• Solved

Archive/Delete integration with Gmail via IMAP

I want to be able to use the archive and delete functions in Thunderbird for a Gmail account that will have the following results: I want to be able to archive email in T… (read more)

I want to be able to use the archive and delete functions in Thunderbird for a Gmail account that will have the following results:

I want to be able to archive email in TB with the following results: (a) the email is moved to an archive folder in TB (b) the email is de-labelled in Gmail, i.e. it ends up in All Mail only.

I want a Delete in TB to delete the email on TB and send to the Bin on Gmail.

I don't want to have to sync the "All Mail" label from Gmail to TB.

Currently, I have a set up as follows: I have archive switched off on TB. I have Delete set to mark as deleted and I have auto-expunge on in Gmail. This way "deleting" an email from the inbox in TB actually archives it in Gmail. I then have a separate account in TB set to download all emails from gmail by POP3 which serves as the TB archive. To delete emails: I have created a folder in TB called "to delete" and I move any emails I want to delete to that. Then from time to time I log into Gmail and bin everything in that folder.

My workaround achieves everything except that the local archive still contains everything that I have actually deleted.

I have tried to change this. I turned on Archive in TB and set it to keep an archive of the email in Local Folders. I left Delete as is and in Gmail I turned off auto-expunge and set it to Bin emails on expunge. The plan will then be to discontinue the POP3 download. BUT I have found that if I archive or delete an email in TB the email is struck through to show it is marked as deleted, but even if I move out of the inbox and back in or force a send/receive or I close TB completely and log back in the emails are still sitting there. And in neither case does the email leave the Inbox in Gmail. I do wonder if the fact that I have Gmail on my phone is causing a problem because the emails are showing there too and therefore the "expunged from the last visible IMAP folder" means that Gmail is not yet acting on the deletion.

Any advice welcome.

Asked by carln 1 hour ago

Answered by carln 1 hour ago

  • Solved

Credit Card info does not autofill

Firefox has my credit card information and it shows up in a window when I go to pay for something, but when I click on the credit card I want to pay with, it won't autofi… (read more)

Firefox has my credit card information and it shows up in a window when I go to pay for something, but when I click on the credit card I want to pay with, it won't autofill. In Settings, the box to autofill is checked. This has worked a hundred times before, but stopped working a few months ago. Also, I've checked the 2 relevant items in about:config an they are enabled. How do I get the autofill to start working again?

Asked by Steve Ediger 2 days ago

Answered by Steve Ediger 13 hours ago

  • Solved

Language Randomly Changed to Greek, Can't Change it Back

Hi, First off, I have only ever used Firefox in English. I don't speak enough of any other language well enough to do otherwise. I booted up my gaming PC today and opened… (read more)

Hi,

First off, I have only ever used Firefox in English. I don't speak enough of any other language well enough to do otherwise. I booted up my gaming PC today and opened Firefox, and the language on my menus, bookmarks toolbar, and almost all Firefox UI has randomly changed to what looks like it might be Greek. I can't change it back. It looks from the settings page that the selected language is English, but again I don't speak or read Greek so I have no idea what's going on here. I've run a virus scan, nothing came up. I tried clearing the Firefox startup cache, that didn't help. It's only the Firefox menus that are in Greek, webpages are still showing up in English like they should.

Can somebody help me fix this please? I use Firefox as my main browser on all of my PCs and I don't want to have to switch to using Chrome on one of them. Thanks!

Asked by captainlaurie 2 days ago

Answered by captainlaurie 14 hours ago

  • Solved

Constant crashes when syncing enabled on Firefox app for iOS

I am experiencing constant crashes while using Firefox app for iOS. The error message is the standard “Well this is embarrassing” message with no additional context. It a… (read more)

I am experiencing constant crashes while using Firefox app for iOS. The error message is the standard “Well this is embarrassing” message with no additional context. It appears to be occurring when sync is enabled - when I have it disabled I don’t experience any crashes, or at least so infrequently that I don’t notice it. While syncing is enabled however it crashes no matter what I am doing at the time, and as frequently as every couple minutes. The version in settings is Firefox daylight 102.1. I have uninstalled and reinstalled a couple times but the issues persists.

