Showing questions tagged: Show all questions

Logitech Surround Sound | Firefox

So with Google becoming an increasingly terrible company over the years I once again decided to try to move away from chromium based browsers and over to Firefox, but I'm… (read more)

So with Google becoming an increasingly terrible company over the years I once again decided to try to move away from chromium based browsers and over to Firefox, but I'm still having the same problem as I did when I first tried. I have since found the source of the problem, or rather a more exact explanation of what is going on, but I still can not find a solution. Basically when I compare the audio of the same YouTube video while logged into the same account with the same settings the audio quality on chromium browsers seems better. After some testing I figured out that it has to do with Logitech's G Hub surround sound option. Using Logitech's surround sound on headsets that support it, the Pro X2 in my case, will change the audio quality by quite a lot, in my opinion it sounds better. The problem is that this change doesn't seem to have an effect when using Firefox.

Is this a known issue and if yes, is there a solution?

Asked by fenryxspam 6 days ago

Last reply by fenryxspam 5 days ago

WebGL creation failed after reinstalling lbgl1* libegl*

I am using the apt version of firefox v125.0.2 (64-bit). I do not have a dedicated GPU - I use my intel core's internal gpu only Intel Corporation HD Graphics 620 (rev 02… (read more)

I am using the apt version of firefox v125.0.2 (64-bit). I do not have a dedicated GPU - I use my intel core's internal gpu only Intel Corporation HD Graphics 620 (rev 02).

I used to play this game named narrow.one, which before I reinstalled the mentioned libraries, was working fine except for crashing a few times. I thought these libraries were causing some issue, so I tried reinstalling them.

I reinstalled the libraries using: `sudo apt install --reinstall --fix-missing libgl1* libegl*`

After installation, I start getting that error. So, I tried reinstalling firefox (using the same command), and then restarting the laptop - but of no use. Chrome seems to be running WebGL, including the game.

In firefox, on the https://get.webgl.org/ page, I see Hmm. While your browser seems to support WebGL, it is disabled or unavailable. If possible, please ensure that you are running the latest drivers for your video card.

After that, I also tried reinstalling `libopengl0` and `libglu1-mesa` and `intel-microcode`, but of no use. Running although, `sudo intel_gpu_top` and then chrome, it seems that the GPU is in use by chrome as well.

I then go to about:support. It shows me the images I have attached. Reading the logs, there several `blocklisted` values in `Decision Log` section. I suspect that's the cause of this issue, but then I don't know how can I un-blocklist the blocklisted things, and even after that, why does Chrome runs webgl if these are blocklisted?

Running `glxinfo -B`, I get the following: `name of display: :0 display: :0 screen: 0 direct rendering: Yes Extended renderer info (GLX_MESA_query_renderer):

   Vendor: Intel (0x8086)
   Device: Mesa Intel(R) HD Graphics 620 (KBL GT2) (0x5916)
   Version: 23.2.1
   Accelerated: yes
   Video memory: 7697MB
   Unified memory: yes
   Preferred profile: core (0x1)
   Max core profile version: 4.6
   Max compat profile version: 4.6
   Max GLES1 profile version: 1.1
   Max GLES[23] profile version: 3.2

OpenGL vendor string: Intel OpenGL renderer string: Mesa Intel(R) HD Graphics 620 (KBL GT2) OpenGL core profile version string: 4.6 (Core Profile) Mesa 23.2.1-1ubuntu3.1 OpenGL core profile shading language version string: 4.60 OpenGL core profile context flags: (none) OpenGL core profile profile mask: core profile

OpenGL version string: 4.6 (Compatibility Profile) Mesa 23.2.1-1ubuntu3.1 OpenGL shading language version string: 4.60 OpenGL context flags: (none) OpenGL profile mask: compatibility profile

OpenGL ES profile version string: OpenGL ES 3.2 Mesa 23.2.1-1ubuntu3.1 OpenGL ES profile shading language version string: OpenGL ES GLSL ES 3.20`

I do not know much about OpenGL, but reading the above stuff, I suppose my GPU is in use and also has a compatible driver (although I am not sure).

