Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

In TB v91 is not searched for when entering a contact in the To field in the ldap server

Another ldap server is configured in the Thunderbird ver91 mailbox settings in the "Composing and Addressing" section. Two problems: 1. The search for contacts with non-L… (read more)

Another ldap server is configured in the Thunderbird ver91 mailbox settings in the "Composing and Addressing" section. Two problems: 1. The search for contacts with non-Latin names from the ldap server does not work in the address book. Search for contacts with Latin names - works fine. 2. When creating a message, no contacts are searched in the To field.

Please check and fix these problems.

Asked by sayanvd 3 weeks ago

Answered by sayanvd 18 hours ago

  • Solved

Error code SSL_ERROR_RX_MALFORMED_ALERT when connecting to Facebook only.

Since late last night, I've been having issues connecting to Facebook when using Firefox. Through my own troubleshooting efforts, I've run multiple Virus and Malware scan… (read more)

Since late last night, I've been having issues connecting to Facebook when using Firefox. Through my own troubleshooting efforts, I've run multiple Virus and Malware scans via AVG, Malware Bytes, TDSS Killer and Microsoft Safety Scanner, to no avail. What doesn't help is that when checking Facebook in Chrome, the error code I get is NET::ERR_SSL_OBSOLETE_VERSION relating to TLS 1.0 and 1.1. Are there other things I should try on my end as to the cause of this issue?

To my knowledge, the issue is only with Facebook. Other websites I frequent are connecting with no issues.

Asked by blaster5426 1 day ago

Answered by blaster5426 21 hours ago

  • Solved

Version 91.1 upgrade bugs?

ok. this is a mess..why is this release so buggy...does anybody know of the following and will they be fixed. will not remember preferred program to open JPEGS (asks all … (read more)

ok. this is a mess..why is this release so buggy...does anybody know of the following and will they be fixed.

will not remember preferred program to open JPEGS (asks all the time) - i use ACDSee. It is correct under preferences, but just the same, it asks each time.

after i open a few attachments, it stops opening the attachments or letting me download them - i have to restart in order to do so and then after a few more openings, same issue.

Suppose that is three questions, lol....sorry....have used this for forever and this is a mess....no reason to move the attachments window either., i was fine with it where it was...just looking to see if these are being addressed or if i finally have to find another email client.

Asked by lek45 1 day ago

Answered by sfhowes 1 day ago

  • Solved

How to downgrade Thunderbird 64 bit to 32 bit

Hi all, I have two computers both running Windows 10 and both have Thunderbird 78.14.0 but one of computers is running Thunderbird 78.14.0 (64-bit) whilst the other is r… (read more)

Hi all, I have two computers both running Windows 10 and both have Thunderbird 78.14.0 but one of computers is running Thunderbird 78.14.0 (64-bit) whilst the other is running 78.14.0 (32-bit). The one running the 32 bit works fine and prints everything no problem but the PC running the 64 bit has a horrible layout and the messages that are saved in the sent folder look different and printing is horrible. Is this an issue with the 64 or 32 bit or is it something that is different in the settings. If I downgraded to 32 bit would that solve the problem ? If so, how to I downgrade Thunderbird from 64 to 32 bit ? Thank you.

Asked by Steve Hawes 3 days ago

Answered by sfhowes 1 day ago

  • Solved

firefox 92 broken using windows high contrast setting

I think my Firefox just updated to 92.0. The Windows 10 high contrast setting stopped working properly. Website backgrounds should be black, but they are now white. I'… (read more)

I think my Firefox just updated to 92.0. The Windows 10 high contrast setting stopped working properly. Website backgrounds should be black, but they are now white. I'm. using a Surface Go, Win 10 Home.

Asked by dave505 1 week ago

Answered by dave505 6 days ago

  • Solved

opening links in e-mails

When clicking on a link in a received e-mail, it shows the site being connected but I left with a blank page. This is happening on all occasions, not just a few e-mails. … (read more)

When clicking on a link in a received e-mail, it shows the site being connected but I left with a blank page. This is happening on all occasions, not just a few e-mails.

