Showing questions tagged: Show all questions

Loading home page

It takes a lot longer than it should to load my home page, MSN. This problem is more pronounced with Firefox than other browsers. What can be done to load the home page f… (read more)

It takes a lot longer than it should to load my home page, MSN. This problem is more pronounced with Firefox than other browsers. What can be done to load the home page faster? And, in general to load websites? Can someone help? Thank you.

Asked by sciencemagic 6 days ago

Last reply by sciencemagic 2 days ago

After resume from suspend graphics are broken (Linux, Nvidia)

This has been a problem for a while, currently on Firefox 126.0 and Nvidia 550.78. I can work around the problem by forcing webrender to use software mode. When using HW… (read more)

This has been a problem for a while, currently on Firefox 126.0 and Nvidia 550.78. I can work around the problem by forcing webrender to use software mode.

When using HW accelerated webrender with my Nvidia graphics card everything works fine until the PC wakes from sleep, then graphics are broken and Firefox needs restarting. Most noticeable for me is when looking at Grafana graphs they will look like random lines, and my Frigate NVR snapshots only display some of the time.

Is there anywhere in Firefox that will show a log of any error messages to do with the graphics card? I would like to try and fix the problem rather than disabling HW acceleration, but with no logs to look at that is impossible. No other programs seem to have a problem with resuming from sleep, and no error messages are shown in any of the system logs.

Asked by Adam 6 days ago

Last reply by Adam 2 days ago

Hit counter no longer working in Firefox

I have used a free Hit Counter for many years that I got from https://www.freecounterstat.com/ I have 3 such counters and have stopped working in the latest version of … (read more)

I have used a free Hit Counter for many years that I got from https://www.freecounterstat.com/

I have 3 such counters and have stopped working in the latest version of Firefox on my desktop. They work with Firefox on my iPad and Android phone. They also work fine if I use the Edge Browser but I prefer using Firefox as I have for many years.

The embedded code is pretty simple, here it is for one of my counters... <a href="https://www.freecounterstat.com" title="visitor counter">Hit Counter for Financials</a> Can you help? Thanks, Bill T

Asked by billtag 1 week ago

Last reply by billtag 1 day ago

Supernova 115.11.0 (32-bit) freezes daily

I’m running Supernova 115.11.0 (32-bit) on a Windows 7 desktop (64-bit), and – from the beginning – it has been freezing at least once every 24 hours. The only way to “u… (read more)

I’m running Supernova 115.11.0 (32-bit) on a Windows 7 desktop (64-bit), and – from the beginning – it has been freezing at least once every 24 hours. The only way to “unfreeze” it is to use Task Manager to close Thunderbird, and then reboot it. No troubleshooting reports are ever shown.

Is this a wide-spread issue, that may be addressed in updates?

Asked by maberly2 1 week ago

Last reply by maberly2 6 days ago

Inbox within an inbox

I've been noticing apparent duplicate messages within my unified folders inbox on my desktop recently. Looking further I notice that one of my accounts has 'INBOX' as on… (read more)

I've been noticing apparent duplicate messages within my unified folders inbox on my desktop recently.

Looking further I notice that one of my accounts has 'INBOX' as one of its subfolders which is where the problem appears to stem from. When I look at that account in isolation (ie not in unified folders) I can still see the inbox as a subfolder.

The subfolder 'INBOX' appears to be a duplicate of the account's main inbox (it contains the same number of emails), which may account for the appearance of duplicates.

At a guess this is probably related to inadvertent moving of folders. I find that when trying to use the scroll bar (to scroll down the subfolder list), if the mouse strays slightly to the left it will pick up a subfolder and move it unintentionally. This can cause all sorts of problems with disappearing emails and the folder structures showing differently on different computers.

In this case the duplicate email problem only happens on my desktop. On my laptop I can still see a subfolder named 'INBOX' but it shows as empty and I don't see the duplicate emails in unified folders.

It would be really useful if Mozilla could introduce a 'confirm folder move' feature as that would eradicate inadvertent moves.

How do I resolve the apparent duplicate emails on my desktop? I am somewhat reticent to delete the subfolder 'INBOX' for fear of the potential consequences. . .

