Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

thunderbird email suddenly giving error "Assembling message" then "sending of the message failed"

I sent several emails this morning. Then I updated some message filters. Then the filtering process seemed to take off and not respond. I ended the thunderbird task and … (read more)

I sent several emails this morning. Then I updated some message filters. Then the filtering process seemed to take off and not respond. I ended the thunderbird task and since then I have not been able to send any emails. thunderbird email suddenly error "Assembling message" then "sending of the message failed".

I found a possible reason but do not know how to remove any temp files or reset something to help this. On bugzilla https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1222992

Same error message "Sending of message failed", but different cause. TB 78.7.0, WIN 10

TB creates temporary files in user's TMP folder with a naming pattern like nsmail-????.eml And ???? is limited to 9999. After that - user cannot send messages or save drafts.

I am running Windows 10 home, thunderbird 78.8.0 (64-bit)

Asked by lisafougere22 1 month ago

Answered by lisafougere22 1 month ago

  • Solved

firefox corrupted Geek squad reset- I updated my computer- now firefox is a mess along with other apts. Ive not been able to fix. Need to help

I hope you can help. I cant fix it. Geeksquad agents reply - Use chrome. Letters come up pink, shapes, or missing, pictures break up to green lines when I go to other app… (read more)

I hope you can help. I cant fix it. Geeksquad agents reply - Use chrome. Letters come up pink, shapes, or missing, pictures break up to green lines when I go to other apps within program . I have used Firefox for a long time. I tried updating it - says it is uptodate. BACK to GS- hours wait and who knows what would happen next. **( - HELP from those who know how to fix it would be appreciated. Sigh. min*

Asked by mam0456 1 week ago

Answered by Andrew 4 days ago

  • Solved

Firefox neither can use profile folder nor create new one in main user account

Hello to all, as I am running out of ideas (see all actions already taken below ...) I wonder if the community has any idea what might be the solution? Forum search here … (read more)

Hello to all,

as I am running out of ideas (see all actions already taken below ...) I wonder if the community has any idea what might be the solution? Forum search here did not reveal any entry with my particular circumstances as it affects only the current user account on my computer.

My Firefox profile folder is rather old as some of the files in its three different profiles date back to 2005. The whole Firefox folder has been migrated from two previous Macs to the current machine which itself now uses its third hard drive. Therefore a folder rights issue might be possible but in my opinion not very likely.

As I am used to report software bugs I have chosen to write it down like a bug report, so mea culpa if this is not the expected format on this platform. But I am a little desperate and miss my highly customised Firefox environment.

Best regards from Berlin/Germany and many thanks in advance

Carsten


Describe the problem you have:

"Firefox" no longer launches successfully, claiming that there is no profile. However, the profile folder has not been manually renamed, moved or modified.


If possible, include steps to reproduce the problem:

- Start Firefox program (Dock, Finder, commend line) - Error message appears immediately


Expected behavior:

- Program launches with all data and settings from the profile folder.


Observed behavior:

- Error message: "Profile not available. Your profile "Firefox" cannot be loaded. It may not exist or access is not possible."


Program version: - Firefox 78.8.0esr (System language: German, de-DE)


Platform: ProductName: Mac OS X ProductVersion: 10.14.6 BuildVersion: 18G8022


Please provide any additional information below: - Program was deleted and reinstalled: Firefox again starts only with error message

- tried all steps from "https://support.mozilla.org/en-US/kb/how-run-firefox-when-profile-missing-inaccessible" with no success

- tried to start in safe mode: "/Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox-bin -safe-mode" with no success

- tried same computer, user account of local admin: Firefox starts without error message

- tried same computer, user account of another standard user, copy of Firefox profile folder pasted to appropriate folder: Firefox starts without error message with almost all data and settings. Missing: different GUI theme and all Addons icons in the toolbar

- tried with separate ProfileManager.app: regardless of any selected checkbox, the same error message is always displayed

Asked by Macsico 3 weeks ago

Answered by Macsico 4 days ago

  • Solved

Firefox 87 on Linux Mint 20.1 opens nothing, including about: and local files

Hello! I've upgraded my PC to Mint 20.1 and applied the latest upgrade to Firefox 87 also. Prior to these last upgrades I could use Firefox, ie after upgrade to Mint 20.… (read more)

Hello!

I've upgraded my PC to Mint 20.1 and applied the latest upgrade to Firefox 87 also. Prior to these last upgrades I could use Firefox, ie after upgrade to Mint 20.1 Firefox worked then, after applying the latest upgrades in the Mint Upgrade Manager, including a Firefox one, it did not.

Now Firefox will not open any pages anywhere. This includes the about:preferences page (thus obviating almost all advice I've seen) and even a local two-line "Hello world" HTML page in my local Documents directory.

