Showing questions tagged: Show all questions

Thunderbird won't start in Windows 7 - tried many help steps already

My Thunderbird won't open in Windows 7 Pro after installing new RAM. I have tried many of the suggestions I found such as removing the parent.lock file and deleting the … (read more)

My Thunderbird won't open in Windows 7 Pro after installing new RAM. I have tried many of the suggestions I found such as removing the parent.lock file and deleting the Windows cached profile for Thunderbird. I also cannot get it to start in Safe Mode.

I have also cleared the cache and removed browser add-ons in Firefox, and checked my anti-virus (Norton) it does not appear to be blocking Thunderbird. I also used the LockHunter program and it says nothing is locking Thunderbird.

I don't know what else to look at. However I am not a techie, and am not sure I could follow many other steps myself.

Can someone help me?

Thank you!

Asked by pvbeachbum1 1 week ago

Last reply by pvbeachbum1 5 days ago

Not Responding Error

Why does it seem like every time Thunderbird is updated, the program runs like crap? I get an Not Responding error each time I try to download mail, open mail or move bet… (read more)

Why does it seem like every time Thunderbird is updated, the program runs like crap? I get an Not Responding error each time I try to download mail, open mail or move between folders. It takes forever to do anything. Thank you.


Tim

Asked by tchaffee1 1 week ago

Last reply by tchaffee1 1 day ago

'New Folder' option under InBox

Each time I create a 'New Folder' under InBox, the new folder does not appear unless Thunderbird is terminated then restarted. This was first noticed when attempting to m… (read more)

Each time I create a 'New Folder' under InBox, the new folder does not appear unless Thunderbird is terminated then restarted. This was first noticed when attempting to make a filter, and moving a message to the newly created folder; the folder was not listed as an option. Checking under the InBox an sure enough the folder was not there. Terminated Thunderbird, then restated, checked under InBox and the folder was there. Was then able to successfully create the new filter.

Asked by xytsrm 1 week ago

Last reply by xytsrm 2 days ago

Google Products Failing on Firefox

For about a month, google products on firefox randomly stop working. - I get the "Oops...error #001" in gmail, when i reload it just continues to get an error cycle unti… (read more)

For about a month, google products on firefox randomly stop working.

- I get the "Oops...error #001" in gmail, when i reload it just continues to get an error cycle until eventually it goes to network protocol error.

- Google search randomly does not work at all in the url/search bar, and once it doesn't work the tab is useless. Putting in another URL and hitting enter it appears to have loaded but of course nothing has changed.

- I have no extensions installed.

Asked by katherine.ranieri 2 months ago

Last reply by katherine.ranieri 6 days ago

browser not supported when trying to log in to gmail

When i try to log into a gmail account it opens a window to verify but i can't because google doesn't support the browser anymore, the browser being the pop up window … (read more)

When i try to log into a gmail account it opens a window to verify but i can't because google doesn't support the browser anymore, the browser being the pop up window

Asked by abelmovies8 1 week ago

Last reply by abelmovies8 17 hours ago

Firefox 92 hangs every time I right click on a string

Hello, I just upgraded to firefox 92. When I right click on a string I wrote such as : "zaiuryezoyhdsofh" with spell check enabled, Firefox hangs for minutes and my CPU i… (read more)

Hello,

I just upgraded to firefox 92. When I right click on a string I wrote such as : "zaiuryezoyhdsofh" with spell check enabled, Firefox hangs for minutes and my CPU is 100%. It happens only on a string and on every websites, even google search.

I'm able to reproduce in safe mode, but FF doesn't want to crash so no report.

System : Debian Buster 10.

Asked by Quentin 1 week ago

Last reply by Quentin 6 days ago

Slow scrolling of account pane on thunderbird 91 and 92b1 [win10]

Hello, I am facing a weird issue with my Thunderbird installation. When I am moving up and down my mouse on the account pane on the right of Thunderbird, the app gets slo… (read more)

Hello,

I am facing a weird issue with my Thunderbird installation. When I am moving up and down my mouse on the account pane on the right of Thunderbird, the app gets slow and increases cpu usage to 80%+. I have tried disabling indexing and hardware acceleration but these didn't solve the issue. I also installed 92b1 version but the problem continues. On the 78th version there was no issue like this. Here I have attached a gif to represent the problem.


