Firefox for Android shows duplicate device on desktop Firefox synced tabs list

Ever since I upgraded my Motorola phone (running Android 5.1) from Firefox 68.12esr to Firefox 80, both my computers running the desktop browser have listed both Android … (read more)

Ever since I upgraded my Motorola phone (running Android 5.1) from Firefox 68.12esr to Firefox 80, both my computers running the desktop browser have listed both Android Firefox instances in their synced tabs list.

  • They show the two tabs open on the old version at the time of the upgrade as well as the different tab open on the new Firefox version right now.
  • This is true of both my new Windows 10 machine running Firefox 80.0.1 (see screenshot) and my older macOS El Capitan computer running Firefox 78.2.0esr. Given how different these two systems are, I would imagine this is happening to a lot of Firefox users.
  • However, only one instance of my Motorola phone appears on the "Devices & apps" list.

Additionally, at some point when my phone upgraded to Firefox 80.1.2, it deleted all my tabs open at the time and reverted to those two tabs open at the time of the upgrade. I'm afraid that will happen again if this bug is not corrected. Is there any action on my end that must be taken?

Asked by tomus.wat 1 week ago

Last reply by tomus.wat 3 days ago

address book

It's possible to move the address book of thunderbird to a new directory in the cloud storage to sync the address book. It seems like the mail server setting. It shows … (read more)

It's possible to move the address book of thunderbird to a new directory in the cloud storage to sync the address book. It seems like the mail server setting. It shows as the attached picture.

Asked by nathwecare 3 weeks ago

Last reply by nathwecare 6 days ago

Video and Audio Autoplay has Defeated FF

With older versions of FF I used to create YT playlists of history videos and lay down to enjoy the audio. Can't do that any longer ! Randomly the "Allow Video and Audi… (read more)

With older versions of FF I used to create YT playlists of history videos and lay down to enjoy the audio. Can't do that any longer ! Randomly the "Allow Video and Audio" settings revert to "Don't Allow Video and Audio". And I have to roll out of the bed onto the bad knee to reset it -- several times an hour. It used to play all night without intervention.

A while ago on Westernjournal.com I clicked into a story and the autoplay audio almost blew me out of the chair -- though the settings were "Don't Allow Video and Audio". And the videos on that site now float and autoplay -- something FF just can't deal with through many releases. No combination of relevant about:config settings work -- I have tried them all. IF FF can't deal with all of this -- just lemme know ! I can handle it and look for a different browser. What I want to avoid most is running in circles again for hours trying to solve all this.

Asked by JoeJupa 3 weeks ago

Last reply by JoeJupa 6 days ago

Can't delete or move inbox messages

I'm running TB 68.9.0 (Windows 10). I had a power outage 3 days ago and now I can't delete or move any messages from my TB Inbox. The outage also affected my folderTree… (read more)

I'm running TB 68.9.0 (Windows 10). I had a power outage 3 days ago and now I can't delete or move any messages from my TB Inbox. The outage also affected my folderTree.json file but that's been resolved.

I've tried the fix provided in https://support.mozilla.org/en-US/kb/cannot-delete-messages. I deleted Trash and Trash.msf folders from the ...Profile\Mail\secure.fsr.com folder and then attempted to create a new Trash folder from within TB. But I get the error message "A folder with that name already exists. Please enter a different name."

Looking into my ...Profile\Mail folder I find multiple versions of my server (secure.fsr.com) folder (see graphic below). Maybe I've erased Trash and Trash.msf from the wrong version? I'm a little leary of just hacking away not knowing what these versions are.

So my questions are

1) Can you please advise on how I can once again move and delete emails from my Inbox?

2) What are these version folders for my server (secure.fsr.com) in ...Profile\Mail? Do I really need them all?

3) Likewise, what are the version folders for Local Folders, mail.pullman.com, and smart mailboxes? I know that my ISP changed the name of their server from mail.pullman.com to secure.fsr.com last spring. So the mail.pullman.com folders are probably a relic.

Any assistance is greatly appreciated.