Asked by grmhpkns 2 days ago

Answered by FredMcD 2 days ago

  • Solved

Find bar won't close, has misleading appearance

The Find bar used to have an X at the far left that I could click to close it. It no longer does. I looked up if there's a hotkey to close it, and it's supposed to be Esc… (read more)

The Find bar used to have an X at the far left that I could click to close it. It no longer does. I looked up if there's a hotkey to close it, and it's supposed to be Esc, which is doing nothing.

The bar also appears to have the search box and option tickboxes all grayed out indicating unusable; they're not actually unusable, it's just the appearance that's wrong, but it shouldn't look like that.

Asked by AlexSeanchai 3 days ago

Answered by jscher2000 3 days ago

  • Solved

The WidevineCDM plugin has crashed. (on Windows 10)

This is suddenly happening to me on Firefox 92.0 (64-bit) running on Windows 10 21H1. Worked on 9/12, failed consistently starting 9/13, (possibly coinciding with auto-up… (read more)

This is suddenly happening to me on Firefox 92.0 (64-bit) running on Windows 10 21H1. Worked on 9/12, failed consistently starting 9/13, (possibly coinciding with auto-update from FF 91.0.2 to FF 92.0). I'm using WidevineCDM version 4.10.2209.1 to watch Xfinity stream recordings. Have submitted 3 crash reports via FF.

Asked by slo_bern 3 days ago

Answered by slo_bern 3 days ago

  • Solved

My home screen no longer comes up when I log on to Firefox.

My Firefox home screen no longer comes up when I log on to Firefox or open a new window. I am using macOS Sierra Version 10.12.6 Also When when I click on Firefox in the … (read more)

My Firefox home screen no longer comes up when I log on to Firefox or open a new window. I am using macOS Sierra Version 10.12.6 Also When when I click on Firefox in the upper Left corner, and then click on About Firefox or Preferences nothing happen.

Asked by Mike Dinkel 3 days ago

Answered by Mike Dinkel 3 days ago

  • Solved

Website reloads when I use Password Manager

Hello everyone, when I use Firefox as Browser or as Browser in an App (when I open a link in the Email APP as example) I always use a password manager. That means Firefox… (read more)

Hello everyone, when I use Firefox as Browser or as Browser in an App (when I open a link in the Email APP as example) I always use a password manager. That means Firefox is open and when I click on auto fill the bitwarden overlay starts and show the passwords. The problem is when I click on the entry and it goes back to firefox the website reloads without the password or sometimes everything is black and I need to refresh the pages. Do you have any ideas how to fix this?

Asked by jan.schwendtke 5 days ago

Answered by Seburo 3 days ago

  • Solved

WidevineCdm plug-in crashed

WidevineCdm plug-in crashes everytime when I try to play disney plus or amazon prime. I fit the requirements via the disney plus site. Can anyone assist? I was streaming … (read more)

WidevineCdm plug-in crashes everytime when I try to play disney plus or amazon prime. I fit the requirements via the disney plus site. Can anyone assist? I was streaming fine last week and now its not working.

Asked by tim.mehesy 3 months ago

Answered by cor-el 3 months ago

  • Solved

Windows Defender Smart Screen is turned off but still interferes with TB

Hi. I'm a Eudora refugee (and also use Firefox), been with TB a long time, but not a super-technical person. I work at home as a freelance indexer (back-of-book indexes).… (read more)

Hi. I'm a Eudora refugee (and also use Firefox), been with TB a long time, but not a super-technical person. I work at home as a freelance indexer (back-of-book indexes). I have Windows 10 on a Toshiba Satellite laptop, using peripheral screen/KB/trackball. Specs: Edition Windows 10 Home Version 21H1 Installed on ‎8/‎6/‎2020 OS build 19043.1165 Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.3530.0

I have been having a problem for a couple of years now, which my (recently deceased) computer tech had found is because "Windows Defender Smart Screen" seems to stop it, or slows down the computer horribly by hogging resources (viewed on Task Manager). Most of the time, when I've rebooted and I try to open TB, it won't open. If I watch the Task Manager, I see that SmartScreen opens as soon as I try to open TB. If I tell SS to END using Task Manager, TB still won't open, so I double-click on it again, and SS comes on again. This goes on for quite some time, until I'm not sure what happens but TB will finally open. I'm talking 30 minutes or more sometimes before TB ever opens. There is no particular pattern that I can discern in how to handle opening TB in a way that doesn't cause all these delays and often, more than one reboot. It is maddening.