Also, running `glxdemo`, `glxheads`, and `glxgears` seems to be rendering stuff.

Should I reinstall firefox after purging it first? Please help.

Thanks!

Asked by Lakshay Rohila 11 hours ago

Last reply by Lakshay Rohila 5 hours ago

Firefox doesn't load any site, but other browsers can

This has been happening for months now, on multiple devices (I have tried at least 3 different devices), and on multiple networks. I have read the articles in here, but … (read more)

This has been happening for months now, on multiple devices (I have tried at least 3 different devices), and on multiple networks.

I have read the articles in here, but they just want me to check network configuration which is exactly the same for all browsers.

If I restart firefox it starts working again.

How can I prevent it from breaking randomly? This is the only browser having issues, I'm almost positive is some bug and not a configuration thing, given that it happens under multiple circumstances and devices, while Edge and Chrome simply keep working just fine.

There is no consistent repro I can give, afaik it is just random, at some point Firefox just decides to stop working and I have to restart it. This disrupts my work and browsing activities as I can lose progress on input forms and similar actions.

Asked by parietinae 6 days ago

Autofill

I am using the credit card autofill function. I select a card and payment is taken from a different saved card. I have quit and restarted Firefox but still wrong card use… (read more)

I am using the credit card autofill function. I select a card and payment is taken from a different saved card. I have quit and restarted Firefox but still wrong card used???

Asked by nick.fulford9 1 week ago

Last reply by nick.fulford9 6 days ago

SVG Display Issue in Firefox Requiring Height Specification

Hello, I have encountered a recurring issue specifically with Firefox where SVG images fail to display unless a pixel-defined height attribute is explicitly set. This be… (read more)

Hello,

I have encountered a recurring issue specifically with Firefox where SVG images fail to display unless a pixel-defined height attribute is explicitly set. This behavior contrasts with other browsers, which handle SVG scaling seamlessly, typically adapting to the specified width or inheriting dimensions from parent elements.

During our website development, primarily through Elementor and leveraging Flexbox in a WordPress environment, this discrepancy becomes evident. The issue persists exclusively in Firefox, confirmed through extensive testing across various browsers and OS's with multiple SVG files and sites.

For diagnostic purposes, I recommend conducting controlled tests with SVG images embedded with our current setup. Set the SVGs to 100% width without defining their height and observe how they render in Firefox compared to other browsers. This should help ascertain whether the behavior in Firefox is anomalous.

I am assuming it may be with the way the markup of the SVG is rendered as it doesn't happen with all SVGs, however, other browsers appear to fix or override whatever is getting in the way from rendering...it is a strange issue.

I have included two images as an example. As you can see in the first image, the SVG isn't rendering (in Firefox) , but does render in Chrome/Safari. It only works when I define a height in px value on Firefox.

Please let me know if further information is required or if any specific steps need to be undertaken to address this issue.

Thank you.

Asked by 6pzqdwqjxs 6 days ago

White Bar over top of Firefox and address bar plus half of favorites bar

My customer has a problem since about a month on Firefox (using it on a Terminal Server). The top of Firefox gets hidden by white and grey "bar" and he can not even use … (read more)

My customer has a problem since about a month on Firefox (using it on a Terminal Server). The top of Firefox gets hidden by white and grey "bar" and he can not even use the "functions" of buttons behind that. -> Please see attached Print screens Lower part of the Favorites-bar is visible and also works if he clicks on it - everything above not visible and does not work for clicking.

The problem only comes up from time to time maybe once or twice a week. When he minimizes Firefox the application behind is visible normally. when he maximizes it again, same problem still visible in Firefox. When he closes RDP Session and reconnects - the problem disappears. When he turns off the monitor where Firefox is visible - Firefox gets move over to the other monitor and the problem disappears.

I am not 100% sure if this is a Firefox problem or Remote Desktop Problem (or maybe an add-in problem). But until now it only happened on Firefox!

He is always on the last recent version of Firefox, we just updated today to the latest version again - but I can not say yet, if the problem would still exist on the latest version from today.

