After update to 78 Thunderbird no longer receives mail

I've used Thunderbird for years. After the most recent update in late July 2020 (78.0.1), Thunderbird no longer works. It will not download new mail. It does connect to t… (read more)

I've used Thunderbird for years. After the most recent update in late July 2020 (78.0.1), Thunderbird no longer works. It will not download new mail. It does connect to the IMAP server but then gets to "checking mail server capabilities" and hangs with the spinning circle indefinitely.

I have not done anything to Thunderbird, I just let it install the update. I did not install updates to any other program on my PC. I'm running Windows 10 on a laptop that is about 4 months old. Thunderbird worked absolutely fine before the 78 update.

I am not experiencing any connection issues or problems with any other running programs.

I have tried the following fixes already: 1. Checking my account configuration and confirming it is correct with my email provider. I have the correct ports listed and correct server names. 2. Changing the timeout setting from 100 to 2000. 3. I am able to access my email on my provider's Web interface so this isn't a password issue. There is no CAPTCHA required either. 4. I checked my anti-virus/anti-malware program (Kapersky). Thunderbird and Mozilla are both listed in the "allowed apps" list. I tried removing them both and re-adding, as well as searching for other variations of Mozilla/Thunderbird to add. I also tried Kapersky's "refresh" function. 5. I tried restarting my computer. 6. I tried rebooting my wireless Internet connection. 7. I tried using Thunderbird's "start in safe mode with apps disabled" function. 8. I tried re-installing 78. 9. I tried clearing caches and cleaning with CC Cleaner.

Nothing has worked. Something in the 78.0.1 update has messed things up. Thank you for looking into this.

Asked by anonpleaseanon 1 week ago

Last reply by RayMiller1954 13 hours ago

Thunderbird email suddenly will not print anything. I have 2 computers running Thunderbird email and the printer isn't working for either of them. Help

Until recently, I have always been able to print Thunderbird emails. After the last update - I can't print them anymore. Troubleshooting shows that my printer isn't bei… (read more)

Until recently, I have always been able to print Thunderbird emails. After the last update - I can't print them anymore. Troubleshooting shows that my printer isn't being recognized by the Thunderbird program. How can I fix this?

Asked by JS 4 months ago

Last reply by lrweng 2 months ago

Back button not showing history

In the previous version of Firefox on my phone a long press on the back button showed a list of pages I had visited akin to the dropdown on desktop Firefox. This function… (read more)

In the previous version of Firefox on my phone a long press on the back button showed a list of pages I had visited akin to the dropdown on desktop Firefox. This functionality seems to have disappeared from this new version, are there any plans to bring it back? There are still many sites out there that are not following a single-page approach to web design.

Asked by Mika 23 hours ago

Last reply by Seburo 11 hours ago

Have To Click Bookmark Twice Before Firefox Opens Page

I notice that since upgrading to version 79.0, I have to click a bookmark twice before Firefox will start navigating to the page. This occurs for bookmarks, homepage Top … (read more)

I notice that since upgrading to version 79.0, I have to click a bookmark twice before Firefox will start navigating to the page.

This occurs for bookmarks, homepage Top Site shortcuts, or even if I type a URL into the address bar and press enter.

The first time I click or press enter, Firefox does nothing. I either have to click again or press enter again. After the second time, Firefox navigates to the page.

It's almost as if the first click is being ignored.

This seems to only occur after the browser is first opened. I can repeat the behavior by closing the browser and then re-opening it.

This was not a problem with the previous version. Only since 79.0.

Asked by chad18 3 days ago

Last reply by Terry_Welshans 3 days ago

Email not working since update

On the 21st July Thunderbird updated. Since then I have not been able to get or send emails on any accounts (I mainly use Gmail though). There is a locked symbol by each … (read more)

On the 21st July Thunderbird updated. Since then I have not been able to get or send emails on any accounts (I mainly use Gmail though). There is a locked symbol by each of my mailboxes. I have checked the Gmail account settings and they are all correct. I thought that this issue would resolve itself, but it hasn't. Any suggestions? I don't want to uninstall and reinstall because of all my settings and folders that I have set up.

Thunderbird version 78.1.0 working on Windows 10.

HELP!

