• Solved

Migration of appdata missing folders and file

Some of the folders/file displayed in Tbird in Local folders do not have a corresponding file in the appdata/thunderbird/profile as in the attached images that show and e… (read more)

Some of the folders/file displayed in Tbird in Local folders do not have a corresponding file in the appdata/thunderbird/profile as in the attached images that show and example - Blackberry and Bluetooth appear in Tbird (tbird 1.jpg) but not in the profile tbird 2.jpg) . so I cannot transfer those folders and emails to another pc.

Asked by admin442 1 week ago

Answered by admin442 5 days ago

  • Solved

What happened to the emails in my local folders?

My wife's Local Folders are mostly empty. Something has deleted the emails in the folders. This seems to have happened over a period of years, unfortunately without being… (read more)

My wife's Local Folders are mostly empty. Something has deleted the emails in the folders. This seems to have happened over a period of years, unfortunately without being noticed.

My question is: 1. Why is this happening? Note that the Disk Space setting for Local Folders is "Never Delete". 2. I have backups that stretch over a decade. These are complete snapshots of the entire directories. Any suggestions on how to restore the emails?

We are on Linux.

Asked by simon147 3 weeks ago

Answered by gp 2 weeks ago

  • Solved

What do the text colors in the thunderbird folders list ACCOUNT lines mean?

Usually the text for my IMAP Account in the Folder list is WHITE, but sometimes it's PURPLE. Can you tell me, please, what does purple mean? I'm using TB 102.5.1 (64-bit… (read more)

Usually the text for my IMAP Account in the Folder list is WHITE, but sometimes it's PURPLE. Can you tell me, please, what does purple mean?

I'm using TB 102.5.1 (64-bit) on Windows 10

Thanks!

Asked by 4WoofGrrrr 6 days ago

Answered by Matt 6 days ago

  • Solved

Nexus website

Hi, this site when trying to login keeps looping, it has only happened recently and I've cleared cookies and disabled all the addons for it, the site works, but when tryi… (read more)

Hi, this site when trying to login keeps looping, it has only happened recently and I've cleared cookies and disabled all the addons for it, the site works, but when trying to login it loops https://www.nexusmods.com and says in the loop-

users.nexusmods.com

Checking if the site connection is secure users.nexusmods.com needs to review the security of your connection before proceeding.

even tried in private browsing, cannot use any other web browser. Please help thanks.

Asked by Mangekyo Sharringan 1 week ago

Answered by Terry 6 days ago

  • Solved

Scrambled test on certain websites

On certain websites I am getting scrambled text, mostly in headings and titles, not so much in body text. I have followed several tips from other posts like mine, i.e., i… (read more)

On certain websites I am getting scrambled text, mostly in headings and titles, not so much in body text. I have followed several tips from other posts like mine, i.e., installed Open Sans font, but that did not do it. I turned off hardware acceleration, and cleared the cache. The only thing that did work was to start Firefox in troubleshooting mode. I only have two add-ons running, Short URL and Dashlane, I doubt they're responsible for this. Any other ideas?

Asked by Ken D. 1 week ago

Answered by cor-el 5 days ago

  • Solved

How to transfer bookmarks from earlier version to new version of FF?

Hi, I've had Firefox 64 bit running on Windows for a while and recently was given a newer machine where I installed a newer version of the OS. I put the old HDD's as slav… (read more)

Hi, I've had Firefox 64 bit running on Windows for a while and recently was given a newer machine where I installed a newer version of the OS. I put the old HDD's as slaves in this new machine. So the old FF is in the slave machine.

I have also installed new Firefox on this new Win10 LTSC, but when I go looking in my now slave HDD I can see FF, but cannot see any bookmarks. Additionally, when I run the FF executable in the old HDD it still runs the new FF, without the old bookmarks.

So how can I extract the old bookmarks on the older FF? Without withdrawing the now slave HDD and making it a master again? As it's now missing most of the OS files too.

Thank you!

