Showing questions tagged: Show all questions

Firefox slow to render sites on Linux, Solaris and Mac.

The rendering issue is not seen with Chromium (Linux) or Safari (Mac). I have no alternative for Solaris :-( I have read the tips etc, reset everything, but there is no d… (read more)

The rendering issue is not seen with Chromium (Linux) or Safari (Mac). I have no alternative for Solaris :-(

I have read the tips etc, reset everything, but there is no difference.

This has been happening for a a couple of years, getting progressively worse, It has got so bad, I have stopped using FF on all but Solaris now. (and I have been using it for a long long time).

I need someone to direct me to what information/data is needed to be collected so someone can comment. Do you have any favourite page load test web sites that I can send out put to you from?

Asked by bdporter 11 hours ago

Last reply by jonzn4SUSE 9 minutes ago

Clicking on Archive causes long interface freeze up

No matter what I do, clicking on Archive will cause TB to freeze up for 5+ minutes. I don't know what else to try. I have 200,000 headers in my Gmail Archive. Is that sim… (read more)

No matter what I do, clicking on Archive will cause TB to freeze up for 5+ minutes. I don't know what else to try. I have 200,000 headers in my Gmail Archive. Is that simply too much to TB?

Here's what I've tried:

  • I have created and recreated my profile. Uninstalled and started from scratch countless times.
  • I have tried new installs of TB on Windows (11), Mac (Monterey) and Linux (Arch/Gnome).
  • I have tried the Stable release and the Beta (102.b8).
  • I have changed sync to not keep (or to keep) messages on device.
  • I have lowered sync to 30 days.
  • On the Windows version, I have turned off Windows Search integration and whitelisted my profile in Windows Defender.

I'm at a loss. I like TB, but I can't fear a 5+ minute freeze by clicking on Archive. Ideas?

Asked by BenjaminNYC 10 hours ago

Last reply by Matt 1 hour ago

Thunderbird Sees Some Mouse Clicks asCdounle-clicks

When selecting messages, Thunderbird sometimes opens them instead of selecting them about a third to half the time. It's particularly troublesome when I want to complete… (read more)

When selecting messages, Thunderbird sometimes opens them instead of selecting them about a third to half the time. It's particularly troublesome when I want to completely delete a message instead of moving it to the Trash folder, because the double-click causes Thunderbird to delete that message plus the one beneath it.

I at first blamed my mouse, but a mouse click-detecting test fails to detect any double-clicks. And I don't see this behavior in any other apps.

Has anyone else encountered anything like this? Is there a fix?

Asked by BillTreloar 7 hours ago

Last reply by Matt 1 hour ago

Email not working correctly on M1 Mac

I have a new M1 Ultra based Mac Studio. Using the latest Thunderbird 91.10.0. When I click on a email the mail is supposed to open in the bottom pane. Now, unless I re… (read more)

I have a new M1 Ultra based Mac Studio. Using the latest Thunderbird 91.10.0. When I click on a email the mail is supposed to open in the bottom pane. Now, unless I restart T-bird several times the email text or other content does NOT open. Also when I select a different email, the content pane does not update. This is a real problem.

Does anyone else have this. Is Mozilla aware of this issue. I have completely reinstalled the app and reset all the server info, but the problem persists. This never occurred on my older MacPro with the Intel Chip even though on the same OS release: Mac OS Monterey 12.4

Asked by Bob 11 hours ago

Last reply by googlethunderbird 5 hours ago

Firefox download pdf before opening in browser

Hi, After the last update Firefox asks me what I want to do with the pdf files and to choose between Open in browser, Open with and Save file but even if I choose Open in… (read more)

Hi, After the last update Firefox asks me what I want to do with the pdf files and to choose between Open in browser, Open with and Save file but even if I choose Open in Firefox it always downloads the file in the download folder of the PC and then opens it, This is really annoying because then I have to delete them manually. What can I do? Thank you

Asked by lucaperin17 7 hours ago

Last reply by cor-el 5 hours ago

impossible de supprimer des pages

Bonjour, Lorsque j'ouvre Firefox, deux pages s'ouvrent: - le gestionnaire de modules; - Beautiful GX Fantasy. Si je supprime ces pages, elles reviennent à l'ouverture sui… (read more)

Bonjour,

Lorsque j'ouvre Firefox, deux pages s'ouvrent: - le gestionnaire de modules; - Beautiful GX Fantasy. Si je supprime ces pages, elles reviennent à l'ouverture suivante. Merci de m'aider. Cordialement.

Olivier

Asked by Olivier 15 hours ago

Last reply by cor-el 5 hours ago

Yahoo email garbled

Recently, when I use this browser, some of my Yahoo emails received are garbled and resemble computer code. But I don't have this problem if I use Chrome or my android p… (read more)

Recently, when I use this browser, some of my Yahoo emails received are garbled and resemble computer code. But I don't have this problem if I use Chrome or my android phone. It is a recent problem and does not affect all my emails.

Asked by ddelano202 4 days ago

Last reply by jonzn4SUSE 9 hours ago

Firefox hangs and stops loading any pages after random period of time

I'm not sure what is causing this, but it started at least a few months ago. I will be using firefox, and anywhere between a few minutes, or a few days, it will suddenly … (read more)

I'm not sure what is causing this, but it started at least a few months ago. I will be using firefox, and anywhere between a few minutes, or a few days, it will suddenly stop loading anything and I will have to completely quit it and restart it to get anything working again. No, it is not the HTTP3 problem; that was the first thing I tried. I've also uninstalled, and reinstalled the entire program, clearing all settings, etc. I am on windows. Generally good on firefox updates, will check and update usually every week or two.

Funny thing is, I also installed firefox nightly and that does not have this problem (although I have not used it as extensively as I normally do when browsing, so maybe I didn't hit whatever triggers this issue). It also works properly on other computers (as far as I'm aware). So I still think something is corrupt or wrong with my normal firefox program. I just don't know what or how.

Asked by chibblesthegreat 23 hours ago

Last reply by sarveshwajs1234 14 hours ago

RE: Firefox extremely slow to load pages or connect to Web sites after startup

It's June 2022, and I am using FF64 101.0.1. My issue is best described by Zaayl (2017) at https://support.mozilla.org/en-US/questions/1157490, but the working and easies… (read more)

It's June 2022, and I am using FF64 101.0.1.

My issue is best described by Zaayl (2017) at https://support.mozilla.org/en-US/questions/1157490, but the working and easiest solution I found was the one offered by delclemons (2018) at https://support.mozilla.org/en-US/questions/1229621#question-reply.

My starting page is blank. I have an extension that shows my external IP as a country flag when FF starts up. If the flag doesn't show, I know I still cannot connect to any site. Similar to Zaayl's case, my FF can be able to connect to sites only after a certain amount of time, which varies from instant - very rarely - up to over 10 minutes. The wait always gets longer, especially when FF crashes and have to restart.

I've been searching a long, long time for the right fix. I cringe at the idea that I have to reinstall FF every time there's a major issue, like this one. Syncing back bookmarks and passwords and reinstalling the extensions are the easy part. The painful part is having to set details of accounts in the containers afterwards. I am so glad that is over now. Connection to sites is no longer prolonged after FF startup.

I wanted to thank the persons concerned, but I couldn't reply to their messages, which are now archived. So, I decided to post a new one here to do that; also, to help users who have to same issue as mine.

Asked by mobilesuit 22 hours ago

Last reply by jonzn4SUSE 20 hours ago

Migrated mail server & updated URLs, but Thunderbird still references old server

Hi, I recently migrated my mails (own domain) to another provider. IMAP & SMTP urls were changed accordingly for the relevant accounts within Thunderbird. After resta… (read more)

Hi,

I recently migrated my mails (own domain) to another provider.

IMAP & SMTP urls were changed accordingly for the relevant accounts within Thunderbird. After restarting, it asked me twice for the new server's password: 1x each for send/receive – both work properly, as do the rest of folders apparently.

But: If I open Properties in the IMAP folders' right click menu, the dialog still lists the old server's URL in their location (and that field is not editable).

Weirder yet: Despite Thunderbird having asked for the passwords while showing the "new" server's URL (& me storing them in the password manager), it still reports the "old" server's URLs as provider in the "Saved passwords…" dialog. This is repeats if I delete these passwords and have it ask again.

Is this a known issue?

Thunderbird 91.10.0

Asked by ar420 2 days ago

Last reply by Matt 21 hours ago

Thunderbird does not always highlight folders with new unread messages despite receiving them.

I have been having an issue with TB not highlighting (aka changing folder name font to bold and showing number of unread messages inside beside it) some folders which hav… (read more)

I have been having an issue with TB not highlighting (aka changing folder name font to bold and showing number of unread messages inside beside it) some folders which have received new messages. The folders appear as if nothing has been received. The new messages are in fact inside after I open the folders but they are already marked as read despite me never actually reading them or even opening the folder. Restarting TB or PC or downloading mails does not fix it. It is possible to be completely unaware of a new mail until I manually check every folder for those "ghost messages".

