I can no longer open a PDF in an unsent email in my TB, but the PDF opens when I have sent the mail - is there a problem with Settings and/or "Open document with X" function?

Hello! Would much appreciate any help regarding this problem: 1/ Since yesterday, in my TB I can no longer, as I could earlier, open a PDF file attached to an unsent emai… (read more)

Hello!

Would much appreciate any help regarding this problem:

1/ Since yesterday, in my TB I can no longer, as I could earlier, open a PDF file attached to an unsent email. Instead, I get a message saying (paraphrase) "file could not be opened because there is no associated help program. Change the association in Settings". (This does not happen with attached Word files.) Also, when I hover over the attached PDF file, I see a small white box with a string starting with C:/Users/my name/Documents etc. This is not normal according to advice yesterday from my local PC support firm. Also, when I click on the attached PDF file, there is no box with options to "Open with" and "Do this automatically with all file types like this". Is this normal? I get this box when open an attached Word file.

Where should I change the associations? In Settings in the specific email? Or in Settings for TB generally? I have checked the Settings and Account Settings in the email box, and in TB in general. I cannot find any options to associate Adobe Acrobat as default mode for opening a PDF.

I emailed yesterday a newly created PDF file to a non-TB user, who could open the PDF without problems. Also when I opened (in the Sent box) the email I sent, I could open the PDF file with a single Left-Click.

2/ On advice from my local PC support firm, yesterday I went to Settings in my stationary PC and chose Adobe Acrobat as standard app for reading PDF files. Is this relevant to the problem under 1/ above?

Many thanks in advance for all help! Hope my description above is understandable, English is not my first language.

Asked by stefan.andersson14 21 hours ago

Not Able To Play YouTube On Latest Firefox

Hello Everyone. This is my first post to this Mozilla Community. From the last update of Firefox(92.0.1), I am not able to play YouTube on it. I don't use Google Chrome o… (read more)

Hello Everyone. This is my first post to this Mozilla Community. From the last update of Firefox(92.0.1), I am not able to play YouTube on it. I don't use Google Chrome on my PC, as it takes lots of RAM, so basically, I use Firefox as my primary Browser. Can anyone confirm, is YouTube playable on the latest version of Firefox or not? Currently, I am using Windows 7 Ultimate with 4Gigs of RAM.

Asked by travis.kirlin 2 minutes ago

Recent history list marker

Hi, I can’t for the life of me figure out what the little green boxes over some of the little icons that are left of each url in the recent history list. This is on iOS F… (read more)

Hi,

I can’t for the life of me figure out what the little green boxes over some of the little icons that are left of each url in the recent history list.

This is on iOS Firefox v37.0 (5971)

Can anyone educate me?

Thanks! Bob

Asked by giver.bob87 9 minutes ago

The code Firefox texted me

I went to log into Firefox, it's said i needed a code and it texted one to me right away. I put the code in and clicked next or whatever it was and it said INVALID code. … (read more)

I went to log into Firefox, it's said i needed a code and it texted one to me right away. I put the code in and clicked next or whatever it was and it said INVALID code. I hand typed it in again, still coming back as invalid. Why??! I'm pissed off but who cares, right?

Asked by Michael Borne 10 minutes ago

Thunderbird update

I have just updated to version 91.1.2. If I add an attachment to an email and send it immediately, it seems to work OK. If I try to close and save the email or if I wai… (read more)

I have just updated to version 91.1.2. If I add an attachment to an email and send it immediately, it seems to work OK. If I try to close and save the email or if I wait before sending it, I receive an error message that says I don't have authorisation and the attachment cannot be sent or saved with the email. Also since updating I have lost the "Send to mail recipient" short-cut in Windows 10. All rather irritating.

Asked by Philip 13 minutes ago

Error trying to preview an attached file on Hotmail, using Firefox

Hello, Since yesterday (Sept, 28th 2021), I have the following message when trying to preview an attached document (PDF, in this case), accessing Hotmail using Firefox 92… (read more)

Hello, Since yesterday (Sept, 28th 2021), I have the following message when trying to preview an attached document (PDF, in this case), accessing Hotmail using Firefox 92.0 (64-bit) in UBUNTU Linux:

"Something went wrong while the document preview was being created. Please try again later"

The same error also occurs using Firefox 92.0 (64 bit) in Windows 10, but does not occur using Chrome in UBUNTU and Chrome in Windows, as well as using Microsoft Edge. Can you help me please?