Asked by agerryraby 5 days ago

Last reply by co_gringo 5 days ago

Web pages keep refreshing on iOS Firefox

Web pages keep refreshing. I see this happening on Fox News and ESPN websites. I’m in the middle of reading when the page refreshes and goes back to the top. Often, this … (read more)

Web pages keep refreshing. I see this happening on Fox News and ESPN websites. I’m in the middle of reading when the page refreshes and goes back to the top. Often, this happens repeatedly. Only under iOS, doesn’t happen on the PC version of Firefox.

Asked by KevMeist 1 week ago

Last reply by OBW47 4 days ago

Firefox won't sync on Android

I can not get Firefox on my Android (OnePlus 6) to sync. After logging into my firefox account it tells me to open firefox on another connected device to finish the setup… (read more)

I can not get Firefox on my Android (OnePlus 6) to sync. After logging into my firefox account it tells me to open firefox on another connected device to finish the setup. Unfortunately there are no options appearing in Firefox on any of my other devices. What can I try? Thank you!

Asked by paullouisschopf 1 month ago

Last reply by vbhunt 5 days ago

Secure Connection Failed PR_CONNECT_RESET_ERROR

By using the last version of Firefox (74.0) when visiting a website with security connection I got the following error : "Secure Connection Failed An error occurred durin… (read more)

By using the last version of Firefox (74.0) when visiting a website with security connection I got the following error : "Secure Connection Failed An error occurred during a connection to .............. PR_CONNECT_RESET_ERROR The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified. Please contact the website owners to inform them of this problem." With the previous versions of Firefox there was no such problem and I could visit the above website. So, please inform me what happened with ver. 74.0 ? By ver. 74.0 is no more supported some older security protocols which might have the above website, or this is a bug by the new ver. 74.0 ? Please inform me how this issue can be fixed ?

Asked by eladopoulos 4 months ago

Last reply by Aletheia 6 days ago

Help replicating Windows Live Mail 2012 behavior for threads and contacts

Hi there, My dad's windows live mail 2012 (windows 10) index or something else finally crapped out and he decided to try another email program (finally!). My experience w… (read more)

Hi there,

My dad's windows live mail 2012 (windows 10) index or something else finally crapped out and he decided to try another email program (finally!). My experience with thunderbird on windows is easily over a decade old, but I remember good things about it and have tried it on linux somewhat recently with decent results, so have been suggesting it to my dad as an alternative. We downloaded, installed, and tried it out over team viewer.

Setting up gmail IMAP was fairly straightforward, but I've struggled with some data migration and to get TB to replicate features in WLM2012 and that took me by surprise. I was also surprised that the default download (78.1.1) on mozilla's website uses the 32-bit version, but found out that 64-bit is not officially supported.

I've googled and looked at some add-ons (almost all were grayed out as unsupported, which wasn't a good look), but have struggled to get contact migration to work properly. I tried exporting a .csv from WLM2012 and importing into TB, but it was a nightmare to line up the columns. TB also would not import multiple .vcf files or take a compiled version generated from the cmdline. In the end I found that importing .vcf files into gmail and then exporting them as a .vcf file for iOS imported the best into TB, but some work related fields were ignored, unfortunately. Does someone have a recommended way to migrate contacts that preserves all the fields? I was also shocked that the search field for the contacts only searches names and email whereas WLM2012 searches all fields and is a lot better!

Some sites I found mentioned a config editor, but each page seemed to have a different way of accessing it and it seems like it is more and more hidden with later versions and I have no idea how to get to it with TB78. Is it gone or just really hidden? I would like to change the threading behavior to match WLM2012 as the TB threading behavior is aggressively conservative and creates multiple threads where WLM2012 would consolidate things properly. I've found a few pages that point to some useful fields in the config editor, but I couldn't find the editor before having to terminate the team viewer session. It seems to be easier on the linux version that I have.

Any help/advice would be much appreciated. I promised my dad a MUCH better experience than WLM2012 and so far he is a bit disappointed, which made me look bad.

kind regards, z

Asked by zephyr707 2 hours ago

Last reply by Matt 53 minutes ago

MP4 videos

I install Firefox today in a object for download google drive videos but even I can't open mp4 videos getting message "This video format is not supported." How can I fix … (read more)

I install Firefox today in a object for download google drive videos but even I can't open mp4 videos getting message "This video format is not supported." How can I fix it?

