Inbox not displaying Thunderbird emails on PC. Please Please help!

Hi, My inbox shows that there are messages in the inbox but it does not display them. Any action on the inbox gives the msg. "The current operation on "inbox" did not s… (read more)

Hi, My inbox shows that there are messages in the inbox but it does not display them. Any action on the inbox gives the msg. "The current operation on "inbox" did not succeed. The mail server for account (my Optimum acct) responded: IMAP4 server terminated connection." I can see the messages on the Optimum website.

I forwarded my incoming mail to a Gmail account and can see the incoming msgs there. Also as can see them on my Apple phone.

Upgraded to latest version of Thunderbird. No help. Other folders seem okay. When I look at the ImapMail folder, I see the msf file for INBOX but I do not see a file for the inbox emails.

I am on Windows 11 and use MS Defender for security

Please help - Thunderbird is my workhorse and contains all my important files. Thank you! Carol

Asked by mcleod6 2 months ago

Last reply by mcleod6 5 days ago

Search broken in newer versions of Thunderbird

In the recent versions of Thunderbird (102.2.x, 102,3,3, 106.0b5, and possibly earlier) searching messages no longer works on my home system. On the main message screen, … (read more)

In the recent versions of Thunderbird (102.2.x, 102,3,3, 106.0b5, and possibly earlier) searching messages no longer works on my home system.

On the main message screen, the Quick Search field used to let me quickly filter out messages with a subject or sender matching whatever I put in that field. It would in fact start filtering matches as I'm typing. This no longer happens, with multiple email addresses (such as GMail, or my ISP).

If I bring up the full search dialogue while on a folder from one of my email accounts (so that it should be able to guess which account I'm searching in) the "Search for messages in" field is greyed out. with the text "No available folders".

The thing is, my work computer with Thunderbird 102.2.0 still has functional search (both Ouick Find and the full search dialogue).

Asked by FFoxSync 3 months ago

Last reply by FFoxSync 1 day ago

How do I find out if a Firefox add-on is causing "rendering error" on a website I'm trying to log in to

I have been fighting with Xfinity.com for too long now over a "rendering error occurred: invalid time value" message when I log in to their billing function for my accoun… (read more)

I have been fighting with Xfinity.com for too long now over a "rendering error occurred: invalid time value" message when I log in to their billing function for my account. I am using a Windows 7 PC with whatever Firefox version is the most current.

Among the responses from their "experts," I see something that has to do with "browser add-ons may be causing your problem."

I have looked at my Firefox settings > manage your extensions as well as settings > manage your plug-ins. Under Extensions enabled I have 2: Norton Safe Search and Norton Safe Web. Under Plug-Ins enabled I have OpenH264 Video Codec and Widevine Content Decryption Module. That's all. Could any of these be causing the problem?

Does this "rendering" error have anything to do with Javascript? (I thought Firefox did not support Java so never paid any attention). If it does relate to Javascript, how do I fix my Firefox browser settings to enable it for the Xfinity.com website to see if that fixes anything?

This is so incredibly discouraging.

Asked by smittydm 1 month ago

Last reply by smittydm 3 days ago

Google sourced content often fails to load

For the last few months (perhaps concurrent with a Firefox update, but I don't remember), Firefox seems to be having problems with Google-sourced stuff. It's intermittent… (read more)

For the last few months (perhaps concurrent with a Firefox update, but I don't remember), Firefox seems to be having problems with Google-sourced stuff. It's intermittent, but the most frequent failures are searches using either the address field or the dedicated search field - much of the time I just get a blank page, and at first it looks like it might be trying to load something, but after awhile the "X" abort icon changes to the reload icon, signaling that it thinks it is loaded or has given up. Success or failure seems to come in waves or phases, not completely random - immediately retrying will usually not work. If I can get to the Google home page by typing "google.com" directly (which has a much better batting average than searching in the address/search fields, although not always), I can search directly on the Google page without trouble for some mysterious reason (perhaps that fills the page using AJAX rather than reloading - I'm not sure). But then clicking on one of the results might not work, because that initially goes to a Google URL before redirecting to the requested page. I've resorted to extracting the page location from that redirection URL just to bypass Google.