Since my adviser/tech passed away, I finally disabled SmartScreen by going into Settings/Update&Security/Windows Security/App and Browser Control. From there I turned OFF "Reputation-based Protection" and then went into "Reputation-based protection settings" and turned off 4 options: Check Apps and Files, SmartScreen for Microsoft Edge, Potentially Unwanted App Blocking, and SmartScreen for Microsoft Store Apps. I also checked Edge (which I do not use) and those settings have held in that program-- they are turned off.

Things were better for a while, where if I rebooted TB would open right away, but now SmartScreen is operating again, showing up in TaskManager, even though all the settings remain turned off. I've tried to open TB and it's done it again-- Windows Defender SmartScreen opens up and uses 30% of CPU and is bright red for very high Power used. TB won't open, I try ending SS with Task Manager, TB still won't open. Now I've wasted a couple of hours testing all the settings and practically pulling out my hair (and TB has still failed to open). My computer tech of 25+ years passed away earlier this year and I don't have anyone to consult with. But in any case, she was fairly well stumped by this behavior.

Has anyone else had this problem? Do I just need to buy a new computer? Will that help or is this problem going to follow me? What is wrong? I don't add programs or apps very often and I'm careful to use proper sites, which is why I thought turning off Windows Defender Smart Screen would be ok. As I send this plea for help, according to Task Manager, TB is listed as open but the program itself is not open, and SmartScreen is open and hogging resources. I'm going to try rebooting again.

Thank you for your time, --Victoria

Asked by Victoria-nola 1 week ago

Answered by Stans 1 week ago

  • Solved

Fonts incorrectly displaying in all bold text on some websites

On some websites the fonts are all displaying in a large bold text instead of whatever font that page is meant to use. It will revert to a default font if i turn off the … (read more)

On some websites the fonts are all displaying in a large bold text instead of whatever font that page is meant to use. It will revert to a default font if i turn off the ability for sites to choose their own fonts, but this interferes with the functionality of a lot of sites' icons so its not a great solution. This also stops when i go into troubleshooting mode, but when i went through hardware acceleration and my extensions one by one, none of them were the cause.

images in order: my roll20 homepage with the incorrect font display, the same page with fonts disabled (note the notification icons in the upper right are broken now though), the same page in troubleshoot mode with the correct font display

Asked by Arthur 5 days ago

Answered by FredMcD 4 days ago

  • Solved

FireFox 92 slows down / freezes then resumes

Hello, Ever since the last upgrade was installed I have seen that the browser gets slower and slower but even on the first tab opened the performance is terrible. The sym… (read more)

Hello,

Ever since the last upgrade was installed I have seen that the browser gets slower and slower but even on the first tab opened the performance is terrible. The symptoms are that pages load slowly, typing doesn't get displayed in the order typed, using aps like Ancestry in the photo section; using the select a face from a picture is very slow and jerky.

I would gladly give up what 'improvements' 92 provided just to get back to a version that works better.

I have disabled unused features, defragged the HD, and followed what was provided about slow FF and nothing has helped.

As a test I tried another browser on the same site and it was lightening fast. I prefer FF so that is not an option.

Any ideas on what I can do to get FF to operate better????

Thanks on advance for your help!!

Asked by RHB10 6 days ago

Answered by FredMcD 4 days ago

  • Solved

Filter message search is overriding Date Sort by, forcing ascending

Long time thunderbird user. This problem only just materialized yesterday. My default message "sort by" view mode is Date descending (most recent at the top). Every time … (read more)

Long time thunderbird user. This problem only just materialized yesterday.

My default message "sort by" view mode is Date descending (most recent at the top).

Every time I enter text in the "Filter these messages" search bar it changes the sort by to Date && Ascending. However the setting under View > Sort by still shows descending.

When I clear the search bar the ascending sort remains. If I click the Date column header it will toggle to descending. If I enter new next in the search bar it will switch back to ascending and stay there. It remains whether "pin filter" is on or off. Resetting the application and the computer don't help.

Any ideas?

Version 78.14.0 Build 20210901192859 Windows NT 10.0; WIN64; x64

Asked by murray14 1 week ago

Answered by murray14 4 days ago