Asked by Conner 4 weeks ago

Answered by Kiki 21 hours ago

  • Solved

Can't send email on account with setting set automatically

I was provided an email address by an organization in which I am an officer. The host ISP for it is GoDaddy. When I installed Thunderbird (newest download), I allowed it … (read more)

I was provided an email address by an organization in which I am an officer. The host ISP for it is GoDaddy. When I installed Thunderbird (newest download), I allowed it to search for recognized settings. It found them, and I accepted them -- the host server was "office365.com." After going through the rest of the steps, I got to my Inbox. I had someone send me a test message, and it arrived fine. However, when I tried to reply, I got the message "Login to server smtp.office365.com with username [xxxx@yyy.org] failed." When I canceled out of that dialog box, a new one popped up which said "Sending of the message failed. Unable to authenticate to Outgoing server . . ." I have also tried uninstalling and reinstalling Thunderbird, wiping out all profiles in between, and then using manual configuration to set things up as per guidance on a help page at GoDaddy for configuring Thunderbird. It uses "secureserver.net" rather than "office365.com" in the incoming and outgoing settings boxes. However, when I attempt to test the configuration, I get "Unable to log in at server. Probably wrong configuration, user name, or password." Help!

Asked by friendship 1 day ago

Answered by david 1 day ago

  • Solved

Google Images search results are not working properly and I am not sure how to fix it

I am pasting this video link first to show exactly is happening when I use Google Images Search results. https://youtu.be/HD-GPkORQPA This happened suddenly. Everything … (read more)

I am pasting this video link first to show exactly is happening when I use Google Images Search results. https://youtu.be/HD-GPkORQPA

This happened suddenly. Everything was fine when I last used google image results, I was playing a game and when I alt+tabbed to search for something, this was happening. I have no idea what could have caused it since I didn't install any new extensions, CSS styles, programs in my PC nor any big changes that would give me an idea of where to start.

I already tried disabling all the extension and that didn't help at all. The only way I've managed to make this stop, was when I opened a private window. There the image search results were fine and I could zoom in, and out and no weird scrollbar issues were happening.

I went back to a normal window in Firefox, and noticed that if I log out from my Google account, this will also fix the issue. And when I logged back in, the issue was happening again.

Anyone have any idea why this would happen, and how I can fix it? Thank you!

Asked by NathanTheGraves 1 day ago

Answered by NathanTheGraves 18 hours ago

  • Solved

Google Images search results are not working properly and I am not sure how to fix it

I am pasting this video link first to show exactly is happening when I use Google Images Search results. https://youtu.be/HD-GPkORQPA This happened suddenly. Everything … (read more)

I am pasting this video link first to show exactly is happening when I use Google Images Search results. https://youtu.be/HD-GPkORQPA

This happened suddenly. Everything was fine when I last used google image results, I was playing a game and when I alt+tabbed to search for something, this was happening. I have no idea what could have caused it since I didn't install any new extensions, CSS styles, programs in my PC nor any big changes that would give me an idea of where to start.

I already tried disabling all the extension and that didn't help at all. The only way I've managed to make this stop, was when I opened a private window. There the image search results were fine and I could zoom in, and out and no weird scrollbar issues were happening.

I went back to a normal window in Firefox, and noticed that if I log out from my Google account, this will also fix the issue. And when I logged back in, the issue was happening again.

Anyone have any idea why this would happen, and how I can fix it? Thank you!

Asked by NathanTheGraves 1 day ago

Answered by NathanTheGraves 18 hours ago

  • Solved

All Mail removal from Thunderbird

Hi I have read many articles about Gmail accounts under Thunderbird and kind of understand how they use a single file, with labels, instead of the standard folders used b… (read more)

Hi I have read many articles about Gmail accounts under Thunderbird and kind of understand how they use a single file, with labels, instead of the standard folders used by many email services. I do not want to see the Gmail section on my TB display. I had read that just 'unsubscribe' the section showing 'Gmail' and all its contents. I put my pointer on the account and look for 'unsubscribe' but it shows only 'subscribe' as a choice.

Why is Gmail section showing up? Why do I not see 'unsubscribe'? I am using TB 91.9.0 (64-bit). I have several accounts for which this is true. I use a Linux distribution (Fedora 34) which is EOL but upgrading should not be an issue for this generic issue. Any help or suggestions would be appreciated ... Robert

Asked by robweir 1 day ago

Answered by Matt 1 day ago

  • Solved

How to hide the full URL from address bar?

I have the browser.urlbar.trimURLs switched to TRUE but still as you can see in the screenshot it shows the complete URL with the protocols. I do not want this, I want it… (read more)

I have the browser.urlbar.trimURLs switched to TRUE but still as you can see in the screenshot it shows the complete URL with the protocols. I do not want this, I want it to hide it and only show the main link like youtube.com instead of https://youtube.com

Asked by Amay 1 day ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 day ago

  • Solved

change log in email

Primary email no longer exists, I have 2nd email address but cannot access because log in email no longer exists. You keep asking me to log in to change primary email but… (read more)

Primary email no longer exists, I have 2nd email address but cannot access because log in email no longer exists. You keep asking me to log in to change primary email but I cannot log in because email does not exist any more. You are sending me in circles.

Asked by mikelin1 1 day ago

Answered by mikelin1 1 day ago

  • Solved

Youtube occasionally infinite loads

Sometimes when I open a video it doesn't play, it infinite loads with a black screen and I tested it on a separate browser and the video works there I've tried deleting c… (read more)

Sometimes when I open a video it doesn't play, it infinite loads with a black screen and I tested it on a separate browser and the video works there

I've tried deleting cache and cookies but it doesn't work

Asked by RandomDuck 2 days ago

Answered by Mamoon 1 day ago

  • Solved

"Download the rest of the message" link not working

I have version 102.1.1 installed on iMAC Monterey 12.5. As the message received is larger than as set, I should click the link "Download the rest of the message". But not… (read more)

I have version 102.1.1 installed on iMAC Monterey 12.5. As the message received is larger than as set, I should click the link "Download the rest of the message". But nothing happens. In the past (older TB version) that always worked well. I checked all settings but could not find anything related. Fortunately the full message could be retrieved directly from the webmail server. Restarting TB did not help.

Asked by Gilbert in Beijing 5 days ago

Answered by Gilbert in Beijing 1 day ago

  • Solved

oauth 2.0 key exchange

trying to install my yahoo acct it works well i get to a new pop up screen its blank but if i copy to chrome its asking me to log in to yahoo and give thunderbird permiss… (read more)

trying to install my yahoo acct it works well i get to a new pop up screen its blank but if i copy to chrome its asking me to log in to yahoo and give thunderbird permissions. i cant seem to use the default web browser to log in just a blank page.

Thanks Tim


https://api.login.yahoo.com/oauth2/request_auth?response_type=code&client_id=dj0yJmk9NUtCTWFMNVpTaVJmJmQ9WVdrOVJ6UjVTa2xJTXpRbWNHbzlNQS0tJnM9Y29uc3VtZXJzZWNyZXQmeD0yYw--&redirect_uri=http%3A%2F%2Flocalhost&scope=mail-w&login_hint=timj3371%40yahoo.com

Asked by timj3371 2 days ago

Answered by timj3371 1 day ago

  • Solved

Tabs appear in different windows and not just in 1

When I am in 1 window, I have multiple tabs open, but when I hover over the Firefox logo in my taskbar, the tabs appear in different windows that have each tab but not th… (read more)

When I am in 1 window, I have multiple tabs open, but when I hover over the Firefox logo in my taskbar, the tabs appear in different windows that have each tab but not the other tabs from the window I am on. Like every individual tab has its own window. This has never happened to me before, only started happening today.

Asked by Grim 1 day ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 day ago

  • Solved

small numbered boxes started appearing on webpages behind each element on a page

Today, web pages started showing small numbered boxes behind each element on a webpage. As you move down the page, the numbers are in sequence. I tried the font settings.… (read more)

Today, web pages started showing small numbered boxes behind each element on a webpage. As you move down the page, the numbers are in sequence. I tried the font settings. They are all set at what they should be. I also tried the config settings, no joy. If I restart in troubleshooting mode, the boxes go away. Note: I am using Linux Mint, and Firefox just updated yesterday to V103.0.2. Any help would be appreciated.

Asked by bawlmer23 1 day ago

Answered by cor-el 1 day ago

  • Solved

Manage Bookmarks Button Missing

Firefox just changed. For over a decade I had a Bookmarks tab on my Bookmark menu, and now that's gone away. I have that whole setup very keenly arranged with folders-in… (read more)

Firefox just changed.

For over a decade I had a Bookmarks tab on my Bookmark menu, and now that's gone away. I have that whole setup very keenly arranged with folders-in-folders and now I either have to futz with several more buttons than I used to, or do a pop-up window with Ctrl+Shift+O to manage bookmarks when all I want to do is go to my bookmarks menu as before, select the right folder-in-folder, and then "Open all Tabs."

How do I get a Bookmarks icon to click as before without going into another menu for do the Manage Bookmarks when I don't need to manage anything? Speed and accuracy is important, and this is neither fast nor accurate without that icon/tool.

Asked by lostsole31 1 day ago

Answered by lostsole31 1 day ago

  • Solved

Inbox change since update to 102.1.2

I have four individual accounts which were all listed in a combined inbox as well as individual account inboxes. After the update to 102.1.2, the unified inbox only cont… (read more)

I have four individual accounts which were all listed in a combined inbox as well as individual account inboxes. After the update to 102.1.2, the unified inbox only contains emails from one of the accounts. The other accounts are still listed individually. Is there any way to fix the unified inbox so it includes all the accounts again?

Asked by fruitman 1 day ago

Answered by david 1 day ago

  • Solved

Cannot add Google Calendar to Thunderbird 102.1.2

I followed the instructions here: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1364439 After pasting in the URL of the Google Calendar from the browser, the process asks f… (read more)

I followed the instructions here: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1364439 After pasting in the URL of the Google Calendar from the browser, the process asks for the password used for the Google account. I provide the password, but the response is "The credentials you have entered were not accepted."

To confirm that the user name (my Gmail account) and password were entered correctly, I logged out of Calendar on the browser and logged in again using the credentials that were refused by the Create New Calendar process.

This isn't a showstopper, but it would be nice to have the calendar in Thunderbird.

Asked by TechByter 1 day ago

Answered by christ1 1 day ago

  • Solved

webpages for obits on newspaper sites not loading

Hello Since the latest version of Firefox I am unable to view obituaries on newspaper websites such as The Vancouver Sun, and The Regina Leader-Post. https://leaderpost.r… (read more)

Hello

Since the latest version of Firefox I am unable to view obituaries on newspaper websites such as The Vancouver Sun, and The Regina Leader-Post.

https://leaderpost.remembering.ca/obituaries/obituaries/search?filter_date=today&sort_by=obitslastname_meta&order=asc

https://vancouversunandprovince.remembering.ca/obituaries/obituaries/search/?filter_date=yesterday&sort_by=obitslastname_meta&order=asc

They will work using Edge.

Thank you

Murray

Asked by CANDLEWYCK91 6 days ago

Answered by CANDLEWYCK91 1 day ago