Asked by satyr37 1 week ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 6 days ago

  • Solved

Scroll wheel click no longer works in Firefox exclusively

Ever since yesterday, scroll click (I use it to scroll through websites) has stopped working in Firefox. Works in in programs, other browsers, etc., just not Firefox. Wha… (read more)

Ever since yesterday, scroll click (I use it to scroll through websites) has stopped working in Firefox. Works in in programs, other browsers, etc., just not Firefox.

Whats weird is it still registers a click when I use it, so I can lick on links with it if I want, but the function of scrolling, either by clicking once and using my mouse to go up and down, or by clicking an holding, no longer works.

I've tried disabling add-ons, incognito mode, nothing seems to work.

Asked by firefox.6hauh 1 month ago

Answered by firefox.6hauh 1 month ago

  • Solved

Fetching mail from my local server

Hi, I run mail server on Ubuntu 20.04. Since last official Firebird update I can't fetch the emails from it. Fetching from gmail accounts works ok. Also getting emails fr… (read more)

Hi, I run mail server on Ubuntu 20.04. Since last official Firebird update I can't fetch the emails from it. Fetching from gmail accounts works ok. Also getting emails from this server using other email software works ok. The error I'm getting is: services.settings: Failed to load last_modified.json: TypeError: NetworkError when attempting to fetch resource

Any advice? Thanks, Michal

Asked by michalperth 1 week ago

Answered by michalperth 5 days ago

  • Solved

Weird text overlap on google image search in Firefox

Hi! There has been this weird text overlap whenever I use google image search in Firefox Android, I've tried: - Restarting the app - Reinstalling the app - Updating to … (read more)

Hi!

There has been this weird text overlap whenever I use google image search in Firefox Android, I've tried: - Restarting the app - Reinstalling the app - Updating to the latest version (107.2.0)

But still the issue persists.

This only occurs on google image search in Firefox. This doesn't happen in Chrome and not on other search engines inside Firefox.

Any idea what might happen and how to fix this?

Asked by mazmureljonasv 1 week ago

Answered by Paul 1 week ago

  • Solved

Google search pages not showing text after Mac OS 12.6 Monterey upgrade

Since upgrading to Monterey, Google search pages show almost no text in Firefox. Google searches in Safari and Google Chrome are completely fine. Only Firefox is showing … (read more)

Since upgrading to Monterey, Google search pages show almost no text in Firefox. Google searches in Safari and Google Chrome are completely fine. Only Firefox is showing the problem. The blank text includes dropdown menus too - all options inside them are blank. Currently on Firefox v107.0, but the same problem happens with older versions.

If I go into Troubleshoot mode, the Google searches are working fine. I have refreshed Firefox, Cleared the startup cache. But the problem persists. I uninstalled Firefox from the machine, restarted the computer. Did a fresh download and install, haven't signed in so there are no addons/extensions to cause problems.

This is happening on both an Intel Mac and an M1 Mac running Mac OS 12.6 Monterey.

I attach one screenshot showing the same page with and without troubleshoot mode on. The second screenshot shows another page of results including what looks like weirdly encoded characters.

I've followed all the suggestions in the support page but nothing has helped. I'd really appreciate any advice on further troubleshooting. Thanks in advance for any help.

Asked by Pavi 3 weeks ago

Answered by cor-el 3 weeks ago

  • Solved

Creation of alias email address broke the auto-sync between Thunderbird and Mailbox.org – So now, manual password entry is required every half hour or so on Thunderbird.

Hi there, I started out by syncing my email address into Thunderbird, and it worked well, until I decided to create a new alias for my original mailbox.org address. From … (read more)

Hi there,

I started out by syncing my email address into Thunderbird, and it worked well, until I decided to create a new alias for my original mailbox.org address. From that point onwards, I was then required every half hour or so to re-login to my original email address. This is very frustrating to have to do so. And this is despite the fact that on Thunderbird, it does correctly show my alias address (because i updated the 'account settings' relating to the original email address, so that it would reflect the new alias address - I.e. I changed the "account name" and "email address" to [insert alias email here]. )

What do i need to do to rectify this problem? I have gone over many FAQ's and can't seem to find the answer to this. Happy to provide more clarification if needed.

