hate this look. I want old look back - how to do this. I tried rollback to 88, but it ask to create new profile - after copying all content of profile it dose not work...

Is there a way to change look of 89 to look exactly like 88 ?

why why why .. again ..

Asked by a.h.porebski 1 year ago

Answered by George 1 year ago

  • Archived

How to repair or re-create missing profiles.ini and installs.ini files ?

On another user's account, cannot go back to earlier FF version, profile files missing. Cannot start _any_ revision, old or current (using OSX Sierra on that user & d… (read more)

On another user's account, cannot go back to earlier FF version, profile files missing. Cannot start _any_ revision, old or current (using OSX Sierra on that user & different FF versions - the shared data you see her is NOT the same ) details here: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1356226

I don't see the profiles.ini and installs.ini files within the Profiles folder. I see the general format from looking at good ones in my own Profile.

Don't understand why some are "locked."

How do I re-create them using the existing Profile names, and how do I denote which to startup using (the default folder?) Can't find any Help files to explain.

This is driving me mad, we are using the same physical computer because mine broke, so I start it up off an external drive containing my drive, then I have to shut down & restart on the internal drive to work on it, but then I don't have access to my saved files or to post on the forum.

Asked by FireFoxSucks 7 months ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 7 months ago

  • Archived

duplicate folders that show nothing after importing profiles to a new Thunderbird

I followed all steps to copy Thunderbird profiles successfully to a new Thunderbird downloaded on a new computer. All email accounts, old settings, and folders (very larg… (read more)

I followed all steps to copy Thunderbird profiles successfully to a new Thunderbird downloaded on a new computer. All email accounts, old settings, and folders (very large, 16.9g) are all in the left pane after I launched the new Thunderbird.

However, many folders in Chinese characters are duplicate, and do not show anything inside the folders. I have transferred the profiles to a new computer many times in the past 10 years, and I have been always successful without any problem using the same method to transfer from one computer Thunderbird to a new computer Thunderbird. But, this is the first time I encounter this problem - duplicate folders than contain nothing inside. I first downloaded the latest version of Thunderbird (68.10). It happened. Then, I thought I should try an older version (60), which is my old computer using Thunderbird 6.0. But it has the same duplicate folders that contains nothing or do not show up anything inside.

I searched in the support articles and discussions on Thunderbird. I tried to delete all MSF files in the folders, which took a long time to do, and restarted the Thunderbird. But, it still does not work. I tried to delete the duplicate folders, in many ways, but it did not allow me to delete. When I click on any folder in Chinese characters, it just has no response, blank in the folders, and it shows no files previously saved. But, if I click on the folders in English, they are working, and all messages saved show up.

I need all those folders which I saved for over 20 years on my teaching and research position. I have been perplexed and frustrated as I have tried to remove and reinstall Thunderbird and transfer data over 10 times in the past few days, spent days by days on this task without finding a solution. I think the only way now is to find an expert who knows the Thunderbird well to help me. I am even willing and happy to pay the service and work provided by any Thunderbird expert, so I can resolve the problem to get these folders work. All folders and sub-folders inside contain a lot of messages.

The strange thing that has puzzled me is that all folders and sub-folders in English work fine, and has messages, but those folders and sub-folders in Chinese language are all duplicate and contain no message inside. Please see the pictures attached for your reference. Can anyone kindly help me? Please do email me and alert me when someone would kindly offer help, and email me: sguo@sfsu.edu Thanks very much!

Asked by sguo 1 year ago

Last reply by sguo 1 year ago

  • Solved
  • Locked
  • Archived

Downgrade Thunderbird profile from 78 to 68

Hello guys, I'm a thunderbird fanatic and use it even at work managing 10+ accounts. Up to Thunderbird 68, all was super fine: The massive profile with 60+ folder was wel… (read more)

Hello guys, I'm a thunderbird fanatic and use it even at work managing 10+ accounts. Up to Thunderbird 68, all was super fine:

The massive profile with 60+ folder was well organized with a handful of incredible add-ons to: - color folders - customize color account background - manage folder sorting The workflow was smooth and very productive: the folder colored to my like, the new email received were visible at a glance in the related folder by simply browsing and detecting the different accent in the folder name, and so on.

I always loved updates and kept the auto update on... until yesterday when my 68 has been migrated automatically to 78 !

No one of the necessary add-ons works anymore! No one of those fantastic the developer is anymore interested in upgrading them (changes are too frequent, and need to invest too much time to upgrade them) The interface is to uniform, I cannot customize colors in the same efficient way.... If I want the same 60+ nested folder sorting, I need to rename all of them... When a folder receives a new email the accent color (sort of bold blue) is nearly same as that of a folder with unread email (bold black)... Oh my god, what a mess !

Since no add-ons are available to re arrange the profile like it was with Thunderbird 68, my only option is to roll-back to 68... and stay there until the necessary add-on will get back to 78 (if any).

Do you know how I can convert back my profile just upgraded to 78 back to 68 ???

Please Please Please, help me ! Pietro

Asked by Pietro Vignali 1 year ago

Answered by Stans 1 year ago