Showing questions tagged: Show all questions

Email from Microsoft to update Authentication to Oauth

I recieved emails from Microsoft to update Authentication to Oauth as support for basic authentication will soon cease. Whilst I have not been experiencing any issues, af… (read more)

I recieved emails from Microsoft to update Authentication to Oauth as support for basic authentication will soon cease. Whilst I have not been experiencing any issues, after following the instructions, also provided here:

https://support.mozilla.org/en-US/kb/microsoft-oauth-authentication-and-thunderbird-202,

I now have an unusable Thunderbird client.

This is because I am having to keep authenticating my outlook accounts (I have about ~100 email accounts). They pop up one after the other for each account.

I believe I went through all the troubleshooting steps but to no joy.

I did notice however, when the "Enter your credentials....." pop up box appears and I go through the motions of authenticating my account and TB against my Microsoft account, the following entry appears under the Settings > Saved Passwords > Saved Logins > "Provider" column for that account:

oauth://login.microsoftonline.com (https://outlook.office.com/IMAP.AccessAsUser.All https://outlook.office.com/POP.AccessAsUser.All https://outlook.office.com/SMTP.Send offline_access)

The credentials include a very long auto generated password starting similar to "M.C533_BAY.0.U.-........"

A couple of things to note now regarding the oauth entry:

1. It possibly does not always get created when re-authenticating 2. After quitting TB and then re-launching TB, it dissapears

So the solution would be to somehow ensure this entry is created and it sticks even after quitting TB, since for those accounts that include this I do not have get the "Enter your credentials....." pop up box.

Is this something TB can investigate?

Asked by schro.cat 2 weeks ago

Last reply by Matt 5 hours ago

tabs still crashing.

I still have not had any improvement with tab crashes especially on sites containing videos. Lately, every time i go on Facebook and play a video reel, i stop the video a… (read more)

I still have not had any improvement with tab crashes especially on sites containing videos. Lately, every time i go on Facebook and play a video reel, i stop the video and before i can return to my home page, the tab crashes. This browser has gotten worse rather than improving.

Asked by Scot63 1 week ago

Last reply by madcap magician 2 days ago

Thunderbird can't access email account with a '@' in the password

I changed the password for one of my gmail accounts and now Thunderbird can't access it. It kept asking for verification. When I realized the problem I changed out the '@… (read more)

I changed the password for one of my gmail accounts and now Thunderbird can't access it. It kept asking for verification. When I realized the problem I changed out the '@' but I can't change the password in Thunderbird. New emails are accessible in Gmail and Outlook but Thunderbird doesn't show then and nothing happens when I use 'get messages'. I need to delete the problem account to re-enter it, when I try to add the email address as a new account Thunderbird just says it already exists and does nothing.

Asked by tom.loewen.sk 2 months ago

Last reply by sfhowes 3 days ago

Cannot send emails on Thunderbird after 115.12.2 update - "Authentification error (VM401)" I use Virgin Media. I can receive emails OK.

After updating to Thunderbird version 115.12.2(32 bit) two days ago, I can no longer send emails. I get an error message "Authentification error (VM401)" I use Virgin M… (read more)

After updating to Thunderbird version 115.12.2(32 bit) two days ago, I can no longer send emails. I get an error message "Authentification error (VM401)" I use Virgin Media. I can receive emails OK. I have not changed any server settings for a long time. I have been in touch with Virgin Media, they say the problem is with Thunderbird as I can send emails from on their one line system. I can also send emails from my Android phone. Any help would be appreciated.

Asked by billbrysland 3 weeks ago

Last reply by Toad-Hall 5 days ago

'account setup from existing' gives error

To address the 'write auth' error, I followed the instructions given to re-create the email 'from existing' and set the config as POP3. When I clicked Done I got an "erro… (read more)

To address the 'write auth' error, I followed the instructions given to re-create the email 'from existing' and set the config as POP3. When I clicked Done I got an "error Creating Account" stating that "incoming server already exists." what do I need to do next to get past this?? Please advise. thx

Asked by ibdashnn 4 months ago

Last reply by Glen Agolli 6 days ago

After 1-2 days of use Mozilla Thunderbird just hangs and can not be even restarted...

Hi, for some time now (around a month), after a couple of days using Thunderbird, I can not load new messages, can not send new messages, and it basically is nonfunctiona… (read more)

Hi, for some time now (around a month), after a couple of days using Thunderbird, I can not load new messages, can not send new messages, and it basically is nonfunctional. The blue bar down right shows an active process that never ends (for example, "sending message"). All menus and software as a whole are still operating, and there is no crash on hang, but every attempt to load my emails or send data ends with endless waiting (no errors whatsoever). When I try to exit the application, it closes down, but a process is listed in Task Manager. When I kill the process manually and try to start the software again, nothing starts (a new process appears in the task manager), but the software never opens a window or something. Only a full computer restart helps, and everything works again for 1-2 days. I have disabled all extensions and tried even troubleshoot mode. No crash reports...

Asked by info11342 2 months ago

Last reply by Wayne Mery 1 week ago

Не могу зайти в почту Thunderbird

Я не могу зайти в свою почту на Thunderbird - при входе выскакивает ошибка -на скриншоте прикрепил - до этого я заходил без проблем - пароль и логин вообще ничего не меня… (read more)

Я не могу зайти в свою почту на Thunderbird - при входе выскакивает ошибка -на скриншоте прикрепил - до этого я заходил без проблем - пароль и логин вообще ничего не меня - просто в один момент перестало заходить Так же на втором скриншот видны настройки входа- прошу помочь.

Asked by ramjonxk 2 weeks ago

Last reply by david 1 week ago

Thunderbird freezes when I have a few "log in to account xxxx failed"

Hello, I have been using TB for a long time wiht no mayor problem. I recently had a problem with the hosting services of 2-3 of the email addresses I use in TB and when I… (read more)

Hello, I have been using TB for a long time wiht no mayor problem. I recently had a problem with the hosting services of 2-3 of the email addresses I use in TB and when I now open TB I can click once on the pop up (say on cancel), but when the next pop up message appears (with the same message but for another email address) TB freezes.

Asked by mettodo 1 month ago

Last reply by Wayne Mery 1 week ago

Send message failed -- no other error

I have 4 different gmail accounts that I use thunderbird to manage, along with local folders. Starting today, I cannot send messages. I get a dialog box with no error cod… (read more)

I have 4 different gmail accounts that I use thunderbird to manage, along with local folders. Starting today, I cannot send messages. I get a dialog box with no error codes, underneath is another dialog box showing send progress with the eternal circle. Have rebooted, made sure each account has a unique SMTP server description. Worked fine until today. No updates that I know of.

Asked by Dan Scott 5 months ago

Last reply by Matt 1 week ago

Composition and Menu bars on Replying or Writing new email

This new version of Thunderbird (115.12.2) is not the best. The Composition toolbar doesn't exist when typing a new message and I no longer have a menu bar when typing a … (read more)

This new version of Thunderbird (115.12.2) is not the best. The Composition toolbar doesn't exist when typing a new message and I no longer have a menu bar when typing a new message.

Another issue is on replying why do these sideways "V's" show at the beginning of each line of the senders email when replying. Sometimes it will be just a black line all the way down. When I saw those I felt like I had woken up in 1995.

I am using Windows 11 Pro.


Thank you

Asked by Loopy 3 weeks ago

Last reply by david 1 week ago

Local folders disappeared in most recent update

Running Thunderbird on Ubuntu 22.04.4 A recent update -- 115.8.1 (64-bit) -- has left me with no local folders. They're just gone. Since I regularly archive into a caref… (read more)

Running Thunderbird on Ubuntu 22.04.4

A recent update -- 115.8.1 (64-bit) -- has left me with no local folders. They're just gone. Since I regularly archive into a carefully arranged set of those folders, this is a big problem.

I have a backup of ~home/.thunderbird but I fear that the database has been borked. I can delete/reinstall, and then recover an older .thunderbird folder if necessary but hope there is some simple answer to this.

Thanks.

Asked by dan249 4 months ago

Last reply by simoncharlestomsett 1 week ago

Firefox app icon not showing anywhere

I uninstalled the app and re installed it after that there is no icon on the app drawer nor in the home screen. I have to open the app every time through play store. I ha… (read more)

I uninstalled the app and re installed it after that there is no icon on the app drawer nor in the home screen. I have to open the app every time through play store. I have attempted to fix it myself by uninstalling and re installing to thinking its temporary a glitch but icon stills doesn't appear anywhere. It doesn't even get shown in app drawer search results when i search for Firefox. I have further cleared device cache using builtin cleaner app provided within the device. Also restarted my device nothing worked

Asked by Daniyal Yousaf 1 week ago

Last reply by Mee 1 week ago

EMAIL SLOW

IF I SEND AN EMAIL TO MYSELF, JUST ONE WORD AS A TEST, I HIT "SEND", AND IT IMMEDIATELY GOES AND ARRIVES, AS PER NORMAL. FINE. IF I SEND EXACTLY THE SAME ONE WORD EMAIL… (read more)

IF I SEND AN EMAIL TO MYSELF, JUST ONE WORD AS A TEST, I HIT "SEND", AND IT IMMEDIATELY GOES AND ARRIVES, AS PER NORMAL. FINE. IF I SEND EXACTLY THE SAME ONE WORD EMAIL TEST TO, FOR EXAMPLE, MY WIFE, OR ANY OTHER INDIVIDUAL RECIEPIENT, IT TAKES A LONG TIME TO EVEN SEND. I GET A PROGRESS BAR AS IF I WAS SENDING A LARGE RAW FILE OR SOMESUCH. LIKEWISE IF I SEND THE EMAIL TO ME AND CC IT TO ONE OTHER PERSON IT TAKES AGES TO SEND. ONLY AN EMAIL TO MYSSELF ALONE WORKS AT THE USUAL SPEED. MY BROADBAND SPEED IS FINE. I HAVE USED THUNDERBIRD FOR YEARS ON DIFFERENT LAPTOPS AND DIFFERENT COMPUTERS WITHOUT THIS ISSUE. I DO NOT KNOW WHAT TO DO, CAN YOU HELP?

