Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

All of a sudden, I cant print my emails from my gmail account.

Using Firefox and accessing my gmail account. A notice comes up saying "A pop up blocker may be preventing the application from printing the page. If you have a popup blo… (read more)

Using Firefox and accessing my gmail account. A notice comes up saying "A pop up blocker may be preventing the application from printing the page. If you have a popup blocker, try disabling it to open the window". I have no idea how to find what this pop up blocker is so I can disable it.

Asked by marie on firefox 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Add-on Icons have not shown up on toolbar on last 2 updates.

Any clue why the add-ons like Adblocker and frankly all the others no longer show on the toolbar? Makes them useless when the icons are missing. Anyone have the answer? I… (read more)

Any clue why the add-ons like Adblocker and frankly all the others no longer show on the toolbar? Makes them useless when the icons are missing. Anyone have the answer? I've refreshed. I've re-installed. I've stood on my head - nothing seems to help!

Asked by Gary Watson 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Memory Use Very High With 1 Tab Open

While playing one of those free poker games there seems to be excessive RAM memory usage. Nothing else running which can account for it. Also, it shows several Firefox pr… (read more)

While playing one of those free poker games there seems to be excessive RAM memory usage. Nothing else running which can account for it. Also, it shows several Firefox processes while, again, there's only one tab open.

The reason I noticed is that the game which usually runs smoothly began to be choppy/jerky, so I opened Task Manager to have a look. Note: Didn't investigate internet connection speed.

Why is Firefox using so much memory and slowing things down?

Asked by andrewbaggins 1 year ago

Answered by andrewbaggins 1 year ago

  • Solved
  • Archived

PR_CONNECT_RESET_ERROR since newest version of Firefox 91.0

Since I updated to Firefox v.91.0 I get this error: Secure Connection Failed An error occurred during a connection to support.mozilla.org. PR_CONNECT_RESET_ERROR … (read more)

Since I updated to Firefox v.91.0 I get this error:

Secure Connection Failed

  • The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
  • Please contact the website owners to inform them of this problem.

when ever I try to connect to websites via Firefox only. I've tried many things like reinstalling Firefox and I know its an issue between Firefox and my Antivirus (Kaspersky,) but this didn't happen before Firefox updated to v.19.0 though. I've tried https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-cant-load-websites-other-browsers-can and many other things but nothing works to fix it. I've switched certificate stores and other 'fixes' I've read on this website and others to no avail. It does this with or without any extensions in Firefox.

This only started when I updated Firefox to version 91.0. It doesn't give an errors/issues on any other browser I've tried so far (MS Edge and Chrome) so must be something with the version 91.0 update?

Any ideas to fix this would be great. Thanks!

Asked by Icarus 1 year ago

Answered by Icarus 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Where have my logins gone?

I 'refreshed' firefox as suggested. The guidance suggested that all my logins and passwords would be preserved but when I check the Logins and Passwords all have been cl… (read more)

I 'refreshed' firefox as suggested. The guidance suggested that all my logins and passwords would be preserved but when I check the Logins and Passwords all have been cleared. I am now faced with the arduous task of resetting many many login credential. Poor advice from Mozilla.

Asked by jon.pearce26 2 years ago

Answered by cor-el 2 years ago

  • Solved
  • Archived

can't get torrent files to open in my torrent client

Hi I don't know what's happened to cause this, but for the last few days if I grab a torrent file online, I only get the option to save the file, no option to automatical… (read more)

Hi

I don't know what's happened to cause this, but for the last few days if I grab a torrent file online, I only get the option to save the file, no option to automatically open in my torrent client.

I have been to Firefox general settings, and Applications - "Choose how Firefox handles the files you download from the web or the applications you use while browsing" but .torrent is not listed. When I search "torrent" in the Applications search box, I get only "magnet" as a result, nothing for "torrent" files (see image).

Any advice on how to automatically open .torrent files from the web in my torrent client would be appreciated.

