Showing questions tagged: Show all questions
  • Archived

Firefox crashes when quitting or restarting

I posted previously about this and mistakenly believed the issue had been resolved. I was mistaken also about the exact nature of the problem. This was the previous que… (read more)

I posted previously about this and mistakenly believed the issue had been resolved. I was mistaken also about the exact nature of the problem. This was the previous question: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1348162

The browser crashes whenever I quit or attempt to restart. By restarting I mean selecting Troubleshoot Mode from the menu or pressing the button to delete the start-up cache and restart. These are the 10 latest crash reports: bp-f3da7332-06f0-4c79-8b14-e70740210902 2/9/21, 21:03 bp-53f2ba80-1f54-447a-85af-723450210902 2/9/21, 21:01 bp-afd9c845-e03a-4f9e-972e-68da60210901 1/9/21, 20:42 bp-916bcb43-2680-465a-8b8b-fddac0210901 1/9/21, 20:40 bp-479ccc87-0e54-4ff5-8c03-ef76b0210831 31/8/21, 20:51 bp-994d7424-def0-475b-8a0c-beba90210831 31/8/21, 20:46 bp-0ace2282-d5e9-4ed1-aeda-e08070210831 31/8/21, 20:40 bp-de957d75-4798-472e-8029-cd6200210830 31/8/21, 09:18 bp-36bece94-9415-45e5-8658-ae2290210830 31/8/21, 09:14 bp-0cd40c3a-787c-48ed-92a6-8a8830210830 31/8/21, 09:12 I have opened the latest.

I have reduced modifications in about:config as much as I can stomach and also tried disabling all addons.

Asked by Terry 1 year ago

Last reply by James 1 year ago

  • Archived

The background colour for some parts of the webpages has changed making it hard to read.

I know and admit I stuffed up. One day a long time ago I was prompted for my master password. When I clicked in that area/field a requester popped up asking me to pick a … (read more)

I know and admit I stuffed up.

One day a long time ago I was prompted for my master password.

When I clicked in that area/field a requester popped up asking me to pick a colour. Confused I picked one - and a bad one I now see.

So now when certain parts of a web page are opened the background colour is this horrible colour and I can't really read what is there.

I don't understand what I did or HOW I did it.

This is a cropped example of the bad contrast I am seeing.

file:///home/me/Pictures/Screenshot%20from%202022-01-22%2010-09-48.png

As I said, I admit I stuffed up. But this seems to all have happened since that one time with the main password requester.

Asked by teeny_weeny 10 months ago

Last reply by Cyclone Boom 10 months ago

no sound after installing latest version (104)

I'm running Debian Stretch and the packaged version of Firefox (91) runs fine but seems a bit dated. I installed ver. 104 manually and everything is fine except that the… (read more)

I'm running Debian Stretch and the packaged version of Firefox (91) runs fine but seems a bit dated. I installed ver. 104 manually and everything is fine except that there is no audio. I changed the setup Privacy and Security Autoplay to 'Allow Audio and Video' -- no audio. I've restarted in troubleshoot mode -- no audio. Other browsers, including ver. 91 of Firefox have no trouble with audio. Any ideas? On quitting I get these messages:

3 /opt/firefox 0 $ firefox [GFX1-]: glxtest: libEGL missing methods for GL test [GFX1-]: glxtest: libEGL missing eglGetDisplayDriverName

3 /opt/firefox 0 $ [GFX1-]: glxtest: libEGL missing methods for GL test 12:03PM Tue 6 [GFX1-]: glxtest: libEGL missing eglGetDisplayDriverName [2022-09-06T19:03:40Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\0\0" [2022-09-06T19:03:40Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\0\0" [2022-09-06T19:03:40Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\0\0" [2022-09-06T19:03:40Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\0\0" [Child 4452, MediaDecoderStateMachine #1] WARNING: 7f1908378700 OpenCubeb() failed to init cubeb: file /builds/worker/checkouts/gecko/dom/media/AudioStream.cpp:281 [Child 4452, MediaDecoderStateMachine #1] WARNING: Decoder=7f1909b8ac00 [OnMediaSinkAudioError]: file /builds/worker/checkouts/gecko/dom/media/MediaDecoderStateMachine.cpp:3979 [2022-09-06T19:05:39Z ERROR viaduct::backend::ffi] Missing HTTP status [2022-09-06T19:05:39Z ERROR viaduct::backend::ffi] Missing HTTP status

Asked by rayandrews 3 months ago

Last reply by jonzn4SUSE 2 months ago

A window with all its tabs dissappeared, won't show on restart...

Merely typing an email when the tab and window it was in shut down (am using linux mint and most recent FF build.) I have difficulty understanding programmer directions … (read more)

Merely typing an email when the tab and window it was in shut down (am using linux mint and most recent FF build.) I have difficulty understanding programmer directions as typically given but can follow a path > to files and folders. I found firefox old backups and sessions folder but none of the session restore files are dated, won't open and won't restore. I wish there was a straight-forward path to restore "my sessions" when issues develop. Just show me where the file path > where the files are > and what to click. Thank you.

Asked by germeten1 3 weeks ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 2 weeks ago

  • Archived

Firefox Problems with using NVIDIA Webseite

Hi, i found a Problem with the Nvidia Website https://www.nvidia.de/Download/index.aspx?lang=de When i Search for Driver Download, i choose "Producttype" and then when ch… (read more)

Hi, i found a Problem with the Nvidia Website https://www.nvidia.de/Download/index.aspx?lang=de

When i Search for Driver Download, i choose "Producttype" and then when choosing "Product Series" the Website allways Resets to Start.

I also Informed Nvidia about the Problem, but it is only on Firefox. Im on Linux (Ubuntu 18.04) and use Firefox in Latest Version 83.0 no addons.

I also Try Chromium and other Browsers but this Problem only happens on Firefox.

Greetz. Vinz

Asked by cvinz 1 year ago

Last reply by brandyball200 1 year ago

  • Archived

Crash on start, just after saved tabs are restored, presumably before or when the tab contents start loading

Crash also happens when passed the argument `-safe-mode`. Does not happen in new profile. Crash happens both in v96.0.1 and after downgrading to v95.0.1. Console output m… (read more)

Crash also happens when passed the argument `-safe-mode`. Does not happen in new profile. Crash happens both in v96.0.1 and after downgrading to v95.0.1. Console output mentions "Exiting due to channel error." I have not been able to find a way of increasing output verbosity.


$ ls -1 ~/.mozilla/firefox/Crash\ Reports/submitted bp-ae94ba15-6c3a-4479-bb81-ac4850220121.txt bp-be228ec2-dda3-4ec0-83b0-aa25a0220121.txt bp-f652f9d5-7e2b-45af-9804-1b43c0220121.txt bp-f83fe60a-7439-4ed5-ae61-4e44b0220121.txt


$ firefox

      1. !!! [Child][RunMessage] Error: Channel closing: too late to send/recv, messages will be lost

ExceptionHandler::GenerateDump cloned child 20567 ExceptionHandler::SendContinueSignalToChild sent continue signal to child ExceptionHandler::WaitForContinueSignal waiting for continue signal... Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Exiting due to channel error.

Asked by Oddstr13 10 months ago

Last reply by FredMcD 10 months ago

  • Archived

Firefox Crash Bug Report

Firefox On Linux Persists with a problem that many webpages that are useful,such as wikipedia,youtube or any others crash the browser because for no reason,it returns an … (read more)

Firefox On Linux Persists with a problem that many webpages that are useful,such as wikipedia,youtube or any others crash the browser because for no reason,it returns an error message saying that i have multiple tabs open when there are only 2 tabs shown at the screen at one time,is this normal? i found this out in 100.0.2 and no,some useful websites like troubleshooting or websites with multiple file links for example can still run like they normally would

Asked by robinarensgamer 6 months ago

Last reply by jonzn4SUSE 5 months ago

  • Archived

Copy/Paste

Why can a stupid failing script on a web-page, or even intentionally so programmed script disable the copy (and sometimes paste) functionality? How can this be disabled/f… (read more)

Why can a stupid failing script on a web-page, or even intentionally so programmed script disable the copy (and sometimes paste) functionality?

How can this be disabled/fixed?

One highlights a text (any text) on some web sites, Edit menu allows Copy, context menu allows Copy, one hits Copy, nothing happens. It's not even a page where someone wanted to "copy protect" some information.

Copy and Paste should work just as advertised since those were invented, how hard can it be to get that right? Even stupid Notepad never fails at it. And no, I don't care what the idiot who programmed a page though would be/should be best for me, I want Copy to be copy, Paste to be paste. This used to work in "original" Firefoxes even when page developers wanted to make it not work.

And yes, while on a given page Copy fails miserably, at the same time in other pages it works.

Asked by Pók 1 year ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Archived

trunk/nightly crashing tabs on Linux if page contains video

Firefox nightly (trunk) 100.0a1 (2022-03-10) (64-bit) (but previous version too) is crashing the tab if the page contains video content. It happens also in "Troubleshoot … (read more)

Firefox nightly (trunk) 100.0a1 (2022-03-10) (64-bit) (but previous version too) is crashing the tab if the page contains video content. It happens also in "Troubleshoot Mode". It doesn't happen in 98.0 (64-bit)

System is Kubuntu 21.10 with wayland and PipeWire

Asked by randomizer 8 months ago

Last reply by Paul 8 months ago

  • Archived

Credit card saving does not work

When entering credit card info in a web form, Firefox will pop up a dialog asking if I'd like to save the card info. If I click yes, the dialog closes but the info is not… (read more)

When entering credit card info in a web form, Firefox will pop up a dialog asking if I'd like to save the card info. If I click yes, the dialog closes but the info is not saved. If I go into settings where one can view the saved cards and enter the info to save a new one, I can enter one but again it does not actually save. There is no error, it just doesn't save. Tailing journalctl shows no errors, and launching Firefox from a console and watching the output doesn't show any error either.

It's been this way over several updates over the course of a few months (as long as I've been using Firefox on this computer).

Asked by Eric S 1 year ago

Last reply by jonzn4SUSE 1 year ago

  • Archived

Firefox 97 os/system print dialog

Hi, how do we set Firefox 97 to use the os/system print dialog? Before Firefox 97 we could change these settings in about:config: print.tab_modal.enabled = false widget.u… (read more)

Hi, how do we set Firefox 97 to use the os/system print dialog?

Before Firefox 97 we could change these settings in about:config:

print.tab_modal.enabled = false widget.use-xdg-desktop-portal = true

But they are both gone now.

There is now widget.use-xdg-desktop-portal.print, which is an integer (2 by default).

But no matter what integer it is set to, we still don't get the os/system print dialog.

We are using Arch Linux, but we don't expect that to be of any importance -- after all, it worked before Firefox 97.

Thanks for your time :o)

Asked by johnny1000 9 months ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 6 months ago

  • Archived

Firefox and thunderbird: invisible dropdown menus / missing overlay planes

Hi all, due to the occurring problem I cannot select topic to describe best my type of question: Description of fault: Using Open Suse Leap current version 15.3 (KDE) wi… (read more)

Hi all, due to the occurring problem I cannot select topic to describe best my type of question:

Description of fault: Using Open Suse Leap current version 15.3 (KDE) with all patches installed (zypper dup: no action required) In either thunderbird and firefox application (but e.g. not in dolphin or k3b or gimp...) I have following problem: When pressing any entry in File ... View... bar I do not get a visible dropdown menu to chose from Firefox specific: When I try to use a bookmark folder in the bookmark bar there is no visible dropdown menu to chose from When I try to chose from a dropdown menu inside the content of a web site i will get no visible feedback at all.

BUT: when I want to chose a bookmark that should appear in a dropdown list and I move the mouse to that remembered position I see in the lower left corner the bookmark's address and I can chose it! The same happens with the dropdown menus from the the File.... View... Help line. I am able to chose a command once I remember where to point to.

So I guess all what is missing is the overlay plane where the menu contents reside.

This problem occurs in 95% of the time I use both applications, BUT there are 5% of the time where everything works like a charm. I have no idea what i do differently in that usage. Whenever Firefox works normal, also thunderbird does. Is it somehow a KDE releated problem?

How can I fix that problem? Any hints?

Thank you

Johannes

Asked by schjo 9 months ago

Last reply by jonzn4SUSE 5 months ago

Other Bookmarks did not show up when I imported into Linux Parrot from Windows 8.1

I imported my bookmarks from a windows 8.1 computer to Parrot Linux Debian desktop (2 different computers). I am missing the everything from 'Other Bookmarks' after I imp… (read more)

I imported my bookmarks from a windows 8.1 computer to Parrot Linux Debian desktop (2 different computers). I am missing the everything from 'Other Bookmarks' after I imported it into the Linux computer, I can see all everything from 'Bookmarks Menu' though. The windows machine is not working anymore. But I have a saved copy of all the bookmarks from the windows 8.1 computer.