...david

Asked by DBee 1 week ago

Last reply by DBee 3 days ago

Set SMTP password separate from account password

I have a gmail account that was correctly setup with Thunderbird. Later I decided to get an own email+domain, so I setup forwardemail.net for incoming (redirecting to gma… (read more)

I have a gmail account that was correctly setup with Thunderbird. Later I decided to get an own email+domain, so I setup forwardemail.net for incoming (redirecting to gmail), and mailgun.com for outgoing on the newly created domain.

Connecting the SMTP mailgun to gmail took 5 seconds, entering the server, port, username and password. In thunderbird however I can't set the password (I can just choose Authentication: Normal Password). So every time I try to send an email I get:

"Sending of the message failed. The message could not be sent because the connection to Outgoing server (SMTP) smtp.eu.mailgun.org was lost in the middle of the transaction. Try again."

Under tools > security > password I can't manually add a password for this server, so I'm out of options. Is there a way to manually insert the password (command line, sqlite etc), into the saved password so it takes it from there? I can change the actual password, but I can't choose it (only reset it), so I can't make it match another password (the one thunderbird is using, if any).

Asked by ichernev 1 week ago

Last reply by ichernev 21 hours ago

firefox reboots by itself, twice

Hi, From two to three weeks ago, every time I open windows, my firefox browser reboots twice. It does not give any error message and when it reboots it goes back to home … (read more)

Hi,

From two to three weeks ago, every time I open windows, my firefox browser reboots twice. It does not give any error message and when it reboots it goes back to home page. I removed all extensions, then I updated the browser and the Graphic Card, in vain!

Any help please

Asked by maher.souilah 2 months ago

Last reply by maher.souilah 3 days ago

Can't Access PayPal Since Update - Blocked By Content Security Policy

I have attached a screenshot of the exact thing that appears instead of being able to log in. A captcha is what would appear and then I'd get logged in. This only happens… (read more)

I have attached a screenshot of the exact thing that appears instead of being able to log in. A captcha is what would appear and then I'd get logged in. This only happens in Firefox. I specifically tried another browser app and the website works fine there. This is Firefox Beta for Android. This is apparently a Firefox specific issue of some kind. It's not an add-on etc. as this happens when on another device with a clean install and no sync set up yet even. I'm annoyed with this beyond belief and I can't buy anything online or use my banking now without needing a whole other browser or my computer. Please tell me what's broken or fix this.

Asked by vex292 2 weeks ago

Last reply by vex292 4 days ago

Folder data is missing from folder

I create folders under Local Folders where I store data I never want deleted, like travel items (plane tickets with dates, rental car info, airport info), receipts, medic… (read more)

I create folders under Local Folders where I store data I never want deleted, like travel items (plane tickets with dates, rental car info, airport info), receipts, medical activity, things with dates that I can look back on. I've been saving this data for 15 years and I just noticed that my Receipts folder (where I've diligently stored every receipt for every online purchase for 15 years so I can buy from the same place, refer to model, check a date, etc.) only has items back to July 2016! What happened? Is there some option I am not aware of that can delete "old" data in private folders? I have no idea when this started or why or if this was a one time thing or something is deliberately deleting data past a certain age.

Asked by ajchicago 1 week ago

Last reply by ajchicago 4 days ago

Newest Version 81.0b3 Filters Stopped Working

Hello, I just upgraded to the newest version 81.0b3. Now most of my filters have stopped working. I have deleted and created the filters again, but still not working. All… (read more)

Hello, I just upgraded to the newest version 81.0b3. Now most of my filters have stopped working. I have deleted and created the filters again, but still not working. All filters on the particular Windows 10 machine were working fine prior to the update. By chance is this a known bug in this version.

Thank you

Asked by dominic2 1 week ago

Last reply by dominic2 5 days ago

completely disable autocomplete in URL bar

Just received 79.0.5 update. I have disabled all autocomplete options but if I type 'f' in URL bar it autocompletes as 'facebook'. Similarly, 't' completes as 'twitter', … (read more)

Just received 79.0.5 update. I have disabled all autocomplete options but if I type 'f' in URL bar it autocompletes as 'facebook'. Similarly, 't' completes as 'twitter', 'i' as 'instagram' etc. I really don't need or want my browser doing this. I tried about:config which seems to be disabled. Next I tried nightly which has about:config enabled but still couldn't disable autocomplete. I'd rather not use nightly tbh so a fix for ordinary Firefox would be appreciated.

Asked by atropa 3 weeks ago

Last reply by atropa 5 days ago

Firefox cache too aggressive

Hello, Since one week (but i was in holidays the 2 previous weeks) Firefox cache turn me crazy. I disconnect from an account or reload a page (where content have been cha… (read more)

Hello,

Since one week (but i was in holidays the 2 previous weeks) Firefox cache turn me crazy. I disconnect from an account or reload a page (where content have been changed) and data are not updated. I have to empty cache each time to be sure data are the good one. To work in sites backoffice it's just a nightmare !

Also when i save a form 50% of time it don't save values. It's crazy ... Big problem with cache system since one or 2 versions. Please correct this fast. Firefox become unusable.

Also : HOW TO CHANGE CACHE BEHAVIOUR ??? Now more option to set this ... In this situation i would like to set cache to be off ... But no more settings for that.

Regards.

Asked by pascal12 3 weeks ago

Last reply by pascal12 3 days ago

Migrating from another system. Thunderbird e-mail account does not work.

Hi, I'm migrating to CentOS 8 from a Scientific Linux system. Here are some details: Old system (still working): Scientific Linux 6.2, installed about 2013 Firefox 60.9.0… (read more)

Hi, I'm migrating to CentOS 8 from a Scientific Linux system. Here are some details:

Old system (still working): Scientific Linux 6.2, installed about 2013 Firefox 60.9.0esr Thunderbird 31.6.0

New system: CentOS 8.2, installed a few days ago Firefox 78.2.0esr Thunderbird 68.11.0

I tried creating a Thunderbird account, with same name and e-mail address as an old one. Only the Inbox folder appears in that account. If I try to send an e-mail to myself, I can see it in the old system, not in the new one.

Asked by elio.fabri 1 week ago

Last reply by elio.fabri 5 days ago

Firefox ER version 68.11 - 32 bit crashing on launch

Hi Everyone, We are in the middle of deploying Firefox ESR 68.11 (32-bit) on Windows 10 1903. The deployment is sucessfull so the application is installed correctly. but … (read more)

Hi Everyone,

We are in the middle of deploying Firefox ESR 68.11 (32-bit) on Windows 10 1903. The deployment is sucessfull so the application is installed correctly. but when we launch from desktop of menu shortcut, it crashes every time with: Sorry, we're having trouble having your page back. (see image attach).

Re-installing does not change anything...

I tried deleting the User profile registry entries and the %Localappdata%\Mozilla folder without any success. the message in the Event viewer is: Log Name: Application Source: Application Hang Date: 21/08/2020 11:14:34 AM Event ID: 1002 Task Category: (101) Level: Error Keywords: Classic User: N/A Computer: Description: The program firefox.exe version 68.11.0.7506 stopped interacting with Windows and was closed. To see if more information about the problem is available, check the problem history in the Security and Maintenance control panel.

Process ID: 161c
Start Time: 01d677cdbc164f4d
Termination Time: 12
Application Path: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe
Report Id: e9bf01c2-5c2e-4411-8032-69b19beb1105
Faulting package full name: 
Faulting package-relative application ID: 
Hang type: Unknown

Also when it crash, task manager is showing two different entry (see image attached), one says not responding?

No sure what to do next?

Thanks for any help

Asked by Pauger 4 weeks ago

Last reply by Pauger 3 days ago

Forum images not showing

Hi. A forum which I joined years ago,all of a sudden i cannot view any images i post,and all the images i have ever posted there are not viewable with Firefox.Cant view a… (read more)

Hi. A forum which I joined years ago,all of a sudden i cannot view any images i post,and all the images i have ever posted there are not viewable with Firefox.Cant view anyone elses recent posted images either ,and it started happening a few days ago.Could an addon be the cause because i have had the same ones i have always had.