Asked by dulinasandaru 3 hours ago

Last reply by cor-el 2 hours ago

Not show my bookmark in firefox linux

Hello, I install new linux distro on my laptop, and sing in my firefox account. But my bookmark not sync and I not show them in my firefox. My bookmark still show in my f… (read more)

Hello, I install new linux distro on my laptop, and sing in my firefox account. But my bookmark not sync and I not show them in my firefox. My bookmark still show in my firefox android device.

Asked by Erfan 3 hours ago

Last reply by cor-el 2 hours ago

sending email

When I attempt to send an email I get this message. Sending of the message failed. Unable to communicate securely with peer: requested domain name does not match the serv… (read more)

When I attempt to send an email I get this message. Sending of the message failed. Unable to communicate securely with peer: requested domain name does not match the server’s certificate. The configuration related to mail.imaxmail.net must be corrected. How do I correct the configuration? Receiving emails are no problem.

Nick Cullings


edit: removed email from search/spam bots view as this is a public forum and nobody here does support by email.

Asked by corgiguy1 3 hours ago

Last reply by Matt 47 minutes ago

what are these URLs and how do I remove them?

Whenever I click in the FF address bar, these items appear in a drop-down, as shown in attached screenshot. These aren't bookmarks, so what are they and how do I remove t… (read more)

Whenever I click in the FF address bar, these items appear in a drop-down, as shown in attached screenshot. These aren't bookmarks, so what are they and how do I remove them? Thanks!

Steve

Asked by 2stevem 7 hours ago

Last reply by cor-el 7 hours ago

Insecure connection blocks part of a site but without an option to allow exception

I think this site is relatively safe. It hosts replays of company earnings conference calls with analysts. http://public.viavid.com/player/index.php?id=140568 The page lo… (read more)

I think this site is relatively safe. It hosts replays of company earnings conference calls with analysts.

http://public.viavid.com/player/index.php?id=140568

The page loads. Some form fields can be filled in, but not the one for email. The insecure connection icon appears.

Is the connection is insecure, why does the page load even partially?

Or is this page an example of mixed content blocking (https://support.mozilla.org/en-US/kb/mixed-content-blocking-firefox)? If so, why is there is no option to bypass the blocked connection?

Or is something else happening here?

Many thanks

Asked by Tom 8 hours ago

Last reply by jscher2000 7 hours ago

Overlapping Text in E-mails

Hello: When I receive e-mails in HTML format, sometimes the text in the e-mail is overlapping. I have attached a screenshot of part of an e-mail. This is happening with… (read more)

Hello:

When I receive e-mails in HTML format, sometimes the text in the e-mail is overlapping. I have attached a screenshot of part of an e-mail. This is happening with multiple messages, making them difficult to read.

I cannot figure out how to fix this, and would appreciate any help the users of this forum can offer.

Thank you.

-Rick

Asked by emeraldfor754 8 hours ago

Last reply by Matt 4 hours ago

Email print issues

I am on Windows 10 and Mozilla Thunderbird, Toshiba laptop. I've had TB installed over 3 years and never an issue. Suddenly, I can not print emails. I go to print and the… (read more)

I am on Windows 10 and Mozilla Thunderbird, Toshiba laptop. I've had TB installed over 3 years and never an issue. Suddenly, I can not print emails. I go to print and the print screen is blank, as well as print preview. I have not changed a setting...just happened out of the blue. I can print any web page, and even any attachment to an email page. But the email body is a blank at print preview. Is reinstalling TB a good idea? Thanks everyone!

Asked by speedoptix 9 hours ago

Last reply by sfhowes 9 hours ago

Timing out when sending attachments using version 68.11.0

I have been using TB for 15 years and never had this issue where I send an attachment and if it does go through it take 5 or more minutes to send. Then when it happens to… (read more)

I have been using TB for 15 years and never had this issue where I send an attachment and if it does go through it take 5 or more minutes to send. Then when it happens to go through it says it was sent but a copy is not in my out box and then that hangs up for 5 or more minutes after hitting retry over and over again. I have unchecked and turned off in McAfee the realtime scanning, I have tried to change the outgoing port, I have tried a different computer, I have called Verizon to see if there was anything going on with them. At this point I have no idea what to do. I rely on TB for all my business and personnel needs. I need a solution please. Thanks, Steve

Asked by metrorep 10 hours ago

Last reply by Matt 4 hours ago