Nothing displays at all, not even an address in the address bar (unless I type one in but that makes no difference). See the attached, unexciting, screenshot. Things I've tried already:

  • Refreshing Firefox
  • Restarting with add-ins disabled
  • Clearing the cache
  • Copying over a profile into the .Mozilla folder from a version that worked before the upgrade
  • Deleting and reinstalling from scratch
  • Trying the first four items again on the fresh reinstall
  • Installing V85 (which works on my laptop)
  • Trying the first four items yet again on V85
  • Installing V84, which was the version prior to the upgrade on my PC
  • Going back to V87 fresh then re-starting Linux in safe mode and trying again
  • Looking at the traffic in Wireshark (didn't really help, that one)
  • Shouting at the screen (was even less helpful than Wireshark)

In no case is there any change in behaviour. The only thing that will display is the "troubleshooting" page and I attach here the text from that.

Am I the only person to have experienced this lately? Similar reports for much older versions exists but they're mostly for Windows so no use to me.

So -- can anyone suggest anything? Bear in mind I can't get to any about: pages nor do any web developer options work.

All the best

AxS

Asked by Alasdair_Swanson 5 days ago

Answered by TyDraniu 4 days ago

  • Solved

Firefox Mac Only shows strip at top

When I open FF, the window only displays the top menus. If I click the Green dot it will then open full screen. Pressing the green dot once again only displays that 1 in… (read more)

When I open FF, the window only displays the top menus. If I click the Green dot it will then open full screen. Pressing the green dot once again only displays that 1 inch window. The problem does not occur in safe mode for Firefox. I turned off all of my extensions and turned off hardware Accelerator mode yet the problem still happens.

This just began yesterday and I don't believe I installed anything.

Asked by Ryq Seattle 4 days ago

Answered by cor-el 4 days ago

  • Solved

Outgoing mail blocked as spam

Suddenly after using TB for several years without problems, I stil can receive mails, but if I try to send, I get the message: "Error. The mail server answered 5.7.1 mes… (read more)

Suddenly after using TB for several years without problems, I stil can receive mails, but if I try to send, I get the message: "Error. The mail server answered 5.7.1 message considered spam."

I have Thunderbird installed on two PC's, both with the same account. This has worked fine for several years.

I can send mails from my Web-mail, and the problem is only on one of the PC's (64 bit, Win 10, TB version 78.9.0 (32-bit)).

What do I do? Reinstallation without changing the profile probably will not work? Would it help to install a 64-bit TB

Best,

Asked by ivanouw 6 days ago

Answered by ivanouw 5 days ago

  • Solved

Firefox not lauching any pages or any 'about:' pages from url bar

Since two days I can't connect to any websites or getting options page directly. Enter about:config, about:preferences also doesnt work in the url bar. (The url is also s… (read more)

Since two days I can't connect to any websites or getting options page directly. Enter about:config, about:preferences also doesnt work in the url bar. (The url is also suggesting theses pages.)

I already reset Firefox, changed the profile, cache cleared. Event a full purge with apt purge firefox and removing any firefox files didnt resolved my problem.

If I'm clicking in the top right menu>preferences, this doesnt launch the tab.

The only thing working is passing by the top right menu>help>troubleshooting informations. Only on this page I can replace about:support by about:preferences in the url bar and now I can get the preferences... If I try to enter a url like google.com in the same place, it's loading but spinning indefinitely.

Firefox is the only browser getting this kind of problem.

Downgrading to 86.0 release or use developper edition didnt work.

It's the first time in so many years that I'm getting this. I don't know where the solution can be.

Thanks by advance.

Asked by bellgrad 1 week ago

Answered by bellgrad 6 days ago

  • Solved

Thunderbird keeps crashing after new install

I have a 13" MacBook Pro mid 2012 - a few days ago the hard drive crashed, and I have now been running on an install on an external drive. Everything else seems to be wor… (read more)

I have a 13" MacBook Pro mid 2012 - a few days ago the hard drive crashed, and I have now been running on an install on an external drive. Everything else seems to be working very well (think I was missing the signs of a failing drive!).

I have downloaded and done a new install of Thunderbird 78.9.0 and copied the ~library/thunderbird folder to the new drive. Now when I start thunderbird it opens and then immediately crashes. All the data seems to be there.

If I start in offline mode, or with internet access off it will work for a while, and then crash.

I have tried using older back-up profile folders and the same problem happens.

Any suggestions?

Thank you in advance for your help.

