After each download, it shows the downloaded files as a slide down menu [TR/ENG]

[ENG] Hi, After each download, it shows the downloaded files as a slide down menu and while doing this, it undermines the work done by the browser. For example, I am down… (read more)

[ENG] Hi, After each download, it shows the downloaded files as a slide down menu and while doing this, it undermines the work done by the browser. For example, I am downloading 150 files and they are downloaded one after the other, when each file is finished, an automatic slide-down menu opens and shows the downloaded file. While doing this, if I'm doing something on the browser, it gets interrupted. I want to turn this feature off...

[TR] Merhaba İndirme yaparken her dosya tamamlandığında indirme penceresi slidedown olarak açılıyor ve yaptığım işi engelliyor. Örneğin bir yazı yazıyorum ben 2 cümle kurayım derken 10 defa açılıp yazmamı engelliyor ve her defasında bir yere tıklamadan dönemiyorum, bu özelliği kapatmak istiyorum.

Asked by Mia 6 days ago

<Security Issue> Can Firefox versions be downgraded automatically?

The image below are the details of my google account activity taken out from Google. The ip addresses in red I have hidden as they are my real IP. The rest of the IP's ar… (read more)

The image below are the details of my google account activity taken out from Google. The ip addresses in red I have hidden as they are my real IP. The rest of the IP's are not mine, and with a quick iplookup it directs to Sverdlovskaya oblast' in Russia. Now I dont think I used a russian vpn but there is a possibility I made an error. But what really strikes me here is the Firefox versions. At both the points 1 and 2, marked in blue. there is a change in version, in fact a downgrade from 100.0 to 96.0. How is this possible? I cant seem to find an explanation. And then it jumps back up to 100.0. I also another timestamp where it downgraded to 96.0, and then came back to 100.0 . I'm really worried about the possibility of a hacker on my computer. If someone can find an answer to this it would mean a lot!

Asked by arjuniscool0204 1 week ago

Last reply by arjuniscool0204 6 days ago

Multiple credentials for web site in passwords

My password file has multiple credentials for the same web site. When I attempt to log in, password always selects the one listed first. Using password, how do I use the … (read more)

My password file has multiple credentials for the same web site. When I attempt to log in, password always selects the one listed first. Using password, how do I use the credentials listed second?

Asked by knockers 6 days ago

Thunderbird: attachments not opening (No yellow accept permission bar) since update

Since latest update: If I receive an Excel spreadsheet (either .xls or .xlsx) or a Word document (.docx) as an attachment in Thunderbird it will only open in Read Only m… (read more)

Since latest update:

If I receive an Excel spreadsheet (either .xls or .xlsx) or a Word document (.docx) as an attachment in Thunderbird it will only open in Read Only mode. There is no way to give permission to open/view. I can save it & then open and it is fine but I cannot simply open the attachment directly without it being in Read only mode. I cannot uncheck the Properties "Read Only" check box because it is greyed out.

Similar problem applies to jpegs where you can't rotate the opened attachment (ie this opens in a kind of non-editing mode too)

The yellow security "Permission" bar that one clicked to "accept/view" is no longer appearing. (Sorry I don't know what to call this function or how to properly describe it)

Something seems to be preventing this yellow bar showing so I cannot click to "give permission to edit" or "accept the content" or whatever the appropriate permission/acceptance is

Is this a config issue ?

This problem does not occur if opening from webmail or Windows Live Mail, it applies only on Thunderbird.

Same issue on Windows 7 (yes I know it is not supported) and Windows 10. I have Thunderbird 91.9.0 (release update channel) on both (Two laptops).

I have several email accounts and the issue occurs with any email account and whether POP3 or IMAP. Also with Word/Excel/jpeg attachments to emails stored in Local Folders which used to open fine.

This problem has only arisen following latest update (91.9.0).

I have tried opening in Troubleshoot (Safe) Mode with add-ons disabled and the problem still exists.

Can anyone tell me what to do about this please ? How can I make Thunderbird allow direct opening of an attachment in normal editing mode as it used to do ? How do I get the yellow bar back please ?

What, if anything, do I change in config editor to make the yellow bar reappear ?

