Showing questions tagged: Show all questions

Thunderbird

My Thunderbird sends and receives emails fine but when reading emails the inbox list of recent emails just disappears from the screen. If I click to say drafts or junk f… (read more)

My Thunderbird sends and receives emails fine but when reading emails the inbox list of recent emails just disappears from the screen. If I click to say drafts or junk folder then click back to inbox folder all is well for another 30-40 seconds then blank again. If I repeat, it all reappears before disappearing again after a short period. I've restarted without add-ons. Its just the same.

Asked by huntrc9 18 hours ago

Last reply by Matt 19 seconds ago

emails disappear from view but reappear after I switch to another subfolder and then back again

I am running Thunderbird 78.6.1 (64 bit) under Manjaro 20.2.1, and with OWL for Exchange 0.7.7.2 I think the problem is happening on all folders: after some seconds all … (read more)

I am running Thunderbird 78.6.1 (64 bit) under Manjaro 20.2.1, and with OWL for Exchange 0.7.7.2

I think the problem is happening on all folders: after some seconds all the emails "disappear"; if I then open a different subfolder, I can see the emails in that folder; and if I go back to the first folder, the emails are all there - but then "disappear" again after some seconds; on some occasions I see just the new emails, not the older ones; this has only been happening for a couple of days;

Asked by richard188 21 hours ago

Last reply by Matt 42 seconds ago

Two monitors: Toolbar menus cut off

Hello! I am using Firefox on my notebook with external monitor. When the external monitor is set up as the main display and above the notebook monitor, the toolbar popup … (read more)

Hello!

I am using Firefox on my notebook with external monitor.

When the external monitor is set up as the main display and above the notebook monitor, the toolbar popup menus in Firefox are cut off on the notebook monitor (≡ & addons like uBlock etc.), so only a small upper part of them is displayed. The ≡ menu can be fully operated in this case because it has scroll bars, the addons' menus do not.

If the notebook monitor is set up as the primary monitor or is not below the external monitor, the problem does not occur.

Disabling all addons does not cause any change.

The problem does not occur with other browsers either.

Would appreciate some help!

Martin

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Asked by Tanrim 1 week ago

Last reply by Tanrim 10 minutes ago

Default keyboard focus on TB start is not on folders pane.

Hello - this might be an obvious question, but it's been annoying me for some time now. When I start TB the keyboard focus is not on the folders pane and I have to Tab t… (read more)

Hello - this might be an obvious question, but it's been annoying me for some time now.

When I start TB the keyboard focus is not on the folders pane and I have to Tab twice before focus is brought there. I don't know where the focus actually is on startup, it seems to be some invalid location, I've tried pressing various keys to get a reaction.

I would expect it to be either on the unified Inbox or remember the last folder I was focused on.

I've tried disabling all add-ons and restarting, but no change there. I've tried starting in Safe Mode but after that I can hardly recognize TB so I'd rather avoid having to nuke my entire setup.

Basically I'm wondering if this is a known issue, and/or if there's a setting I can change, even maybe in the config editor?

I did find this article which leads me to think this might be a known issue: https://www.ghacks.net/2020/11/13/thunderbird-78-4-3-is-out-with-a-handful-of-fixes/ Quote: "The long-standing issue that the message list is not focused on startup is still present in the latest Thunderbird release."

Using TB 78.6.1 (64-bit) on Windows 10 v. 20H2.

Asked by Stian Lund 10 hours ago

Last reply by Stian Lund 32 minutes ago

Messages disappear every time Thunderbird checks for new messages; can make reappear though

On my laptop (Macbook Pro 2020; macOS 10.15.7), in Thunderbird (78.6.1; 64-bit), within only one email account (IMAP; server type = owl), the messages I see in every fold… (read more)

On my laptop (Macbook Pro 2020; macOS 10.15.7), in Thunderbird (78.6.1; 64-bit), within only one email account (IMAP; server type = owl), the messages I see in every folder for that account disappear every time Thunderbird checks for new messages. (I have changed the time value to verify this.) This of course just started happening today, has worked fine for many months before this (even last night), and I recall no changes having been made to trigger this.

I can see the messages in any given folder again "if" I click on another folder and then back on that original folder. It is as if Thunderbird is forced to reload/re-show them. Or, I can right click on any folder, choose Properties and then click Repair Folder. This, too will restore visibility to the messages, until Thunderbird checks for new messages; whereupon, they all disappear again.

In order to give you wonderfully helpful people more information, just in case...