Asked by allan55 3 weeks ago

Last reply by allan55 2 days ago

attached jpg files are not displayed

This is basically the same issue as someone posted in https://support.mozilla.org/en-US/questions/1431097 I posted it there as the latest reply, but the thread is idle. S… (read more)

This is basically the same issue as someone posted in https://support.mozilla.org/en-US/questions/1431097 I posted it there as the latest reply, but the thread is idle. So- I am receiving regular emails with jpg attachments from IP security camera, sometimes jpg is displayed, sometimes not, at the same time using mobile phone email app or on my win10 pc other email app it shows just fine. Also strange that when I try to open the attachment with faststone image viewer- nothing happens at all, if I try to save the attachment, it is saved, but the size is 0 bytes, though in a message view it shows as 241 KB. I have tried solution from https://support.mozilla.org/en-US/questions/1404538 and no difference, seems like a bug. Today I noticed that not only jpg, but also pdf files sometimes have the same issue. Email provider is outlook.com

Asked by Tomas Seimys 5 months ago

Last reply by Tomas Seimys 4 days ago

McAfee malware added several days ago

Firefox Desktop issue, McAfee malware has entered the Firefox browser a couple of days ago claiming viruses have been detected & requires me to click on their popup … (read more)

Firefox Desktop issue,

McAfee malware has entered the Firefox browser a couple of days ago claiming viruses have been detected & requires me to click on their popup to remove it. Additional warning follow and reoccur every couple of minutes. I don’t have McAfee Anti-virus software on my computer & have not installed any new software for some time. The anti-software I have works fine (Spybot & Microsoft Security Essentials) and detects no problems. The first application I initiate upon boot-up each morning is Firefox and that’s when the problem begins. It is somehow related to Firefox. I cannot find any processes in play.

I’m using Windows 7 Pro

Sincerely, [removed email from support forum]

I tried all six free malware scanning programs suggested but nothing found

Asked by roribe 23 hours ago

Last reply by roribe 15 hours ago

YouTube Issue

YouTube content doesn't load. Same with NYTimes.com articles. Up to date, no extensions, no add-ons. Running Sonoma 14.4.1 Safari and Chrome work as expected. … (read more)

YouTube content doesn't load. Same with NYTimes.com articles.

Up to date, no extensions, no add-ons.

Running Sonoma 14.4.1

Safari and Chrome work as expected.

Asked by johnedwardlow 3 days ago

Last reply by johnedwardlow 2 days ago

FireFox sends wrong user agent for a specific website

We have a noticed a very strange behaviour with the latest FireFox (126). One of our webpage is behaving differently across our Integration and production environment. Bo… (read more)

We have a noticed a very strange behaviour with the latest FireFox (126). One of our webpage is behaving differently across our Integration and production environment. Both env are running identical code and similar network stack the only difference we have noticed so far is for our Integration env Firefox is sending the different user-agent string than for production.

Steps to reproduce: 1. Open https://integration4-view.publitas.com/automation-int4/reader-happy-path/page/1

2. Go to console and view navigator.userAgent the user-agent string will be:

    "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.15; rv:126.0) Gecko/20100101 Firefox/126.0" 

3. Now open the same content on production -> https://view.publitas.com/automation-prod/reader-happy-path/page/1

4. Go to console and view navigator.userAgent the user-agent string will be:

   "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_7) FxQuantum/126.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/103.0.5060.71 Safari/537.36" 

Our website changes behaviour based on which browser it is and based on second string our backend interprets the browser as chrome instead of Firefox.

If I change privacy.resistFingerprinting to True then the user-agent string is sent correctly.

Can you please help us identify what changed in the latest version that is causing this behaviour.

Version: 126 (64 bit) Test on Windows 11 and Mac OSX

Asked by Umer Khan 2 days ago

Last reply by Umer Khan 2 days ago

can we reduce disk usage?

Firefox uses about half a gig on my disk, that's: '~/.mozilla' and '~/.cache/mozilla' can that be reduced? Either some setting that limits disk use or even a manual del… (read more)

Firefox uses about half a gig on my disk, that's: '~/.mozilla' and '~/.cache/mozilla' can that be reduced? Either some setting that limits disk use or even a manual deletion of ancient stuff?

Asked by rayandrews 23 hours ago

Last reply by rayandrews 8 hours ago

Can't permanently delete a folder

I permanently deleted all messages in a folder (call it "Unwanted"), then moved Unwanted to Trash, then deleted it permanently. It appeared to be gone. However the next… (read more)

I permanently deleted all messages in a folder (call it "Unwanted"), then moved Unwanted to Trash, then deleted it permanently. It appeared to be gone. However the next time I opened Thunderbird, Unwanted was back. I tried this several times with the same result. I tried renaming it to "DeleteMe" but then I got the message "The folder could not be renamed. Perhaps the folder is being reparsed, or the new name is not a valid folder name."

