• Solved

Unified folders (Inbox) not displaying emails from all inboxes

Hi I'm running Thunderbird 78.1.1 in Win10 v2004. Today, the Unified Inbox has stopped displaying emails from the inboxes of all accounts. Further, when you click on (Uni… (read more)

Hi I'm running Thunderbird 78.1.1 in Win10 v2004.

Today, the Unified Inbox has stopped displaying emails from the inboxes of all accounts. Further, when you click on (Unified) Inbox, as your mouse hovers over items in the incomplete list, all text disappears. When clicking on an item, it does not show-up in the reading pane.

Yesterday, I did move the location of local folders, but this went smoothly and all emails are visible. Thunderbird was working fine. No updates had been installed overnight, but since the issue occurred, I have updated windows from 1906 (I think) to 2004. But this has not solved the issue.

Reading past posts from 2015, there seems to be a way of deleting folders form the profile folder to force Thunderbird to recreate the unified folders, but the guidelines were out of date.

Can anyone tell me how to fix this?

Asked by oisin.kelly.wild 3 months ago

Answered by Toad-Hall 3 months ago

  • Solved

Underline will not disable after adding hyperlink

Hi there. Seem that every time I add a hyperlink to a word or words the underline and text colour will revert back to normal. Even trying to disable the underline , as so… (read more)

Hi there. Seem that every time I add a hyperlink to a word or words the underline and text colour will revert back to normal. Even trying to disable the underline , as soon as you start typing again it will auto-enable.

I checked the options maybe this is a set format that was defaulted from initial installation but could not see anything.

I added an image to look at.

Thanks for any insight.

Asked by DKF 6 hours ago

Answered by sfhowes 2 hours ago

  • Solved

Search bookmark - found - but where it is ? In which bookmark folder ?

Bookmark manager is quite good - the manual organization is simple, but I'm confused in same case over and over... I'm pretty sure, I have some bookmarks already saved to… (read more)

Bookmark manager is quite good - the manual organization is simple, but I'm confused in same case over and over...

I'm pretty sure, I have some bookmarks already saved to somewhere. But I have a lot of bookmarks. And yes, I can search for some bookmark - the manager find them - I can click and all is running, but - where is the bookmark hidden ? In which folder ? Next time I want to go to bookmarks menu and select that bookmark directly... Not calling BM again and again...

This simple information is missing in searched bookmark, when clicked on them once.

It shows: - name - address - tags - keywords

BUT NOT WHERE IT IS... (?) The folder where it stays...

Do You think it is not important ? For Me sure...

Or I have overlooked something ? Maybe ?

Thank You.

Asked by Robert UHRIK 5 months ago

Answered by jscher2000 5 months ago

  • Solved

Problems with sessionStorage using local file system

I am using Firefox 83.0 64-bit on a Windows laptop. I was hoping to prototype some website code locally (using the Windows directories) prior to testing with a proper web… (read more)

I am using Firefox 83.0 64-bit on a Windows laptop.

I was hoping to prototype some website code locally (using the Windows directories) prior to testing with a proper website.

I have been unable to get sessionStorage (or localStorage) to pass variables to another page unless they're in the same Windows directory. For instance, if I create 2 very simple and cut-down test files: Test1.html and Test2.html, that contain the following JavaScript:

Test1.html window.sessionStorage.setItem ("html", element.innerHTML); alert ("posting " + window.sessionStorage.getItem ("html")); window.open ("Test2.html", "_self");

Test2.html var html=window.sessionStorage.getItem ("html"); alert ("received " + html);

then it works if the two files are in the same directory. But if Test2 is in a subdirectory, and I change the open call to:

window.open (".\\subdir\\Test2.html", "_self");

then it receives null instead of the HTML that Test1 is sending. I am guessing that there is some code that is treating the change of directory as a cross-origin issue, even though they're under the same root directory.

I appreciate that the specification may be a bit vague in this non-Web situation, but Chrome does what I would expect. I thought someone might want to take a look to check if this was an oversight or deliberate.

