Thunderbird 102.1.2 (32-bit) on WIN10

I just upgraded to version 102.1.2 and almost all is working fine. However, when I go to my Newsgroups I now need to enter Username and Password. I have checked the "Us… (read more)

I just upgraded to version 102.1.2 and almost all is working fine. However, when I go to my Newsgroups I now need to enter Username and Password.

I have checked the "Use Password Manger to remember this password." It works for that time but then a few minutes later I need to do it all over again!!!

Then when I try to go to Tools>Options>Privacy & Security>Passwords the "Options" link does NOT exist!!!

In all the years of using Thunderbird this has never happened before on a Upgrade to a new version.

Is there a fix for this in another update or is there something I am missing??

Thanks,

Les

Asked by lrneidig 1 day ago

Last reply by lrneidig 1 minute ago

Nuance Dragon Pro Extension to use Firefox browser w Voice command

Hi Firefox support I am using Nuance Dragon Professional and trying to install the Dragon extension into Firefox. This is because I am disabled and my hands do not work w… (read more)

Hi Firefox support

I am using Nuance Dragon Professional and trying to install the Dragon extension into Firefox. This is because I am disabled and my hands do not work well See this link https://dnsriacontent.nuance.com/13/setup/ffinstall.html?lang=ENX&browser=firefox

When I hit the install the extension button on the screen nothing happens

I did check to see if this extension was in the Mozilla Firefox extension library and no success

I can make this work with Google Chrome but I would prefer to stick with Firefox Chris Gullett - cg@printstar.biz

Asked by cg12 13 minutes ago

After a clean install windows 11, Thunderbird 102.1.2 doesn't check password.

Hello, I did a clean install windows 11 21H2, installed Thunderbird 102.1.1 and later 102.1.2 in the wizard i copyed my password and all the other info imap, after pressi… (read more)

Hello,

I did a clean install windows 11 21H2, installed Thunderbird 102.1.1 and later 102.1.2 in the wizard i copyed my password and all the other info imap, after pressing ready checking password keeps on checking noting happens.

My password is correct and also all the other setting.

Must be a bug in the program.

Asked by Erwin05 4 days ago

Last reply by Erwin05 16 minutes ago

Missing bookmarks

I have 158 pages bookmarked. However, when I click the bookmarks button in the browser, I am only show the last 42 I added. Then, when I go to "manage bookmarks/other boo… (read more)

I have 158 pages bookmarked. However, when I click the bookmarks button in the browser, I am only show the last 42 I added. Then, when I go to "manage bookmarks/other bookmarks", I am only shown the first 70 I added. The ones in the middle are missing. Whenever I add a new bookmark, the last bookmark from "other bookmarks" is removed. I really wish there was just a simple list of all bookmarks, or at least some way to access them all. Please help.

Asked by butlerjonas 18 hours ago

Last reply by butlerjonas 21 minutes ago

Firefox has become slow to open tabs - please see details

I can really use some help. Odd Firefox behavior. Been using Firefox forever. And the same way every day. Same way. Have a working group of 88 sites I open after starting… (read more)

I can really use some help. Odd Firefox behavior.

Been using Firefox forever. And the same way every day. Same way. Have a working group of 88 sites I open after starting Firefox. Usually takes 2-3 minutes tops for all to be readied. Now taking 10-12 minutes or more. Just last few days.

I have three versions of Firefox. Right now main is 91.12 ESR which updated a few days ago. Also 91 ESR portable and 102.1 ESR Portable. All act the same. All used the same profile, copied from one to another.

Things do change so I see that my ESET antivirus updated and could be it. Turning ESET off temporarily made no difference.

Opening the session does use 100% CPU, but that is not new. Always has pegged. Comes down to normal when all opened. Single sites open as expected. And after all sites opened, FF acts as it always did with no issues. Its just loading all the tabs that is the issue.

ODD Note: If I open the 91 ESR profile, then Startup Cache folder, clear the cache from about: Support, it does not delete the files. Yet that IS the profile being used. On at least one of the portables, that works as expected. If I delete the Startup cache files and open FF 91 ESR, it does not rebuild them. Makes me think it is using a different profile, but I am sure it is not.