Would appreciate help please as this is giving me a major headache & upset

Thanks

Asked by joycembrett 2 weeks ago

Last reply by joycembrett 6 days ago

Thunderbird Mail multiple deletions

Many times when I delete an email in my Thunderbird mailbox it also deletes the email above it at the same time. Anyone have any suggestions it would be appreciated. … (read more)

Many times when I delete an email in my Thunderbird mailbox it also deletes the email above it at the same time. Anyone have any suggestions it would be appreciated. Thanks

Asked by rjroehrig 6 days ago

password lost on upgarde

hello why can there not be a simple way of getting your passwords back after and up grade has lost them why is there not a simple restore button that allows novices like … (read more)

hello why can there not be a simple way of getting your passwords back after and up grade has lost them why is there not a simple restore button that allows novices like me to just press and reinstall , with out going through the ends of the earth on firefox todo this ? open this file then open that file, lose what has been saved and replace with another file, it is an impossible way to do this for a novice on firefox , with out paying a lot of money to a tech guy that will take a couple of minutes to do but that will take a novice months and not get it done in the end,

Asked by rhoslan 1 week ago

Last reply by rhoslan 6 days ago

Webpages are greyed out

I am using Firefox Nightly on android but this problem occurs on all Firefox apps. Webpages and search results have a grey tint on them and are a different color from the… (read more)

I am using Firefox Nightly on android but this problem occurs on all Firefox apps. Webpages and search results have a grey tint on them and are a different color from the search bar.

There is a temporary fix when I go into the settings page. The pages are back to the right color until I open a new tab and search using it.

Asked by jchen1704 6 days ago

Last reply by jchen1704 6 days ago

the new thunderbird doesn't open most browser links (but does open some)

Recently I installed the new Kubuntu 22.04 with the new thunderbird. It no longer opens browser links (at least it opens some, but most it doesn't). I tried opening it i… (read more)

Recently I installed the new Kubuntu 22.04 with the new thunderbird. It no longer opens browser links (at least it opens some, but most it doesn't).

I tried opening it in the console and got the following - the first parts when thunderbird opened and the last lines when I clicked on a link in an email message. The web address that it claims doesn't exist does, in fact, exist.

I've looked up all the help, suggestions about config.editor etc .... but none of it sees to work.

john@john-asus:~$ thunderbird [calBackendLoader] Using Thunderbird's libical backend [LDAPModuleLoader] Using LDAPDirectory.jsm [MsgSendModuleLoader] Using MessageSend.jsm [SmtpModuleLoader] Using SmtpService.jsm console.debug: "Trying to load /usr/lib/thunderbird/libotr.so" console.debug: "Trying to load libotr.so from system's standard library locations" console.debug: "Trying to load libotr.so.5 from system's standard library locations" console.debug: "Trying to load libotr.so from system's standard library locations" console.log: (new Error("Cannot load required OTR library", "resource:///modules/OTRLib.jsm", 109)) console.debug: "Successfully loaded OpenPGP library librnp.so version 0.16+git20220124.f06439f7.MZLA from /usr/lib/thunderbird/librnp.so" console.debug: "Found 0 public keys and 0 secret keys (0 protected, 0 unprotected)" console.debug: "Successfully loaded optional OpenPGP library libgpgme.so.11 from system's standard library locations" console.debug: "gpgme version: 1.16.0-unknown" console.warn: services.settings: thunderbird/hijack-blocklists has signature disabled IPDL protocol error: Handler returned error code!

      1. !!! [Parent][DispatchAsyncMessage] Error: PClientManager::Msg_ExpectFutureClientSource Processing error: message was deserialized, but the handler returned false (indicating failure)

IPDL protocol error: Handler returned error code!

      1. !!! [Parent][DispatchAsyncMessage] Error: PClientManager::Msg_ForgetFutureClientSource Processing error: message was deserialized, but the handler returned false (indicating failure)

env: ‘https://www.mimuw.edu.pl/wspomnienia’: No such file or directory

Asked by masson.noble 1 week ago

Last reply by masson.noble 6 days ago

How to get the following bar sequence: edit bar, tool bar, browser tabs bar in FF on W10?

I manage two W10 PCs, each with FF installed and fully updated (v100.0). Firefox on Windows has the following bars at the top: 1) the title bar (Firefox…) in Windows sty… (read more)

I manage two W10 PCs, each with FF installed and fully updated (v100.0). Firefox on Windows has the following bars at the top: 1) the title bar (Firefox…) in Windows style, 2) the edit bar (File Edit History…), 3) the tool bar (customised: eg. Home, Go back, Go forward, Reload, Show Sidebars, Download, Print…), 4) the browser tabs bar containing the open tabs containing a website page.

The problem is that on one PC, the browser tabs bar comes right after the edit bar.

I can't find how to change this, since the solutions are too old or unclear. Please, help.

Asked by bus12-i 6 days ago

Last reply by bus12-i 6 days ago

Client certificate authentication

How can I import client certificates into Firefox for Android (v100.1.1) and use for authentication at web sites supporting them? Alternatively, how can I use the client … (read more)

How can I import client certificates into Firefox for Android (v100.1.1) and use for authentication at web sites supporting them? Alternatively, how can I use the client certificates, which I have imported into my Android operating system (LineageOS 18.1) using the Certificate Installer app, from Firefox for Android?

Thank you!