Asked by dave54321ac 8 months ago

Answered by AliceWyman 8 months ago

  • Solved
  • Archived

OAuth2 for gmail Not Working

TB 91.7.0 (64-bit I used to send/rcv gmail no problm, started having issues ~ Oct 2021 I then setup a 3rd party app password in gmail account for thunderbird. That … (read more)

TB 91.7.0 (64-bit I used to send/rcv gmail no problm, started having issues ~ Oct 2021 I then setup a 3rd party app password in gmail account for thunderbird. That allowed me to Send Gmails, but, not receive it kept asking for password. Then I read to use OAuth2 and saw that Google will no longer allow 3rd party app passwords, so i deleted it in google, and set both Imap.gmail.com and smpt.gmail.com to use OAuth2 (both set for SSL/TSL). I did this just for smpt first when the 3rd party app password was still enabled, i could recv but, when i went to send, it would ask for password, i enter it, then it would sent msg to my cell phone to Allow thunderbird, i would press Allow on my phone, and Thunderbird would come up with Sending message.. with the progress marked all way to end BUT, it will never complete sending.... I have to hit cancel it then shows Failed message unable to authenticate. After I deleted the 3rd party app password in gmail settings, now when i start thunderbird or try to receive emails, it goes through the same authorization process with my phone, but, then never downloads any new emails. I have spend HOURS on this.. extremely frustrated (I have been forced to us ms mail which i really don't like, i am too used to thunderbird (although I wished thunderbird had check boxes on emails to select via checkboxes for delete, or moving, etc)

Asked by jbeals108 8 months ago

Answered by jbeals108 7 months ago

  • Solved
  • Archived

Webcam undetected on the web browser

Hi, This is my first post here so let me know if I did anything wrong. So my problem is: my camera has been undetected by Firefox for a while now, without any change in t… (read more)

Hi,

This is my first post here so let me know if I did anything wrong.

So my problem is: my camera has been undetected by Firefox for a while now, without any change in the use of my browser. I've wanted to use it on Google Duo, on an online classes website, on a website where you can use your camera to try on glasses before ordering, and nothing... The latter was my last attempt and the only message I got from the website was "your camera is not detected". I really have no idea where to check for anything wrong on this topic, it works perfectly on other software (like Discord), so I guess it does not come from the camera itself. I checked the authorizations in Firefox, nothing special there either.

Any idea and/or tips for this kind of troubleshooting?

Thanks a lot in advance!

Asked by laiissa381 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Link to .docx files no more opened by MS Word

Hello, we have a CVS repository which can be browsed using viewvc. In this repository there are some .docx files which are MS Word documents. Until about one week ago, cl… (read more)

Hello, we have a CVS repository which can be browsed using viewvc. In this repository there are some .docx files which are MS Word documents. Until about one week ago, clicking on such a link brought up a dialog asking what Firefox should do with this file. One of the options is to open it with Word (see image 'ChooseWord').

But now this is no longer possible. I believe it vanished in the course of the automatic Firefox updates. Now the dialog looks like in the attached image 'NoWord'.

How can I restore the old behaviour?

Thanks, gernot

Asked by gkerschb 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Solved
  • Archived

What Happened to "Print Preview"?

A recent Firefox update has totally disrupted our ability to print from browser windows. There used to be a "Print Preview" button that allowed us to set things up the wa… (read more)

A recent Firefox update has totally disrupted our ability to print from browser windows. There used to be a "Print Preview" button that allowed us to set things up the way we wanted them. That's now missing. As a result, stuff that used to cost us for ten pages now costs us for twenty pages. Also, when we print double-sided, the second side prints upside down.

This strikes me and my wife as a horrible development, and we would like to go back to the old version ASAP!

Asked by Anan 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Firefox sends "nice ports,/Trinity.txt.bak"

I, today, found that Firefox 88.0.1(64bit) sends "/nice%20ports%2C/Tri%6Eity.txt%2ebak" to an website. What is this? Am I infected? The Apache log at the HTTP server is … (read more)

I, today, found that Firefox 88.0.1(64bit) sends "/nice%20ports%2C/Tri%6Eity.txt%2ebak" to an website. What is this? Am I infected? The Apache log at the HTTP server is as follows:


snip --------------------

192.168.1.188 - - [10/May/2021:07:42:41 +0900] "GET / HTTP/1.1" 200 665 "-" "Mozilla/5.0" xps8940 192.168.1.188 - - [10/May/2021:07:42:42 +0900] "GET /nice%20ports%2C/Tri%6Eity.txt%2ebak HTTP/1.0" 403 - "-" "-" 192.168.1.188 192.168.1.188 - - [10/May/2021:07:42:42 +0900] "GET / HTTP/1.0" 403 - "-" "-" 192.168.1.188 192.168.1.188 - - [10/May/2021:07:43:58 +0900] "GET /Picture/MicroS5S.gif HTTP/1.1" 200 3042 "http://wista.jp/Index.htm" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:88.0) Gecko/20100101 Firefox/88.0" xps8940


snip --------------------

The server is located within my home LAN. 192.168.1.188 and xps8940 is the captioned machine that sends this unknown protocol. Tested by Chrome and found no such protocol sent. Could any guru enlighten me? Tak

Asked by takfuji 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Tab and menu bar background color.