Kind regards Hugh

Asked by Boris 6 days ago

Answered by Wayne Mery 6 days ago

  • Solved

Firefox does not load any pages or settings or login for firefox account

Hi everyone, Thanks a lot for taking time reading this! :) I have the following problem with my firefox on Kubuntu 20.04 on my laptop: since a couple of weeks, firefox op… (read more)

Hi everyone,

Thanks a lot for taking time reading this! :)

I have the following problem with my firefox on Kubuntu 20.04 on my laptop: since a couple of weeks, firefox opens normaly after rebooting, remembered all tabs and my firefox account etc., but it's just not loading anything. I can still type in a web adress or something in the search, I can also still select the drop-down menu on the right ("Open menu") and select e.g. "Settings", but nothing happens afterwords. Same problem for all websites. Some of the main buttons are also not functional (refresh, back/forward). I attached a screenshot from the "empty" firefox (but not sure if that's of any help anyways ;) ).

I tested a couple of things so far, nothing helped:

1) Internet is working, I tested ping, apt is working as well as a differnt browser I installed now).

2) I reinstalled firefox completely by running the following commands:

      sudo apt update
      sudo apt purge firefox // sudo apt --purge autoremove firefox
      sudo rm -rf .mozilla
      reboot
      sudo apt update
      sudo apt install firefox
      (Since I removed the profile folder, the standard tab and bookmarks open/show after starting firefox now, as expeced. I'm also not longer logged in.)

3) By starting firefox via the console, no error messages were shown

4) I created a second ubuntu unser profile, to test if firefox would work there: it doesn't

5) Since I have a dualboot with Win10/Kubuntu 20.04, I started Windows and tested firefox there: it is working as usual.

6) I also obviously tried to google this problem, but either I put the wrong keywords in or this problem is pretty unique/new?

If you need any further information on my system, I'm happy to provide them! Thanks a lot for any recommendations and further ideas, what to do! I'm pretty much desperate for a solution by now, as during home office a not well working system is a pain! ;)

Thanks and stay safe, Katrin

Asked by Kaddi 1 week ago

Answered by TyDraniu 6 days ago

  • Solved

Problem loading Google Drive

Hi there, We use GMail/ Calendar/ Drive for our business. On the official account, I am seeing a continuous - multi-day - situation where my Google Drive won't load when… (read more)

Hi there,

We use GMail/ Calendar/ Drive for our business. On the official account, I am seeing a continuous - multi-day - situation where my Google Drive won't load when I point my browser to it unless I do at least one refresh after getting to Drive and waiting for my list of folders and documents to show up.

In the mean time, the following error shows upon on the bottom left of my screen - "The server encountered an error. Please try again later." - this has persisted for over 2 weeks when I restarted using Fiefox earlier this month. I do not get this error when using Chrome or Safari.

Today, I am also not able to see the user who last modified a document or a folder last, as you can see in the image below.

Please tell me what I can do to fix this issue.

Thanks, Mahesh

Asked by Mahesh Singh 2 weeks ago

Answered by cor-el 6 days ago

  • Solved

Thunderbird account is replaced by a new account set up page - only contacts remain

I have just started Thunderbird and my long time account is replaced with a new account set up page. I closed it and reopened it a couple of times but can't get my old a… (read more)

I have just started Thunderbird and my long time account is replaced with a new account set up page. I closed it and reopened it a couple of times but can't get my old account back. There is no sign of the account that I have used for many years. How can I get access to my old account and emails. My account was fine when I switched off my computer last night and was gone when I switched on today. I haven't done any software changes in weeks and the last was a regular windows update.

I have never had this problem before so don't know what to do.

Everything is gone from my Thunderbird account except my Contacts. Thunderbird 78.9.0 (32-bit) is now showing.

Later.... After reading a couple of other questions it seems I may have to do something with a profile so I have attached screen prints of my Thunderbird profile file list: . C:\Users\Acer\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\faaknuww.default

There is a folder named Thunderbird profile 2016 elsewhere but it was last modified in Jan 2017. There are no recent files or folders in it. I don't know where to go from here.

Attached Thunderbird profile folder and file list.

I don't know where to go from here.

Asked by PhilG 2 weeks ago

Answered by Toad-Hall 1 week ago

  • Solved

Graphic artifacts in normal mode (in a safe mode, they are absent)

a similar problem in a browser installed with apt (but when running in safe mode, there is no problem, and manually disabling extensions and cleaning / refreshing firefox… (read more)

a similar problem in a browser installed with apt (but when running in safe mode, there is no problem, and manually disabling extensions and cleaning / refreshing firefox, does not help). When installing via snap, there is no such thing, but it does not suit me for work, since there is a problem with profiles.

I would be very grateful for your help in solving this problem.