PS.: If you see a 50%+ on the utilization on the taskbar on the beginning it is because I was running a gif recorder to make the above animation. It usually runs between 20 - 30 % but when I am trying to select an account to thunderbird it jumps to 89%.

Thunderbird freezes constantly on my iMac running Mojave 10.14.6

Since before the last update to Thunderbird, it constantly freezes and locks up my whole computer to the point where I have to shut my iMac down with the start button. It… (read more)

Since before the last update to Thunderbird, it constantly freezes and locks up my whole computer to the point where I have to shut my iMac down with the start button. It has actually gotten worse since the most recent update. I have used Thundirbird for over 10 years and never had a problem with it until now. It also will spontaneously close an email while I am trying to read it. This is very annoying and if this keeps up and I can't find a solution I will change my email program.

Asked by larrysphotos 1 week ago

Last reply by larrysphotos 1 day ago

Some YouTube videos aren't in sync with the audio

I'm having a problem with a couple videos where the video and audio aren't in sync. For example, the video in the first screenshot is only 2:30, yet when I play it, it se… (read more)

I'm having a problem with a couple videos where the video and audio aren't in sync. For example, the video in the first screenshot is only 2:30, yet when I play it, it seems to partially mimic the video in the second screenshot; it "extends" to 2:41, and it plays the video from the second video. However, it plays the audio from the first video and the progress bar still only goes to 2:30, yet the video keeps playing for another 11 seconds without any audio until the video from the second video ends. Seeking forward causes the different recommendations to pop up as if the video had ended normally.

I am using a MSI laptop on Windows 10. I have restarted my computer, cleared my cookies and cache, and updated Firefox to the latest version. This problem persists with all of my extensions disabled, and when logged in or out of YouTube (no matter the account) or in incognito mode. At first, I thought it had something to do with the video and/or channel, since the other video with the same problem was also uploaded by AmericanDadVEVO. When I tried watching the video in the first screenshot on Microsoft Edge (which I barely use and have no extensions on), however, it worked normally.

Any help would be appreciated! I really do not want to switch to another browser.

Asked by David_H23 2 weeks ago

Last reply by David_H23 1 day ago

IMAP access to Gmail is very slow

When accessing my Gmail account with Thunderbird, using IMAP, the progress has become glacially slow. It sometimes takes minutes between steps (sending login information,… (read more)

When accessing my Gmail account with Thunderbird, using IMAP, the progress has become glacially slow. It sometimes takes minutes between steps (sending login information, opening folder, downloading messages) with the whirling blue circle going the whole time. Sending mail goes quickly but the program often times out trying to copy the sent mail to Gmail's sent mail folder. When I access Gmail with a browser I often find extra emails in both folders (and in the "all mail" folder) that I deleted in Thunderbird but the delete command apparently didn't make it to Gmail.

I've tried rebuilding the mailboxes by right-clicking on the mailbox, selecting "properties" and "repair folder." When I do this to all the Gmail folders, this sometimes speeds up the communication, but not always, and never for very long. The problem always returns within a few hours.

I've tried deleting the MSF files from my profile, to no avail.

I've tried restarting with add-ons disabled, to no avail.

I've compacted all my Gmail folders, to no avail.

I've disabled anti-virus checking of the Thunderbird profile folder, to no avail.

This is happening with two different instances of Thunderbird on two different platforms (one Mac, one Windows), and both copies of Thunderbird do IMAP just fine with a non-Gmail account, so I think it's unlikely that this is a problem on my end. Has Google changed something about their IMAP protocol recently? I've been having this problem for about two weeks now. At first it was restricted to the copying of sent emails into Gmail's "sent mail" folder, but in the last five or six days it has been slow with nearly every operation.

The mailboxes in question are nearly empty. I keep them trimmed to fewer than 100 emails in "all mail" and less than 30 in the inbox.

