Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Youtube bar where you change quality/sound etc...

Hello, in YT bar when you change video quality/sound etc, there is something missing.... im not a native english speaker and it is hard to explain this to you, so i have … (read more)

Hello, in YT bar when you change video quality/sound etc, there is something missing.... im not a native english speaker and it is hard to explain this to you, so i have some screens for you to understand it :)

The first screen where the problem is, is in Mozilla Firefox and the second one is in "Opera" and there is no problem with this. I don't know if i did something or it is mozilla problem so please help :)

Asked by BlackAndWhite 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

How to clear "recent locations" in Bookmarks

Is there any way to clear the list of previously used locations in the "Add to Bookmarks" applet? Mine have been "frozen" for 4-5 YEARS. In the attached screencap, the en… (read more)

Is there any way to clear the list of previously used locations in the "Add to Bookmarks" applet? Mine have been "frozen" for 4-5 YEARS. In the attached screencap, the entire bottom half of the list is useless - I haven't used "Food Idiots", "Downloads", "MP3" and "Stuff" folders in years.

It's annoying because I use bookmarks almost exclusively for saving sessions (Select All Tabs > Bookmark Tabs), but every time I have to manually select the "Sessions" folder. In fact, when I took the attached screencap I'd just finished saving 11 windows to the Sessions folder... and had to manually select them every time!

Thanks!

Asked by Jim Cofer 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

PRIVACY: The Big Lie

You will tell me why Mozilla Firefox, a browser that claim to protect our privacy, is PERMANENTLY connected to Amazon servers. Even If I try to block the connections wit… (read more)

You will tell me why Mozilla Firefox, a browser that claim to protect our privacy, is PERMANENTLY connected to Amazon servers.

Even If I try to block the connections with a Firewall, it's useless, because the next time I start it, it still connects to Amazon using diffferent IP address, even if the starting page is totally blank.

It is not about keeping firefox up-to-date, because when I manually start the search for an update, Firefox establish a new connection: Mozilla REALLY want my browser to SEND datas to Amazon, which is one of the worst company when we talk about collecting personnal informations, just like Google, which Firefox also use, but it's less dramatic since I can decide to not use that feature.

So, like I wrote, I try to block Amazon IP addresses: The result is that I can't access extensions store, but that's still not the use of these servers, since even If It's blocked, Amazon still appears in Established connections, and it's not about Search: Indeed, Amazon appears in a list of engines we can use ( if we want it ), but it's un-checked, and I use a different search engine, so what's left now, since there's apparently no reason at all for these connections to happen.

Here's my theory: Mozilla need money to survive, so it sell informations about its users to Amazon, and that's why it's so important to keep these connections alive.

The fact that we're forced to connect to Amazon servers shows that it's not necessary and that whatever the reason you ive me (update, protection...), it's probably (obviously) not the truth.

Waiting for a real answer !



I

Asked by SmilieX 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Import Certificates button not functioning

I am attempting to import server certificates into Firefox. But the "Import" button does nothing when viewing certificates. Any work around? I need to import our serv… (read more)

I am attempting to import server certificates into Firefox. But the "Import" button does nothing when viewing certificates. Any work around? I need to import our server certificates into the Authorities section.

Ubuntu 22.04 Firefox installed through snap. Version 104.0 just upgraded this afternoon.

Thank you, James

Asked by James Finnall 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Recently Outlook mail is not usable after 10 minutes

The issues I am facing with outlook mail seems to have occurred within the last 3 months. I have used outlook in Chrome and there is no issue. I have gone to the Microsof… (read more)

The issues I am facing with outlook mail seems to have occurred within the last 3 months. I have used outlook in Chrome and there is no issue. I have gone to the Microsoft site and there are several complaints that Outlook is not usable with Firefox. On my company machine, I limit my personal email to Firefox.

Other web pages seem to be fine, just outlook mail. I use Firefox for most of my testing & personal and Chrome for corporate browsing.

The issues start occurring after about 5 min, within the last month. I am a MacOS user and I have v.104. The issues face range from not limited emails listed, missing icons, javaScript drop-downs not working, not being able to delete emails, not being able to restore emails.