I cannot try Safe Mode as the Session Manager would not be there to open the saved session. I may try turning off some Add-ons to see if a conflict, maybe with something added or updated recently.

Connection speeds have not changed and are above 400 Down and 150 Up.

As mentioned, this has worked for years. Sometimes with as many as 120 tabs. So it has to be a recent change.

I do have changes made to about:config but no idea where to try to make changes there to sleuth this issue. Happy to post the changed items, though long list.

Can anyone help at all? Anything more I can tell you?

Windows 10 latest build.

Asked by in4m8n 3 hours ago

Last reply by in4m8n 23 minutes ago

I can't see my embeded map on my website

Hey there, I have a business website "Annapolis Taxi Cab" and I'm facing to show my embedded map on header position of website. I've posted on my groups but no one helps … (read more)

Hey there, I have a business website "Annapolis Taxi Cab" and I'm facing to show my embedded map on header position of website. I've posted on my groups but no one helps me. Kindly help me to troubleshoot this problem. Thanks in Advance.

Asked by infoannapolistaxiservices 2 hours ago

Last reply by cor-el 55 minutes ago

Yahoo mail crashes after playing a downloaded video

I'm on Firefox 103.0.2 64 bit on Windows 10. For the last few months when I play a video of any format that I received as an attachment in Yahoo mail everything works as … (read more)

I'm on Firefox 103.0.2 64 bit on Windows 10. For the last few months when I play a video of any format that I received as an attachment in Yahoo mail everything works as it should until I play the video. After the video is played from the downloaded file Yahoo mail closes. It always happens this way. I first thought it was Yahoo mail but I have another tab with Edge and Yahoo mail on that browser. It doesn't happen when I use Edge to download the video and play it. I use the same player, VLC, to play the video on both browsers. It has worked fine for years.

I am a big fan of Firefox and have used it as long as it has been out. I have convinced all my friends and relatives to use it as well.

Asked by avery1317 53 minutes ago

how do i use mask in general and specifically on cell phone

i want to be able to use mask on sites on my cell phone but i can't figure out how. and doesn't firefox have an actual online chat rather than only a community based reso… (read more)

i want to be able to use mask on sites on my cell phone but i can't figure out how. and doesn't firefox have an actual online chat rather than only a community based resose syste,

Asked by calistus 56 minutes ago

JXL images do not display 32-bit (HDR) content

Using the Nightly build with support for the JXL (JPEG XL) image format, I am able to open JXL images. However, the images are severely degraded if the source image is a … (read more)

Using the Nightly build with support for the JXL (JPEG XL) image format, I am able to open JXL images. However, the images are severely degraded if the source image is a 32-bit (HDR) image. The highlight values above SDR white are clipped. Effectively, the image is ruined.

So while I can view HDR videos just fine in Firefox using a properly configured HDR monitor (Apple Pro Display XDR), HDR photos do not work.

Does the roadmap for JXL support include plans to support HDR?

Asked by Brian S 4 hours ago

Last reply by cor-el 1 hour ago

Can not disable address bar search

I got a new computer running windows 11. I installed Firefox as my default browser. I then noticed the address bar performing search which is annoying as hell and actua… (read more)

I got a new computer running windows 11.

I installed Firefox as my default browser. I then noticed the address bar performing search which is annoying as hell and actually and interferes with productivity as I use search. Basically, I have to redo searches after the address bar. It is problematic. The one off search from address bar according to last survey only 26% of users like it. rest want it gone.

As for me, I have tried the solution of Keyword set to false and the browser url oneoff also set to false.

I saw another suggested item of turn off keyword search. However, that item does not have an off button or switch within Windows 11. Just check marks of the suggested keywords that developers installed into the field when downloaded. I unchecked all the items as that was the only change I could do. So, there is no keyword selected. I closed all browser windows and restarted Firefox.

The address bar search still occurs. This make the previous question and answer solution invalid as of August 12, 2022.