This is the same email account that I've been accessing with Thunderbird for years, and as far as I know I didn't change anything on my end. I didn't install any new software and made no changes to the settings. Things just gradually slowed down until now they're painfully slow.

Any suggestions will be much appreciated. Especially from someone who has already faced and solved this problem!

Asked by j.oltion 3 weeks ago

Last reply by j.oltion 5 days ago

"Open with" stopped working, only "download" is possible for downloadable files.

A few months ago, probably after FF update, the "open with" stopped working, only download is possible. Particularly, simple url links fail to "open with" including readi… (read more)

A few months ago, probably after FF update, the "open with" stopped working, only download is possible.

Particularly, simple url links fail to "open with" including reading with firefox itself. I can not open PDFs, outer program links. Only a few PDF links are opened at specially crafted websites. Probably those are sites with on-site defined MIME or allowing the PDF contents being pre-cashed.

In all the other cases where the file being opened should be pre-downloaded with FF downloader, it fails to download. The same file is downloaded easily when choosing "save as"

I guess, the problem may be in the "downloader" part only, since other online contents are displayed, i.e. streamed, or stored in cache without problems.

Asked by Hale_JP 2 months ago

Last reply by Hale_JP 6 days ago

As of Aug. 1, '21, cannot access my gmail.com through Thunderbird (when I upgraded to 78.14.0 (64 bit)). Won't recognize ANY of my passwords! Help!

I have run out of things to try to get Thunderbird/Gmail interface to work. None of my passwords work since I "upgraded" to Thunderbird 78.14.0 around Aug. 1, '21. I de… (read more)

I have run out of things to try to get Thunderbird/Gmail interface to work. None of my passwords work since I "upgraded" to Thunderbird 78.14.0 around Aug. 1, '21. I definitely prefer getting my Gmail via Thunderbird!! Can you help me? Thanks, (in advance!?), David Widmer, dnwidmer@gmail.com

Asked by David 1 week ago

Last reply by David 1 day ago

Linux: Touchpad scrolling broken; Gdk-warning

I have just installed Firefox in Debian Buster on a Chromebook (arm64) using snap. The installation had no errors, but when I launch Firefox from the command line, I get … (read more)

I have just installed Firefox in Debian Buster on a Chromebook (arm64) using snap. The installation had no errors, but when I launch Firefox from the command line, I get a string of warnings in the terminal, about 7 variations on these two (the numbers are different every time I attempt it):

(firefox:1012): Gdk-WARNING **: 23:00:22.932: Failed to read portal settings: GDBus.Error:org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.freedesktop.portal.Desktop was not provided by any .service files

(/snap/firefox/596/usr/lib/firefox/firefox:1260): Gdk-WARNING **: 23:00:36.201: Failed to read portal settings: GDBus.Error:org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.freedesktop.portal.Desktop was not provided by any .service files

When Firefox does launch, I am able to scroll with my touchpad in the first default tab that is loaded. Any pages I load after that, including new tabs, do not respond to touchpad scrolling at all, although they scroll fine with arrows/touchscreen/dragging and recognize other touchpad input. (same applies with launching new windows/private windows from within Firefox, the landing page scrolls and nothing else)

I have tried uninstalling and reinstalling Firefox and restarting my computer various times. I tried troubleshooting mode and clearing startup cache with no change.

I also receive this message in the terminal when I close the Firefox window, including when I had it restart itself in troubleshooting mode:

      1. !!! [Parent][RunMessage] Error: Channel closing: too late to send/recv, messages will be lost

Thank you for any help!

Asked by jdusk20 1 week ago

Last reply by jdusk20 6 days ago

Thunderbird 91.0.3 hangs when entering Preferences

Latest release Thunderbird 91.0.3 x64 hangs when entering Preferences. It is very slow scrolling after that and total hang on in a few seconds. OS is Win 10 Pro x64 21H1.… (read more)

Latest release Thunderbird 91.0.3 x64 hangs when entering Preferences. It is very slow scrolling after that and total hang on in a few seconds.

OS is Win 10 Pro x64 21H1.