Thanks in advance. Manoel.

Asked by manoel_cunha 30 minutes ago

Certain downloads repeatedly fail when in Incognito mode, and succeed in Regular mode, even when the requests sent by the browser are 100% word-for-word identical. Request logs provided.

SHORT SUMMARY: A few specific direct downloads from a third-party server successfully finish in Regular browsing mode but fail half-way in Incognito mode. This is reprodu… (read more)

SHORT SUMMARY:

A few specific direct downloads from a third-party server successfully finish in Regular browsing mode but fail half-way in Incognito mode. This is reproducable on numerous tries and persists between Firefox restarts, system reboots, and ISP changes. This difference between Regular and Incognito remains even when the requests that the browser sends are fully word-for-word identical, down to the DNT=1 in the request. There are no issues with downloads in Google Chrome on the same machine, and similarly no issues in Incognito mode an old ESR Firefox (v52) on a really old laptop with WinXP. This problem ONLY appears in Firefox 92. ========================================

FULL DETAILS:

I'm using the latest public release of Firefox, 92.0.1, on Windows 8. I have a habit of using Incognito mode most of the time, and I found out that certain downloads fail in Incognito tabs - but succeed in Regular tabs. A few examples:

http://down.360safe.com/cse/360cse_official.exe http://down.360safe.com/cse/360cse_9.5.0.122.exe http://down.360safe.com/cse/360cse_9.5.0.114.exe http://down.360safe.com/cse/360cse_9.0.1.162.exe

They are direct links to the .exe setups of various versions of an obscure browser called 360 Extreme Browser, recommended for use with WinXP on obsolete hardware since it's supposedly very lightweight. You can run them through VirusTotal if you want. The first link always points to the latest release, the other links are specific releases.

When I open any of them, I am first presented with the regular download dialog box, while Firefox automatically starts downloading the file to %TEMP% in the background, without waiting for my decision (as it always does):

https://i.imgur.com/0D6pH4Z.png

... then, a couple seconds later, I'm presented with the "source file could not be read" error.

https://i.imgur.com/3f6StGQ.png

When I click OK, the first dialog box also disappears, and there is no trace of the (failed) download left in the download widget in the top right.

Alternatively, I can try to be very fast, and as soon as the first dialog box appears, I can quickly click "Save File" and press Enter in the folder selection window that appears. That way, I can confirm the download before it gets a chance to fail. But it fails anyway, except this time I can see the incomplete file in my destination folder, and the failed download in the list of downloads in the top right corner of Firefox. This download fails about 5-15 MBs into the file - it's different between different attempts.

It is my understanding that the "nature" or "mechanism" of the fail is the same, but if it happens while it's downloading to %TEMP% and I haven't selected the folder yet, then I'm presented with an explicit error message and there is no trace of it in the download history, and if it happens when I've already selected the folder, then there is no explicit error message and the failed download is displayed in the download history.

In the latter case, I can then press "Retry download" in the download history. Then, the download will successfully restart (not from zero, but from the percentage that it failed at) and will successfully complete. But the FIRST try, initiated by the tab ("by the page"?) and not by the "download history" widget in the corner, ALWAYS fails at some point between 5-15 MBs.

========================================

INVESTIGATION AND LOGS AND LOTS OF TECHNICAL DETAILS

So you might say, that third-party server is acting weird and is probably misconfigured. But:

  • This download ALWAYS SUCCEEDS without any problems in Regular (not Incognito) tabs. It ALWAYS FAILS in Incognito.
  • This download ALWAYS SUCCEEDS in Google Chrome that I have on this same machine, both in Regular and in Incognito.
  • This download ALWAYS SUCCEEDS in Firefox 52.9 ESR on a really obsolete laptop with WinXP that I have, connected to the same network(s), both in Regular and in Incognito.

To sum up, this fails VERY SPECIFICALLY in Incognito mode in Firefox 92 (current modern version) and NOWHERE ELSE.

All download attempts that are successful (non-Incognito FF 92, Google Chrome, FF 52.9 ESR...) result in a downloaded file with the same correct size and checksum. The download that is successfully RESTARTED after failing in Incognito (read details above) also results in a file with the same size and checksum.

I am not aware of any software on this machine that would be interrupting the download, such as antivirus. In any case, it's interrupted when it reaches a different random size on each different attempt, and it only affects Incognito Firefox and nothing else - not Regular tabs of FF and not Chrome. I have also tried two different ISPs - one that provides me with Ethernet at my place, and my mobile phone ISP. Same behavior between them. The only third-party plugin that I have in Firefox is uBlock. I disabled it completely and this didn't change anything.

