Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Firefox'da ''Tarayıcınız kuruluşunuz tarafından yönetiliyor'' Hatası

  • 6 replies
  • 1 has this problem
  • 149 views
  • Last reply by AderAndro

more options

Merhaba, Ubuntu 20.04 LTS üzerinde Firefox kullanıyorum. Bugün tarayıcı ayarlarıma girdiğimde Tarayıcınız kuruluşunuz tarafından yönetiliyor iletisi ile karşılaştım, ayrıca Firefox Hakkında ekranına girdiğimde de güncelleme yapmama izin vermiyor. Aşağıya ekran görüntülerini bırakıyorum, bu neden kaynaklanıyor?

Merhaba, Ubuntu 20.04 LTS üzerinde Firefox kullanıyorum. Bugün tarayıcı ayarlarıma girdiğimde ''Tarayıcınız kuruluşunuz tarafından yönetiliyor'' iletisi ile karşılaştım, ayrıca ''Firefox Hakkında'' ekranına girdiğimde de güncelleme yapmama izin vermiyor. Aşağıya ekran görüntülerini bırakıyorum, bu neden kaynaklanıyor?
Attached screenshots

Chosen solution

Daha önce söylediklerim Snap sürümü için de geçerli. Endileşenecek bir şey yok. Güncellemeleri Snap yönettiği için bu mesajla karşılaşıyorsunuz.

Read this answer in context 👍 1

All Replies (6)

more options

Bildiğim kadarıyla Ubuntu'da Firefox güncellemeleri Ubuntu'nun kendi yazılım merkezi üzerinden yapılıyor. "Hakkında" ekranında güncelleme yapamıyorsunuz. Yani durum normal görünüyor.

more options

Öncelikle yanıtınız için çok teşekkürler, ancak bu durum sadece Snap mağazasından yapılan indirmelerde yaşanıyor. Ubuntu kurulumu ile birlikte hazır gelen Firefox sürümü videoları açmıyordu, bende Snap mağazasından indirdim. Ubuntu ile hazır gelen Firefox sürümünde böyle bir ileti yoktu ancak Snap mağazasından yüklediğimde tarayıcınız kuruluşunuz tarafından yönetiliyor iletisi ile karşılaşıyorum. Snap mağazasına da bizzat Ubuntu Yazılım Merkezinden erişiliyor, güvensiz bir yerden indirme yapmadım yani.

more options

Chosen Solution

Daha önce söylediklerim Snap sürümü için de geçerli. Endileşenecek bir şey yok. Güncellemeleri Snap yönettiği için bu mesajla karşılaşıyorsunuz.

more options

Teşekkür ederim desteğiniz için. Sadece diğer tarayıcıların snap sürümlerinde böyle bir ileti ile karşılaşmadığım için endişelenmiştim. Ubuntu ile kurulu gelen Firefox'un videoları oynatmıyor olması ise bambaşka bir sorun ancak bu sorunu yine bu başlık altında sormak konuyu çorba haline getirir diye düşünüyorum. Ubuntu mağazasındaki diğer kullanıcı yorumlarına baktığımda birçok kişi benimle aynı sorunu (videoları oynatmama) yaşıyordu, umarım giderilir.

more options

Ubuntu'da restricted-extras paketini kurmak işe yarayabilir.

more options

Harikasınız Selim bey, sayenizde videoların açılmaması sorunumda çözülmüş oldu. :)