Also I cannot find the way how to open Config Editor - there is no appropriate tab in Preferences (as far as I see before hang on).

Asked by Fixxxer 2 weeks ago

Last reply by Fixxxer 2 days ago

LINKS DO NOT WORK

LINKS IN THIS SITE DO NOT WORK. THE OWNERS HAVE TESTED IT WITH FIREFOX AND ALL OK WHAT IS WRONG WITH MY PC www.bidorbuy.co.za A SIMPLE NOT TECHNICAL ANSWER PLEASE. … (read more)

LINKS IN THIS SITE DO NOT WORK. THE OWNERS HAVE TESTED IT WITH FIREFOX AND ALL OK WHAT IS WRONG WITH MY PC

www.bidorbuy.co.za

A SIMPLE NOT TECHNICAL ANSWER PLEASE.

Asked by rod18 2 days ago

Last reply by rod18 1 day ago

"Gah" Tab Crashes and Spontaneous Shutdowns

Have been experiencing frequent "Gah" tab closures and unexpected Firefox shutdowns lately which require "Restore Now" action. Am running latest version of Firefox on Wi… (read more)

Have been experiencing frequent "Gah" tab closures and unexpected Firefox shutdowns lately which require "Restore Now" action. Am running latest version of Firefox on Win10 desktop which is updated religiously. Have run Task Manager which indicates no activity higher than a Medium rating. Interestingly, while I experienced a couple of tab closures this morning, they are predominately later in the day and on occasion I need to reboot the system to get Firefox operating. Hopefully there is a relatively simple fix for this issue. Thanks.

Asked by WhiteBimmer 1 day ago

Last reply by WhiteBimmer 5 minutes ago

Браузер

Поиск не работает ни начальной странице ни через строку адреса в настройках нет поисковых систем и не могу добавить даже восстановление по умолчанию не помогает.

Asked by azozulenko 6 days ago

Thunderbird Error Message - Sending of the Message Failed, Error writing Temporary File

I've been attempting to send Emails using Mozilla Thunderbird and lately get a Thunderbird Error Message: Sending of the Message Failed, Error Writing Temporary File. Any… (read more)

I've been attempting to send Emails using Mozilla Thunderbird and lately get a Thunderbird Error Message: Sending of the Message Failed, Error Writing Temporary File. Any chance this could be my Laptop Disk Space/Storage full or is this a Thunderbird issue? Thunderbird Storage says 83% full, I take it that's in relation to the Protonmail Email Storage I'm allocated on this user.

Asked by graham62 6 days ago

error message when trying to send emails

I keep getting the following sending error message and it does not happen all the time. Sometimes, if I continue to click send multiple times it will eventually send and… (read more)

I keep getting the following sending error message and it does not happen all the time. Sometimes, if I continue to click send multiple times it will eventually send and other times I need to reboot by machine. I have 3 email accts. One is through Gmail and the other two are through Rackspace

Sending of the message failed. The message could not be sent because the connection to Outgoing server (SMTP) secure.emailsrvr.com was lost in the middle of the transaction. Try again.

Help please:)

Asked by info6099 1 day ago

Last reply by info6099 1 day ago

I am unable to open a specific website in Firefox. It opens on other browsers and on other PCs.

I'm a D&D player and am attempting to open this website from my primary PC in Firefox. https://tools.goblinist.com/5enc It will open from the same PC in Chrome & … (read more)

I'm a D&D player and am attempting to open this website from my primary PC in Firefox. https://tools.goblinist.com/5enc

It will open from the same PC in Chrome & Edge. It will open on my phone (safari). It will open on my other PC in Firefox, Chrome & Edge.

I tried everything I could find in this old thread: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1290042 -I restarted firefox -I restarted PC -I clicked on forget this site -I have cleared cache, cookies & site data. -I have run the latest update from Malwarebytes (nothing found) -I deleted the cookies.sqlite file (no other cookies files found) -Running in Firefox safe mode made no difference -I have no extensions or addons installed -Theme is the default light theme

Any other suggestions?

Asked by patricksnorton 6 days ago

Last reply by patricksnorton 4 days ago