  • I did add this email account in Thunderbird using the Owl for Exchange extension, which has worked great. I do not know if it may be the culprit. Restarting Thunderbird in Safe Mode cannot verify this operation since the account is not even available when doing so.
  • I have multiple email accounts created in Thunderbird, even other IMAP accounts, and this only happens with one account.
  • This same problem email account does not have issues online or through my phone.
  • I noticed that this problem email account is the only one that will not allow me to Compact Folders. That option is greyed out for some reason.
  • If I have unread messages in my Inbox, then the Inbox folder still indicates as much, even though the messages are not visible until I re-jog things.

I am currently out of ideas.

Asked by applejack 1 day ago

Last reply by Owl 1 hour ago

Firefox won't play any videos on a fresh install

I just formatted and installed Windows 10 (Pro N, 64-bit, 1909 update) and then installed firefox. To my surprise, no videos can be played on any website (except youtube)… (read more)

I just formatted and installed Windows 10 (Pro N, 64-bit, 1909 update) and then installed firefox.

To my surprise, no videos can be played on any website (except youtube).

The video either doesn't load or shows the "Error loading player: No playable sources found" error.

I had no extensions installed, tried refreshing, tried disabling hardware acceleration; nothing solved it.

All content plays fine on chrome.

Asked by ffox1987 2 hours ago

Firefox crashing constantly and incredibly unstable

Firefox is crashing almost immediately after loading a page. Sometimes it crashes while loading the page, sometimes I can scroll down or click a link, and then it crashes… (read more)

Firefox is crashing almost immediately after loading a page. Sometimes it crashes while loading the page, sometimes I can scroll down or click a link, and then it crashes. Biggest issues are on Reddit. I'm able to browse the Firefox support pages with minimal issues (although it has crashed once or twice).

Crash happens in Safe Mode. (I'm in safe mode right now and it just crashed) I did a FULL clean install about a week ago. (actually did it twice just to be sure)

Not sure what info you need in order to help, but here is some of the crash report from the latest one today.

Signature servo_arc::Arc<T>::drop_slow<T> | servo_arc::Arc<T>::drop_slow<T> | mozilla::dom::Element::UnbindFromTree More Reports Search UUID 2a1bc85b-67b2-4dd4-a669-82da60210119 Date Processed 2021-01-19 18:12:21 UTC Uptime 19 seconds Install Age 845,692 seconds since version was first installed (1 week, 2 days and 18 hours) Install Time 2021-01-08 20:07:45 Product Firefox Release Channel release Version 84.0.2 Build ID 20210105180113 (2021-01-05) Buildhub data OS Windows 10 OS Version 10.0.19042 Build Architecture amd64 CPU Info family 6 model 158 stepping 10 CPU Count 12 Adapter Vendor ID

Intel Corporation (0x8086)

Adapter Device ID

UHD Graphics 630 (Mobile) (0x3e9b)

Startup Crash

False

Process Type content Crash Reason EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION_READ Crash Address 0xffffffffffffffff Total Virtual Memory 140,737,488,224,256 bytes (140.74 TB) Available Virtual Memory 138,530,992,422,912 bytes (138.53 TB) Available Page File 7,993,192,448 bytes (7.99 GB) Available Physical Memory 4,360,728,576 bytes (4.36 GB) System Memory Use Percentage 48 EMCheckCompatibility

False

App Notes

FP(D00-L1100-W00001000-T000) Has dual GPUs. GPU #2: AdapterVendorID2: 0x10de, AdapterDeviceID2: 0x1c8d, AdapterSubsysID2: 12191462, AdapterDriverVersion2: 26.21.14.3086DWrite? DWrite+ WR? WR- OMTP? OMTP+4

Processor Notes

processor_ip-172-31-18-68_us-west-2_compute_internal_7; ProcessorPipeline; non-integer value of "SecondsSinceLastCrash"

Asked by elliotlandes 16 hours ago

Last reply by FredMcD 3 hours ago

Firefox crashes Windows OS

I have been experiencing lately quite few Firefox crashes that bring down the entire (desktop) Windows OS in a brutal manner: complete system lockup, instant reboots (no … (read more)

I have been experiencing lately quite few Firefox crashes that bring down the entire (desktop) Windows OS in a brutal manner: complete system lockup, instant reboots (no blue screen).

These seem related to the audio and video interactions with the host system - streaming musinc online (siriusxm.com) or engaging in graphic intensive activities. This supposition propmpt me to perform few hardware tests - memory, GPU, audio card,etc. Everything checks out fine with the basic test and diagnostic tools I've used.

The worse system crashes have happened while on the https://buckhill.com/tubing-2/snow-tubing/ wesbite trying to purchase passes. Along the way for signing the waiver, the site brings up a graphical pad for capturing the guest's signature using the mouse. Several attempts have ended with horrendous system crashes (I had to locate the hardware reset button on my system, which took a while), never in the same spot in the process. Similar issues have happened on my wife's laptop (Windows 10 OS) while using Firefox on this site. I had to use a different browser to complete this purchase, for both my kids sanity and my system health. (for whomever is interested in troubleshooting this site, just follow the prompts and add guests - the purchase step is the very last one).

