Showing questions tagged: Show all questions

thunderbird 115.9 oauth2 issues with fedora 39

hi all guys ... I'm experiencing several issues with oauth2 authentication, and I never had any issue before February the 2024 ... at the beginning the only account I ha… (read more)

hi all guys ... I'm experiencing several issues with oauth2 authentication, and I never had any issue before February the 2024 ... at the beginning the only account I have was not working was a microsoft account, so I thought it was "because of microsoft restriction"

but now, little by little, all my accounts requiring oauth2 authentication are failing, and I don't know were to check ...

I do NOT have any httpd/apache server running on localhost

I already tried changing things like general.useragent.compatMode.firefox or network.protocol-handler.warn-external.http network.protocol-handler.warn-external.https

I also created another blank profile ... but again ... not way to make it works ...

cookies are permitted ... javascript is enabled ...

the result is always the same ... a blank page when I try to do any oauth2 authentication ...

if I manually copy/paste that link in Firefox/Chrome it perfectly works, so it's not a network connection issue ...


from what I can understand, it seems to be related to the "built-in browser" in thunderbird, that for some reason does not work "as expected" ... If I try to click on any link for example in the settings page

like the "learn more" link of this option Send web sites a “Do Not Track” signal that you don’t want to be tracked "learn more" thunderbird does NOT show anything ...

something is broken, and I can NOT understand what it is ...

is there anyone with some good advices?

please let me know

thanks in advance

Stefano

Asked by stefano29 2 days ago

Last reply by stefano29 2 days ago

Missing Emails

Hello, For some reason, over the past couple of months I have been searching for varied emails and they are missing! At one point, I found that some had been put in an ar… (read more)

Hello, For some reason, over the past couple of months I have been searching for varied emails and they are missing! At one point, I found that some had been put in an archive folder (that I did NOT set up) and they were recent emails. I removed them from the folder, placed them back in the regular inbox and deleted that folder. When I could not find another very important series of emails today, after searching numerous ways, I looked in the server and missing emails are there. I did look at a number of email threads where other people reported similar problems... but couldn't figure out what applied to my situation and how to fix this. To show a specific example, I attached two images ... the first is my Thunderbird email account that shows one Email only on Feb 18, 2024. The Juno server image shows 7 emails on that same date, four which were important contracts that were sent to me. Can you please help me locate and retrieve these and other missing emails? Thank you very much. Ms Randy Rosette

Asked by rosette_jensen 6 days ago

Thunderbird does not receive mails - change of mail authentification root cause?

dear fellow users of thunderbird, is anyone experiencing the same problem? I can send mails using thunderbird but not receive them; For some it seems the other way rou… (read more)

dear fellow users of thunderbird, is anyone experiencing the same problem?

I can send mails using thunderbird but not receive them; For some it seems the other way round. and my ruminations as to possible root causes may be way off I have two external mail accounts, one is just forwarding to the next and that was the address the inbox of which I presumed was being collected by firefox

Without having done any active change: For some time TB seems to not have passed on mails from my alternative mail account. I cannot seem to find the previously functioning gmx account in my settings.

For two days now I do not receive any mails at all. Apparently I can send them, though.

I restarted the programme and tried in safe mode, to no avail.

I am a simple creature, please advise or enquire in a manner an exhausted non-tech person may be able to follow.

Asked by thunderbirdtrouble 5 days ago

Pinning an app

Am I able to pin a podcast app player that is no longer available in the Google play store nor has an email or website? I would like to put it on my homepage as I use it … (read more)

Am I able to pin a podcast app player that is no longer available in the Google play store nor has an email or website? I would like to put it on my homepage as I use it all the time.

Asked by grayfloyd21 2 days ago

"inbox" overload

Last week, sometime, I received ALL the emails, that have come into my "mailbox", from about the time I purchased my latest computer, several years ago. There must be hun… (read more)

Last week, sometime, I received ALL the emails, that have come into my "mailbox", from about the time I purchased my latest computer, several years ago. There must be hundreds, if not thousands, of the little critters. All arranged alphabetically, starting with the letter "a". So far, the ONLY solution I've found from "Thunderbird Help", is to 1. Open inbox 2. Select [left click] one of the repeated emails. 3. This high lights the email in BLUE. 4. Select BOTH "CONTROL & A" KEYS at the same time. 5. This highlights the WHOLE PRESENT page of emails in BLUE. 6. The instructions then say to press the "DELETE" key. 7. Question is- IF I PRESS THE "DELETE" key, will that just delete the emails on this page, OR delete EVERY email in my entire "inbox"? The only OTHER remedy I've tried, is to send the unwanted emails, ONE at a time, to the "TRASH" folder, then empty the "TRASH" folder, when I get 10-15 emails in it. That could take a VERY long time. Awaiting your suggestion[s]-Joel Payne P.S. Might this happen again? If so, it may be time to go back to Carrier Pigeons.

