Showing questions tagged: Show all questions

Connection not secure message

I have this problem. It just showed up after installing a brand new ARRIS modem exactly like the one I had. "Your connection is not secure" error when trying to log in to… (read more)

I have this problem. It just showed up after installing a brand new ARRIS modem exactly like the one I had. "Your connection is not secure" error when trying to log in to my modem's login page at the local address. There are several fixes that I saw, none seem to help. Tried the SSL refresh and it screwed up the browser. Now I get to figure out how I had it set up before the "refresh". Like I said this just started in Firefox and it prevents me from accessing the modem console period. If I use Edge it does not block me. (yuk) It does show a "Not Secure" message in the address bar but it will allow me to access my Modem. Why cant we get a fix for this. Its a local web address not on the internet. Should be a way to add to a allow local address list and ignore certificates or whatever else is causing it to block access.....

Email me when someone answers the thread seems to be broken on this page. I would like a email please so I can find a response.

[email removed from public]

Thanks! Roger

Asked by bowtieperformance 2 weeks ago

Last reply by bowtieperformance 3 days ago

Firefox uses too much memory because the Windows Task manager shows me that I'm using 28 tabs even though I am only using 15

This problem is causing my whole PC to stutter and LAG whenever I want to play games here is a screenshots of the task manager I tried to close it one by one by "end task… (read more)

This problem is causing my whole PC to stutter and LAG whenever I want to play games

here is a screenshots of the task manager

I tried to close it one by one by "end task" option but still, every time I open Firefox again these tabs or whatever they are are back and using memory more than any browser

Asked by s.l.o.o.o.m_92 2 weeks ago

Last reply by s.l.o.o.o.m_92 3 days ago

Application action settings resets to 'download' after an update

After doing an update to Firefox (currently on 102.0.1), the settings for what happens when I click on a PDF file always seems to reset to 'save file', when what I want (… (read more)

After doing an update to Firefox (currently on 102.0.1), the settings for what happens when I click on a PDF file always seems to reset to 'save file', when what I want (and what I have to keep changing back to) is 'Always ask'.

Is this a known issue or is it something about my environment that causes this?

My system is running Windows 11 on an HP laptop with an AMD 7-5800U CPU and 8Gb of memory. [I'm posting this on my desktop machine which doesn't seem to exhibit the same behaviour - Windows 10 on an Intel 8500 CPU and 16Gb of memory]

thanks for any advice.

Alan

Asked by alan.sharkey 3 weeks ago

Last reply by alan.sharkey 5 days ago

Login to cibconline.cibc.com

I've been using Firefox for 25+ years, always keeping it up to date. I've been a customer of CIBC Bank for 20+ years and using their online website since its beginning. L… (read more)

I've been using Firefox for 25+ years, always keeping it up to date. I've been a customer of CIBC Bank for 20+ years and using their online website since its beginning. Last week I've been unable to login to my accounts without going thru an inconvenient and time-consuming telephone code procedure every time. Previously, this procedure had been in place only occasionally as a secondary method of identification.

CIBC advised changing my anti-tracking and cookie settings. After trying all the alternatives, there was no change. Checked out Edge browser, and it was the same. Checked out Firefox and Edge on a second computer and it was the same. Installed the Chrome browser, and it works fine!

No problems accessing any other website. Anyone ever experienced this? Any suggestions?

Asked by BrianM 4 days ago

Last reply by BrianM 4 days ago

Light theme but dark menus/pulldowns FF 100.0.2

For the last several FF versions, although I choose a light theme, the pull downs/menus always wind up dark with white text. It also shows up when I am editing options in… (read more)

For the last several FF versions, although I choose a light theme, the pull downs/menus always wind up dark with white text. It also shows up when I am editing options in FF itself. How do I stop this? I want a light background with black/dark text.

Asked by submarinerr 2 months ago

Last reply by submarinerr 1 week ago

snap firefox packages for Ubuntu Core 22.

1. How to install and run Firefox browser in ubuntu Core 22? As My experiment Firefox has the snap package. But it has the dependency its works in Ubuntu 22 Desktop Edit… (read more)

1. How to install and run Firefox browser in ubuntu Core 22? As My experiment Firefox has the snap package. But it has the dependency its works in Ubuntu 22 Desktop Edition.

I need the support/guidance to install and run Firefox in Ubuntu Core 22.