I've inspected the requests and responses, using Firefox's own dev tools.

REGULAR TAB (not incognito) = SUCCESSFUL DOWNLOAD

https://pastebin.com/xzXXJDEt (so as not to clutter this message with long request listings)

INCOGNITO TAB: FAILED DOWNLOAD

https://pastebin.com/Nq0txZ9P (same reasoning)

The differences are: Incognito mode forces HTTPS, sends Sec-Fetch- entries in the GET request, and also sends DNT = 1. Everything else is the same.

I then went to Firefox settings and enabled sending DNT *all the time*, even in Regular (non-incognito) tabs. I also tried to download explicitly from the https:// URL in Regular (non-incognito) mode, just like Incognito mode forces https. This resulted in a request that is sent from a Regular tab but is 100% identical to the request sent from Incognito mode. Read below:

https://pastebin.com/0QCpKqBZ (same reasoning for hosting on Pastebin)

You can check that this request from a Regular (non-incognito) tab is now word-for-word identical to the request from an Incognito tab. Yet, the download from Incognito STILL fails at ~10 MBs into the file, and the download from Regular STILL succeeds. I fail to see any difference between the requests, whatsoever.

In the Cookies tab, there are "No cookies for this request" for both Regular and Incognito downloads. The Security tab looks 100% identical for Regular and Incognito downloads, and looks like this: https://i.imgur.com/SAhzquW.png (idk how to copy this in plaintext form).

In another online discussion elsewhere while I was troubleshooting this, I was advised to see if network.dns.echconfig.enabled was set to TRUE and to try setting it to FALSE. Not sure what this would change, but I went to check and found that it was already FALSE.

Also, in that discussion elsewhere, I had one more user running Firefox on Windows 10 (according to his publicly displayed user agent) confirm this. But I don't know how to reach him to ask for extensive troubleshooting like mine.

========================================

FINAL SUMMARY:

  • Some specific downloads fail halfway in Incognito Mode in latest Firefox
  • There are no issues in Regular (non-incognito) mode, or in Google Chrome on this same machine, or in obsolete Firefox 52 on another machine
  • This persists across Firefox restarts, reboots, ISP changes
  • This difference between Regular and Incognito modes persists even when you change settings so that the sent GET requests are 100% word-for-word identical

Help me troubleshoot this further? Even if this is caused by that third-party server acting up (for whatever reason), how does it tell between my Regular firefox tab and my Incognito firefox tab when the sent requests are the same? And even if this is caused by something else on my machine or in my network, then the same question applies, how can this "something" tell between my Regular and Incognito tabs?

Asked by jagev53494 4 hours ago

Thunderbird

Hi, when i send an email and view that mail in folder Sent it show correct information From, Subject and To, but the Sender is wrong email adress. Picture is in attach. C… (read more)

Hi, when i send an email and view that mail in folder Sent it show correct information From, Subject and To, but the Sender is wrong email adress. Picture is in attach. Can you please help me to solve the problem? Best regards

Asked by informatika 1 hour ago

Last reply by informatika 1 hour ago

All outgoing emails come up with message - "An error occurred while sending mail. The mail server responded: 5.7.1 611DD13907C54339 Message content rejected due to suspected spam. OB703. Please check the message and try again."

All attempts to send emails result in error message saying - "An error occurred while sending mail. The mail server responded: 5.7.1 611DD13907C54339 Message content rej… (read more)

All attempts to send emails result in error message saying - "An error occurred while sending mail. The mail server responded: 5.7.1 611DD13907C54339 Message content rejected due to suspected spam. OB703. Please check the message and try again." I have tried to send emails to various recipients with various messages but keep getting the above message

Asked by gibby49 1 hour ago

Emails Being Sent While I'm Still Writing them

Recently, I'm finding that I'm writing an email and when I come to send it, I see that a part of it has already been sent to the recipients. In other words, they are rece… (read more)

Recently, I'm finding that I'm writing an email and when I come to send it, I see that a part of it has already been sent to the recipients.

In other words, they are receiving my half-written message which can appear very rude because I haven't finished it and haven't signed off properly.

What am I doing wrong?