When I refresh the page, more recently Outlook crashes. My cache for Outlook is around 13-14Mb. When I clear the cache, things are fine for about 5-10 min. When the page refresh fails, I get the following consistent error message:- UTC Date: 2022-08-30T18:49:33.551Z Client Id: 1069883F64C04966AFA704CEF4EF3E78 Session Id: a338a732-ad52-4dee-a388-43aac7dac2b8 Client Version: 20220819006.08 BootResult: cdnError Failed resource: https://res-geo.cdn.office.net/owamail/20220819006.08/scripts/../resources/locale/en-gb/owa.MailListItemThreeColumnView.json err: Error: Failed to load localized strings esrc: InitLoc et: ClientError estack: c@https://outlook.live.com/mail/0/?bO=2&sessionId=a338a732-ad52-xxxx-a388-43aac7dac2b8:341:116883 a/a<@https://outlook.live.com/mail/0/?bO=2&sessionId=a338a732-ad52-xxx-a388-43aac7dac2b8:341:116563

Asked by Naipaul 1 year ago

Answered by Naipaul 1 year ago

  • Solved
  • Archived

youtube thumbnails are grey

for the past several days, my youtube thumbnails have been grey boxes. they aren't the standard "no thumbnail :(" grey, instead just a block of grey. this is not th… (read more)

for the past several days, my youtube thumbnails have been grey boxes. they aren't the standard "no thumbnail :(" grey, instead just a block of grey.

this is not the case for youtube on chrome or on the app. i've tried the following: - restarting firefox (multiple times) - clearing the cache for youtube - reinstalling firefox - restarting my computer - logging out and logging back into my youtube account - using firefox in a private browser

please help.

Asked by MARTIN 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Missing "edit" option in bookmarks

I've lost the Edit option in my bookmarks. If I go to bookmarks and select a bookmark the only options I get are "open", "open in private tab" and "delete". No edit opti… (read more)

I've lost the Edit option in my bookmarks. If I go to bookmarks and select a bookmark the only options I get are "open", "open in private tab" and "delete". No edit option. Any help? Thanks Latest 104.1.0 (Build #2015898515),

Asked by Toffer 1 year ago

Answered by Paul 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Video on certain sites stops working after about an hour of Firefox usage

Hello, For two firefox updates, I've been having an issue where after about an hour or two of using firefox (it varies), video players on most websites will stop working… (read more)

Hello,

For two firefox updates, I've been having an issue where after about an hour or two of using firefox (it varies), video players on most websites will stop working. Almost every website except for Youtube's videoplayer stops working after an hour, all at once. Restarting firefox fixes it, but it's very annoying to restart firefox every couple of hours, and seems like a problem.

The following things didn't fix it: clearing my cache, disabling my addons one by one, turning off hardware acceleration, trying to watch the video in a private window, or reinstalling firefox. I don't know what's left to try. It has nothing to do with my audio devices.

Please advise, thank you!

Asked by Magpie 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

PX to pixel display ratio

I use HTML files to create images for a tile based game we play. 6 months ago I was able to create a table with collapsed borders and 0px padding, margins, and borders, … (read more)

I use HTML files to create images for a tile based game we play. 6 months ago I was able to create a table with collapsed borders and 0px padding, margins, and borders, then draw my image with 207 x 207 JPEG TDs in multiple TR rows, then place another GIF image over all the JPEGs with transparent edges. Doing this for a table that was 6 tiles (207px) wide and 4 tiles deep, at ctrl 0, displayed a Firefox combined image that was exactly 1242px x 828px that was completely visible on 24 inch 1920 x 1080 DELL monitor. This allowed me to right click an empty space on my Firefox screen and select Take Screenshot to click on the GIF overlay image and capture that image with all of the tiles that were behind its transparent edges.

For some reason, I have no idea why, my 207px by 207px tile images are now being displayed as 282px by 282px at ctrl 0, and the overall image is now too large to fit on the screen, so taking a screenshot of the proper sized image is no longer possible. For example, at ctrl- ctrl-, the tile images are 221 pixels square, which should be 1326 pixels wide for 6 tiles, but my 1242px wide GIF file displays at 1330 pixels wide, probably due to some kind of rounding error.

I was able to use about:config and change layout.css.devPixelsPerPx from -1.0 to 0.74 and it did solve the problem. But it does so with a lot of warning for changing that default value!

So my question is simple: how does Firefox, on Windows 10, determine its screen pixel to Image px relationship? I need to know what to look at for the proper way to get my px to pixel ratio back to 1 to 1.