Other Google services have problems, too. YouTube's home page usually loads outlines of videos, but sometimes it fails to fill in thumbnails and other details or does so VERY slowly. Occasionally even reCaptcha will fail to load when I'm trying to log into some site that uses it. And even when something appears to fully load and function (e.g. a couple Google Sheets I use daily), often the "stop loading this page" X and hourglass on the tab will remain, indicating that it thinks something is still loading (in that case, it seems to never time out - I either click the X or ignore it). All these types of failures started at the same time, so they seem to have a common cause.

I have not noticed any problems with sources that are not owned by Google. And Chrome and Edge have no problems at all. So apparently it's specifically Firefox and Google that are not getting along. I'm running Firefox 108.0.1 (in PortableApps, although located on my hard drive) on Windows 11.

These failures happen even if I start Firefox in troubleshooting mode (which proves it's not caused by an add-on) or open Google in a private window so that there are no cookies involved. Since Chrome works, I also tried using the User-Agent Switcher add-on to pretend I'm Chrome, but that also has no effect. I expected to see tons of other complaints about this on the web, but there have been surprisingly few, and the only suggestion that seemed relevant (and effective for some people) was to set "security.tls.enable_0rtt_data" to false, but that has not made any noticeable difference in my case.

I waited through a couple Firefox updates, hoping it would just get well, but I've lost patience. Are there any new ideas out there?

Asked by OsakaWebbie 3 weeks ago

Last reply by OsakaWebbie 4 days ago

Firefox loosing History for last opened Windows

I had this Problem several times. I have set my browser to restore the last Sessen when reopening. Sometimes i am a bit stupid and am not closing my main window with many… (read more)

I had this Problem several times.

I have set my browser to restore the last Sessen when reopening. Sometimes i am a bit stupid and am not closing my main window with many tabs and my pinned taps for mail, contacts, ... which i regularly need

Aaaand sometimes the "Chronik" (History) for recently closed Windows is empty, nothing opens in the sub menu and i have to manually recreate all my pinned tabs. And this is super annoying.

Today i returned to my pc. I opened firefox and I have seen that only my window with youtube and video streaming has reopened and i failed to restore the important window because nothing appeared in the sub menu.

Maybe you can help me. I like firefok but always restoring my pinned tabs is super annoying.

Asked by Markus 3 weeks ago

Last reply by Markus 1 day ago

Thunderbird does not retreive mail through POP

Hello, I think I already asked for this, but I have an account at amis.net and Thunderbird does not even open the connection 99% of the time. When clicking on "Get messa… (read more)

Hello,

I think I already asked for this, but I have an account at amis.net and Thunderbird does not even open the connection 99% of the time. When clicking on "Get messages" nothing happens?

Why is that?

Best regards, Igor

Asked by Igor_P 1 month ago

Last reply by Igor_P 19 hours ago

Issue with add-on

I installed TotalAV webshield & now firefox won't open full screen. I disable webshield, Firefox opens full screen. BUT I use webshield on chrome with NO ISSUES. I … (read more)

I installed TotalAV webshield & now firefox won't open full screen. I disable webshield, Firefox opens full screen. BUT I use webshield on chrome with NO ISSUES. I contacted TotalAV, and they said the issue is with Firefox. So...why is Firefox having an issue opening fullscreen when I enable webshield?

Asked by maxima_2006 1 week ago

Last reply by maxima_2006 6 days ago

New Asus Monitor Shutsdown on Streaming Site (Once every PC reboot)

A post having the same problem as I do. Hi, Recently I got a new gaming monitor (Asus XG27AQM, 240hz, 270hz overclock by factory). Evey time I boot up, open Firefox, a… (read more)

A post having the same problem as I do.

Hi,

Recently I got a new gaming monitor (Asus XG27AQM, 240hz, 270hz overclock by factory). Evey time I boot up, open Firefox, and start Disney+ site, my monitor would shutdown after showing white noise screen for like quarter of a second.

Then after reading an article (link attached) with the same problem that I have, I tried to replicate the problem using Brave Browser, and there was no issue there. Then I uninstalled Firefox using an advanced uninstaller to remove all traces of files, keys, and others, then reinstalled a clean new Firefox, opened up Disney+ site and the same problem happened. The only solution that I don't know how to apply is how to reset Firefox completely, but I doubt it would solve it since I completely uninstalled & reinstalled it without leaving any traces back.

The following can be removed from being the cause of the problem, since I've double checked them and confirmed them in all ways possible: Monitor's Settings, 270hz overclock, DisplayPort, Windows 10 Pro settings, gaming related settings, power settings & updates , Graphics Card.

I've attached a link for a post that's describing the same issue that I'm having, just to save some time and maybe provide more description to my issue. I would highly recommend viewing it since it contains an answer to my issue which could be the right solution.

Thanks a lot in advance, I would highly appreciate any help. Have a great one.

Asked by Eng.Adnan.Adel 1 week ago

Last reply by Eng.Adnan.Adel 6 days ago

Where is firefox Colorways in new version 109 > Those Balanced Themes Are

Where is FireFox Colorways in new version 109? Those --Balanced-- Themes Are Not Available In themes search!!!! For example i want Colorways Innovator -> Balanced Wher… (read more)

Where is FireFox Colorways in new version 109? Those --Balanced-- Themes Are Not Available In themes search!!!! For example i want Colorways Innovator -> Balanced Where can i download it?

Asked by helius.dev 1 week ago

Last reply by helius.dev 1 week ago

MsgFilterRules-x.Dat folders showing in Thunderbird Folders Build 102.7.0 64-bit

I keep seeing folders added to Thunderbird everytime I start it. These folders exist right under the Trash folder and start from msgFilterRules-1.dat all the way to msgFi… (read more)

I keep seeing folders added to Thunderbird everytime I start it. These folders exist right under the Trash folder and start from msgFilterRules-1.dat all the way to msgFilterRules-14.dat. If I try to look in these folders they have no contents.

How do I get rid of them and fix what the issue is.

Asked by rubatoguy 1 week ago

Last reply by rubatoguy 6 days ago

Requires administrator to open Thunderbird

I have just set up Thunderbird as my default email app. (I used EMClient before, which is still on my computer, but my subscription is expired.) When I click on the Thund… (read more)

I have just set up Thunderbird as my default email app. (I used EMClient before, which is still on my computer, but my subscription is expired.) When I click on the Thunderbird logo to open the app, I get the message: "Your Thunderbird profile cannot be loaded. It may be missing or inaccessible." In order to open Thunderbird, I must run as administrator.

I have tried creating a new profile. It still requires running as administrator.

How do I get around this? Thanks for any help.

Asked by longshadows 1 week ago

Last reply by longshadows 6 days ago

can't complete install of newest Thunderbird

I got a new laptop. I'm working through the drudgery of reinstalling everything. to cut to the chase I downloaded the latest Thunderbird. I'm on the screen where I setup … (read more)

I got a new laptop. I'm working through the drudgery of reinstalling everything.

to cut to the chase I downloaded the latest Thunderbird. I'm on the screen where I setup it's various features. I only use the email portion. I fill all that in manually. but I'm not seeing anything to tell it to save what I've entered. So I close out. It must be automatic.

But it's not. I reopen T Bird and I'm back to square 1. I've been on this for 2 hours and to be honest, I'm intensely frustrated.

I'm going to remove it even though I've used T Bird for many years.