Once again, I "permanently" deleted Unwanted and closed Thunderbird. Using a file manager, I found and deleted all relevant folders and files matching "Trash.*" and "Unwanted*.*" and rebooted the computer. However when I opened Thunderbird, an empty "Trash" folder was regenerated as expected, but the "Unwanted" folder was back.

How can I get rid of Unwanted? Thanks!

Asked by coffent 2 days ago

Last reply by coffent 1 day ago

Can't play video or video plays with no sound on certain webpages only

Hello, about 1-2 weeks ago a very strange problem occurred - on some pages videos don't play at all or play without a sound. Can anyone help me with this strange situatio… (read more)

Hello, about 1-2 weeks ago a very strange problem occurred - on some pages videos don't play at all or play without a sound. Can anyone help me with this strange situation? For example, every video on youtube.com plays without a problem; on facebook.com every video plays with no sound at all; on some other pages video doesn't play at all. This problem is only with firefox, if I try to open the same videos with another browser everything is fine.

Asked by bobbyfm 6 days ago

Last reply by bobbyfm 5 days ago

Access denied

I'm unable to open pdf in mozila as it is showing access denied in acrobatservices.adobe.com in the all other browser its opeing perfectly please fix this issue vfast … (read more)

I'm unable to open pdf in mozila as it is showing access denied in acrobatservices.adobe.com in the all other browser its opeing perfectly please fix this issue vfast

Asked by negisaksham191 4 days ago

Last reply by negisaksham191 4 days ago

message not decrypted, shows only recipient's public key

Received an encrypted message but the content appears to be only my public key. Message not visible. Copy of same message was displayed in the clear in gmail on a compu… (read more)

Received an encrypted message but the content appears to be only my public key. Message not visible. Copy of same message was displayed in the clear in gmail on a computer that not set up to encrypt. Any suggestions gratefully received.

Asked by konsultor 5 days ago

Last reply by konsultor 5 days ago

PDF viewer not displaying/displaying artifacts

When I open a locally downloaded pdf in firefox, the background is displayed as what was previously displayed on that portion of the screen, and scrolling simply overlays… (read more)

When I open a locally downloaded pdf in firefox, the background is displayed as what was previously displayed on that portion of the screen, and scrolling simply overlays moved text over what was previously displayed. Does not appear in screenshots. One of the images shows what the pdf looks like prior to scrolling, and one after.

Asked by alanyu08 17 hours ago

Last reply by alanyu08 17 hours ago

Some symbols are not displayed properly

For some reason, the bullets used to hide a password are not rendered properly in Firefox. As shown by the first uploaded image, they are displayed as big white-filled ci… (read more)

For some reason, the bullets used to hide a password are not rendered properly in Firefox. As shown by the first uploaded image, they are displayed as big white-filled circles.

This problem does not occur on chromium-based browsers, as shown by the second uploaded image, which is a screenshot taken from chromium, on the exact same session.

I have already done the following:

  • verified that the "Allow pages to choose their own fonts, instead of your selections above" box is checked in my preferences. I have also tried disabling and re-enabling this option
  • launched FF in troubleshoot mode to disable extensions and hardware acceleration
  • verified that gfx.downloadable_fonts.enabled is set true in my about:config

All of these attempts however failed to solve the problem.

This problem is occurring on a fresh install of a Linux distro, so I first thought that I might be missing some fonts, but the problem might lie somewhere else since the symbols are properly displayed in chromium-based browsers.

Asked by Ileska 1 week ago

Last reply by Ileska 6 days ago

Tbird hangs "Downloading Message 1 of ..."

Since starting my Win 10 Pro computer today, Thunderbird 115.4.2 (64-bit) has been "dead in the water". When it's launched, it posts the customary "Downloading Message … (read more)

Since starting my Win 10 Pro computer today, Thunderbird 115.4.2 (64-bit) has been "dead in the water". When it's launched, it posts the customary "Downloading Message 1 of [N]" status report, but then hangs right there, takes 3 or 4 minutes even to (re-)populate the tabs and panes that had been open, doesn't get past the alleged first new msg even in 15 or 20 minutes. When it does populate the Inbox pane, it shows no messages newer than last night just before shutdown. Very sluggish response to cursor, too: for ex. 30 seconds from clicking on a msg title in the Inbox pane to displaying that msg, even longer to bring up Help/About (with "Not Responding" shown in its title bar.)

  I get my mail through gmail's IMAP server but prefer to use Tbird's interface . Thinking there might be something evil about the first msg that was waiting to be downloaded, I used gmail's web interface to review everything new since last night, deleted several msgs that had attachments, then started Tbird again.  No change.  Can't even get Tbird into the "Work offline" state because it attempts download-of-new-msgs immediately after being started.
  The only consistently effective way I have found to STOP the hung Tbird is through (Classic) Task Manager's "Processes" list, which usually shows five or six "thunderbird.exe" instances.  After selecting whichever has the largest memory allocation I click on "End Process."
  This all "feels like" a bollixed internal state.  Does Tbird store internal-state information in its own file, or is it buried in the Registry?   If I attempt restoration from a backup, which files are needed; or is that unwise?
 I see there is a mid-April update available to 115.10; would installing it reset current messed-up internal state, or will that already messy situation prevent the update?   Is there any risk of losing my Inbox, Sent, etc contents?

Thanks!!!

Asked by IrvT 4 days ago

Last reply by IrvT 3 days ago

Twitch.tv not working properly and few random websites not loading in

Hello there, for past few days I'm having issues mainly on Twitch.tv - the streams do work fine, but whole website is displayed as text - Avatars, emotes, badges are disp… (read more)

Hello there, for past few days I'm having issues mainly on Twitch.tv - the streams do work fine, but whole website is displayed as text - Avatars, emotes, badges are displaying as text, or don't display at all, I'm attaching screenshots as examples. What I've tried - restarting PC, router, full re-install of Firefox, disabling all add-ons and uinstalling them (7tv and FFZ), private mode, troubleshooting mode, creating a new profile in Firefox, checked firewall settings, checked AV settings and did multiple scans - nothing was found, tried changing Firefox security Settings, also cleared cache and cookies.

I think that's everything - I was doing everything that was in the article: https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-and-diagnose-firefox-problems

Regarding other websites - this is completely random, mail works, some websites also do, but on some it gets stuck, like for example when I have to do a 2FA somewhere and get a pop-up window to click "login" or type a code, it just gets stuck and nothing shows up.

Not sure if this helps, but exactly same issues appear on different browsers - Chrome, Edge, but only on PC. I tried Firefox on mobile and it worked just fine.

If I can provide more details please let me know, I did attach the "Troubleshooting Information" so hopefully this also helps.

Thank you in advance!

Asked by b.kijak95 4 days ago

Last reply by b.kijak95 4 days ago

Emails gone after running "repair folder"

My wife is an ardent and long-time Thunderbird user. She has tens of thousands of old emails organized into dozens of folders. Recently she noted that many folders cont… (read more)

My wife is an ardent and long-time Thunderbird user. She has tens of thousands of old emails organized into dozens of folders. Recently she noted that many folders contained scrambled emails. For example, an email titled "The race to re-design sugar" from Sept. 2020 now contained what looked like content from an email from Office Depot. See below for a short piece of the body of the email. Anyway, I ran Thunderbird's "repair folder" function and not only did it not unscramble the emails, it also seems to have deleted any emails prior to 6 months ago. Fortunately I've got her T-Bird profile file backed up daily, so was able to restore the original (but scrambled) emails. Any thoughts? I use outlook, but I've got pretty good PC skills if you need to take me into the weeds. Thanks!

Example of one of the scrambled emails: 'From - Sun Feb 4 12:28:28 2024 X-Account-Key: account5 X-UIDL: AEZHkUhl+QCXZb/zNgpcWOY28vQ X-Mozilla-Status: 0009 X-Mozilla-Status2: 00000000 X-Mozilla-Keys: Received: from 127.0.0.1 by atlas-sbc-production.v2-mail-prod1-bf1.omega.yahoo.com pod-id atlas--sbc-production-bf1-7448fd4479-zt82t.bf1.yahoo.com with HTTP; Sun, 4 Feb 2024 20:27:34 +0000 Return-Path: <error@em.officedepot.com> X-Originating-Ip: [20.57.66.208] Received-SPF: pass (domain of em.officedepot.com designates 20.57.66.208 as permitted sender) Authentication-Results: atlas-sbc-production.v2-mail-prod1-bf1.omega.yahoo.com; dkim=pass header.i=@em.officedepot.com header.s=officedepot; spf=pass smtp.mailfrom=em.officedepot.com; dmarc=pass(p=NONE) header.from=em.officedepot.com; X-Apparently-To: xxxx.xxxx@att.net; Sun, 4 Feb 2024 20:27:34 +0000 X-YMailISG: T.w7qP0WLDtIndBfVsii11yVLG9YUwuh8bXrpNWGHf2Ezt9n W35tfL8ReGJq0phUGg1KeSNel41YbOoogg21rDC6q0i7xvo0jIbdikP0kWCS '

Asked by richard.kenny 4 days ago