Asked by petterssonjoel 6 days ago

disappearing site

When opening Firefox my home page ,www.Washingtonpost.com, briefly appears for less than five seconds then the screen goes blank. Why? All other sites seem to function no… (read more)

When opening Firefox my home page ,www.Washingtonpost.com, briefly appears for less than five seconds then the screen goes blank. Why? All other sites seem to function normally.

Asked by janocray 6 days ago

Firefox: Unable to load module (PKCS11, DNIe)

Firefox is unable to load module I've been trying to setup a smartcard reading device, and I've gotten stuck twice on the same place. When it comes to configuring the Sec… (read more)

Firefox is unable to load module

I've been trying to setup a smartcard reading device, and I've gotten stuck twice on the same place.

When it comes to configuring the Security Device on Firefox, I can't access the .so file. Firefox merely shows the error "Alert: Unable to add module", but I've noticed that when I try to browse my files manually, trying to access the /usr directory returns an error (sometimes, I seem to not be able to get it consistently).

It also happens that the software I installed for the digital certificate tried to open an html with Firefox, which is located in /usr/share/, and Firefox doesn't seem to be able to load that either. It returns a "Can't open file".

Steps followed

  1. Open Firefox
  2. Settings → Privacy and Security → Security Devices → Load
  3. Insert path /usr/lib/libpkcs11-dnie.so and try to load (yes, I've checked that the file does actually exist)
  4. Receive Alert: Unable to add module error

Relevant information

   Ubuntu 22.04
   I'm on the latest snap version of Firefox: 100.0.1-1
   Trying to setup the digital certificate for my Spanish ID (DNIe)

Asked by jana.lauco 5 days ago

Fedora 35 Thunderbird 91.9 - Calendar is locked out / write protected

The system is Fedora 35, the Thunderbird level is 91.1. This is an upgrade from FC32. I was unable to upgrade using the normal Fedora upgrade process so I created a new … (read more)

The system is Fedora 35, the Thunderbird level is 91.1. This is an upgrade from FC32. I was unable to upgrade using the normal Fedora upgrade process so I created a new install into a dedicated root directory. Normally the home directory is a separate partition. In order to have the user ids and group ids match theose in the home partition new users were created to match those ids in the home directory. When this was completed the new install /home was deleted and the fc32 home partition mounted on /home. Additionally /etc/fstab was updated to support mounting on reboot. Evetything worked as intended. All directories and files were accessable. Thunderbird e-mail config and e-mail history came across as intended. The only thing that did not come across were the calendar entries and calendar functions. Additionall the calendar is locked out, no new entries can be created. All the options in the options bar are greyed out. There are no calendar options in e-mails. The calendar appears but is totally 'dead' for a better description. The above is also true for tasks. I assume this is a residural from brining the calendar through multiple levels without going thourgh level upgrade scripts. I have removed lightening and I have removed and installed thunderbird; neither of these had any effect. A vialble option is to erase the calendar entries from .mozilla and start fresh. I am assuming this would rebuild the canledar on restart. I am uncertain how to do this. I do not want to erase the e-mail history.

Asked by dansawyer 6 days ago

Last reply by dansawyer 5 days ago

Highlighting dropdown lists of menu bar

Hello there , I am trying to modify the menu-bar dropdown items when I hover over the list that opens with my mouse ( the dropdown list of any of Help , Tools , Bookmarks… (read more)

Hello there , I am trying to modify the menu-bar dropdown items when I hover over the list that opens with my mouse ( the dropdown list of any of Help , Tools , Bookmarks , History etc...). It is barely noticeable. I can hardly see the item chosen. I could use some help using the css. I am using FF93 and my platform is win7. Thanks look4

Asked by look4 6 days ago

Last reply by look4 5 days ago

FireFox Suspended? and Update to v.100 problem

Over the past few days FireFox v. 99.0.1 had been non-responsive on a tab. Got to the point I had to close FF and tried to use cCleaner to clear cache/history etc. How… (read more)

Over the past few days FireFox v. 99.0.1 had been non-responsive on a tab.

Got to the point I had to close FF and tried to use cCleaner to clear cache/history etc.

However cCleaner could not proceed as it claimed FF was still open.

Using Windows Task Manager I found FireFox was "Suspended" (screenshot 1)

I then terminated the task - so cCleaner could proceed.

Then FF appeared to work OK. Until the next time....

It just happened a few minutes ago closing FF - using cCleaner - once again FF was "suspended" and had to be terminated in Task Manager.

On FF help it said Update to version 100 which I did BUT the update got stuck on the FF Update - for several minutes (definitely over 10 mins) so I had to terminate the FF Updater using Windows Task Manager (screenshots 2 & 3) again used Task Manager to terminate that.

FF appeared to open OK even showed the version 100 What's new tab.