My tab bar and menu bar background is white. I have the latest FF version and I hear it should be black but it isn't. It used to be but I may have changed something and l… (read more)

My tab bar and menu bar background is white. I have the latest FF version and I hear it should be black but it isn't. It used to be but I may have changed something and lost it?

How do I make it black for ease of visibility - but not the web pages (just the upper bars). I have searched for hours and none of the answers either match what to do, or work.

Asked by klezw 1 year ago

Answered by Chris Ilias 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Excessive RAM usage

Hello. I and a friend of mine are having trouble with firefox, it seems to be using excessive ammounts of ram as pictured. I only had two tabs open and two addons install… (read more)

Hello. I and a friend of mine are having trouble with firefox, it seems to be using excessive ammounts of ram as pictured. I only had two tabs open and two addons installed when I took that screenshot. Any help would be appreciated, thanks in advance.

Asked by randydarkshade 11 months ago

Answered by cor-el 11 months ago

  • Solved
  • Archived

Emails displaying wrong time

Ive been searching all over for a solution to this today and can find nothing new on this since the early 2000s. The emails displayed in Thunderbird are all displaying U… (read more)

Ive been searching all over for a solution to this today and can find nothing new on this since the early 2000s. The emails displayed in Thunderbird are all displaying UTC and until today, it had the correct time (Central).

I have verified the following:

1) My system time and timezone Windows 10 settings are correct 2) The Thunderbird options calendar timezone is correct 3) My email can also be read on a web interface that those times are in the correct zone

From those 3, I believe I narrowed the problem down to the client.

An old issue I have found involves the environment variable %TZ%. There are 2 tests suggested that point to this being the case:

1) Running "Date()" in the Thunderbird error console does indicate my timezone being used is UMT.

2) Running 'Components.classes["@mozilla.org/process/environment;1"].getService(Components.interfaces.nsIEnvironment).exists("TZ")' in the error console returns true, which the poster of that test (in 2004) says should return false if things are set properly. That poster does not explain how to change the variable.

Only way I have found to change TZ is by editing autoexec.bat, which no longer exists in Windows 10. I cannot find a setting for it anywhere in the registry. The variable is clearly set somewhere, but how do I change it????

Thank you.

Asked by groovechild2 1 year ago

Answered by Toad-Hall 1 year ago

  • Solved
  • Archived

How to Import downloaded gmail files (.mbox) to view in Thunderbird 78.2.2

I just downloaded the new Thunderbird 78.2.2 but I cannot see how to import downloaded .mbox files (which were downloaded from Gmail). There is no Import/Export option un… (read more)

I just downloaded the new Thunderbird 78.2.2 but I cannot see how to import downloaded .mbox files (which were downloaded from Gmail). There is no Import/Export option under "Tools",only an "Import" option which then allows only to choose between "Becky!InternetMail"and "Outlook".I am very confused.I seem to remember using an older version 3years ago and could just copy the files manually intothe App Data folder but this stratgey does not work. Could someone pleasehelp? For info I amusing Windows10

Asked by robert.m.chapman 2 years ago

Answered by Stans 2 years ago

  • Solved
  • Archived

FF shows: Updates deactivated by system administrator (Just now FF84.01)

Hello, since some time Firefox does't download updates. On HELP/ABOUT there is the installed version and below Updates Deactivated by your system administrator ... . I d… (read more)

Hello, since some time Firefox does't download updates. On HELP/ABOUT there is the installed version and below Updates Deactivated by your system administrator ... . I don't have a system administratot, it's a netbook. Sometimes before FF would download updates for installation. Now now more. Updates are only available by dowloading and reinstallations. After reading some help articles, I tried to get rid of registry entries, no success. I tried to cleanly uninstall FF, clearing the registry and reinstalling. The problem remains. Mind you, this has been created by FF itself. Any ideas how to get rid of this nuisance? Many thanks for a reply.

Andy

Asked by andy.tschumi 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago