X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

Why is Firefox "lagging" with certain websites ?

Posted

Why does it seem that http://www.bing.com/weather/ (and certain others) (I'd say 97-98 % of the time) cause the Firefox "not responding" message ? Granted Firefox recovers usually within about 30 seconds BUT it's getting to be really annoying because it seems that it's an ongoing problem.

Why does it seem that http://www.bing.com/weather/ (and certain others) (I'd say 97-98 % of the time) cause the Firefox "not responding" message ? Granted Firefox recovers usually within about 30 seconds BUT it's getting to be really annoying because it seems that it's an ongoing problem.

Additional System Details

Sites Affected

http://http://www.bing.com/weather/

Installed Plug-ins

  • Next Generation Java Plug-in 10.7.2 for Mozilla browsers
  • Shockwave Flash 11.4 r402
  • RealJukebox Netscape Plugin
  • RealNetworks(tm) RealPlayer Chrome Background Extension Plug-In
  • RealPlayer(tm) HTML5VideoShim Plug-In
  • RealPlayer(tm) LiveConnect-Enabled Plug-In
  • RealPlayer Download Plugin
  • Adobe Shockwave for Director Netscape plug-in, version 11.6.6.636
  • Adobe PDF Plug-In For Firefox and Netscape 10.1.4
  • Google Update
  • GEPlugin
  • 5.1.10411.0
  • Facebook Video Calling Plugin
  • NPWLPG
  • HP Product Detection Plugin
  • HP Active Check Plugin
  • np-mswmp

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:16.0) Gecko/20100101 Firefox/16.0

More Information

Have tried Googling and searching Mozillazine forums but can't seem to find anything really related with this problem (with particular sites)

cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17350 solutions 156823 answers

Clear the cache and the cookies from sites that cause problems.

"Clear the Cache":

  • Tools > Options > Advanced > Network > Cached Web Content: "Clear Now"

"Remove Cookies" from sites causing problems:

  • Tools > Options > Privacy > Cookies: "Show Cookies"

Start Firefox in Safe Mode to check if one of the extensions (Firefox/Tools > Add-ons > Extensions) or if hardware acceleration is causing the problem (switch to the DEFAULT theme: Firefox/Tools > Add-ons > Appearance).

  • Do not click the Reset button on the Safe mode start window or otherwise make changes.
Clear the cache and the cookies from sites that cause problems. "Clear the Cache": *Tools > Options > Advanced > Network > Cached Web Content: "Clear Now" "Remove Cookies" from sites causing problems: *Tools > Options > Privacy > Cookies: "Show Cookies" Start Firefox in <u>[[Safe Mode|Safe Mode]]</u> to check if one of the extensions (Firefox/Tools > Add-ons > Extensions) or if hardware acceleration is causing the problem (switch to the DEFAULT theme: Firefox/Tools > Add-ons > Appearance). *Do not click the Reset button on the Safe mode start window or otherwise make changes. *https://support.mozilla.org/kb/Safe+Mode *https://support.mozilla.org/kb/Troubleshooting+extensions+and+themes

Question owner

Cor-el...I am Sooooooooooooo VERY sorry it's taken me so long to reply.I didn't try your solution until today.Well,so far clearing the cache and cookies for that site seems to have worked.SO FAR. (I seem to remember having to do this with this very same site about a year ago now too). Though I did have to delete and "re" bookmark.Again,I'm sorry.And,thank you very much !

Cor-el...I am Sooooooooooooo VERY sorry it's taken me so long to reply.I didn't try your solution until today.Well,so far clearing the cache and cookies for that site seems to have worked.SO FAR. (I seem to remember having to do this with this very same site about a year ago now too). Though I did have to delete and "re" bookmark.Again,I'm sorry.And,thank you very much !
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17350 solutions 156823 answers

You're welcome

You're welcome