Asked by james30 2 hours ago

Cursor disappears in maps

When i look at a map embedded in website the cursor disappears and only shows up randomnly or when you stop moving the mouse. This makes using maps in Firefox impossible.… (read more)

When i look at a map embedded in website the cursor disappears and only shows up randomnly or when you stop moving the mouse. This makes using maps in Firefox impossible. Must be related to Firefox - works in Google Chrome Please fix or advise or I have to change webbrowser

Asked by roger.pettersson 1 week ago

Last reply by roger.pettersson 2 hours ago

Microsoft Edge stealing info from Firefox

Microsoft Edge browser seems to be stealing my Firefox search and data info. Items I have shopped for in Firefox are showing up in Edge advertisements. Any way to fix thi… (read more)

Microsoft Edge browser seems to be stealing my Firefox search and data info. Items I have shopped for in Firefox are showing up in Edge advertisements. Any way to fix this?

Asked by em2brcmdpc 2 hours ago

I just figured out there is a wordpress management plugin as firefox addon! Can I use them?

I am a blogger and I want a management plugin for my Wordpress website https://myuniversalremotecodes.com like I can see its available as Wordpress Toolbar by Baris Derin… (read more)

I am a blogger and I want a management plugin for my Wordpress website https://myuniversalremotecodes.com like I can see its available as Wordpress Toolbar by Baris Derin (Firefox Addon) is it safe to use and manage it if I use this addon?

Asked by gbmasari 2 hours ago

Limit upload or download speed for developement test

Hello, I am working as front end developer in a company that have high traffic. in last weeks we want to work on our video upload experience. in this progress i saw that … (read more)

Hello,

I am working as front end developer in a company that have high traffic. in last weeks we want to work on our video upload experience. in this progress i saw that theres no option to limit upload speed or download speed in firefox itself or in developer console.

My question is how can i test my codes with firefox (I am showing messages like: Your connection is slow, OR Your upload couldnt finished because of your connnection speed)

an add-on a variable in about:config any solution works for me. I dont want to change browser to test this everytime

Asked by guvenaltuntas 2 hours ago

New Emails Arriving

I had to install a clean version (91.1.1 [64 Bit]) on a new PC after my old PC's hard drive became damaged. All my T'Bird data was lost not having been saved before the … (read more)

I had to install a clean version (91.1.1 [64 Bit]) on a new PC after my old PC's hard drive became damaged. All my T'Bird data was lost not having been saved before the disk was damaged.

Anyway, I use Maiwasher Pro to screen messages before I open TBird. The setup in both is IMAP. However, since this new installation I find any new message is immediately downloading into TBird before I click the "Get Messages" button. In my server settings the 3 sections under "Server Settings" - check, etc are all unticked. I have been in touch with the Mailwasher support team in case the problem lies there, but the agent who replied coincidentally also uses TBird and has the same setup as me in TBird but no similar problem.

I would be grateful for any advice which will prevent the new messages from immediately downloading. Clearly it serves no purpose me having Mailwasher if the emails just download into TBird without me first being able to scrutinise them.

Geoff

Asked by gramlagansingh 3 hours ago

notification not work

hey i am Vivek i use debian bullseye xfce desktop environment here notification is not work of thunderbird i enable notification in thunderbird but still not work and als… (read more)

hey i am Vivek i use debian bullseye xfce desktop environment here notification is not work of thunderbird i enable notification in thunderbird but still not work and also not work in arch linux xfce so what should i do

Asked by vivekkrgupta111 3 hours ago

firefox "screenshot" command line option

in previous versions of firefox, I was able to create screenshots with the following command line options: /firefox.exe" -P headless --purgecaches --screenshot raw_weathe… (read more)

in previous versions of firefox, I was able to create screenshots with the following command line options:

/firefox.exe" -P headless --purgecaches --screenshot raw_weather.png --window-size=1920,1080 -browser "https://www.google.com/search?&q=weather+in+Washington+DC"

however, with the latest version 92.0.1, the "--screenshot" option no longer works. what has changed? what am I doing wrong?

Asked by nealelliott1 20 hours ago

Last reply by nealelliott1 4 hours ago

Show password option

I am used thunderbird my office pc last two weeks.Software working fine.but show password option is my mail password is viewing .how to disable this show password option.… (read more)

I am used thunderbird my office pc last two weeks.Software working fine.but show password option is my mail password is viewing .how to disable this show password option.I try to master password option,but this option is when reopen thunderbird password asking,and same password to view my email password in show password option.Please any suggeston this issue and how to hide this option

Asked by rrsraheem 3 weeks ago

Last reply by rrsraheem 4 hours ago