Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Colored icons for folders

Dear Sirs, Is there any possibility to have the colored icons back in Thunderbird 78.x? It helped me a lot to differentiate between folders and other stuff. Now with the … (read more)

Dear Sirs,

Is there any possibility to have the colored icons back in Thunderbird 78.x?

It helped me a lot to differentiate between folders and other stuff. Now with the black and white display only, it is for me more difficult.

Sincerely,

Jens Wickinger

Asked by FF Konto Jens 2 years ago

Answered by Toad-Hall 2 years ago

mail folder mix-up

I have Win 10. Sometimes, when people send me emails they go right into the trash folder at the very top. I have so many duplicate folders I dunno what to do I will add … (read more)

I have Win 10. Sometimes, when people send me emails they go right into the trash folder at the very top.

I have so many duplicate folders I dunno what to do

I will add a ss of what it looks like

Asked by hap 2 months ago

Last reply by Toad-Hall 2 months ago

  • Solved

Thunderbird 102.1.2 (32-bit) on WIN10

I just upgraded to version 102.1.2 and almost all is working fine. However, when I go to my Newsgroups I now need to enter Username and Password. I have checked the "Us… (read more)

I just upgraded to version 102.1.2 and almost all is working fine. However, when I go to my Newsgroups I now need to enter Username and Password.

I have checked the "Use Password Manger to remember this password." It works for that time but then a few minutes later I need to do it all over again!!!

Then when I try to go to Tools>Options>Privacy & Security>Passwords the "Options" link does NOT exist!!!

In all the years of using Thunderbird this has never happened before on a Upgrade to a new version.

Is there a fix for this in another update or is there something I am missing??

Thanks,

Les

Asked by lrneidig 3 months ago

Answered by lrneidig 3 months ago

  • Archived

"Send Link" will not put copy in sent folder

When I send a webpage (here's the code for it) -  :javascript:location.href=%27mailto:?SUBJECT=%27+document.title+%27&BODY=%27+escape(location.href); I call it "Send … (read more)

When I send a webpage (here's the code for it) -  :javascript:location.href=%27mailto:?SUBJECT=%27+document.title+%27&BODY=%27+escape(location.href); I call it "Send Link" - it does not show up in my sent folder. It used to work but no more for some reason. I'm aware of Tools, Acct Setting, Copies & Folders, Place a copy in sent folder or place in "Other". This does not help me. All other emails go into the Sent Folder. I am perplexed. Thanks for any help. Donna

Asked by DonnaJean_150_ 8 months ago

Last reply by DonnaJean_150_ 7 months ago

  • Archived

Send Error Message..."The Outgoing server...smtpauth.earthlink.net does not seem to support encrypted passwords"

Hi. Last night this happened a few times, today (June 1) every time, when sending email using Thunderbird on my Windows 10 PC: "Send Message Error" about SMTP server an… (read more)

Hi. Last night this happened a few times, today (June 1) every time, when sending email using Thunderbird on my Windows 10 PC: "Send Message Error" about SMTP server and encrypted passwords (see attached screengrab.) At least in my test a few minutes ago, I *receive* email *into my Earthlink Web mail server location* fine, but it *won't transfer into my local Thunderbird client,* instead resulting in a Thunderbird "Could not connect to server pop.earthlink.net; the connection was refused" message (see attached screengrab).

I have an Earthlink e-mail-only account, and use TBird as my local email client.

My Thunderbird version is 78.10.2 (32-bit). Not sure why the 32; my PC OS is 64-bit, but maybe there's no relationship.

The Earthlink rep I just now spoke with seemed familiar with this problem. She said it has to do with Thunderbird's (and maybe other email clients') changes recently. The rep said that Earthlink has recently been collecting cases of this problem, including the fact that Earthlink's "solution" that they tried on me has *failed to help some Thunderbird/other email client(?) users.*

We did two sets of changes that didn't work... I no longer got the message, but all I got was a green progress bar, just trying to send but failing miserably.

The changes we tried were: first: - Outgoing server:

  * Authentication method:  Encrypted password --> Normal Password
   * Connection security:      None -->  SSL/TLS

That didn't work.

So then also changed: - Server settings:

    * Authentication method:  Encrypted password --> Normal Password
    * Connection sercurity:      None -->  SSL/TLS

That didn't work either.

Tried both closing TBird and restarting my PC.

That didn't work either.... still getting a green progress bar at trying to send the test email....and I lose patience after about a minute.

June 2 - Tured Norton 360 Auto-protect setting and Firewall setting to OFF. Still can't send email out of TBird.

Please advise.

Asked by alysenet 1 year ago

Last reply by alysenet 1 year ago

  • Solved

Grey/italic folder problem persists even after new installation and deletion of profile

Hello! I have the grey/italic problem that has been reported often here as well. I tried these solutions, but they didn't help: https://support.mozilla.org/en-US/question… (read more)

Hello! I have the grey/italic problem that has been reported often here as well. I tried these solutions, but they didn't help: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1293067 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1246828

I contacted the support of my email provider and he said that the problem is TB and not the IMAP server and I think he is right because logging in on the web the folder structure is fine and all messages are there.

so the final solutions was to reinstall TB. I did this first without deleting my user profile from the folder "roaming", but the problem persisted just the same way, and then I deleted the entire user profiles folder and the issue still exists. this means to me that this wasn't yet a clean new installation so that TB creates the folder structure completely new. To me It seems to me that TB is storing some information still on another location. Might this be?

So, how do I force TB to completely load from scratch the folder structure and it's content?

Best,

Wolfram

Asked by w.lange 4 months ago

Answered by w.lange 4 months ago

  • Solved
  • Archived

Four alias accounts means four of the same folder list ? Isn't that possible with one list?

Hi. Have been helped a lot in the past through this road. Hopefully this 'inconvenience' will be resolved. My provider provides me with one mailbox with 5 alias addresses… (read more)

Hi. Have been helped a lot in the past through this road. Hopefully this 'inconvenience' will be resolved. My provider provides me with one mailbox with 5 alias addresses, from which my wife and I created our own accounts. TB has shown that entering these different mail accounts is necessary in order to be able to compose a message - each with their specific e-mail address. Until there no problem. However, because of this TB makes the same amount - always with the same content - lists 'Inbox', 'Sent', Drafts and everything else! So I see 4 times all the same folders appearing with all different accounts! It would be more manageable to have only one, since those aliases end up in the same mailbox, so the content is identical. Specifically: if we could enter all desired (alias) accounts in TB and thus send the message via the desired account, but only see one collective - yet the same - list appear. Plus, we're constantly getting notifications of all incoming messages that we've seen before with all the other aliases! Bit of an annoying abundance of the same thing over and over. Thank you for the help we hope to receive.

Asked by lucb3 9 months ago

Answered by lucb3 9 months ago

Files and folders

I have been a Thunderbird user since 2004 and have been very satisfied with its performance. However yesterday something went wrong, at least i belief so. Yesterday, Oct… (read more)

I have been a Thunderbird user since 2004 and have been very satisfied with its performance. However yesterday something went wrong, at least i belief so.

Yesterday, October 5, 2022, i downloaded the Thunderbird update on Linux. After the automatic installation i lost all my files and folders. The accounts still exist and folders. I can view accounts and folders names in 'Go/Folders', but if i click the names nothing happens. How do I view my files or recover my files?

Thanks a lot in advance for your assistance Hans Schaap [email removed from public]

Asked by hans.schaap 2 months ago

Last reply by Toad-Hall 3 weeks ago

  • Archived

access denied

I have tried several times to get this to work i have reinstalled Firefox i have disabled my Norton anti virus disabled all extensions but i keep getting this al… (read more)

I have tried several times to get this to work i have reinstalled Firefox i have disabled my Norton anti virus disabled all extensions but i keep getting this also have tried reaching out to Comcast this is what i get:Access Denied You don't have permission to access "http://www.kroger.com/" on this server.

Reference #18.3539c917.1642620374.3e6b9278

Asked by Mary 10 months ago

Last reply by Mary 10 months ago

  • Archived

Latest Update

I updated to the latest version yesterday and now my Bookmarks ,History and a few other things have gone into Dark Mode. I really don't care for it and have tried looking… (read more)

I updated to the latest version yesterday and now my Bookmarks ,History and a few other things have gone into Dark Mode. I really don't care for it and have tried looking into my settings but I see nothing that I can do to go back to the normal white. I am using Windows 11 on an HP All In One Desktop computer. Is there anything I can do to revert back to the way it was? Thanks for any reply.

Asked by CarolinaGirl57 10 months ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 9 months ago

  • Archived

Upgrade to 91.2.0 (32 bit) adds long string of unnecessary information to filename when saving an email.

Ever since automatically upgrading to 91.2.0 when I save an email Thunderbird adds a lengthy string of data to the end of the filename which causes me great difficulty. … (read more)

Ever since automatically upgrading to 91.2.0 when I save an email Thunderbird adds a lengthy string of data to the end of the filename which causes me great difficulty. Here is an example from an email from the NYTimes: "Today's Headlines Key to Biden’s Climate Agenda Likely to Be Cut Because of Manchin Opposition" is the filename. Thunderbird automatically adds the following to it. " - The New York Times (nytdirect@nytimes.com) - 2021-10-16 0101"

This information lengthens the filename which I have to delete because it messes up my archive where I save numerous emails. Therefore I have to delete it every time I save an email (60 or more times every day) and interferes with any search I conduct of those saved emails.

I have explored all the options under Tools and Help to no avail. Can you please tell me how I can get rid of this annoyance. It is causing me lost time in my daily work creating an archive of articles. I've been working on this archive for nearly 18 years and this problem is causing me a great deal of grief and lost work time. Thank you.

Asked by gruff 1 year ago

Last reply by Toad-Hall 9 months ago

  • Archived

Firefox & Ad Blockers

I made a post the other week about issues I was having with Firefox & YouTube. Having put the browser in safe mode I discovered that it was my ad blocker/s. That sa… (read more)

I made a post the other week about issues I was having with Firefox & YouTube.

Having put the browser in safe mode I discovered that it was my ad blocker/s. That said, I had notice Firefox lagging or loading hard on video sites, not just YouTube as well as some applets on other sites. And having experimented with various ad blockers and video sites as well as my own blogs, I find that I am not having these problems with ad blockers in Chrome or Edge, but only Firefox, so much so, that most of these sites are entirely unusable unless I disable the ad blocker/s in Firefox.

Frankly, I've been noticing it for some time, but as of the other week they have nearly rendered the browser unusable, or the ad blocker/s unusable in Firefox on said sites. I have completely uninstalled and reinstalled the add-ons, from the Mozilla site, to no real avail.

It is not only annoying but very frustrating and I am about to give up, on the browser altogether. I am not having these problems with the same ad blocker/s in Chrome.

I've spent nearly two weeks on this and it hasn't gotten better.

There it is. Thank you.

Asked by springheel 8 months ago

Last reply by Amelia 8 months ago

  • Archived

Print preview button is missing with Firefox again.

Tried to reset settings. Does not work. Went to about:config, than tab.mo / print.tab_modal.enabled set to false. Did this method before and it worked. Now this method do… (read more)

Tried to reset settings. Does not work. Went to about:config, than tab.mo / print.tab_modal.enabled set to false. Did this method before and it worked. Now this method does not work trying to get print preview back. Firefox is my web browser. I am in windows 8.1. Seems like Firefox did some updates again and now I can not get print preview back! WHY DOES NOT FIREFOX LEAVE WILL ENOUGH ALONE WHEN THEY HAVE SOMETHING GOOD? Bring back the old classic print preview button back and leave it. Now how can I get the old print preview button back???? Need help!! Thanks philm

Asked by marschall3 10 months ago

Last reply by paul921 9 months ago

Color PDFs viewing as black and white – This is a brand new problem!

I noticed today that all my color PDFs are viewing as black and white. For years they were fine, presenting as color. This is a serious problem, as I am a graphic designe… (read more)

I noticed today that all my color PDFs are viewing as black and white. For years they were fine, presenting as color. This is a serious problem, as I am a graphic designer and have many PDFs on my portfolio. I am also seeing the same problem with PDFs linked to my clients' sites.

Images on PDFs are still in color. It's the flat color graphics created in InDesign exported to PDF. Oddly enough, gradients (originally created in InDesign as well) are still presenting as color, but only the gradients.

I do not have this problem in Safari, nor in other browsers, but Firefox has been my go-to browser for years. I never had a problem until I noticed today. Firefox updated two days ago. I'm on a Mac and I now have Firefox version 102.01, as it updates automatically.

Thank you for attending to this issue.

Asked by pinkjaykitty 5 months ago

Last reply by cor-el 4 months ago

  • Archived

can not access aweb site

i have assurance wireless home page on my desktop and when i try to get it in firefox i get this messageInternal Server Error The server encountered an internal error… (read more)

i have assurance wireless home page on my desktop and when i try to get it in firefox i get this messageInternal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator at webmaster@localhost to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Apache/2.4.25 (Debian) Server at myaccount.assurancewireless.com Port 443 works in edge and Chrome and ie/able all adons cleared cookies done everything i can even called assurance and they were able to access it not sure why i got it in edge and ie'

Asked by Mary 6 months ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 6 months ago

  • Solved
  • Archived

OAuth2 for gmail Not Working

TB 91.7.0 (64-bit I used to send/rcv gmail no problm, started having issues ~ Oct 2021 I then setup a 3rd party app password in gmail account for thunderbird. That … (read more)

TB 91.7.0 (64-bit I used to send/rcv gmail no problm, started having issues ~ Oct 2021 I then setup a 3rd party app password in gmail account for thunderbird. That allowed me to Send Gmails, but, not receive it kept asking for password. Then I read to use OAuth2 and saw that Google will no longer allow 3rd party app passwords, so i deleted it in google, and set both Imap.gmail.com and smpt.gmail.com to use OAuth2 (both set for SSL/TSL). I did this just for smpt first when the 3rd party app password was still enabled, i could recv but, when i went to send, it would ask for password, i enter it, then it would sent msg to my cell phone to Allow thunderbird, i would press Allow on my phone, and Thunderbird would come up with Sending message.. with the progress marked all way to end BUT, it will never complete sending.... I have to hit cancel it then shows Failed message unable to authenticate. After I deleted the 3rd party app password in gmail settings, now when i start thunderbird or try to receive emails, it goes through the same authorization process with my phone, but, then never downloads any new emails. I have spend HOURS on this.. extremely frustrated (I have been forced to us ms mail which i really don't like, i am too used to thunderbird (although I wished thunderbird had check boxes on emails to select via checkboxes for delete, or moving, etc)

Asked by jbeals108 8 months ago

Answered by jbeals108 7 months ago

  • Solved
  • Archived

When Thunderbird started up today, it changed my IMAP accounts to POP3 and won't download new email

I only ever use IMAP mail settings, but today (21st Sep 2021) they've changed in Thunderbird to POP3. I get the msg "This POP3 server does not seem to support encrypted p… (read more)

I only ever use IMAP mail settings, but today (21st Sep 2021) they've changed in Thunderbird to POP3.

I get the msg "This POP3 server does not seem to support encrypted passwords. If you have just set up this account, please try changing to 'Password, transmitted insecurely' as the 'Authentication method' in the 'Account Settings | Server settings'. If it used to work and now suddenly fails, this is a common scenario how someone could steal your password" Thunderbird is up to date. Please does anyone know how I can change them back without having to delete them first? As they're now POP I'm not sure if the emails will be deleted if I delete the accounts, Thanks for any help!

Asked by ad_mc 1 year ago

Answered by Matt 1 year ago

  • Archived

TB folders do NOT show the gold star when there is NEW mail any more!!!

Thunderbird used to show a yellow star right on the folder when looking at multiple inboxes. The new TB does not show me which inbox received new message! I have to click… (read more)

Thunderbird used to show a yellow star right on the folder when looking at multiple inboxes. The new TB does not show me which inbox received new message! I have to click each folder to see which one has the unread mail.

Usually when I hear the beep, I go to TB take a quick glance and it used to show which inbox has new mail....

Please if you can help me with this I would greatly appreciate it.

Thank you

Asked by Sambusak 2 years ago

Last reply by Sambusak 1 year ago