I consider this a BUG and a major development of Firefox browser failure. When I search, I am looking for generally wide range of results and alternative search options are better than specific one off search. Best example; What is difference between Clementines and Mandarins? As a one off search you get one set of results. When you use the proper search box of a search engine, you get totally different results that are more useful and less time consuming to know the full range of answers, history, physical traits as well as other items not considered in the address bar search. In the search engine box, you do get the address bar search items. However, they always are 6 to 20 down the list of preferred or most useful. However, the address bar search results do not have all the top 5 items from the search engine search. It is a matter of how the address bar does the search that is at issue. For whatever reason, the results are not as good as direct input. You will have to determine through investigation why that is. However, that is a year's worth of investigation if anyone would do it. In the mean time, this address bar search needs a simple button that does all the changes necessary to make it stop!

Additionally, I find multiple related search options that are given by search engines extremely helpful when looking for related type of searches. This is something that the address bar search can not do and was never designed or allowed to do. Thus, it causes loss of productivity.

As such and because it does cause loss of productivity, it is a BUG and by law, Mozilla must remove items or provide easy solution to stop productivity failure.

The current solution does not work. That means Mozilla must provide an update immediately to make this feature go away for those who find it annoying, useless or interference with productivity!

Asked by pmadison1 1 day ago

Last reply by pmadison1 1 hour ago

Emails not sending

Hi, I just got a new HP Windows 11 desktop. I used Thunderbird on my old Dell Windows 10 PC fine. I have Spectrum for email and it's time warner cable twc.com they are al… (read more)

Hi, I just got a new HP Windows 11 desktop. I used Thunderbird on my old Dell Windows 10 PC fine. I have Spectrum for email and it's time warner cable twc.com they are also Charter. My new PC came with a trial of McAfee. I am having a problem I saw someone else post where I can receive email but not send I get error about timed out and just now got this Sending of the message failed. The message could not be sent because connecting to Outgoing server (SMTP) .gmail.com failed. The server may be unavailable or is refusing SMTP connections. Please verify that your Outgoing server (SMTP) settings are correct and try again. I asked Spectrum if it had to do with Mcafee they said no to contact you all. They said my settings are right which I copied off my old PC. I thought I used to always be pop3 but they said it's imap. I receive just fine just can't send. It worked on my old PC fine. Thanks! Rose

Asked by RockinRose4U 1 day ago

Last reply by david 1 hour ago

facebook messenger video

i use firefox for facebook messenger video calls. was working 3 days ago and now i cant video call on firefox but i can on google chrome. nothing weong with internet conn… (read more)

i use firefox for facebook messenger video calls. was working 3 days ago and now i cant video call on firefox but i can on google chrome. nothing weong with internet connection but i did have a couple of firefox updates and completed those. i have a feeling one of the updates cause me not to be able to video call anymore from firefox any help thanks

Asked by scorpion9er 1 hour ago

how to install extensions Android 12?

I've been trying to install .xpi files for Firefox on Android 12 with little success. Every file manager I've tried doesn't give me the option to open .xpi files with Fir… (read more)

I've been trying to install .xpi files for Firefox on Android 12 with little success. Every file manager I've tried doesn't give me the option to open .xpi files with Firefox and my device isn't rooted so I can't access the full file system.

Are there any articles/suggestions? I've always wanted extensions on mobile but never been able to install.

Asked by shelby.m.lee.85 3 hours ago

Last reply by Paul 1 hour ago

v91 Changing the message composition body background color

Recently my TB updated to v91. This created an issue for me as I'm low vision and have contrast issues. Basically most things went to a grey background. The reading pan… (read more)

Recently my TB updated to v91. This created an issue for me as I'm low vision and have contrast issues. Basically most things went to a grey background.

The reading panel stayed with a black background, but the folders and threads panels went to grey. I was able to create a userChrome.css and use a snippet of code I found to get the folders and threads background back to black.

The message composition and reply windows are also grey background and I'd really like to get them back to black. I've tried the various font and color options, the font and background settings in the messages, etc., but they don't make any difference. I imagine that's because I created the userChrome.css file and toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets in Preferences/General/Config is set to true, so it's probably ignoring the normal methods and using what's in the userChrome.css file.

Can anyone tell me how to get the message body composition backgrounds back to black (for both new and replies)?

I'd also like the message header info to have a black background too, but that's not a big deal -> the message composition bodies is though, grey just isn't good for my vision, pitch black with white text is best for me.

Thanks!

Steve

Asked by steve.robertson1 3 hours ago

Last reply by david 1 hour ago