This is what the working image looks like while designing the center scoreboard tile https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/images/2022-08-23-13-36-34-2fa67f.png

and this is what the final image looks like when you take a screenshot of the image https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/images/2022-08-23-13-36-53-beae42.png

Asked by sandy50 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Auto-rotation

This is a recent change -- the desktop browser didn't do this until a few weeks ago. It now plays slideshows automatically. This feature is called Auto-Rotation, but it… (read more)

This is a recent change -- the desktop browser didn't do this until a few weeks ago. It now plays slideshows automatically. This feature is called Auto-Rotation, but it has nothing to do with rotating the display on a phone or tablet (although that feature has the same name). This feature automatically rotates among the slides in a slideshow. It's incredibly annoying, especially since I typically forget its on (or don't realize I'm looking at a slideshow) and it changes to the 2nd slide just as I have begun reading the 1st. I then have to turn Auto-Rotation off and go back to the 1st slide to continue. When I remember, I have to hurry to turn Auto-Rotation off before it moves to the 2nd slide. Is there any way to turn this off? I can't find one by looking through Settings, and there's nothing on this subject in Help, that I can find. For what it's worth, whoever thought this was a good idea was wrong, but if there's a way to change so it's not the default, I'll be content.

Asked by gmsherry 1 year ago

Answered by Terry 1 year ago

  • Solved
  • Archived

context menu changes not recognized in userChrome.css

Frequently when I update Firefox something stops working the way I want it to. So after the last update I disabled updates. That was a while ago (version 89) and my brows… (read more)

Frequently when I update Firefox something stops working the way I want it to. So after the last update I disabled updates. That was a while ago (version 89) and my browser was getting pretty stale. So I backed everything up, reenabled updates, and now I have version 104.

And, of course, something is broken now. The context menus when I right click are not functioning as before. The userChrome.css is still there in the chrome folder in my profile and has the same contents. The option toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets is set to true. But it doesn't work anymore. I added a line to change the color of the tab toolbar and that worked. So userChrome.css is being read and acted upon. But the other command (I whittled it down to just one additional command for testing) is ignored.

Here is what my userChrome.css looks like right now:

@namespace url("http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul");

  1. context-openlinkintab { display:none!important; }
  2. TabsToolbar{ background-color: #CCCCCC !important }

But the "Open Link in New Tab" still appears in the context menu when I right click a link. It didn't do this before the upgrade to 104. Did something break in between version 89 and 104 or is it some other oddity?

Any ideas?

Asked by penderjohnd 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Youtube videos cant load (tried everything)

So I tried loading a youtube video and it gets stuck loading, I dont know how else to describe it but when I click play, it gets stuck on the buffering/loading icon and d… (read more)

So I tried loading a youtube video and it gets stuck loading, I dont know how else to describe it but when I click play, it gets stuck on the buffering/loading icon and does nothing.

I have tried: Scanning my computer for malware Running Firefox in safe mode Refreshing firefox Refreshing the tab Restarting firefox Restarting my computer Disabling my extensions Disabling my proxy connection settings Disabling hardware acceleration

Asked by GuyWithAHat 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

OpenH264 fails to install with HTTPS-Only mode enabled

"OpenH264 Video Codec provided by Cisco Systems, Inc." plugin will sit in the "will be installed shortly" status forever if you have HTTPS-Only mode enabled. I have been … (read more)

"OpenH264 Video Codec provided by Cisco Systems, Inc." plugin will sit in the "will be installed shortly" status forever if you have HTTPS-Only mode enabled. I have been pulling my hair out for the last few days trying to figure out why I couldn't play YouTube or many other sites videos.

Turns out the site that the library is downloaded from has a bad certificate installed: https://ciscobinary.openh264.org/libopenh264-2.3.0-linux64.6.so.bz2

``` Websites prove their identity via certificates. Firefox does not trust this site because it uses a certificate that is not valid for ciscobinary.openh264.org. The certificate is only valid for the following names: a248.e.akamai.net, *.akamaihd-staging.net, *.akamaihd.net, *.akamaized-staging.net, *.akamaized.net

Error code: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN ```

OS: Fedora 36 Firefox Version: 104.0 (64-bit)

Asked by Nickolas Gupton 1 year ago

Answered by Nickolas Gupton 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Slow Start Up on Ubuntu 22.04 wXFCE

Hello, I've spent several hours today trying to fix FireFox slow start up on my system. After start up (about 2 full minutes), everything works normally. The hardware i… (read more)

Hello,

I've spent several hours today trying to fix FireFox slow start up on my system. After start up (about 2 full minutes), everything works normally. The hardware is an ASUS A88xm-A MB, A10-6800K processor, 16G DDR3, runs OS and programs off an SSD. I worked through all the slow startup suggestions, ran memtest (0 Errors, 1 Pass), disabled all add ons, (even the OpenH264 video codec (I use the onboard HDMI, no graphics card)), turned off hardware acceleration, etc. When starting in troubleshoot mode, less than 30 seconds, (acceptable), but I really don't know where to begin with the "More Troubleshooting Information" when I look at the table generated by it. There have been no other problems to date with the system, and the long start-up time began with 20.04 Ubuntu (about a minute), then got worse when I upgraded to 22.04 to try to solve THAT problem. Currently running FF 104.0, and the update page says wait for a distro update if that is how it was installed. I believe 104.0 is the latest Linux 64b version though. All updates to the system are done as soon as I'm notified of them. there have been none since the upgrade a few days ago.

Any suggestions? Gotta get some sleep now... TIA, Dave

Asked by dkosewick 1 year ago

Answered by dkosewick 1 year ago

  • Solved
  • Archived

I can't type linebreaks (Enter does not work) in textboxes

On any site I have tried (including this one right now) the Enter button of my digital keyboard does nothing. I am on a Kindle Fire HD 8 (7th generation). The Enter butto… (read more)

On any site I have tried (including this one right now) the Enter button of my digital keyboard does nothing. I am on a Kindle Fire HD 8 (7th generation). The Enter button works just fine in other apps, and worked in the browser apps I used before Firefox. I just checked and it's still working in the native Silk browser.

Asked by blay.paul 1 year ago

Answered by blay.paul 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Trying to open any link from a pdf opens a page with the url resource://pdf.js/web/ instead of opening the link. Help?

Trying to open any link from a pdf opens a page with the url resource://pdf.js/web/ instead of opening the link. The attached image shows what the page that opens looks l… (read more)

Trying to open any link from a pdf opens a page with the url resource://pdf.js/web/ instead of opening the link. The attached image shows what the page that opens looks like. This does not happen on Edge, so it is a Firefox issue.

I have updated to the newest Firefox version and the issue remained the same. I tried clicking on "viewer.html" and it brought me to an empty pdf page that just loads forever and cannot be downloaded.

Please help. I do not want to use Edge or go back to Chrome, but I will if this can't be resolved.

Asked by atanibab.neh 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Solved
  • Archived

can't bookmark, no dialogue box appears, or does with save grayed out, can't edit or remove them

When I click on Bookmark Current Tab in the Bookmarks menu no dialogue box appears and it does not save it. Command D etc. to the right of the menu items are grayed out.… (read more)

When I click on Bookmark Current Tab in the Bookmarks menu no dialogue box appears and it does not save it. Command D etc. to the right of the menu items are grayed out.

When I right click on the tab and click on Bookmark Tab I do get a dialogue box, but Save is grayed out (i.e. not clickable). I can only click on Cancel.

Clicking on the star in the address bar also does nothing.

Command D does nothing.

I've also discovered I can't edit or remove bookmarks either. Those processes look like they are working, but the changes are not saved.

I have shut down and restarted my MacBook many times since this started happening, as suggested by jscher2000 on the Mozilla Connect Community board, so that doesn't work.

This is Firefox version 104.0.1 (64 bit), on a 2021 MacBook Pro running Mac OS 12.5.1 "Monterey". Both Firefox and the OS are up to date (checked them again just now).

I bought my MacBook new at an Apple store on 08-26-22, and transferred my files and settings from my 2018 MacBook to it from my backup drive, updating to the newest version of Firefox, which I gathered was released just a few days earlier on 08-23-22.

Asked by dm9712 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Half of images on certain websites suddenly won't load. Displaying as plain gray color.

This morning, I found out a selection of my discord server's icons had vanished and emoticons were not loading. I thought it was a discord bug but it's the same for youtu… (read more)

This morning, I found out a selection of my discord server's icons had vanished and emoticons were not loading. I thought it was a discord bug but it's the same for youtube thumbnails. So far they are the only affected websites.

I have tried to no avail:

  • Updating extensions
  • Updating Firefox
  • Clearing site cookies and cache
  • Disabling hardware acceleration
  • Troubleshoot mode
  • Disabling my ad blocker
  • Using Web Tools to locate blocked content

Getting a bit desperate, haha! xD It's not my internet connection, my phone works fine.

Some notes: On youtube, only thumbnails seem to be affected and not all of them - about 2/3, seemingly random. On discord, server icons that are animated show up when moused over (animation) but not when static. When I noticed the issue it was only in a few servers. After doing the described troubleshooting all images are gone. Media sent in chat displays as normal.

If you have any help you are welcome.

Asked by sothajsil 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Video causes browser to display white screen

Occasionally, when I am watching a video on Youtube or Twitch, the video will glitch and cause the browser to go completely white. On Youtube, there will be a small visua… (read more)

Occasionally, when I am watching a video on Youtube or Twitch, the video will glitch and cause the browser to go completely white. On Youtube, there will be a small visual glitch and on Twitch, the video will crash and need to be reloaded, but otherwise nothing else happens.

Asked by wafflemansa 1 year ago

Answered by wafflemansa 1 year ago