I should mention that Firefox' own crash page (about:crashes) shows no sign of any crashes. Other times, the Firefox window just dissappears without any warning, and no traces of crash information in Firefox nor OS event system. My system is configured to save a memory minidump in the event of crashes - there were none.

In this context, I could be wrong, but narrowed the culprit down to Firefox itself. In my opinion, whatever Firefox is doing to bypass OS basic protection mechanisms (and let's be honest - on Windows these can be better) and cause such hard failures are a dangerous vulnerability that should be investigated.

Any ideas and suggestions on diagnosing this or what to capture for aiding with troubleshooting, are appreciated.

Asked by Dan 2 days ago

Last reply by FredMcD 4 hours ago

Error message: A copy of Firefox is already open. But no other copy is open.

Using previous advice found for this problem here, I typed the following into Terminal. The results show I have three profiles, which I'll try to explain below. cd ~/Libr… (read more)

Using previous advice found for this problem here, I typed the following into Terminal. The results show I have three profiles, which I'll try to explain below.

cd ~/Library/Application\ Support/Firefox/Profiles/
ls -l

drwx------@ 41 abababab staff 1312 Jan 15 13:38 0kr25gzy.default-release drwx------@ 71 abababab staff 2272 Jan 15 13:20 8638osoq.default-1513387167461 drwx------@ 37 abababab staff 1184 Jan 16 13:57 k8u9jknd.default-release-1

I use Firefox as my business email and all was working fine until I upgraded Firefox using my Safari browser and created another login profile based on my personal email. That's when the error 'a copy is already open' began. To solve it, I did the above and had two profiles a 'default' and a 'default-release'. I believe I deleted the 'default', and the problem remained. Then I tried a reinstall, and I suppose that's the 'default-release-1' profile, but I really have no idea. The problem for me is that I need to import bookmarks, the business email account linked to Firefox and Host Gator, and all my LinkedIn, MailerLite stuff. I do not want to lose all this and just do a clean reinstall. However, now because I can't open any version of Firefox, I have no way to access the business emails, etc, so I can't recover the Firefox account linked to this business email and get all this stuff back. And I don't know which of the above three profiles I need to delete to get it all working again. Please help!!!

Asked by skskknox 3 days ago

Last reply by cor-el 6 hours ago

Can't use Netflix: Error Code F7702-1290

Hello! I can't use Netflix on my old Windows 7 machine. I'm sure my computer can handle the transcode but just in case - it runs an i3-2330M with 6GB of RAM. When I hove… (read more)

Hello!

I can't use Netflix on my old Windows 7 machine. I'm sure my computer can handle the transcode but just in case - it runs an i3-2330M with 6GB of RAM. When I hover over a title, I can see the preview but when I click it, I end up with an error message. I run the latest Firefox version and have also restarted to check if it works but alas, to no avail.

I have attached an image below. Also, just in case, I have done the adjustments to Firefox's configuration from here.

All help would be appreciated!

PS. Not sure if this helps, but Firefox couldn't play Spotify either! When I open the web Spotify player, I can see my playlists and such, but when I click on any song/album/playlists's play button, it doesn't respond at all! I have resorted to using the app, but am mentioning just in case if it helps figure out the problem/for other users having the same trouble as me.

Asked by hanos 22 hours ago

Last reply by cor-el 8 hours ago

Thunderbird 78.4.1 - Crash @ asepkcs.dll | patched_BaseThreadInitThunk

The mail program in question crashes after a few minutes of starting it. How can I solve the problem? -- Il programma di posta in oggetto va in crash dopo pochi minuti da… (read more)

The mail program in question crashes after a few minutes of starting it.

How can I solve the problem? -- Il programma di posta in oggetto va in crash dopo pochi minuti dal suo avvio.

Come posso risolvere il problema? -- Windows 10 - 2004 - 5/11/2020 - build OS 19041.610

Grazie Corrado

Asked by Corrado Bernardi 2 months ago

Last reply by Wayne Mery 9 hours ago

specific audio files arent playing properly on firefox

i've been having specific issues with firefox with audio files, seen in example on some specific websites where audio will refuse to play. this is not the case on other b… (read more)

i've been having specific issues with firefox with audio files, seen in example on some specific websites where audio will refuse to play. this is not the case on other browsers on my computer, where files will play perfectly fine.

i've found this is the case on both the osu! website (the popup audio player will appear at the end of the site, audio unplaying) and the bandcamp website (bandcamp player attempts to load audio, shows loading screen, then skips to the next track). i've only experienced this not happening on soundcloud, although there are probably more examples out there for both working / not working cases. does anyone know a fix?