To be clear I do have all the 3 options of checking for new mails turned on on every adress added in TB.

Asked by igor369pl 6 days ago

Last reply by Matt 22 hours ago

Server connection timeout on a specific network

Hi. I am getting the dreaded server connection timeout on thunderbird. The interesting part is, that it happens only when connected to one specific wifi network. And not … (read more)

Hi. I am getting the dreaded server connection timeout on thunderbird. The interesting part is, that it happens only when connected to one specific wifi network. And not all the time - 3 days its ok, than for 1 day, i am getting the error all the time, then it suddently works for some time... I tried all kinds of countermeasures (prolonging the timeout time, disabling antivirus, changing the proxy stettings...). Nothing works. I really have no idea where to continue my investigation... Obviously, the problem has something to do with my wifi configuration, just cant figure out what. Thanks for any suggestions.

Asked by wlacho 6 days ago

Last reply by Matt 22 hours ago

"Could not remove the file at \users\xxx\AppData\Local\Temp\nscopy-73.tmp"

I had the error console open to log some SMTP traffic, and I saw numerous error messages similar to the one in the Subject line. In that directory on my Win 10 Professio… (read more)

I had the error console open to log some SMTP traffic, and I saw numerous error messages similar to the one in the Subject line. In that directory on my Win 10 Professional 21H2 C-drive I have around 80 files with similar names from 06/13 until 06/20 (today) What are these files not removeable? I installed 64-bit 91.10.0 on 06/13. Thanks.

Asked by bsfinkel 6 days ago

Last reply by Matt 23 hours ago

I can't configure any new email

Hello, I can't configure any new email on my thunderbird. I have tried yandex.com (of which I already have a working one configured), protonmail.com, mail.com, with any … (read more)

Hello, I can't configure any new email on my thunderbird.

I have tried yandex.com (of which I already have a working one configured), protonmail.com, mail.com, with any provider find the configuration but then error: unable to authenticate on server. The configuration, username or password might be wrong.

My version of thunderbird is 91.9.1 (64 bit) on linux mint.

Can you help me understand why I can't configure any new email?

Asked by alessio2 5 days ago

Last reply by Matt 23 hours ago

Profile and emails are blank, asking to create new account on opening Thunderbird

Thunderbird shows the correct profile when I look at the folder through the troubleshooting mode. I need to recover my profile and my emails. This is the second time this… (read more)

Thunderbird shows the correct profile when I look at the folder through the troubleshooting mode. I need to recover my profile and my emails. This is the second time this has happened; the first time I just created new profiles and accessed old emails when I needed them. Since this is a reoccurring problem, I need a better solution.

Asked by ealasaid 4 days ago

Last reply by Matt 23 hours ago

Unable to access Gmail for some reason

For about the last week Thunderbird beta 102.0b5 (32-bit) refuses to connect to my gmail email account. I've checked the sign in details, which haven't changed in years a… (read more)

For about the last week Thunderbird beta 102.0b5 (32-bit) refuses to connect to my gmail email account. I've checked the sign in details, which haven't changed in years and I can still sign in to gmail via a browser using the very same login details and yet thunderbird refuses to login.

Constantly comes up with mail server responded email / password not accepted despite the very same details working perfectly via any browser.

Error images attached

Asked by jaknet 1 week ago

Last reply by Matt 1 day ago

Black screen flashes when running multiple profiles.

Hi! I have Firefox 101.0.1 on Windows 10. When I run firefox normally then everything works fine. When I start another firefox with firefox -P and then selec another prof… (read more)

Hi!

I have Firefox 101.0.1 on Windows 10. When I run firefox normally then everything works fine. When I start another firefox with firefox -P and then selec another profile for another instance then my monitors start to flash black. When I close the other instance then it goes away again.

I tried to update my Intel UHD 630 graphics driver from device manager but it already says I have latest driver.

When I ignore that flashing for too long time I will eventually get BSOD. The driver that causes BSOD seems to be igdkmd64.sys.

What is interesting is that it only happens when I run multiple profiles of FF and once with -P option. With single profile at time I can play multiple videos at once and have multiple large images and other stuff open on tabs that put load on system and nothing happens. Even opening multiple windows within same profile with Ctrl + N doesn't cause any problems. But as soon as I load 2 profiles at the same time I get this problem. Any ideas?

Asked by wybqogzigoxruxdhnp 1 day ago

Last reply by cor-el 1 day ago