Asked by cblake880 2 weeks ago

Last reply by cblake880 21 hours ago

Thunderbird cannot send password to rise broadband

I am using Thunderbird version 68.12.0 (32bit) and windows 10. My email is hosted at rise broadband. The recently made some changes to their email servers. The new set… (read more)

I am using Thunderbird version 68.12.0 (32bit) and windows 10. My email is hosted at rise broadband. The recently made some changes to their email servers. The new settings are:

Secure (SSL/TLS):

Incoming server (POP): securemail.risebroadband.net and the port is 995. Outgoing server (SMTP): securemail.risebroadband.net with a port of 465.

Insecure email:

Incoming server (POP): securemail.risebroadband.net and the port is 110. Outgoing server (SMTP): securemail.risebroadband.net with a port of 1025

Outgoing server does require authentication

I get the following error message: Sending of password for user sms@airmail.net did not succeed. Mail server securemail.risebroadband.net responded: Failed to proxy your connection to 209.249.171.158:110. Bye!

Rise Broadband says this is a thunderbird issue. Can someone help me out with this?

Asked by sms1 1 week ago

Last reply by sms1 2 days ago

Upgrade to 78.2.1 not able to find existing profile

I tend to be working on either of 2 PCs so have, for many years, been running Thunderbird with the profile on a shared NAS drive (z:\thunderbird\cc5rdcry.default). The 2 … (read more)

I tend to be working on either of 2 PCs so have, for many years, been running Thunderbird with the profile on a shared NAS drive (z:\thunderbird\cc5rdcry.default). The 2 PCs, both have TB setup identically (C:\Program Files (x86)\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe). The Appdata of both contains identical Installs.ini and Profiles.ini files - the profiles.ini for both is: [Install8216C80C92C4E828] Default=z:\thunderbird\cc5rdcry.default

[Profile0] Name=default IsRelative=0 Path=z:\thunderbird\cc5rdcry.default Default=1

[General] StartWithLastProfile=1 Version=2

One PC is running Win10, the other Win 7.

The profile is linked to 4 email addresses.

This week the WIn10 PC updated TBird to version 78.2.1, and now, on that PC I get the "New Account Hub for centralized account setup", and the other shows a message ""You have launched an older version of Thunderbird" which then goes on to say the profile was changed by a newer version.

When the new "hub" appeared I closed down TBird, went to the profiles.ini and changed the profile to point to the one on the NAS, but it made no difference.

If I click on the "hub" address book it brings up most of my collected email addresses, but not "organised" as they were in the profile.

I tried running the profile manager, but it only showed default, so was not sure whether to use that.

HELP!!!

Asked by roger_evans 1 week ago

Last reply by roger_evans 3 days ago

"Plugins will be installed shortly" but never actually install (Widevine + H264)

Hi, Problem as described in the title. I've read some similar questions and answers, but nothing ever helped. I already tried the following steps (none of them helped): -… (read more)

Hi,

Problem as described in the title. I've read some similar questions and answers, but nothing ever helped.

I already tried the following steps (none of them helped): - Checking for updates - Toggling DRM on/off - Uninstall Firefox completely (delete profiles, too and so on) - Changing some DRM or Plugin related config in about:config like media.peerconnection.video.h264 (and of course reverting it after that) - Looking for XHR requests when toggling DRM on/off or visting a site with DRM content. I couldn't figure out what I'm actually looking for, though... - Switching off Firewall/Antivirus or the TLS filtering (Eset) for a moment - Looking for suspicious requests in some router protocols or dashboards or whatever

Thanks in advance!

Asked by Volatilize 2 weeks ago

Last reply by Volatilize 5 hours ago

Folder Columns problem with "apply to folder and it's children"

Thunderbird 78.2.0 When I customize the Folder Columns the settings revert back to default. I set them to what I want and apply to folder and it's children - but if you … (read more)

Thunderbird 78.2.0

When I customize the Folder Columns the settings revert back to default. I set them to what I want and apply to folder and it's children - but if you click away and back on the folder the columns go back to default.

How can I fix this?

Asked by msteven5 3 weeks ago

Last reply by msteven5 5 days ago