Asked by JOEL PAYNE 1 week ago

Last reply by JOEL PAYNE 6 days ago

impossible d'envoyer des mails avec thunderbird

je n'arrive pas à envoyer des mails avec ma messagerie sur Thunderbird, mais j'en reçois. L'icone en forme de cadenas est barré de rouge, cela m'affiche qu'il y a un prob… (read more)

je n'arrive pas à envoyer des mails avec ma messagerie sur Thunderbird, mais j'en reçois. L'icone en forme de cadenas est barré de rouge, cela m'affiche qu'il y a un problème avec le chiffrement des messages. Puis, que la connexion au serveur sortant SMTP free.fr a expiré ...


Que puis-je faire ?,?

Asked by elisabeth rancurel 6 days ago

Message Filter fails, Does not show emails as read, and when email deleted it immediately returns

Thunderbird auto updated to 115.10.1 and now it is behaving strangely. 1. The Message Filter has "Junk" at the bottom of the list of filters and anything that is not s… (read more)

Thunderbird auto updated to 115.10.1 and now it is behaving strangely.

1. The Message Filter has "Junk" at the bottom of the list of filters and anything that is not sent to a folder gets sent to the Junk folder. Instead all the junk is going to the Inbox.

2. Folders that have new email show up in blue highlighted folder as they should. But if I select those emails and read them, they remain highlighted but without the blue color.

3. Sometimes when I delete an email after reading, it deletes for a moment and then returns to the folder as unread. Multiple attempts to delete fail.

Asked by dclark 6 days ago

Subject line when answering an email

When I answer an email TB adds Re: (or Fwd: ) in the subject line which I have laways found annoying. My previous email client allwed me not to have this happen. Is it … (read more)

When I answer an email TB adds Re: (or Fwd: ) in the subject line which I have laways found annoying. My previous email client allwed me not to have this happen. Is it possible to stop this?

It is possible I have asked this previously, but if so, I cannot find this and have received no replies. My apologies if I have!

Asked by david1102 1 week ago

Last reply by david1102 6 days ago

Search by image add-on issue

Hello, I added a browser extension Search by Image by Armin Sebastian some time ago and it worked just fine till recently. Now, every time I need to find some image I ge… (read more)

Hello,

I added a browser extension Search by Image by Armin Sebastian some time ago and it worked just fine till recently. Now, every time I need to find some image I get the page with cute creature sitting and fishing in bucket of water with info stated: "Your search did not match any documents. Suggestions: Try different keywords." (screenshot attached). It happens every time, no matter what kind of image I'm looking for. I also added another extension Search by Image on Google by Gustavo Silva and it's the same issue.

Would really appreciate any help with it.

Thanks,

Magdalena

Asked by Mag Zyz 1 week ago

Last reply by Mag Zyz 6 days ago

Firefox always plays sound out of my usb devise if even though i windows uses aux

I have two audio device plugged in. firefox only outputs to the usb devise even though i have selected the aux out on windows. all other programs use the selected audio o… (read more)

I have two audio device plugged in. firefox only outputs to the usb devise even though i have selected the aux out on windows. all other programs use the selected audio out but not firefox

any help would be appreciated

Asked by silasfoldbo 6 days ago

dark mode on IOS

Already invested time creating some html code for email signature on thunderbird. Wanted to create something prepared for dark modes on IOS. Everything was fine until I d… (read more)

Already invested time creating some html code for email signature on thunderbird. Wanted to create something prepared for dark modes on IOS. Everything was fine until I detected on IOS (dark mode)some white rectangles outside my email signature code. It´s a problem that I cannot solve because it´s outside my code, and I´m wondering if you are already aware of this issue.

In case you want to test my code on a Thunderbird HTML email signature and see the result on an iPhone (dar mode), you can get it here: https://codeshare.io/dekBnR

Asked by Ricardo Araújo 6 days ago

Background battery drain issues

I have noticed that for the past several months Firefox for Android begins draining my battery after being installed for around 2 weeks. I'm using a Google Pixel 7 (128GB… (read more)

I have noticed that for the past several months Firefox for Android begins draining my battery after being installed for around 2 weeks. I'm using a Google Pixel 7 (128GB) running Android 14 (AP1A.240405.002) in the UK.

At first, I thought this was being caused by an add-on, so I reinstalled without add-ons and slowly started enabling them day by day until I caught the culprit (which if I recall correctly was Dark Reader). However, even after I disabled the Dark Reader add-on the problem persisted, and no matter how many times I uninstalled and reinstalled the app, the background battery drain issues would eventually come back after ~2 weeks of being installed.

At present I have only three add-ons enabled in the browser: ClearURLs, Decentraleyes, and uBlock Origin. I have used these add-ons in the browser for years without any issues.

It's now got the point where I am so fed up with this issue and the need to constantly reinstall that I will be using a different browser for the time being until this is fixed. I really want to use Firefox as I use it on all my other devices, but this is too much of an issue for me to ignore.

I've included screenshots of my phone's battery consumption whilst I'm asleep, and whilst I'm watching Youtube on my TV over lunch. Both of these are times I'm not using Firefox.

Any help on this issue would be greatly appreciated.

Asked by Cameron Meldrum 5 days ago

thunderbird e-mail

'just added 2nd gmail address to Thunderbird. Suddenly getting verification requests. I go through that process then asked for phone # for verification code only to be … (read more)

'just added 2nd gmail address to Thunderbird. Suddenly getting verification requests. I go through that process then asked for phone # for verification code only to be told the number already used too many times . Now what?

Asked by russ17 5 days ago

Last reply by russ17 5 days ago

Automatically Open Email Links in Private Mode on Android

For some reason, when I click email links on my new Android, they open in non-private mode, and I have to clear the history when I leave those sites. Please provide inst… (read more)

For some reason, when I click email links on my new Android, they open in non-private mode, and I have to clear the history when I leave those sites.

Please provide instructions for automatically opening email links in private mode.

Thanks!

Asked by John Larson 5 days ago

Firefox will not start

I have uninstalled and reinstalled firefox and restarted my computer but it still will not load. When i first reinstall it it comes up but will not connect to the intene… (read more)

I have uninstalled and reinstalled firefox and restarted my computer but it still will not load. When i first reinstall it it comes up but will not connect to the intenet.

Asked by LACanyon 6 days ago

Last reply by LACanyon 5 days ago

Oauth fail on thunderbird 115.10.0 (64-bit) Linux

Hello My Thunderbird failed pop access to my Gmail account, at beginning of month. Any try to fix, and even change from pop to imap don't work. I get the windows as shown… (read more)

Hello My Thunderbird failed pop access to my Gmail account, at beginning of month. Any try to fix, and even change from pop to imap don't work. I get the windows as shown i images as result. I don't like see oauth/legacy/consent in the URL. - Change setting in Google from pop to imap - Cookie setting updated as forum suggest - JavaScript true as forum suggest

Any hint on forwarding step? Thanks Lars Granath

Asked by Lars Granath 1 week ago

Last reply by Lars Granath 5 days ago

YouTube and Firefox on Mac

I am on a MacBook Pro with Sonoma 14.4, and the lastest version of Firefox. The YouTube website will not load. It looks like the attached screen shot. I can access the si… (read more)

I am on a MacBook Pro with Sonoma 14.4, and the lastest version of Firefox. The YouTube website will not load. It looks like the attached screen shot. I can access the site with other browsers. I can play a YouTube video with Firefox if I have a link, but I cannot see the rest of the page - just the video itself.

Asked by sandra60 6 days ago

drag and drop keeps breaking.

i am using firefox developer edition version 126.0b3 (64-bit) on linux mint with an x11 desktop and for some reason the drag and drop breaks frequently. i think i have f… (read more)

i am using firefox developer edition version 126.0b3 (64-bit) on linux mint with an x11 desktop and for some reason the drag and drop breaks frequently.

i think i have figured out how i can consistently recreate the bug as well as sort of fix it temporarily.

i start with a newly launched browser. everything works fine. but then if i attempt to drag and drop something shortly after i drag and dropped something else and it did the little animation where it returns to its original position, i find that i cant drag and drop anything FROM firefox to anywhere else. and i also cannot rearrage tabs.

it seems to fix itself whenever I drag something from another program TO firefox successfully such as text into a textbox, or a .html file into the window to view it.

Asked by goombabomber11 5 days ago

How do I get Thunderbird to display Day-of-Week for all messages?

I have latest Thunderbird version (115.9.0 64bit) on fully patched Ubuntu 22.04.4 LTS. I'm trying to get it to display Day-of-Week for old messages - is this possible? … (read more)

I have latest Thunderbird version (115.9.0 64bit) on fully patched Ubuntu 22.04.4 LTS.

I'm trying to get it to display Day-of-Week for old messages - is this possible? I have tried all sorts of combination as detailed HERE to no avail.

I'd like concise instructions on how to do this (if it can be done). I do not believe trying a new profile will work as I need to test this for old messages - at least for messages older than a week.

From the link above, I can the Day-of-Week to work for the current week - but that only displays the day and time. What I'm after is as shown in the attached Outlook screenshot. Also see the closest I can get that to match in the Thunderbird screenshot.

Asked by ak.mozilla 1 week ago

Last reply by ak.mozilla 6 days ago