Asked by CheAnandKri 1 week ago

Last reply by CheAnandKri 1 day ago

How to get rid of hard to read black backgrounds?

Firefox 102esr has almost every menu, popup and screen in dark mode - which I find extremely difficult to read, given I'm antique. I've tried all the modes like light, sy… (read more)

Firefox 102esr has almost every menu, popup and screen in dark mode - which I find extremely difficult to read, given I'm antique.

I've tried all the modes like light, system etc nothing seems to fix it.

Am I going to need a stack of css code to fix it - code for each and everything I want to set back to light, or is there a setting to achieve this?

Asked by citizen1138x 2 days ago

Last reply by citizen1138x 4 hours ago

Google Searches in Firefox Repeating Itself

There is this weird bug(?) that popped up like within a day or so. When searching for some terms with Google in Firefox, the search result would repeat itself. For exampl… (read more)

There is this weird bug(?) that popped up like within a day or so. When searching for some terms with Google in Firefox, the search result would repeat itself. For example, searching for terms like "ab", "abc", or "hgi" would result in two searches, but not "def". So let's say if I search for "ab" twice, I would get 4 search histories of "ab".

One curious thing I noticed is that if I already have a non-blank tab opened before the search, going back to it and then going forward to any search that would repeat itself would prompt it to produce two search histories again. The problem to this is that if there were other searches further up the tab's histories (I usually search for multiple things within the same tab), they would essentially be lost (I turned off search and form history) when the search repeated itself, since it would act like I made a new search of the same term.

I have updated the Firefox browser to the latest stable version 103.0.1, and the problem persists. I tried to replicate this on Chrome to no avail. It's irking me to no end, so any help is much appreciated.

Asked by urishino 4 days ago

Last reply by urishino 4 days ago

Language Randomly Changed to Greek, Can't Change it Back

Hi, First off, I have only ever used Firefox in English. I don't speak enough of any other language well enough to do otherwise. I booted up my gaming PC today and opened… (read more)

Hi,

First off, I have only ever used Firefox in English. I don't speak enough of any other language well enough to do otherwise. I booted up my gaming PC today and opened Firefox, and the language on my menus, bookmarks toolbar, and almost all Firefox UI has randomly changed to what looks like it might be Greek. I can't change it back. It looks from the settings page that the selected language is English, but again I don't speak or read Greek so I have no idea what's going on here. I've run a virus scan, nothing came up. I tried clearing the Firefox startup cache, that didn't help. It's only the Firefox menus that are in Greek, webpages are still showing up in English like they should.

Can somebody help me fix this please? I use Firefox as my main browser on all of my PCs and I don't want to have to switch to using Chrome on one of them. Thanks!

Asked by captainlaurie 11 hours ago

Last reply by captainlaurie 7 hours ago

Youtube videos won't play lately, but will in Chrome.

YouTube worked fine in the past, but for at least the last few days (likely longer) Firefox 103.0.1 won't play anything. Chrome works fine still. Other large transfers … (read more)

YouTube worked fine in the past, but for at least the last few days (likely longer) Firefox 103.0.1 won't play anything. Chrome works fine still. Other large transfers work fine.

Latest video I tried to play: https://www.youtube.com/watch?v=WkN8Aqb2IBc Is a DND group playing with an actor from The Outpost (TV show on CW)

In Firefox I see the initial video preview image, and after clicking to play I get a constant spinning progress animation but the video never plays. Turning on the debug overlay info shows plenty of download capacity detected (I forget the name in the UI) but very little ever transfers (bars further down).

Only oddity I can see in the debug info it puts in the the clipboard is the wrong Angle GPU. I have 2 x NVIDIA 1080ti's in SLI, and it sees a 980. Chrome shows the expected value instead. I filed a bug on the Angle project just in case. I looked on the Firefox about:support page with hardware acceleration disabled and it showed two webgl driver entries (1 and 2), both with 1080ti listed.

I tried disabling the performance feature setting and hardware acceleration (closed app then opened again). No difference.

Windows 10 x64, latest patches. Latest NVIDIA drivers through GFE (auto updates itself). Two Windows 10 graphics options are on (GPU scheduler and Variable Refresh Rate).

I've seen a couple notifications from Windows about Firefox "attempting" to use GPU hw acceleration, but I have no idea why it'd be blocked. Clicked it and it did nothing. I looked in my event viewer and didn't find anything useful either. I haven't manually set any applications to use a certain GPU. Integrated GPU from CPU is disabled in BIOS.