Asked by info897 2 weeks ago

Last reply by Matt 2 weeks ago

when trying to access emails a popup says to get certificate= imap.aussiebroadband.com.au:993 and will not allow emails to download

When I am trying to access emails, a popup says to get certificate= imap.aussiebroadband.com.au:993 and confirm security exception. It will not allow emails to download … (read more)

When I am trying to access emails, a popup says to get certificate= imap.aussiebroadband.com.au:993 and confirm security exception. It will not allow emails to download

Asked by ibhendrie 2 weeks ago

Last reply by christ1 2 weeks ago

why does my hotmail in thunderbird sometimes get my emails and other times it says authentication failed?

why does my hotmail in thunderbird sometimes get my emails and other times it says "Sending of password for user *********@hotmail.com did not succeed. Mail server pop-ma… (read more)

why does my hotmail in thunderbird sometimes get my emails and other times it says "Sending of password for user *********@hotmail.com did not succeed. Mail server pop-mail.outlook.com responded: Authentication failure: unknown user name or bad password"? Then it starts getting them again. It's totally random. Every once in a while it does it with my .live email too. Yet other .live and .hotmail addresses never have a problem? TIA

Asked by toysmost 2 weeks ago

Last reply by sfhowes 2 weeks ago

Thunderbird, cannot download messages, but can send messages OK

Hello! Thunderbird has stopped downloading messages from my Yahoo+ account. I can send messages from it OK. When I try to get it to download, it says: Checking Inbox for… (read more)

Hello! Thunderbird has stopped downloading messages from my Yahoo+ account. I can send messages from it OK. When I try to get it to download, it says: Checking Inbox for new messages... and waits at this point. Then I get: Host Contacted, sending login information... Then it waits for a long time. Eventually, it indicates "No messages to download", and then goes back to "checking inbox for new messages". If I click "Get Messages", a pop-up comes up with: "Error with account... and below: The account fischer94563@yahoo.com is being processed. Please wait until processing is complete to get messages." I've deleted the APP and downloaded and installed a new copy. No changes. Deleted and reentered my password with Yahoo. I'm at a loss to understand why this is happening, but it was working fine until recently. Any thoughts? Thanks. Kevin

Asked by kevinfischer 2 weeks ago

Last reply by Matt 2 weeks ago

Video Lag/Stutter

Formatted my phone but playing videos still lags and stutters on Firefox browser on my Samsung. Only happens on Firefox, I've tested on Qwant, Duckduckgo and Brave and t… (read more)

Formatted my phone but playing videos still lags and stutters on Firefox browser on my Samsung. Only happens on Firefox, I've tested on Qwant, Duckduckgo and Brave and this problem doesn't occur. What might be the problem and solution?

It's interesting that sometimes the video plays fine until I unmute it. Sometimes the problem goes away after I stop and play or refresh the page. I often have to play the video on a different browser.

So, videos work fine on other browsers so I discart being a phone problem. But on my other phone this problem doesn't happen with firefox.

I've been for several months looking for help/answer/fix for this issue. And I've been with firefox for ever and I don't mind minor bugs and problems but this is starting to be a bit annoying and more and more I feel like I need to move on to a new browser.

Phone: Samsung S21 Ultra SM-G998B/DS Firefox: 127.0.2 (Build #2016028743) Extentions intalled: ublock

Asked by Stan_Lee 2 weeks ago

Last reply by Paul 2 weeks ago

Opening Firefox for Android has a significant delay when loading the first page/browser tabs

Firefox is very dear to me. I use it on my computer all the time for how much more relatively secure it is from other browsers. But Android version is a hellish nightmare… (read more)

Firefox is very dear to me. I use it on my computer all the time for how much more relatively secure it is from other browsers. But Android version is a hellish nightmare. When I open the app, even with no previous tabs on, it will not be responsive for more than 30-45 seconds for seemingly no reason. Same thing when I kill the app and start it again. If it does have open tabs, it will either not be able to fetch their sum number to be displayed on the top right corner until that aforementioned timespan passes, and/or I wont be able to remove/add tabs until again that period of time passes! This is a blocking issue that's been there for well over a year and a half, if not longer!

Asked by Mpavle 2 weeks ago

Last reply by Paul 2 weeks ago