Asked by ACProctor 4 hours ago

Answered by jscher2000 4 hours ago

  • Solved

Too Much Information In Email Headers

Is there any way to abbreviate the Header that is shown in Thunderbird? Mine is so long that it dominates the available real estate on my display. I do not care how muc… (read more)

Is there any way to abbreviate the Header that is shown in Thunderbird? Mine is so long that it dominates the available real estate on my display. I do not care how much information is in the Email Header I just want a means of controlling what is displayed so I can view more of the contents and less of the meta stuff. I have worked at this before but was unable to get anywhere. Robert

Asked by robweir@telus.net 5 months ago

Answered by Stans 5 months ago

  • Solved

Today, the circular reload page icon disappeared in Firefox 83.0

This morning, I still had the icon. I was already running 83.0. Since then, that icon has disappeared. I tried closing and reopening Firefox, but it is still gone. I use … (read more)

This morning, I still had the icon. I was already running 83.0. Since then, that icon has disappeared. I tried closing and reopening Firefox, but it is still gone. I use that all the time. I don't see any place to restore it. This appears to be an awful bug. The icon used to be next to the Home icon just to the left of the URL bar.

Asked by stevegoldfield 2 hours ago

Answered by cor-el 1 hour ago

  • Solved

Can't add more than one cc recipient

I have just now set up the new version of Thunderbird. I must have made some mistake in setting up my new account. I can enter the "to" from my address book but cannot … (read more)

I have just now set up the new version of Thunderbird. I must have made some mistake in setting up my new account. I can enter the "to" from my address book but cannot figure out how to send "cc" to multiple addresses. I can send with one cc recipient but can't figure out how to include multiple cc recipients.

I love Thunderbird - it is a great email system.

As you can guess from such a fundamental question, I am quite elderly and not a teckie.

Any chance that one of the youngsters among your volunteers can help an old man out?

Asked by William Dean 2 months ago

Answered by Wayne Mery 2 months ago

  • Solved

v78- lightning built in- but how to add a Google Calendar?

To test, I've installed 78 and set up a profile with my accounts, all working well. My only confusion- since Lightning calendar support is now built-in- is how to actuall… (read more)

To test, I've installed 78 and set up a profile with my accounts, all working well.

My only confusion- since Lightning calendar support is now built-in- is how to actually ad my Google calendar like I used to with Lightning.

With the addon lightning, I could sign into my Google account and give permissions. That doesn't appear to be an option in 78.

Asked by Ben 4 months ago

Answered by sfhowes 4 months ago

  • Solved

Thunderbird stopped receiving email

The last email I received from any ISP through Thunderbird 78.5.0 was on 11/27/2020. If I fire up Outlook, I get all the mail I missed over the past 3 days. I've tried re… (read more)

The last email I received from any ISP through Thunderbird 78.5.0 was on 11/27/2020. If I fire up Outlook, I get all the mail I missed over the past 3 days. I've tried resetting the security.tls.version.min value to 1, per this article https://support.mozilla.org/en-US/kb/thunderbird-78-faq#w_how-to-enable-outdated-security-protocols-tls-1-0-and-1-1 and that hasn't helped.

So, I know that my 3 different ISPs are not all having trouble (since Outlook receives my test emails and old email that were sent during the Thunderbird "outage", and my phone received the missing emails).

It doesn't appear to have anything to do with the TLS version, as setting it to 1 has no effect.

I know the date this occurred was 11/27/2020.

I've rebooted the computer and restarted Thunderbird multiple times.

I've tried STARTTLS (which Thunderbird defaulted to) and SSL/TLS (which my ISPs all give as their correct server settings) and nothing makes any difference.

The status bar at the end shows "Checking mail server capabilities..." and never progresses any further.

What else can I try?