Is there a reason my import left out the Other Bookmarks but imported the Bookmarks Menu? How do get them into the linux firefox browser.

Firefox 78.15.0 oesr Linux Parrot home edition OS version 4.11

Thanks in advance

Asked by pocket123vpn 5 months ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 1 month ago

Firefox 102 and 102.0.1 crashes after some Time! Please Help!

Hello :) Firefox 102.0.1 crashes after some Time. Firefox then is unable to switch between Tabs and stuck at the opened Website. For testing Purpose i start over with a n… (read more)

Hello :)

Firefox 102.0.1 crashes after some Time. Firefox then is unable to switch between Tabs and stuck at the opened Website.

For testing Purpose i start over with a new profile and did not install any Add-ons. The behavior was the same, it crashes after some hours.

My System is Ubuntu Mate (Ubuntu with Mate Desktop) in Version 20.04.

Here has someone the same problem: -> https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=277649

Thanks for any suggestions.

Asked by Kater 4 months ago

Last reply by jonzn4SUSE 2 months ago

  • Archived

FF Window extends past monitor edge

When downloading files, FF opens a window to file manager. The window enables user to choose the download directory. But the window extends past the right side of the m… (read more)

When downloading files, FF opens a window to file manager. The window enables user to choose the download directory. But the window extends past the right side of the monitor, thus the "save" button is not displayed. Thus, files cannot be saved.

Asked by robgrune 7 months ago

Last reply by jonzn4SUSE 7 months ago

slow opening of external links

Using firefox version 102.3.0esr (64-bit) on openSUSE Leap. Since a couple of weeks the opening of external links by clicking a link from any application or when running … (read more)

Using firefox version 102.3.0esr (64-bit) on openSUSE Leap. Since a couple of weeks the opening of external links by clicking a link from any application or when running firefox <url> is taking about 5 seconds when the browser is already open. This was always instantly and still is on same setup on laptop machine, both are updated to the most recent OS packages.

I've tried safe-mode, new profile, copied profile from the laptop, searched online for references but so far I can't pinpoint what the issue seems to be.

Any kind of information as to resolving this issue would be greatly appreciated.

Asked by dutchguy69 1 month ago

Last reply by jonzn4SUSE 3 weeks ago

  • Archived

Drag and drop tab to bookmarks toolbar not working

When I want to drag and drop a tab into a folder of the bookmark toolbars, I can't do it for some folders. Specifically, it doesn't work for folders that are somewhat in … (read more)

When I want to drag and drop a tab into a folder of the bookmark toolbars, I can't do it for some folders.

Specifically, it doesn't work for folders that are somewhat in the area of the tab preview animation that pops up when I start dragging the tab. So that is not the same folders every time, it depends on the tab location in the tab bar.

I hope that the explanation was clear enough, I did a screen record also, made it available here https://ufile.io/pikit6xo (335 kB).

Do someone had a similar issue and found a solution?

I'm in troubleshooting mode. Firefox 100, just updated, but bug was there before. Ubuntu 20.04 LTS

Asked by Paul Aimé 6 months ago

Last reply by cor-el 3 weeks ago

  • Archived

Google services not working sometimes

Hi! Some days ago I started experiencing problems to load Google service webpages. For example sometimes youtube tells that there is a connection problem, when loading gm… (read more)

Hi! Some days ago I started experiencing problems to load Google service webpages. For example sometimes youtube tells that there is a connection problem, when loading gmail I get " has experienced a network protocol violation that cannot be repaired". When I use other browser I can access to that services with no problem. I am in linux, and I have tried disabling all the add-ons, starting in "safe-mode" and rebooting my computer. At the beginning everything works fine, but after some time starts failing. I have tried with different Firefox versions, and the problems persists.

Asked by inaki6martinez 1 year ago

Last reply by jonzn4SUSE 1 year ago

AddBlock Plus

Hello, I've used AddBlock successfully for years but now , to my utter dismay, It has stopped functioning. I tried unsuccessfully to reset Firefox . Have just gone throug… (read more)

Hello, I've used AddBlock successfully for years but now , to my utter dismay, It has stopped functioning. I tried unsuccessfully to reset Firefox . Have just gone through the latest StartPage privacy protocol added to Firefox, but I am still beset with beastly adds. Hope you can help, Cordially, Joy

Asked by joy.breeze 5 months ago

Last reply by Dropa 5 months ago