Asked by sovereignvoluntarist 6 days ago

Answered by sovereignvoluntarist 5 days ago

  • Locked

Audio fades in when paused instead of continuing at volume level.

I know this is most likely a feature, but it's been annoying the hell out of me since I switched from Chrome and I don't know how to disable it. I have looked at multiple… (read more)

I know this is most likely a feature, but it's been annoying the hell out of me since I switched from Chrome and I don't know how to disable it. I have looked at multiple (~3) Reddit threads (two of which were archived) which gave me a total of 0 answers, I've looked at other forums, and I've found, get this, nothing. It's so annoying when for whatever reason, my music gets paused and then it's not at the volume I need it to be at, so I turn it up and then almost immediately turn it back down because of the audio fading. All I want is to know how to disable this, PLEASE.

  • Solved

One-Sided Email Threads || Missing Sent Mail

Whenever I first respond to an email in Thunderbird I am unable to review what I responded with inline with the ongoing conversation. I see the purple arrow indicating th… (read more)

Whenever I first respond to an email in Thunderbird I am unable to review what I responded with inline with the ongoing conversation.

I see the purple arrow indicating that I did respond, but there is nowhere in the Sent Mail tab or opening the original email in a Conversation tab that allows me to read through the entire correspondence with both sides of the conversation in context. When replies do accumulate enough for the drop-down appear, it is only the other person's emails that are displayed.

This is incredibly inconvenient and, were it not for that purple arrow at the very least, unassuring in the cases where I want to double check if my email successfully went through to begin with.

Would love to know if I'm simply missing a setting I can toggle on to view both sides of these email threads in one place!

Thank you

Asked by iingezo 6 days ago

Answered by sfhowes 6 days ago

  • Solved

Where is contact hiding?

I just added a contact by right clicking on the email address in a message. When I start a new message and start typing the person's name, it comes up. When I go to the a… (read more)

I just added a contact by right clicking on the email address in a message. When I start a new message and start typing the person's name, it comes up. When I go to the address book, a search also turns it up. But going to any address book or to the default "all address books," then scrolling down, doesn't show it. How can that be?

I should say that the interface for the address book or books has changed since I last used it, and it's a bit puzzling too. One can use the scroll bar to move down the lists, but it defaults to a search interface, and simply clicking on a list item and hitting a key no longer takes one to names beginning with that letter. How strange. Pointers?

Thank you,

Asked by jhaber3 6 days ago

Answered by Matt 6 days ago

  • Solved

Does a Thunderbird IMAP account work on more than one PC and sync on both

Hi, I hope someone can help me. I'm using Thunderbird Version 102.4.1 on a 7 year old laptop and it's getting to the end of life with numerous driver and non responding p… (read more)

Hi, I hope someone can help me.

I'm using Thunderbird Version 102.4.1 on a 7 year old laptop and it's getting to the end of life with numerous driver and non responding problems. Also, it is not compatible with Windows 11. I have linked 3 Yahoo mail and 4 Gmail accounts to Thunderbird on it and they work really well. All are IMAP server settings. I have just bought a new laptop, an early Black Friday deal, and hope to set it up the same as my existing one, so when the old one dies, as it's likely to, I will still have access to the same programmes and emails.

I know I can access Gmail emails direct on any device and they are always up to date - is that called synced? What I don't know is if all email accounts will be synced or the latest - if I use Thunderbird on both laptops. If I delete an email on one device will it be deleted on the other device.

If this is possible, do I download Thunderbird on the new laptop, then set up the accounts for each email and just enjoy from there, OR do I have to copy the profile from the old device to the new one.

I love browsing, streaming etc. but hate trying to get my PC set up or sorting out problems with it. Presume I know very little if you are replying. I have never had two working laptops before so never had to worry about syncing.

Asked by PhilG 3 weeks ago

Answered by david 3 weeks ago