Asked by astrupler 2 weeks ago

Last reply by astrupler 6 days ago

Search by image add-on issue

Hello, I added a browser extension Search by Image by Armin Sebastian some time ago and it worked just fine till recently. Now, every time I need to find some image I ge… (read more)

Hello,

I added a browser extension Search by Image by Armin Sebastian some time ago and it worked just fine till recently. Now, every time I need to find some image I get the page with cute creature sitting and fishing in bucket of water with info stated: "Your search did not match any documents. Suggestions: Try different keywords." (screenshot attached). It happens every time, no matter what kind of image I'm looking for. I also added another extension Search by Image on Google by Gustavo Silva and it's the same issue.

Would really appreciate any help with it.

Thanks,

Magdalena

Asked by Mag Zyz 6 days ago

Last reply by Mag Zyz 6 days ago

Firefox always plays sound out of my usb devise if even though i windows uses aux

I have two audio device plugged in. firefox only outputs to the usb devise even though i have selected the aux out on windows. all other programs use the selected audio o… (read more)

I have two audio device plugged in. firefox only outputs to the usb devise even though i have selected the aux out on windows. all other programs use the selected audio out but not firefox

any help would be appreciated

Asked by silasfoldbo 6 days ago

YouTube and Firefox on Mac

I am on a MacBook Pro with Sonoma 14.4, and the lastest version of Firefox. The YouTube website will not load. It looks like the attached screen shot. I can access the si… (read more)

I am on a MacBook Pro with Sonoma 14.4, and the lastest version of Firefox. The YouTube website will not load. It looks like the attached screen shot. I can access the site with other browsers. I can play a YouTube video with Firefox if I have a link, but I cannot see the rest of the page - just the video itself.

Asked by sandra60 6 days ago

Firefox Stops Responding

Firefox just stops responding when trying to load a web page. The only way to get it back working is to reboot the computer. I have tried quitting the application but whe… (read more)

Firefox just stops responding when trying to load a web page. The only way to get it back working is to reboot the computer. I have tried quitting the application but when I try to restart it it doesn't respond and I end up having to force quit and reboot the computer and then it will work fine. MacBook Pro (15" 2017) MacOS13.6.6 Firefox 125.01

Any idea what's going on?

Asked by cimlheureux 6 days ago

Unable to view pinterest account

I am no longer able to view my Pinterest account via FIrefox. The page is blank and can't see any of my pins. Sometimes, I can't even log in to the account. I have contac… (read more)

I am no longer able to view my Pinterest account via FIrefox. The page is blank and can't see any of my pins. Sometimes, I can't even log in to the account. I have contacted Pinterest and they don't know what the issue is. I have cleared cache, removed extensions etc but nothing seems to work. I don't have this issue with Google chrome or Microsoft edge. I only have this issue with Firefox. Why is that??

Asked by Chathurini Fernando 1 month ago

Last reply by Chathurini Fernando 5 days ago

Why FF don't open what M Edge does? And vice versa.

I had used and uninstalled Chrome, and others. All I have is FF and ME. Some times when I attempt to open a web page, FF fails and I have to use ME. But other times ME fa… (read more)

I had used and uninstalled Chrome, and others. All I have is FF and ME. Some times when I attempt to open a web page, FF fails and I have to use ME. But other times ME fails and I need to use FF. I recognize that all browsers other than FF are the same or similar basis. So, how can I stick with JUST FF. And not have to keep ME updated or active. Just let ME sit there unused. Why can't FF work with all web sites? Is the problem with them or with FF?

Asked by Pennsy Nut 6 days ago

Last reply by Pennsy Nut 6 days ago

Add-on no longer on Toolbar

I'm using the OneTab add-on, Enabled. The icon no longer shows on the Toolbar, though it is on the Menu bar next to Firefox View. I ran Remove and then Added it again, … (read more)

I'm using the OneTab add-on, Enabled. The icon no longer shows on the Toolbar, though it is on the Menu bar next to Firefox View.

I ran Remove and then Added it again, hoping the Toolbar Icon would reappear = no go, And I lost all URLs already saved, stupid me. To be clear, clicking the Icon on the Toolbar saves all open tabs.