Asked by acmel 11 hours ago

Last reply by jonzn4SUSE 9 hours ago

VLC extension to be used to open Freebox TV application on FREEBOX server?

First of all, my request concerns the "Free box TV" function or button or application of the Freebox server web interface running under OS version 4.2.7 with the default … (read more)

First of all, my request concerns the "Free box TV" function or button or application of the Freebox server web interface running under OS version 4.2.7 with the default browser Firefox 84.0.2 (64bits) which allows to watch or record freebox TV channels on PC. Malfunction observed: After uninstalling "Adob flash player" dated January 13,2021 and upon the requested installation of VLC 3.0.12 with web plugin, Mozilla plugin and Active X plugin activated, it is impossible to open the "Free box TV" function or button or application. Indeed a double click on this button invariably leads to the edition of the message: "impossible to watch TV, you must install " flash player "plugin (which no longer exists since January 12,2021)or the VLC plugin which is a NPAPI one (not allowed by Firefox). Everything happens as if the installation of VLC had not been detected. I tried with 2 other browsers: microsoft Edge and Avast secure browser with an identical malfunction NB: the VLC player works nominally and allows to read the TV network stream from the freebox server. Questions: Q1: Do I have to install the extension or the module "Open in VLC media player" in the Firefox browser in order to open the "Freebox TV" application? Q2: Do I have to wait for a further Freebox development of this function which would be based on HTML5? with my thanks

Asked by christian.bainier 10 hours ago

Firefox won't print, an error occured while printing

Hello, for the past week i've been tackling this problem and it's driving me nuts. I've basically replaced FF with Chrome at this point, because I can't use it for work. … (read more)

Hello, for the past week i've been tackling this problem and it's driving me nuts. I've basically replaced FF with Chrome at this point, because I can't use it for work.

Firefox refuses to print, no matter which printer I select, and even if I try to print to .pdf using Microsoft Print to PDF (or other, 3rd party ones, I tried). Other programs and browsers print just fine, it's only FF that refuses, and it refuses to do so with any printer, physical or virtual.

The error I get is a window titled "Print Preview Error" and the error message is "An error occured while printing" (see attached image). For what it's worth, when I go to the menu and select Print, I get the print preview just fine, it's only after I move on to the printer selection and click on Print that I get this error.

I've followed all the steps from: https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-printing-problems-firefox as well as: http://kb.mozillazine.org/Problems_printing_web_pages#Reset_printer

And I've also tried using Safe Mode while doing that, as suggested here: https://support.mozilla.org/en-US/questions/854093

I hope you can help! I've been a Mozillian for more than 20 years, contributor, and volunteer, but this is making my work impossible and I'm forced to abandon FF due to this problem.

Asked by tzikis 21 hours ago

Last reply by jonzn4SUSE 10 hours ago

Address Book

I have upgraded windows 7 to windows 10 Pro. My imported address book shows rows of what would look like a little head and body. If I double click I can read the addresse… (read more)

I have upgraded windows 7 to windows 10 Pro. My imported address book shows rows of what would look like a little head and body. If I double click I can read the addresses ok. How can I correct this?

The addresses have been imported ok

Asked by ve4rc 11 hours ago

RDP only shows a blank Firefox, in VMware console it works fine?

I have a VMware VM used as a desktop by a team and they've reported that Firefox only shows a blank screen. It doesn't respond to anything, if I click the burger and clic… (read more)

I have a VMware VM used as a desktop by a team and they've reported that Firefox only shows a blank screen. It doesn't respond to anything, if I click the burger and click options then it doesn't even open a new tab. And I can't even access about:config.

However I've discovered that if I access the desktop via the VMware console then FF works perfectly fine, if I RDP onto the desktop and run FF I get the behavior as I've described.

Even weirder...is if I launch the browser in an RDP session and then seize the session via the VMware console then the behavior stays there until I relaunch it.

And vice versa if I launch the browser in the vmware console and then log in via RDP the browser works perfectly fine until I relaunch it!

What could be causing this?!

I've tried: Disabling hardware acceleration Cleanly uninstalling Reinstalling both the latest version and latest ESR Removing my profile All resulted in in the same blank FF.

No other VM running FF is experiencing this issue, and I'm the only one with rights to modify things.

Any help with this would be greatly appreciated!

Asked by meshuggener 11 hours ago

Incomplete downloads

I have problems downloading podcasts (mp3 files). Downloading seems to start, but wont finish, i only get a small part of the file and then it fails. What could be causin… (read more)

I have problems downloading podcasts (mp3 files). Downloading seems to start, but wont finish, i only get a small part of the file and then it fails. What could be causing this?

Asked by rojak7 1 day ago

Last reply by rojak7 12 hours ago