Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

No connection to the SMTP server of AWS SES possible (authentication method)

I am currently trying to set up extra SMTP servers for additional identities in my e-mail account. I would like to use the Amazon service for this. However, as soon as I… (read more)

I am currently trying to set up extra SMTP servers for additional identities in my e-mail account. I would like to use the Amazon service for this.

However, as soon as I try to send an email with the data provided by AWS, I get an error message:

"Sending of the message failed. The Outgoing server (SMTP) <ses-smtp-server-url> does not support the selected authentication method. Please change the 'Authentication method' in 'Account Settings | Outgoing Server (SMTP)'."

Changing the "Authentication method" did not work either. If I enter the same data in gmail as "Send mail as" (the equivalent to the extra identity of Thunderbird), the connection in the GUI of gmail works without any problems and I can send e-mails via it. So it can't be the data or the configuration of the SES.

I am afraid that Thunderbird does not yet support the newer protocols that SES requires. Does anyone here have any ideas?

Server: <ses-smtp-server-url> Port 587 Connection security: STARTTLS Auth. method: Encrypted password User Name: <username>

Asked by komandar 1 week ago

Answered by komandar 1 week ago

  • Solved

"Failed to check for updates" et al

Hey, so, I've seen this question a couple times when I searched, but (a) there didn't seem to be any solution and (b) they were all regarding Macs and I'm on Windows 11 v… (read more)

Hey, so, I've seen this question a couple times when I searched, but (a) there didn't seem to be any solution and (b) they were all regarding Macs and I'm on Windows 11 v 23H2. I keep getting bubbles saying that Firefox wasn't able to check for updates- not that it couldn't download or install updates, but it couldn't search for one. I also did the "about Firefox" thing and it gives me the same message. Both of these have been going on for a couple days and I have attempted restarting Firefox multiple times and did a manual update [125.0.1 (64-bit)] just in case there was a problem there. Now, I've tried the tips from the other threads (turning off the proxy, checking any anti-update policies, and checking the add.update.url in the config settings) with no luck. So in an effort to either bump the question or get any Windows oriented answers... Thanks muchly

Asked by xheavenlybodiesx 1 month ago

Answered by NoahSUMO 1 month ago

  • Solved

Windows taskbar doesn't unhide itself when firefox is maximised.

Automatically hide taskbar in desktop mode => Enabled Firefox => Maximised When cursor is moved to outer edge of screen, taskbar should unhide (Expected behaviour) … (read more)

Automatically hide taskbar in desktop mode => Enabled Firefox => Maximised When cursor is moved to outer edge of screen, taskbar should unhide (Expected behaviour) but in this case it remain hidden (Reality). Firefox along with all other spinoffs give same result. Chromium based browser works perfect, and taskbar automatically unhide itself.

As OLED screen have became common as monitor, Taskbar auto-hide is must. If this issue cann't be fixed I may have to change my primary browser which I used for almost 15 years.

Kindly, look into it. If Chromium can do it, why not Firefox.

Asked by idsks111 1 month ago

Answered by idsks111 1 month ago

  • Solved

Firefox crashes when right-clicking or pasting (ctrl v)

Firefox crashes whenever I use ctrl v or right click, and pulls up a window that it crashed. Whenever I start it back up, it says it wasn't able to restore session, then … (read more)

Firefox crashes whenever I use ctrl v or right click, and pulls up a window that it crashed. Whenever I start it back up, it says it wasn't able to restore session, then restores it anyway after I press to restore it. Another thing is whenever I try and upload a file onto a site it crashes as well. I'm on Mac OS x 13 and reinstalling firefox hasn't fixed it. This is relatively sudden, it happened about around 3 days ago for the first time, and at the same time I noticed it happening certain sites also started giving me '502 Bad Gateway' errors. Does anyone know what's happening and how to fix it? Thanks in advance!

Asked by gori 3 months ago

Answered by zeroknight 3 months ago

  • Solved

Taking webpage screenshot from command line

Hi. i have no results while doing this: https://dpaste.com/FTXPQ46ZL# No error, no screenshot. "Screenshot" flags in default state, about:policies - inactive. … (read more)

Hi. i have no results while doing this: https://dpaste.com/FTXPQ46ZL# No error, no screenshot. "Screenshot" flags in default state, about:policies - inactive.