Asked by jyunte 4 hours ago

Answered by Jorge 3 hours ago

  • Solved

Cannot receive email after update

After the most recent update, 78.4.0, I cannot receive emails. I can send emails. Also the folder icons changed from yellow to white. Erols.com (RCN) is my email host… (read more)

After the most recent update, 78.4.0, I cannot receive emails. I can send emails. Also the folder icons changed from yellow to white. Erols.com (RCN) is my email host. I can still receive emails on my phone and through mail2web.com. I have tried turning off firewalls, both Webroot and the native one in Windows 10. I have tried uninstalling and reinstalling both latest version and an earlier version. I checked to make sure the proper password was still saved. When I hit the Get Messages button, there is a "Connected to pop.rcn.com..." in the bottom pane where the "unread" and "total" are listed. It just vanishes after a bit. Anybody got a cure?

Asked by ccolw 4 weeks ago

Answered by Toad-Hall 4 weeks ago

  • Solved

Sent mail not being saved in my sent mail folders.

When sending emails, TB has always filed them correctly in my IMAP sent folders. Today it comes up with a message Your message was sent but a copy was not placed in you… (read more)

When sending emails, TB has always filed them correctly in my IMAP sent folders. Today it comes up with a message

Your message was sent but a copy was not placed in your sent folder due to a network or file access errors

I can only save by selectic save to local folders.

Any ideas - it has completely cocked up my use of TB!!!!

Asked by chris_robb 7 hours ago

Answered by firefox1117 4 hours ago

  • Solved

Thunderbird hangs on "connected to imap.ionos.co.uk"

Last night, everything was working OK. This morning Thunderbird would not connect to the email server. It now hangs on "connected to imap.ionos.co.uk". ISP says they hav… (read more)

Last night, everything was working OK. This morning Thunderbird would not connect to the email server. It now hangs on "connected to imap.ionos.co.uk". ISP says they have not changed anything. I am using their suggested settings STARTTLS and SSL/TLS and suggested ports. As Thunderbird says it is connected, it seems to be a problem the ISP end. They blame Thunderbird. I have tried turning down the security to use outdated security protocols TLS 1.0 and 1.1 using the config editor but, with the ISPs suggested settings, it still does not work. Changing the security in Thunderbird to NONE allows Thunderbird to download and send emails.

Any suggestions please?

Asked by papasmurf2 4 hours ago

Answered by amp88 4 hours ago

  • Solved

Downloads on Android

When trying to download anything the download apparently begins, since a notification appears on the notification panel, but it just does not properly start. It keeps try… (read more)

When trying to download anything the download apparently begins, since a notification appears on the notification panel, but it just does not properly start. It keeps trying but no progress is shown. After a while a failure message replaces the progress notification.

This isn't a network problem, since I've tried it with different connections. There used to be no problem before.

Anybody else experiencing a similar issue?

Asked by Baobab 3 weeks ago

Answered by Baobab 5 hours ago

  • Solved

email recipients

Thunderbird just started doing the following: 1) Isn't allowing me to send email to more than 1 recipient, and 1 CC 2) I can't add any recipients, or CC to a 'Reply All' … (read more)

Thunderbird just started doing the following: 1) Isn't allowing me to send email to more than 1 recipient, and 1 CC 2) I can't add any recipients, or CC to a 'Reply All' only allowed to add 1 BCC. 3) I can't add any recipients to a 'Reply' only one CC

This just started this morning; it was working fine on Friday. I've installed the most current version of Thunderbird: Nothing. Windows 10 forced an update on me over the weekend, but I rolled that back already. Anyone know what the frack is going on?????

Asked by rschlemm 6 hours ago

Answered by christ1 4 hours ago

  • Solved

Firefox killed my main window and ALL MY TABS

I closed firefox (all three windows), and when I reopened it, it opened the two background windows... but NOT the main window that had all my tabs and pages and projects.… (read more)

I closed firefox (all three windows), and when I reopened it, it opened the two background windows... but NOT the main window that had all my tabs and pages and projects. Thanks, Firefox.

