X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

O.S. (Windows) hanging when JavaScript is enabled on certain websites

Posted

For quite some time, maybe 6 months, visiting certain webpages with JavaScript enabled leads my Windows Vista Home Premium SP2 to a block. I have to hard reset the PC. With JavaScript disabled everything works fine (though functionality is missing). Since my O.S. is blocked Mozilla Crash Reporter cannot be used to report this bug. I think, that it only happens on webpages that contain 'external' video like: carscoop.blogspot.com/2013/01/taxi-driver-shows-us-how-to-impress.html but NOT on YouTube.

For quite some time, maybe 6 months, visiting certain webpages with JavaScript enabled leads my Windows Vista Home Premium SP2 to a block. I have to hard reset the PC. With JavaScript disabled everything works fine (though functionality is missing). Since my O.S. is blocked Mozilla Crash Reporter cannot be used to report this bug. I think, that it only happens on webpages that contain 'external' video like: carscoop.blogspot.com/2013/01/taxi-driver-shows-us-how-to-impress.html but NOT on YouTube.

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • Shockwave Flash 11.4 r402

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0

More Information

Application Basics
Name
Firefox
Version
18.0.1
User Agent
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0
Build Configuration
about:buildconfig
Extensions
Name
Version
Enabled
ID
DownloadHelper
4.9.13
true
{b9db16a4-6edc-47ec-a1f4-b86292ed211d}
Microsoft .NET Framework Assistant
0.0.0
false
{20a82645-c095-46ed-80e3-08825760534b}
Important Modified Preferences
Name
Value
accessibility.typeaheadfind.flashBar
0
browser.cache.disk.capacity
1048576
browser.cache.disk.smart_size.first_run
false
browser.cache.disk.smart_size_cached_value
1048576
browser.places.smartBookmarksVersion
4
browser.privatebrowsing.autostart
true
browser.search.update
false
browser.sessionstore.restore_on_demand
false
browser.startup.homepage
carscoop.blogspot.com/
browser.startup.homepage_override.buildID
20130116073211
browser.startup.homepage_override.mstone
18.0.1
browser.tabs.warnOnClose
false
browser.tabs.warnOnOpen
false
browser.urlbar.autocomplete.enabled
false
dom.disable_window_move_resize
true
dom.event.contextmenu.enabled
false
dom.mozApps.used
true
extensions.lastAppVersion
18.0.1
general.autoScroll
false
gfx.direct2d.disabled
true
layers.acceleration.disabled
true
network.cookie.cookieBehavior
1
network.cookie.lifetimePolicy
2
network.cookie.prefsMigrated
true
places.database.lastMaintenance
1358757831
places.history.enabled
false
places.history.expiration.transient_current_max_pages
53417
privacy.clearOnShutdown.offlineApps
true
privacy.clearOnShutdown.passwords
true
privacy.clearOnShutdown.siteSettings
true
privacy.donottrackheader.enabled
true
privacy.sanitize.migrateFx3Prefs
true
privacy.sanitize.sanitizeOnShutdown
true
security.warn_viewing_mixed
false
Graphics
Adapter Description
Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family
Adapter Drivers
igdumdx32 igd10umd32
Adapter RAM
Unknown
Device ID
0x2a02
Direct2D Enabled
no information
DirectWrite Enabled
false (7.0.6002.18592)
Driver Date
2-26-2009
Driver Version
7.15.10.1666
GPU #2 Active
false
GPU Accelerated Windows
0/1 Basic no information
Vendor ID
0x8086
WebGL Renderer
Google Inc. -- ANGLE (Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family)
AzureCanvasBackend
cairo
AzureContentBackend
none
AzureFallbackCanvasBackend
none
JavaScript
Incremental GC
true
Accessibility
Activated
false
Prevent Accessibility
0
Library Versions
Expected minimum version
Version in use
NSPR
4.9.4
4.9.4
NSS
3.14.1.0 Basic ECC
3.14.1.0 Basic ECC
NSSSMIME
3.14.1.0 Basic ECC
3.14.1.0 Basic ECC
NSSSSL
3.14.1.0 Basic ECC
3.14.1.0 Basic ECC
NSSUTIL
3.14.1.0
3.14.1.0

philipp
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
3294 solutions 15138 answers

hello, maybe it's an issue with the protected mode in the flash plugin - you could try if downgrading to flash 10.3 (which is still supported) or disabling protected mode makes a difference.

hello, maybe it's an issue with the protected mode in the flash plugin - you could try if [https://support.mozilla.org/en-US/kb/flash-113-crashes#w_solution-2-downgrade-to-flash-10-3 downgrading to flash 10.3] (which is still supported) or [http://forums.adobe.com/thread/1018071#TemporaryWorkaround disabling protected mode] makes a difference.

Question owner

Downgrading to flash 10.3, as suggested, partially fixes the problem. Now, the O.S. freezes for a minute ore two, but after that is fully functional.

Downgrading to flash 10.3, as suggested, partially fixes the problem. Now, the O.S. freezes for a minute ore two, but after that is fully functional.