Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

FF 4b5 Meu/Tab font does not follow Windows Settings

  • 4 replies
  • 22 have this problem
  • 1 view
  • Last reply by tomaszupl

more options

Hi There !

I'm running Win 7 64bit but with changed default system font. I've modified system configuration so instead "Sagoe UI" (or something like this) - which Win 7 uses as default font, I'm using MS Sans Serif.

Everything worked well with all previous FF 4 betas (1-4) but since I've installed Beta 5 - Firefox started using Strange font (not Sagoe, not MS Sans) in menus (even Firefox text on this ugly Orange button is displayed with this strange font).

Not only menu and menu items but also; texts on tabs, texts used in settings, texts in About, address bar, search bar ... entire FF4b5 Interface. Pages are displayed correctly.

In FF4b4 - everything worked well and FF followed system font. Beta 5 messed this up.

Any ideas how to force FF 4b5 to follow Win7 settings?

Thanks in advance !

Chosen solution

This change is due to using hardware acceleration, if you disable hardware acceleration it should revert to the old behaviour.

Open the Options dialog, go to the Advanced panel and then select the General tab for the setting to disable hardware acceleration.

Read this answer in context 👍 4

All Replies (4)

more options

Chosen Solution

This change is due to using hardware acceleration, if you disable hardware acceleration it should revert to the old behaviour.

Open the Options dialog, go to the Advanced panel and then select the General tab for the setting to disable hardware acceleration.

more options

Thanks TonyE !

Your method did the trick.

Btw, Is there a way to work this around with HW Acceleration on? Is there a way to force particular font in accelerated mode?

Best regards and thanks once again.

more options

I don't know of any other workaround, maybe somebody else will.

more options

Just to show you what is the difference (problem)

See attached image. All settings are the same with only difference - HW acceleration is OFF on the left hand side. On Right hand side - HW acceleration is ON.

Thanks anyway TonyE