Showing questions tagged: Show all questions

My email writer thinks I'm French

Whilst the French dictionary has been in my Thunderbird for some time, my message writer now comes up with tool bars in French and auto spell check set to French. (It may… (read more)

Whilst the French dictionary has been in my Thunderbird for some time, my message writer now comes up with tool bars in French and auto spell check set to French. (It may have been sending spurious 'in the spam box' messages after emails are sent to me too but I'm not sure about that) Spell check change back to English is easy but when I go to Preferences to sort out the issue I get 'Not Responding' and then a crash. I have version 91.2.0 (32 bit) so it tells me... Any clues? Thanks DB

Asked by DNSPRODS 1 day ago

Last reply by sfhowes 5 minutes ago

Thunderbird crashes frequently after a few minutes of use on Mac OS 11.6

Please find hereafter the last TB crash report on MacOS 11.6: Date/Time: 2021-10-16 11:09:04.180 +0200 End time: 2021-10-16 11:10:58.189 +0200 OS Version… (read more)

Please find hereafter the last TB crash report on MacOS 11.6:


Date/Time: 2021-10-16 11:09:04.180 +0200 End time: 2021-10-16 11:10:58.189 +0200 OS Version: macOS 11.6 (Build 20G165) Architecture: x86_64h Report Version: 32

Data Source: Stackshots Shared Cache: F0A21792-ED7E-33A3-A0DD-24B063378C1E slid base address 0x7fff2011f000, slide 0x11f000

Command: thunderbird Path: /Applications/Thunderbird.app/Contents/MacOS/thunderbird Identifier: org.mozilla.thunderbird Version: 91.2.0 (91.2.0) Parent: launchd [1] PID: 40761 Time Since Fork: 445s

Event: hang Duration: 114.01s Duration Sampled: 2.30s (process was unresponsive for 112 seconds before sampling) Steps: 23 (100ms sampling interval) Report threshold: 2.5s

Hardware model: MacBookPro13,2 Active cpus: 4

Time Awake Since Boot: 90947s Time Since Wake: 1573s

Fan speed: 1388 rpm


Timeline format: stacks are sorted chronologically Use -i and -heavy to re-report with count sorting



Heaviest stack for the main thread of the target process:

 14  <truncated backtrace>
 13  ??? [0xf8ba4976752e01c7]
 11  ??? (XUL + 64589876) [0x10c78b034]
 9   -[ABRecord valueForProperty:] + 155 (AddressBookCore + 109476) [0x7fff30724ba4]
 8   -[ABRecord nts_ValueForProperty:] + 553 (AddressBookCore + 110177) [0x7fff30724e61]
 7   -[ABCDRecord(AddressBook) nts_ValueForProperty:record:addressBook:] + 671 (AddressBookCore + 111282) [0x7fff307252b2]
 7   -[ABCDRecord(AddressBook) copyMultiValueWithRecord:withProperty:] + 83 (AddressBookCore + 186711) [0x7fff30737957]
 7   -[ABMultiValueCoreDataWrapper initWithManagedObject:property:] + 60 (AddressBookCore + 187396) [0x7fff30737c04]
 6   +[ABMultiValueCoreDataWrapper newWithMultiValueClass:managedObject:property:] + 131 (AddressBookCore + 187551) [0x7fff30737c9f]
 2   +[ABMultiValueCoreDataWrapper populateIdentifiers:values:labels:primaryIdentifier:withDataFromManagedObject:property:] + 518 (AddressBookCore + 188163) [0x7fff30737f03]
 1   -[_PFModelMap entityForPath:] + 13 (CoreData + 3417005) [0x7fff25ef33ad]
*1   ??? (kernel + 476928) [0xffffff8000284700]


Process: thunderbird (Thunderbird) [40761] UUID: CD7F198B-73DD-3F05-8991-440FE9CFEA09 App Version: 91.2.0 Build Version: 91.2.0 Path: /Applications/Thunderbird.app/Contents/MacOS/thunderbird Architecture: x86_64 Parent: launchd [1] UID: 502 Footprint: 3948.53 MB Time Since Fork: 445s Num samples: 23 (1-23) CPU Time: 1.479s (4.2G cycles, 3.9G instructions, 1.09c/i) Note: Suspended for 1 sample Note: Unresponsive for 112 seconds before sampling Note: 1 idle work queue thread omitted

 .........

...........

Asked by t.muntean 1 day ago

Last reply by sfhowes 9 minutes ago

Trying to open Firefox results in a blank window quickly opening and reclosing.

I just installed the Firefox browser using the installer on the official website. When I attempt to open Firefox, even as administrator, the window either quickly opens a… (read more)

I just installed the Firefox browser using the installer on the official website. When I attempt to open Firefox, even as administrator, the window either quickly opens and closes or doesn't open at all. I have no clue what is happening.

Asked by grayhoang 1 day ago

Last reply by FredMcD 6 hours ago

ive just lost all my tabs and settings repeatedly

since yr last update i have lost all my tabs, settings, and pinned tabs, what is happening can you help me stabilize this and i can not get any o\lfd them back from histo… (read more)

since yr last update i have lost all my tabs, settings, and pinned tabs, what is happening can you help me stabilize this and i can not get any o\lfd them back from history as every time i open firefox, a second window opens and then keep cycling thru all the pasty websites i have visited and i cant stop it

Asked by Kevin Borg 2 weeks ago

Last reply by FredMcD 6 hours ago

Thunderbird upgraded yesterday.

Thunderbird upgraded automatically yesterday and consequently I can no longer send emails. Every time I try I get this message: 'Sending of the message failed. The messag… (read more)

Thunderbird upgraded automatically yesterday and consequently I can no longer send emails. Every time I try I get this message: 'Sending of the message failed. The message could not be sent because connecting to Outgoing server (SMTP) mail.optusnet.com.au failed. The server may be unavailable or is refusing SMTP connections. Please verify that your Outgoing server (SMTP) settings are correct and try again.'

I have no idea how to solve the problem so any help you can give me would be greatly appreciated. My computer is running Windows 7 Home Premium and my virus protection software is McAfee. Thank you John Officer

Asked by jofficer 2 days ago

Last reply by christ1 8 hours ago

Audio Completely Missing

After the latest boot-up on my Manjaro desktop, Firefox is compeletely mute. All other applications are producing sound as normal, it's just Firefox that's gone silent. C… (read more)

After the latest boot-up on my Manjaro desktop, Firefox is compeletely mute. All other applications are producing sound as normal, it's just Firefox that's gone silent. Checked the mute settings on the individual tabs, Checked the speakers, checked the linux system settings, checked ever volume control I can find, still no sound. I'm stumped. As far as I can tell, there's nothing telling Firefox to keep quiet, it just is for some inexplicable reason.

Asked by E.T.Smith 1 week ago

Last reply by TNorth 10 hours ago

Firerox Instantly crashes when playing any video.

Running Fedora on a Samsung Chromebook 3 using MrChromebox's coreboot 4.14 Firmware ExceptionHandler::GenerateDump cloned child 14197 ExceptionHandler::SendContinueSigna… (read more)

Running Fedora on a Samsung Chromebook 3 using MrChromebox's coreboot 4.14 Firmware

ExceptionHandler::GenerateDump cloned child 14197 ExceptionHandler::SendContinueSignalToChild sent continue signal to child ExceptionHandler::WaitForContinueSignal waiting for continue signal... [Child 13910, MediaDecoderStateMachine #1] WARNING: 7ff1a7ce4f10 Could not set cubeb stream name.: file /builddir/build/BUILD/firefox-93.0/dom/media/AudioStream.cpp:367 Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. [Child 13910, MediaDecoderStateMachine #1] WARNING: Decoder=7ff1aa941000 [OnMediaSinkAudioError]: file /builddir/build/BUILD/firefox-93.0/dom/media/MediaDecoderStateMachine.cpp:3980 Exiting due to channel error.

Asked by Srjosney 2 days ago

Last reply by jonzn4SUSE 13 hours ago

Youtube videos cannot play smoothly in firefox.

I am using firefox in linux mint basically and today I noticed that when I click on a youtube link it opens my firefox and then the youtube website and the video loads bu… (read more)

I am using firefox in linux mint basically and today I noticed that when I click on a youtube link it opens my firefox and then the youtube website and the video loads but the video doesn't play and keeps buffering when I click on the play video button. And then if I click on other youtube video those doesn't work too. So I have to close firefox everytime and then when I manually visit the youtube website everything works. But if my browser is closed and then I click on the youtube video it loads the video but doesnt play it and keeps buffering.

Asked by vtqgeuxaxxmmwhz 21 hours ago

Last reply by jonzn4SUSE 13 hours ago

Went from 78 to 91, crashes on exit, can no longer sync phone calendar

PC has Windows 10, I keep it updated, Thunderbird automatically updated from 78 to 91 recently. It works as far as I’ve noticed except for two problems: 1) Every time I c… (read more)

PC has Windows 10, I keep it updated, Thunderbird automatically updated from 78 to 91 recently. It works as far as I’ve noticed except for two problems:

1) Every time I close it, after a couple of minutes a pop-up window says TB has crashed & I let it send the crash report. Checking Task Manager after a normal closing with “X” or Exit shows two or three instances of the TB process (not App) running for maybe 30 seconds till they disappear & the crash message window appears within a second or two.

2) I use, or used, MyPhoneExplorer (MPE) with latest 1.9.0 version to update my Samsung GS8+ phone calendar to match the TB Lightning calendar. The two devices appear to connect over Wifi & but a few seconds after selecting the calendar sync comes the window reading “Loading entries from Thunderbird failed!”. No changes take place on the phone. TB Add-ons show no problem with the MPE add-on, it is enabled. I try restarting TB in Troubleshoot Mode, which disables add-ons, but again Task Manager showed three TB processes & then the crash message. When I start TB again it is in normal mode, not Troubleshoot Mode. Browsed the help forums but I don’t see a solution or am not looking in the right place. Any help will be appreciated.

Asked by 1984minitru 3 days ago

Last reply by sfhowes 17 hours ago

PLS HELP!! Lockwise

Lockwise was working perfectly up until about a week ago on my Iphone SE.. I went to click the key to retrive a password one day, and it said I needed to log-in.. Okay, i… (read more)

Lockwise was working perfectly up until about a week ago on my Iphone SE.. I went to click the key to retrive a password one day, and it said I needed to log-in.. Okay, it logged me out, no biig deal.. But it keeps saying my password is incorrect. I go on my PC and login with the same password, no problem, so i know the password is correct. I tried it at least 5 times, multiple days, and I still can't login on the app on my phone. It lets me log in on the browser on my phone with the same password no problem as well.. What is going on with the app???

Asked by lyrra 3 days ago

Last reply by cor-el 20 hours ago

Getting Crash Box when I close Thunderbird

I'm currently running TB 91.2.0 (64-bit) on Windows 10. Recently (for about 2 months), almost every time I close Thunderbird I get a "crash message box". It doesn't seem… (read more)

I'm currently running TB 91.2.0 (64-bit) on Windows 10. Recently (for about 2 months), almost every time I close Thunderbird I get a "crash message box". It doesn't seem to be related to how I close Thunderbird. It has happened on at least two versions of Thunderbird, maybe three versions.

A couple of times I've written in the box of the crash reporter what is happening and I've submitted the crash report. It MAY really be a crash related to closing the software, but all aspects of Thunderbird work fine.

Is there a way I can stop the crash box from appearing on my desktop when I close down Thunderbird for the night? Thanks.

Asked by brorat 1 day ago

Last reply by sfhowes 22 hours ago

Firefox 88 - very slow to create print preview

When I try to print from Firefox 88 on my Mac Laptop running OSX 10.12.6 the new print preview window takes a very long time to load the preview before I can print. I cou… (read more)

When I try to print from Firefox 88 on my Mac Laptop running OSX 10.12.6 the new print preview window takes a very long time to load the preview before I can print. I could not find a work around.

I tried switching to the Classic print system via (print.tab_modal.enabled - False) Now I don't have the preview to deal with so I can print immediately like I used to. However, if I try to open a PDF in Preview from the Print Dialog window, it takes a very long time to load the preview which it did not do in earlier versions of Firefox.

I am surmising that one of the Firefox updates added the print preview function which doesn't work quite right on my Mac.

Any ideas would be appreciated. Andy

Asked by andy162 5 months ago

Last reply by egutwillig 22 hours ago

Outdated Reminder Will Not Go Away

I recently wiped my computer clean and reinstalled Windows 10 Pro, and then installed a number of applications, including Thunderbird 91.2.0 64-bit. Thunderbird, for reas… (read more)

I recently wiped my computer clean and reinstalled Windows 10 Pro, and then installed a number of applications, including Thunderbird 91.2.0 64-bit. Thunderbird, for reasons I cannot determine, keeps popping up the notification in the attached image, which is way out of date. Clicking on the various buttons to get rid of it has no effect. The only thing that produces an action is the "X" box in the top right corner, which kills the pop-up window, but only temporarily. After a short time it returns.

I uninstalled and reinstalled Thunderbird. Nothing changed.

How can I get rid of this annoying and superfluous popup?

Asked by fsawtelle1 2 days ago

Last reply by sfhowes 1 day ago

LOST ALL FOLDERS AND SUB FOLDERS FROM LEFT HAND SIDE OF SCREEN

Was reading a mail message and on closing this, the screen no longer displayed the various folders on the left hand side of the screen. What could have caused this and ho… (read more)

Was reading a mail message and on closing this, the screen no longer displayed the various folders on the left hand side of the screen. What could have caused this and how do I go about recovering the missing folders and heir associated information?

Asked by ziegekr 1 day ago

Last reply by Toad-Hall 1 day ago

Firefox constantly loses server - tried everything!

Ironically since around the last Firefox update (approximately)... maybe around 4-5 months or so, I'll be working in Firefox (my browser of choice for like 15 years) and … (read more)

Ironically since around the last Firefox update (approximately)... maybe around 4-5 months or so, I'll be working in Firefox (my browser of choice for like 15 years) and then all of a sudden, I'll try to open a tab to go to a new site, and "server not found" error. Suddenly Firefox is useless and won't load anything. Chrome works just fine, and so I know it's not an internet or wifi problem. So far the ONLY solution I can find is that I restart my machine. Sometimes this means I can use Firefox for a week, sometimes it's only a few hours before it happens again.

Here are things I've tried (and have not worked) based on various threads including Firefox's own help pages: 1) Tried to change network settings to "no proxy" 2) Ensured that the "network.dns.disablePrefetch" is set to "true" (also network.dns.PrefetchFromHTTPS). 3) Tried closing everything and exiting Firefox and restarting

All other solutions seem focused on OTHER problems (e.g., specific sites, all browsers don't work.) Any and all help would be more than welcome. I'm getting to the point that I'm going to just ditch firefox and port all my bookmarks over to chrome.

Asked by claire.arthur81 1 day ago

Last reply by jonzn4SUSE 1 day ago

Some things simply not showing / working

So sometimes when I'm browsing websites, elements simply don't load / work. For example, I'm trying to login to a service I own at PebbleHost but I cannot since the ReCap… (read more)

So sometimes when I'm browsing websites, elements simply don't load / work. For example, I'm trying to login to a service I own at PebbleHost but I cannot since the ReCaptcha does not show up. Also, signing in at NoIP didn't work about a week ago, does work now.

Asked by Osoa 2 days ago

Last reply by FredMcD 1 day ago

Unable to save your message as a draft. There was an error attaching ...

Since the update to ver 91, I often get "Unable to save your message as a draft. There was an error attaching (filename of photo). Please check that you have access to th… (read more)

Since the update to ver 91, I often get "Unable to save your message as a draft. There was an error attaching (filename of photo). Please check that you have access to the file."

Asked by Jeffrey Kopp 2 weeks ago

Last reply by Matt 1 day ago

Job application form stuck and won't submit

I am really frustrated after having spent and hour on a job application using my MacBook on Firefox, I can't submit. It keeps going around in circles. I am afraid to re… (read more)

I am really frustrated after having spent and hour on a job application using my MacBook on Firefox, I can't submit. It keeps going around in circles. I am afraid to refresh or empty cache because I will lose all my work! Any suggestions?

Asked by Run4peace 2 days ago

Last reply by jscher2000 1 day ago

How do I uninstall the update from 12 October so my emails will be actually useful again?

This is the WORST update I have ever seen. Thunderbird used to be a simple, easy to use program. Now I HATE everything about it. I want to uninstall and go back to whatev… (read more)

This is the WORST update I have ever seen. Thunderbird used to be a simple, easy to use program. Now I HATE everything about it. I want to uninstall and go back to whatever I had before 10/12/21. Absolutely miserable email program now. NOT user-friendly. If I can't unistall and go back to previous version, I'll be getting a new email program

Asked by napavalley1 2 days ago

Last reply by Matt 1 day ago