Asked by qwertikator 1 week ago

Answered by cor-el 1 week ago

  • Solved

Thunderbird wont run

Since the latest upgrade to 115.10.1 (64-bit) I have an issue about running Thunderbird. From a clean Windows 11 start up it is OK but then if I then Exit and then try t… (read more)

Since the latest upgrade to 115.10.1 (64-bit) I have an issue about running Thunderbird.

From a clean Windows 11 start up it is OK but then if I then Exit and then try to run the bird again it does not start.

Digging around I discovered using Task Manager, a number of Thunderbird processes run after I had Exited. See attached.

Any thoughts?

Asked by avoncliffe 1 month ago

Answered by mrbunter1 4 weeks ago

  • Solved

Persistent problem with Thunderbird not responding

For months I was experiencing the problem of "Thunderbird not responding" occasionally. It was a short duration issue (a few seconds to a minute). I reinstalled Thunder… (read more)

For months I was experiencing the problem of "Thunderbird not responding" occasionally. It was a short duration issue (a few seconds to a minute). I reinstalled Thunderbird several times without success. I read almost every comment available online about this problem and I tried many ideas and recommendations I found without success. Most recently the problem became so serious that it was not a nuisance any longer. It was nearly impossble to work waiting for minutes to open an email or to continue typing while preparing a message and being interrupted by the problem I am describing. I ran Thunderbird in safe mode and determined that none of the add-ons is causing the problem. I turned the firewall OFF and determined that firewall was not causing the problem. I then decided to run Thunderbird in Offline mode and found that the program works normally. Then while in Offline mode I decided to download more messages and the program asked me if I wanted to switch to the Online mode. I said yes. New emails were downloaded and without going back to the Offline mode I was able to work normally without any occurrence of the "Thunderbird not responding" problem. I have been using this workaround for several days now. I download a number of eamails. I try working in Online mode and I cannot do it. I switch to Offline and work fine. I switch back to Online mode and I don't see the problem any longer for the whole day. Do you have any idea as to the origin of my proble? I am running Thunderbird 115.10.2 64 bit on Windows 11. I had the problem originally using Lenovo T490s and more recenlt Lenovo X1 Yoga

Asked by savvides48 1 week ago

Answered by savvides48 1 week ago

  • Solved

All downloads fail, including Firefox Extensions

All downloads I make inside of Firefox are automatically failing, with "Failed" message. This only happens in Firefox, Microsoft Edge downloads are perfectly fine. I've t… (read more)

All downloads I make inside of Firefox are automatically failing, with "Failed" message. This only happens in Firefox, Microsoft Edge downloads are perfectly fine. I've tried starting in troubleshoot mode, disabling anti-virus, clearing cache and downloads, rebooting PC.

Some recent changes in PC include: changing TEMP and TMP system variables to another drive (I've changed them back to C drive, had no effect) and making C drive a dynamic disk. Yesterday downloads were working fine. Thanks in advance.

Asked by Kindcollie 1 week ago

Answered by Kindcollie 1 week ago

  • Solved

After updating to 125.0.1, checking for updates fails.

I recently updated to 125.0.1 and now get 'failed to check for updates': - when I manually check (help > about Firefox) (see image) - in 'settings' it also shows 'fail… (read more)

I recently updated to 125.0.1 and now get 'failed to check for updates': - when I manually check (help > about Firefox) (see image) - in 'settings' it also shows 'failed to check for updates' (see image) I never had such a problem with previous versions; any suggestions?

Asked by o.damen 1 month ago

Answered by o.damen 1 month ago

  • Solved

Youtube Playback choppy / low frame rate in DEFAULT view only

Device: Surface Pro X SQ2 OS: Windows 11 Home for ARM (Up-to-date at time of writing) Firefox Version: 125.0.3 (AArch64 up-to-date at time of writing) I am having an is… (read more)

Device: Surface Pro X SQ2 OS: Windows 11 Home for ARM (Up-to-date at time of writing) Firefox Version: 125.0.3 (AArch64 up-to-date at time of writing)

I am having an issue with Firefox and video playback, specifically on YouTube. When I play a video in default view mode, the playback is super choppy / low frame rate. When I change to theatre view or full screen, playback works perfectly.

I've tried incognito windows and troubleshooting mode with no improvement.

Microsoft Edge works fine.

Not sure where to go from here.

Asked by jconnmchugh 2 weeks ago

Answered by zeroknight 2 weeks ago

  • Solved

Firefox UI freezes when clicking the addressbar.

I am using Firefox 125 in Windows 11. And this just happens recently. Sometimes, quite frequently, when I click the addressbar wanting to input or select a new address. … (read more)

I am using Firefox 125 in Windows 11. And this just happens recently.

Sometimes, quite frequently, when I click the addressbar wanting to input or select a new address. The Firefox UI freezes (before the dropdown list of addresses is shown). The video/audio/other effects are still working, and from task manager, it does not cost more CPU/mem than usual. But it does not response to key press or mouse action. All I can do (that I know of) is killing the processes. The problem does not seem related to "current" webpage I am browsing. And I have not installed new addons for a few months.

Any idea what should I look into?

Asked by Magicloud 2 weeks ago

Answered by Magicloud 2 weeks ago

  • Solved

Email

Sending of the message failed. An error occurred while sending mail. The mail server responded: <work@email address>: Sender address rejected: not owned by user per… (read more)

Sending of the message failed. An error occurred while sending mail. The mail server responded: <work@email address>: Sender address rejected: not owned by user personal@email address. Please verify that your email address is correct in your account settings and try again.

This message suddenly coming up after a Thunderbird update, and I cannot send messages from my work email because I don't "own" it. How do I fix this?

TIA.

Asked by rbradburn 2 weeks ago

Answered by rbradburn 2 weeks ago

  • Solved
  • Locked

Whenever i open a tab it immediately crashes.

I'm asking this question on a different browser because Firefox cant load any websites. Basically whenever i open a new tab, it opens to a crashed tab. Gah. It cant even… (read more)

I'm asking this question on a different browser because Firefox cant load any websites.

Basically whenever i open a new tab, it opens to a crashed tab. Gah. It cant even load google, or any website for that matter, not even the homepage for Firefox, its just a blank page with nothing on it, whenever i type something into the address bar and press enter it just disappears and does nothing. Browser settings work, but stuff like passwords dont, and i have most of my important passwords on firefox, so i cant log into runescape and stuff.

Can you help?

Asked by kase 1 month ago

Answered by kase 1 month ago

  • Solved

Cannot send e-mails

My environment - I am running Thunderbird 115.10.2 (64-bit), and Windows 10. - I have had NO Windows updates for at least two weeks. The problem - About five days… (read more)

My environment - I am running Thunderbird 115.10.2 (64-bit), and Windows 10. - I have had NO Windows updates for at least two weeks.


The problem - About five days ago, outgoing messages (messages I was trying to send) started taking about 15 to 30 seconds before they were sent successfully.

- Today, I am unable to send messages. I can receive messages.


Actions I have taken 1. I re-installed Thunderbird after using Revo Uninstaller to uninstall it. 2. I contacted my ISP. They checked their settings, and have been unable to detect any error.

Please help!

Kenneth Govias [removed phone# from support forum] (Canada)

Asked by KGovias 2 weeks ago

Answered by Matt 2 weeks ago

  • Solved

Firefox is, very relatively, slow

Hi, First, this is not a complaint. Firefox is an outstanding product that makes me very happy. I though I could post the following, because this community strives to m… (read more)

Hi,

First, this is not a complaint. Firefox is an outstanding product that makes me very happy.

I though I could post the following, because this community strives to make it better.

In a nutshell, I have a very fast Internet connection, up to 6Gbs/1Gbs speed, and Firefox is not able to go over .9/.8

I attach are 2 tests, one with Firefox and one with Chrome.

Note that when using it for anything else than speedtest, Firefox does not feel slow at all.

I'm not requesting a fix, just thought that somebody would like to know.

Asked by Bob4K 2 weeks ago

Answered by cor-el 2 weeks ago

  • Solved

Authentication failure with SMTP-server

I've been running Thunderbird for years on Gentoo which has version 115.10.1 as the most recent. I don't send much mail so I'm not exactly sure when this problem occurred… (read more)

I've been running Thunderbird for years on Gentoo which has version 115.10.1 as the most recent. I don't send much mail so I'm not exactly sure when this problem occurred, but I'm unable to authenticate with my SMTP server. I have not changed any configuration. Some weeks ago a changed my password on the server, but I made the appropriate changes to Thunderbird password manager. All settings, username and passwords are 100% correct as I copy pasted all of them. IMAP on the same server (uses same credentials) works.

I have tried deleting and re-adding my accounts which did not help. I have also tried deleting my profile folder. All other mail clients (e.g. claws-mail, kmail, mailspring) with the same SMTP server don't have any problems sending mail. This problem seems to only affect Thunderbird and Thunderbird forks such as Betterbird.

I have no firewall and am using SSL authentication with cleartext password on the SMTP server.

I get the following output to console on attempted sending of message:

console.error: (new Error("Server error 503 Service Unavailable", "resource://services-settings/Utils.sys.mjs", 390)) console.error: mailnews.smtp: "Command failed: 535 Incorrect authentication data; currentAction=_actionAUTHComplete" console.error: mailnews.smtp: "Authentication failed: Incorrect authentication data" console.error: mailnews.smtp: "Authentication failed: Incorrect authentication data" console.error: mailnews.send: "Sending failed; Unable to authenticate to Outgoing server (SMTP) mail.kapsi.fi. Please check the password and verify the 'Authentication method' in 'Account Settings | Outgoing server (SMTP)'., exitCode=2153066805, originalMsgURI="

Asked by kompak 3 weeks ago

Answered by kompak 2 weeks ago

  • Solved

view -> folders -> unified folders, doesn't fully work

Please find attached screenshot. I have added 10 email accounts for 5 domains. Most of them are unified since I used the "unified [folders]" option. Unfortunately, Thunde… (read more)

Please find attached screenshot. I have added 10 email accounts for 5 domains. Most of them are unified since I used the "unified [folders]" option. Unfortunately, Thunderbird ignores several email accounts. This seems like a bug to me.

Asked by bluey3000 2 weeks ago

Answered by sfhowes 2 weeks ago

  • Solved

Firefox freezes when handling tabs

Hello everyone. Since installing Linux Mint in May 2023 I have been having this issue with Firefox. Description of issue: When I switch between (or drag) tabs in a Firef… (read more)

Hello everyone. Since installing Linux Mint in May 2023 I have been having this issue with Firefox.

Description of issue: When I switch between (or drag) tabs in a Firefox window, the whole window becomes unresponsive, with the last tab I was switching from still in front. Often the contents of the window start to flash (disappear and reappear, leaving a black backgground) every 2 seconds. I can drag the window around, scroll, minimize it, but it is impossible to give any input in any tab. The only action somewhat possible to do inside the window is bring other tabs in front, it is still quite hard for the input to register, and if it does, it takes 10+ seconds. The issue goes away if I close the specific Firefox window, or if I manage to select and drag one tab out of the frozen window into its own new window. Then everything works as intended, like nothing ever happened.

I can reliably cause the freeze-up in a short time by holding CTRL+TAB and drag one tab to change the order while firefox cycles through the tabs in the open window.

While the window is frozen, the rest of the desktop is responsive as normal, even other Firefox windows. If I try to interact with the frozen window I can rarely see spikes of CPU usage. RAM stays at normal usage levels, far from being full.

What I have tried so far that has had no effect on the appearance of the issue:

1) Disabling all extensions i have

2) Run in troubleshooting mode

2) "Create a new places database" as suggested [https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-hangs-or-not-responding#w_fi...]

3) Disabled hardware acceleration

4) Creaing a new firefox user profile

5) Use "Refresh Firefox" from the troubleshooting page

6) Use the Flatpak version of firefox

7) Reinstall firefox

Here is my system information

here

Asked by nico.venuti 5 months ago

Answered by zeroknight 5 months ago