Asked by jpiwaron 6 days ago

Last reply by jpiwaron 6 days ago

Thunderbird starting slow after upgrading MacOS to Ventura - 30 seconds

My tb has a long starting time after updating to ventura. It´s about 30 to 38 sec. I tryed: -deleting all caches and the startup cache -debug mode without themes and p… (read more)

My tb has a long starting time after updating to ventura. It´s about 30 to 38 sec. I tryed: -deleting all caches and the startup cache -debug mode without themes and plugins -starting from terminal -tryed to start with admin rights -disabled all plugins -deleted all themes -deleted all calendars and created a default calendar -tb 109 beta

-looked for the preferences

-deleted ligthning prefs -disabled looking for proxies and disabled dns over https

at last, I tried deleting all the files in the library and started an "out of the box thunderbird". The result was - the same startup time and the same errors. Then I tried an user without icloud and the startup time was normal: less then 2 seconds!

My errors:

2023-01-12 09:17:07.307 thunderbird-bin[14467:896407] Rethrowing (from nts_ValueForProperty:) NSInternalInconsistencyException: Unhandled error (NSCocoaErrorDomain, 134092) occurred during faulting and was thrown: Error Domain=NSCocoaErrorDomain Code=134092 "(null)" CoreData: error: Unhandled error occurred during faulting: Error Domain=NSCocoaErrorDomain Code=134092 "(null)" ({ })

Asked by junk20 1 week ago

Last reply by junk20 6 days ago

wont connect with gmail

Hi I can't seem to connect my gmail account with Thunderbird. I've been through all of the troubleshooting steps and it still says "Authentication failure while connectin… (read more)

Hi

I can't seem to connect my gmail account with Thunderbird. I've been through all of the troubleshooting steps and it still says "Authentication failure while connecting to imap.gmail.com"

Asked by aereagin 6 days ago

Sinhala Rendering on Facebook

Hi Fire Fox, There are many issues when rendering Sinhala Unicode Characters on FB Pages. Details of some of screenshots are attached for your perusal. Correct wards are … (read more)

Hi Fire Fox,

There are many issues when rendering Sinhala Unicode Characters on FB Pages. Details of some of screenshots are attached for your perusal. Correct wards are highlights in red words.

Please Fix This Sinhala rendering issue on FB Website ASAP.

Thanks Your

Asked by udawattaged 6 days ago

How to automatically make the reply From the address the same as original To address.

Hi All, I have a domain name where all the emails sent to it is placed in my email server. I randomly provide all my contacts with their own email address: eg mozilla@dom… (read more)

Hi All, I have a domain name where all the emails sent to it is placed in my email server.

I randomly provide all my contacts with their own email address: eg mozilla@domain.com

Thunderbird also allows me to customise the From address.

Now, when I want to reply to one of these emails, instead of making the From the same as the To address of the original email (mozilla@domail.com), it has the Account email address (account@domain.com).

Quite often I forget to check the From address and send it. This has been confusing for the recipient, and myself, so say the least.

I've check the internet, including this forum, and it seems to be a common complaint.

However, I've found no solutions. Surely it cant be that hard to make the reply From address the same as the To address of the original email!

Asked by firefox1748 6 days ago

Changing settings based on location (network)? Specifically - DNS-over-HTTPS

Hello everyone! My use case is that I have pi-hole at home, so I want DNS requests go through it (DoH disabled, DNS reqs go as assigned by DHCP, actually it goes to DoH t… (read more)

Hello everyone!

My use case is that I have pi-hole at home, so I want DNS requests go through it (DoH disabled, DNS reqs go as assigned by DHCP, actually it goes to DoH then). But when I am away from home (i.e. office) I want to have DoH enabled for privacy reasons.

Is there a way of modifying settings based on location? I guess the simplest way would be to do it with a script that checks my IP - if it's my home IP then disable DoH, otherwise enable. But I don't know how to make it work.

Can you share any experience in such task?

Thanks!

Asked by kris 6 days ago