Is there a fix via Preferences? Thanks. gw

Asked by metaguy 6 days ago

Last reply by metaguy 5 days ago

Unable to install any extensions.

When trying to install any extensions on either the Mozilla Addons website or directly via the Extension settings, it fails to do so. I've attached a screenshot of the M… (read more)

When trying to install any extensions on either the Mozilla Addons website or directly via the Extension settings, it fails to do so.

I've attached a screenshot of the Mozilla Addons website when it fails to install the extension. On some other addons that I've attempted in the past, it just shows the throbber forever.

I have checked the Multiprocess Browser Console and it says that it fails to move the file because it's locked (NS_ERROR_FILE_IS_LOCKED). I have also attached a screenshot of that.

Asked by Kate 1 week ago

Last reply by Kate 5 days ago

Duplicate bookmarks issue

Hello, Recently I noticed that whenever I try to save a bookmark (and I save a lot of bookmarks) there are duplicates of my folders. I don't know why, but somehow at som… (read more)

Hello,

Recently I noticed that whenever I try to save a bookmark (and I save a lot of bookmarks) there are duplicates of my folders. I don't know why, but somehow at some point all my bookmarks got copied into other folders - Bookmarks Menu, Bookmarks Toolbar, and maybe something else. What's frustrating is that one of the folders is the one I use for convenience to access sites I regularly use, while saving to the other puts it somewhere I can't easily get to (I think it's the copies from Bookmarks Menu), so I have to make sure I'm putting it in the right folder - which is hard to do when they have the exact same name. Something I've found that works is to just find out which folder is the one that is in my toolbar and save it to those which pushes the ones in the Bookmarks Menu out of the quick access list, but that's not always convenient given how many bookmarks are in some folders. Using the bookmarks dupes extension, you can see just how many duplicates there are. I've also attached what I see when I save a bookmark, so you can see the duplicate folders.