GPU isn't overclocked. CPU is barely. And I see no reason to think this is related. In the past I'd get reboots and event viewer errors. Even when it worked in the past I was similarly overclocked. All programs (diagnostics) I've run to verify proper functioning have passed.

Asked by EternalStudent 4 days ago

Last reply by EternalStudent 2 days ago

Saving specific website cookies with "exceptions" function

I asked this before, but I do not understand the thinking/logic for the answer I got. I have a specific website I want to maintain the cookies it writes to my computer. W… (read more)

I asked this before, but I do not understand the thinking/logic for the answer I got. I have a specific website I want to maintain the cookies it writes to my computer. When I enter those cookie urls into the EXCEPTIONS dialogue box/window, then set to delete history on exit from FF, why won't the exceptions save those specific cookies? I don't get why there is an exceptions function if I cannot make those exceptions apply and save my specific website cookies.

If there is no helpful answer, there is no need to reply. In any fashion. Ever.

Thanks for your consideration,

oldheart43

Asked by OldHeart 1 week ago

Last reply by OldHeart 6 days ago

Telemetry pings are not deleted stack up over time -> 2GB saved-telemetry-pings folder

Hi, The saved-telemetry-pings folder in my Firefox profile doesn't get cleaned up of the old telemetry pings, and it just keeps growing over time. I have pings in this fo… (read more)

Hi,

The saved-telemetry-pings folder in my Firefox profile doesn't get cleaned up of the old telemetry pings, and it just keeps growing over time.

I have pings in this folder that are from October 2021 and I doubt this is a normal behavior.

It's not the first time this thing happen, and October 2021 is probably the last time I cleaned this folder.


How do I make it so it doesn't keep telemetry pings, but I can still use telemetry. I use the beta Firefox, and I'd like to keep some telemetry as some of the devs at Mozilla foolishly rely on the telemetry to slash features, when telemetry is so broken it's better set to disabled than enabled.

Asked by Chris M. 1 day ago

Last reply by Chris M. 23 hours ago

Firefox loads different website languages every time

The problem is as follows: Every time I load some multilagual web page (Aliexpress, prestashop.com fox example) Mozilla loads the page in different language. After I chan… (read more)

The problem is as follows:

Every time I load some multilagual web page (Aliexpress, prestashop.com fox example) Mozilla loads the page in different language. After I change the language and load a new page from the site, the language is changed again to a random one. Every time I click a button or link, the language is changed.

Cleared cache, and cookies and everithing multiple times. After 3-4 days it does the same thing. Tried fresh install - after a while starts to do the same thing. Installed Firefox Developer Edition - after 6 months starts to do the same thing. Installed Waterfox on different PC - same as Firefox Developer - after 6 months starts to do the same thing.

Does anyone have the same problem? Why is it happening? Is it only me?

Asked by TEMPEX 22 hours ago

Last reply by TEMPEX 4 hours ago

Automatic FF Updates needing user to log in

We have several servers with Firefox installed and automatic updates enabled to include "When Firefox is not running". However, our security scans indicate that the versi… (read more)

We have several servers with Firefox installed and automatic updates enabled to include "When Firefox is not running". However, our security scans indicate that the version is out of date. We have to connect to the box and finish the updates. The current version is at 103.0.1 and the previous version was above 100 (failing to remember exact version). Is there a way to ensure that Firefox remains up to date without connecting to the server?

Asked by vince321 1 week ago

Last reply by vince321 5 days ago

Clicking on a certain link does not do anything in FF but works fine in Chrome

Hi, I created a sign in to a particular account for a website using FF about a year ago & used it several times without issue. I haven't used it in about 6 months &am… (read more)

Hi, I created a sign in to a particular account for a website using FF about a year ago & used it several times without issue. I haven't used it in about 6 months & now when I try to sign in, nothing happens. The mouse pointer turns to a pointing hand when I hover over the sign in, but that's it, the tab doesn't refresh & no new tab is opened. It doesn't look like FF recognizes this as a link.

When I right click on other links I get the option to: Open Link in New Tab Open Link in New Window etc...

but when I right click on this link causing me issues, I get: Save page as... Save Page to Device etc...

It is as though FF doesn't see this as a valid link. I'm using Windows 10 64 bit & FF version 103.0.1 & have FF set to automatic update.

I've run FF in safe mode & no change, suggesting it's not my add-ons.I've Googled the problem & seen examples of what look similar, but no solution seems to work. In particular I've tried the suggestions from https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-cant-load-websites-other-browsers-can but none helped.

I don't have any issues with this link in other browsers. Chrome opens it up in an instant & I'm wondering whether it would be just easier switching to Chrome as my default.

I'd love to stick to FF as my default, can anyone help?

Asked by jpasznyk 5 days ago

Last reply by jpasznyk 4 days ago

I can't download zipped folders from Google Drive because "third-party cookies aren't enabled," even if they are.

I am not sure what category this goes into since I don't know if this is a cookie problem or a security problem or what. I can download individual files from Google Drive… (read more)

I am not sure what category this goes into since I don't know if this is a cookie problem or a security problem or what.

I can download individual files from Google Drive just fine. But when I try to download entire folders from Google Drive, I can't download them as of a couple days ago. It looks the file zips, but then it won't let me actually download the file. Instead I get an error message "Can't download file. To download this file, try enabling third-party cookies for Drive."

The problem first started a couple days ago. (I have Firefox set to update automatically. Checking my update history, it looks like it started with 103.0.1 when it was updated Aug 1) The day the problem started, after trying just about everything, I cleared all my cache, site data, and cookies. That did fix the problem. But today when I got on, the problem came back. It was a huge hassle to log in again and do 2FA for everything again last time. If I have to do that every couple of days, I'm dropping Firefox because as much as I love it I just can't.

My browser privacy settings are set to Standard. I also currently have Firefox set to delete all cookies and site data upon close, with the exception of a list of websites I use every day. That includes drive.google.com. I have since added every google website I can think of, including the ones that it looks like Google tries to access when downloading zipped folders (as seen in Chrome) such as takeout-pa.clients6.google.com.

Things I have also tried besides clearing all site data:

  • starting Firefox with all add-ons disabled
  • turning Enhanced Tracking Protection off entirely on Google Drive
  • Changing my security settings from Standard to Custom and changing "Cross-site tracking cookies, and isolate other cross-site cookies" to just "Cross-site tracking cookies"
  • Changing my security settings from Standard to Custom and not blocking any cookies at all
  • Going into about:config and changing the network.cookie.sameSite.laxByDefault setting from false to true (It was on false when problem started. I changed it back after troubleshooting.)
  • Doing all of the above in various combinations

If it matters, when I was changing the laxByDefault setting, I can see two other settings with that phrase but I don't know what they do exactly. If changing either of these would help, let me know. network.cookie.sameSite.laxByDefault.disabledHosts [the rest is blank] network.cookie.sameSite.laxPlusPOST.timeout [currently set to 120]

And Google Drive still claims it can't download zipped files. I am going slightly insane because I have to download several large folders from Google Drive every day. Currently my solution is to download all files in Chrome.

I can also try uninstalling and going back to 102 somehow, but that's not a good permanent solution. I guess I can also try clearing the cache again. But there's got to be a better way. It's way too much of a hassle to do that every couple of days.

Please help. Thank you.

Asked by justaddwater 6 days ago

Last reply by justaddwater 6 days ago

Cannot UNCHECK 'Ask to save logins'

I use Firefox on multiple devices with synch. I don't want Firefox to ask to save logins, never ever anywhere. :) On my laptop, the option is greyed out and checked, i.e.… (read more)

I use Firefox on multiple devices with synch. I don't want Firefox to ask to save logins, never ever anywhere. :) On my laptop, the option is greyed out and checked, i.e. set to ask to save passwords. So this settings syncs to the other PC's. When running about:config and looking at the option there, it is set to true and also here set to true without possibility to change.

Clues? :)

Asked by jonas.sundb 21 hours ago

Last reply by jonas.sundb 4 hours ago

Cannot watch purchased videos online using Firefox

When I go to Artists Network and log into my account and try to view the videos that I have paid for, by clicking on a link - with Firefox nothing happens. However, they … (read more)

When I go to Artists Network and log into my account and try to view the videos that I have paid for, by clicking on a link - with Firefox nothing happens. However, they work using MS Edge.

Use hardware acceleration is unchecked and my graphics driver is up to date. If Microsoft Edge works why doesn't Firefox?

What is wrong?

Asked by NiagaraMouse 5 days ago

Last reply by NiagaraMouse 3 days ago