I *could* go through my History, and see if I remember WHEN I accessed each tab, and TRY to rebuild it, but that is INSANELY ANNOYING and takes upwards an HOUR.

Asked by tha.destroyah 23 hours ago

Answered by tha.destroyah 6 hours ago

  • Solved

Thunderbird can't open Twitter links.

Thunderbird will not open a Twitter link emailed to my Thunderbird. It worked just fine till a few months ago. Gives a msg 'this file does not have an app associated with… (read more)

Thunderbird will not open a Twitter link emailed to my Thunderbird. It worked just fine till a few months ago. Gives a msg 'this file does not have an app associated with it. With a right click I can 'copy link location' and paste it into Firefox address line.

Asked by mel.richardson 1 month ago

Answered by julia.royce 3 weeks ago

  • Solved

PR_END_OF_FILE_ERROR

In the last week I've continually had the error message PR_END_OF_FILE_ERROR appearing in place of various websites. There's no consistency - one day a website can load f… (read more)

In the last week I've continually had the error message PR_END_OF_FILE_ERROR appearing in place of various websites. There's no consistency - one day a website can load fine, the next I get the error message, the next day it'll load fine again. And the problem seems to be getting worse... It's driving me mad! Please help!

Asked by simhort 12 hours ago

Answered by FredMcD 8 hours ago

  • Solved

How to Save Imap Emails in local files automatically

Hi guys, I need help for a problem I'm facing. Here (where I work) we have three computers with the same account. They use POP. It works pretty good but sometimes, when o… (read more)

Hi guys, I need help for a problem I'm facing. Here (where I work) we have three computers with the same account. They use POP. It works pretty good but sometimes, when one of the computers reads the email the another two can't download it. And it's bad because all of the three people have to see the emails. So I went in the server of the email to ask if its possible to make all the computers download the emails, but its pretty hard to do this with a POP account, because to all the 3 computers see the email it can't be marked as read. So if I do this, the peoples who uses the computer will not know what email was read. Sooooo they tell me to use IMAP. Its the best option, but i cant leave all the emails in the server because it will be full soon. So i see a option that is, use IMAP, make a copy from the email in the server for a local place, and them put the thunderbird or the server to exclude the emails read or after one week. Buuutt it has a lot of emails every day, and make a copy for every single email it will be boring and annoying. So now the question. Does thunderbird have some plugin or configuration who just copy every email automatically to a local place? I have to make this for every email? I have another solution from this problem?

Thank you Guys :)

Asked by and.silvestre97 3 days ago

Answered by sfhowes 3 days ago

  • Solved

firefox showing playing media next to windows volume meter

just yesterday i noticed that when i had any audio playing in firefox, the title shows up next to the volume meter when adjusting my computer's volume with keyboard keys.… (read more)

just yesterday i noticed that when i had any audio playing in firefox, the title shows up next to the volume meter when adjusting my computer's volume with keyboard keys. spotify used to do this when i used to use it and it was a pain to disable it. how do i disable it in firefox

Asked by muskratwaltz 3 months ago

Answered by TyDraniu 3 months ago

  • Solved

Haven't been receiving mail for three days.

The update log says my Thunderbird updated to the newest update on 11/19, I updated my computer to Windows 10 on 11/23. The last time I received a new email on Thunderbir… (read more)

The update log says my Thunderbird updated to the newest update on 11/19, I updated my computer to Windows 10 on 11/23. The last time I received a new email on Thunderbird was 11/26. I've followed all troubleshooting suggested on https://support.mozilla.org/en-US/kb/cannot-receive-messages#w_the-problem-suddenly-started-after-updating-to-thunderbird-version-78-try-this. I even restarted my computer after each troubleshooting option and nothing has helped. I am able to log into my mail directly on the servers site. I have a family member that also uses Thunderbird on Win 10 and uses the same email server, she is not having this problem.

Asked by hepercy 1 day ago

Answered by hepercy 17 hours ago