Details: Имя Firefox Версия 87.0 ID сборки 20210318103112 ID дистрибутива canonical User Agent Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:87.0) Gecko/20100101 Firefox/87.0 ОС Linux 5.8.0-48-generic #54~20.04.1-Ubuntu SMP Sat Mar 20 13:40:25 UTC 2021

Asked by dlyadayz887 1 week ago

Answered by dlyadayz887 1 week ago

  • Solved

Backspace keyboard button no longer emulates "Back" browser button

I think the title covers it. Until recently, pressing the <Backspace> key on the keyboard would take me back to the previous webpage. Now it doesn't. Using FF v87 i… (read more)

I think the title covers it. Until recently, pressing the <Backspace> key on the keyboard would take me back to the previous webpage. Now it doesn't.

Using FF v87 in Win10 Home.

Asked by MyUsernameHere 2 weeks ago

Answered by TyDraniu 2 weeks ago

  • Solved

All pages are blank, including about:config and about:preferences

Firefox can't load any page, including about:config and about:preferences. about:support is working. All menus and surrounding UI is working too, but, for example, if I t… (read more)

Firefox can't load any page, including about:config and about:preferences. about:support is working. All menus and surrounding UI is working too, but, for example, if I try to open Preferences page from menu - it will not open, even new tab isn't created.

If I start firefox with MOZ_DISABLE_CONTENT_SANDBOX=1 all works fine. Problem appeared after I accidentally used all of my laptop RAM with other app. Firefox didn't crashed, but after reopening this issue is began appearing.

I use Linux Mint 20, and apt-upgraded all packages (including firefox) right after this issue first appeared. I tried to: - restart browser (didn't work) - restart laptop (didn't work) - use different profile (didn't work) - use browser safe mode (didn't work) - clear caches (didn't work) - disable all extensions (didn't work) - use different versions: 75.0, 87.0, 82.0, freshly-compiled by myself (didn't work) - refreshing firefox (didn't work) - run firefox with MOZ_DISABLE_CONTENT_SANDBOX=1 (worked, but it's obviously unsafe and don't fix the root problem)

I found some issues and bugs that looks pretty similar to mine: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1245935 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1235332 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1279656 https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1433065

Also, after closing firefox, it stays running in processes, and I can't open new window for 30 seconds or more after closing old window.

I think it's bug and problem is somewhere in firefox sources. Do you have any ideas, how can I fix this?

Asked by ivushkinalex 2 weeks ago

Answered by ivushkinalex 1 week ago

  • Solved

Thunderbird is deleting emails from gmail senders

Starting last week, Thunderbird has been deleting emails from senders using gmail. The emails are also gone from the server and iphone and ipad. Seems to coincide with th… (read more)

Starting last week, Thunderbird has been deleting emails from senders using gmail. The emails are also gone from the server and iphone and ipad. Seems to coincide with the latest Thunderbird update.

Asked by stephans 1 week ago

Answered by Matt 1 week ago

  • Solved

Thunderbird Crashes after about 5 min after I start the program

Thunderbird is crashing on me after about 5 min of running. I can start and restart it if I use the built in crash handler to restart it then it always seems like about h… (read more)

Thunderbird is crashing on me after about 5 min of running. I can start and restart it if I use the built in crash handler to restart it then it always seems like about half the time on the next crash.

Thunderbird Version: 78.9.0 (32-bit) Computer: Ryzen 3950x, 32 GB ram, 1 TB NVMe drive Plugins and extensions and themes have all been disabled.

Asked by mrhobbeys 1 week ago

Answered by mrhobbeys 1 week ago

  • Solved

Mozilla Firefox Did not respond

I'm a worker in a Government firm , and here all operation system has Windows XP, and when I said them to upgrade it according to need they denied, Now I'm a Mozilla user… (read more)

I'm a worker in a Government firm , and here all operation system has Windows XP, and when I said them to upgrade it according to need they denied, Now I'm a Mozilla user since 2018 and best part of it did not consume much memory as Chrome but in Core i3 - 3rd Gen. 8 GB RAM, 120 GB Hard, when ever I open Mozilla it shows me an error like send report or do not same like that. What's the reason behind this I have already read your Blog but did not solve my issue. I think May be latest version is not compatible with the Windows XP please clear my point thanks in Advance.

Asked by Amir khanna 1 week ago

Answered by ·´¯`·...¸>-)))º> ~dbben 1 week ago

  • Solved

Thunderbird top bar bleeding onto screen above

When I have Thunderbird open on a screen below another, the top bar bleeds about 7mm into the screen above. On latest version 78.9.0, has been like this for a couple of v… (read more)

When I have Thunderbird open on a screen below another, the top bar bleeds about 7mm into the screen above. On latest version 78.9.0, has been like this for a couple of version and I just hoped an update would rectify it.

If anyone has any suggestions on how I could fix, that'd be great.

Thanks,

Adam

Asked by Adam.L 1 week ago

Answered by Toad-Hall 1 week ago