Here are the results from my "Verify Integrity" test: > Task: checkIntegrity + The places.sqlite database is sane + The favicons.sqlite database is sane > Task: checkCoherence + The database is coherent > Task: expire + Database cleaned up > Task: vacuum + Initial database size is 15360KiB + The database has been vacuumed + Final database size is 15360KiB > Task: stats + Places.sqlite size is 15360KiB + Favicons.sqlite size is 6560KiB + pragma_user_version is 77 + pragma_page_size is 32768 + pragma_cache_size is -2048 + pragma_journal_mode is wal + pragma_synchronous is 1 + History can store a maximum of 107879 unique pages + Table moz_origins has 687 records + Table moz_places has 14850 records + Table moz_places_extra has 0 records + Table moz_historyvisits has 23851 records + Table moz_historyvisits_extra has 0 records + Table moz_inputhistory has 94 records + Table moz_bookmarks has 6578 records + Table moz_bookmarks_deleted has 0 records + Table moz_keywords has 0 records + Table sqlite_sequence has 1 records + Table moz_anno_attributes has 2 records + Table moz_annos has 55 records + Table moz_items_annos has 0 records + Table moz_meta has 9 records + Table moz_places_metadata has 12975 records + Table moz_places_metadata_search_queries has 0 records + Table moz_previews_tombstones has 0 records + Table sqlite_stat1 has 20 records + Pages sequentiality: 43.5 + sqlite_schema: 32KiB (0.3%), 24.6% eff. + moz_origins: 32KiB (0.3%), 84.3% eff. + sqlite_autoindex_moz_origins_1: 32KiB (0.3%), 73.4% eff. + moz_places_extra: 32KiB (0.3%), 0% eff. + moz_historyvisits_extra: 32KiB (0.3%), 0% eff. + moz_inputhistory: 32KiB (0.3%), 7.3% eff. + sqlite_autoindex_moz_inputhistory_1: 32KiB (0.3%), 5% eff. + moz_bookmarks_deleted: 32KiB (0.3%), 0% eff. + sqlite_autoindex_moz_bookmarks_deleted_1: 32KiB (0.3%), 0% eff. + moz_keywords: 32KiB (0.3%), 0% eff. + sqlite_autoindex_moz_keywords_1: 32KiB (0.3%), 0% eff. + sqlite_sequence: 32KiB (0.3%), 0.1% eff. + moz_anno_attributes: 32KiB (0.3%), 0.2% eff. + sqlite_autoindex_moz_anno_attributes_1: 32KiB (0.3%), 0.2% eff. + moz_annos: 32KiB (0.3%), 16.5% eff. + moz_items_annos: 32KiB (0.3%), 0% eff. + moz_meta: 32KiB (0.3%), 1.5% eff. + moz_places_metadata_search_queries: 32KiB (0.3%), 0% eff. + sqlite_autoindex_moz_places_metadata_search_queries_1: 32KiB (0.3%), 0% eff. + moz_previews_tombstones: 32KiB (0.3%), 0% eff. + sqlite_stat1: 32KiB (0.3%), 3.5% eff. + moz_keywords_placepostdata_uniqueindex: 32KiB (0.3%), 0% eff. + moz_annos_placeattributeindex: 32KiB (0.3%), 1.8% eff. + moz_items_annos_itemattributeindex: 32KiB (0.3%), 0% eff. + moz_bookmarks_itemindex: 128KiB (1.2%), 54.8% eff. + moz_bookmarks_parentindex: 128KiB (1.2%), 62.6% eff. + moz_places_visitcount: 160KiB (1.5%), 74.6% eff. + moz_places_altfrecencyindex: 160KiB (1.5%), 72.5% eff. + moz_bookmarks_itemlastmodifiedindex: 160KiB (1.5%), 75.9% eff. + moz_bookmarks_dateaddedindex: 160KiB (1.5%), 64.2% eff. + moz_places_metadata_referrerindex: 160KiB (1.5%), 65.8% eff. + moz_places_frecencyindex: 192KiB (1.8%), 68.8% eff. + moz_places_originidindex: 192KiB (1.8%), 70.5% eff. + moz_bookmarks_guid_uniqueindex: 192KiB (1.8%), 66.9% eff. + moz_places_url_hashindex: 256KiB (2.5%), 79.3% eff. + moz_places_lastvisitdateindex: 256KiB (2.5%), 84.1% eff. + moz_historyvisits_fromindex: 256KiB (2.5%), 82.9% eff. + moz_places_metadata_placecreated_uniqueindex: 256KiB (2.5%), 84.2% eff. + moz_places_guid_uniqueindex: 352KiB (3.4%), 82.4% eff. + moz_places_hostindex: 384KiB (3.7%), 90.4% eff. + moz_historyvisits_dateindex: 416KiB (4%), 89.6% eff. + moz_bookmarks: 480KiB (4.6%), 88.6% eff. + moz_historyvisits_placedateindex: 480KiB (4.6%), 92.2% eff. + moz_places_metadata: 512KiB (4.9%), 89.7% eff. + moz_historyvisits: 640KiB (6.2%), 93.5% eff. + moz_places: 3712KiB (35.7%), 98.1% eff. > Task: _refreshUI

Thanks.

(Ignore Norton 360 my dad installed it while it was on sale and now it's ended so I have to get rid of it)

Asked by zeyangting 5 days ago

Firefox messages breaking automation

How can the Firefox message popups be permantly turned off they are modal breaking my automation. Most recent: Welcome back Here's a quick reminder that you can keep y… (read more)

How can the Firefox message popups be permantly turned off they are modal breaking my automation.

Most recent:

Welcome back

Here's a quick reminder that you can keep you favorite indie browser just one click away.

Open my links with Firefox

Not now

Asked by JSAutomate Inc 6 days ago

Firefox Loaded once but locks up

I reinstalled the Visual C++ and Firefox loaded when i ran the Firefox repair but totally locked up. Unable to get to settings or any website and will not run after clos… (read more)

I reinstalled the Visual C++ and Firefox loaded when i ran the Firefox repair but totally locked up. Unable to get to settings or any website and will not run after closing it.

Asked by LACanyon 5 days ago