BUT when I used FF help to check version I got Restart FF to update to version 100 (screen shot 4) Perhaps the last might temporary due to terminating the what appeared to be stuck Updater, but it was worth mentioning.

PC details: OS Name Microsoft Windows 10 Home Version 10.0.19044 Build 19044 System Model HP Pavilion 590-p0097c Desktop PC System Type x64-based PC Processor Intel(R) Core(TM) i5-8400 CPU @ 2.80GHz, 2808 Mhz, 6 Core(s), 6 Logical Processor(s) Installed Physical Memory (RAM) 8.00 GB

Any help appreciated.

Thanks,

Vincent

Asked by UnknownVT 3 weeks ago

Last reply by UnknownVT 5 days ago

Email filters are being are not being chosen correctly

I have several filters configured on thunderbird to move email to local folders. Two of these filters are not working right, but were working fine in the past. One filt… (read more)

I have several filters configured on thunderbird to move email to local folders. Two of these filters are not working right, but were working fine in the past. One filter has the configuration shown in the attached file, filter name Zeek-caseyjones. The other filter has the configuration shown in the other attached image, filter name PaoloMail. I send an email to pgaltieri@gmail.com with subject "caseyjones test". I expect this email to end up in the local folder named PaoloGaltieri, instead it ends up in the local folder Caseyjones. Now the Zeek-caseyjones filter is before the PaoloMail filter but this shouldn't matter. The email I sent does not include "[Zeek]" in the subject hence the Zeek-caseyjones filter should not get run. So what is going on?

Paolo

Asked by pgaltieri1 5 days ago

"Forms and Autofill" section is missing from the Settings page (the Privacy... page)

Hi all. I've been having a problem with Firefox (version 100.0) where the entire "Forms and Autofill" section is missing from the Settings page (the Privacy... page). And… (read more)

Hi all. I've been having a problem with Firefox (version 100.0) where the entire "Forms and Autofill" section is missing from the Settings page (the Privacy... page). And of course since that's missing, the corresponding features don't work either. Specifically, I'm trying to get the browser to save my address and credit card info.

I've dug into this quite a bit with no luck. I've tried disabling all extensions. I believe it's supposed to work with native functionality and not require an extension.

I've looked at these articles:

https://support.mozilla.org/bm/questions/1220110 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1315704 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1324732 https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-doesnt-save-web-form-entries https://support.mozilla.org/en-US/kb/automatically-fill-your-address-web-forms https://wiki.mozilla.org/Firefox/Features/Form_Autofill

...which led me to verify that these settings are set correctly in about:config :

dom.forms.autocomplete.formautofill = true extensions.formautofill.available = on extensions.formautofill.creditCards.supported = on extensions.formautofill.creditCards.available = true extensions.formautofill.creditCards.enabled = true extensions.formautofill.creditCards.supportedCountries = US,CA,GB,FR,DE (I'm in the US) extensions.formautofill.addresses.supported = on extensions.formautofill.addresses.enabled = true extensions.formautofill.addresses.supportedCountries = US,CA extensions.formautofill.creditCards.hideui = false

The "about:policies#active" page says "The Enterprise Policies service is inactive", which I believe is the correct response.

The "Remember search and form history" setting is enabled.

On "about:support", the "Internationalization & Localization" items are all set to "en-US".

I don't know what else to look for. Very aggravating. Does anyone know how to make this work? It was working for me under Mint just a week ago, but I just switched to Manjaro in the last few days and I'd certainly like to avoid wiping my machine clean again.

Thanks for your help.

---scott

Asked by Scott Thomason 5 days ago

Last reply by Scott Thomason 5 days ago

Spoke Projects no longer load

All of a sudden, my Mozilla Hubs Spoke projects no longer load when I go to the page at https://hubs.mozilla.com/spoke/projects. The error says "Failed to fetch "https://… (read more)

All of a sudden, my Mozilla Hubs Spoke projects no longer load when I go to the page at https://hubs.mozilla.com/spoke/projects. The error says "Failed to fetch "https://hubs.mozilla.com/api/v1/projects": Cause: Network Error: 401 Unknown Error. Possibly a CORS error."

I cannot access my project through the direct link either, giving the same error.

This is really urgent as I am working on a project that goes live in 3 days.

Asked by keith.chia 5 days ago

How to select all folders to be included in a saved search?

As per the subject. I've got long list of folders and subfolders. Trying to create a saved search to show the tagged/important stuff, but I can't select the top level… (read more)

As per the subject.

I've got long list of folders and subfolders. Trying to create a saved search to show the tagged/important stuff, but I can't select the top level to tick the lower level folders and ticking all folders would be rather time-consuming.

Please tell me there's some obscure solution that makes this clunky interface at least somewhat usable?

Asked by ysu 6 days ago

Last reply by ysu 5 days ago