Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Getting error "you must log in to this network before you can access the internet". even though we have internet connection and IE is working

more options

We can able to browse with Internet Explorer & google chrome without any issues with auto detect proxy settings. But we cannot able to browse with firefox post upgradation of 69.0.2 version in citrix images.

Attached screenshots

All Replies (16)

more options

Try setting the network.captive-portal-service.enabled preference to false using the Configuration Editor for Firefox (about:config).

Hope this helps.

more options

Hi Wesley,

Thanks for your reply.

Even though it is not working Post changing the settings as you suggested. Almost we are struggling since 3 weeks. Kindly do the needful. Attached screenshot for your reference.

more options

Do you still have the issue if you change your proxy setting from Auto-detect proxy settings for this network to No proxy? Unless you need the proxy.

more options

Still i have the issue.

more options

it is not working with default proxy as (Use system proxy settings). If i changed the proxy settings from (Use system proxy settings) to (Auto-detect proxy settings for this network) only working.

Auto-detect proxy settings for this network -------- working Use system proxy settings -------- not working

But we need the browser needs to be work on proxy (Use system proxy settings).

more options

Hi Wesley,

Can we expect any update. More number of users affected with the Firefox issue.

more options

Hi Wesley,

Kindly provide the update.

more options

Does disabling your anti-virus software and firewall help? There seems to be certain internet security programs that cause this issue.

more options

It started working while changing the proxy from

Use system proxy to auto-detect proxy.

Kindly let us know what is stopping the browser to work on use system proxy.

more options

Is Internet Explorer set to auto-detect the proxy? It seems like maybe Firefox assumes there is no system proxy if IE is set to auto-detect (see bug 621429).

more options

Please find the IE settings as per the attached screenshot

more options

Kindly help us to come out of this issue. we are highly affected.

more options

Hi Wesley,

Kindly provide the update.

more options

You are probably experiencing the issue that I've already linked in my above reply. If the Internet Explorer settings are set to auto-detect, it appears that some people have problems with Firefox not detecting a proxy.

more options

Kindly suggest what is the setting we need to set in firefox to be work if the proxy is Auto-detect in IE.

Issue is only in Citrix environment when users connect via Citrix.

more options

It's an active bug (see bug 621429), so I don't believe there's anything you can do on your configuration to fix it.

You need to use the Auto-detect proxy settings for this network instead of the Use system proxy settings options. According to the bug report, that should work.

Hope this helps.