X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

Thunderbird lost accounts after crashing

Posted

Running Thunderbird 52.0 (32-bit) on Solaris 10. Yesterday it suddenly hung. I had to kill it from the command line. But upon restarting, it didn't load any of the three accounts I had set up, It seemed to think it was a brand new install and began asking if I wanted to create a new acount.

I couldn't find this exact problem on the web. It's not saying it can't find my profile, it just thinks it's starting from scratch. I checked that the /home/.thunderbird directory is there and it contains what looks like a valid profiles.ini file as well as a (random string).default directory. All my mail is still in there in the various files in the Mail subdirectory. I just can't get Thunderbird to pick it up. I did a ps -ae thunder but there are no other instances of Thunderbird running.  ???

Running Thunderbird 52.0 (32-bit) on Solaris 10. Yesterday it suddenly hung. I had to kill it from the command line. But upon restarting, it didn't load any of the three accounts I had set up, It seemed to think it was a brand new install and began asking if I wanted to create a new acount. I couldn't find this exact problem on the web. It's not saying it can't find my profile, it just thinks it's starting from scratch. I checked that the /home/.thunderbird directory is there and it contains what looks like a valid profiles.ini file as well as a (random string).default directory. All my mail is still in there in the various files in the Mail subdirectory. I just can't get Thunderbird to pick it up. I did a ps -ae thunder but there are no other instances of Thunderbird running. ???

Chosen solution

Quote

Additional System Details

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

More Information

sfhowes
  • Top 10 Contributor
1563 solutions 7476 answers

Chosen Solution

It sounds like your situation is covered in this article:

http://kb.mozillazine.org/Recovering_a_profile_that_suddenly_disappeared

It sounds like your situation is covered in this article: http://kb.mozillazine.org/Recovering_a_profile_that_suddenly_disappeared
Was this helpful to you? 1
Quote

Question owner

Thank you! I had already seen that page but went down the wrong branch the first time. The real problem was that my prefs.js file somehow got corrupted and was missing the mail accounts information (though it was full of all sorts of other stuff).

Following the instructions here: http://kb.mozillazine.org/Recovering_deleted_mail_accounts got me going again. And from now on I'll be making backups of my prefs.js file!

Thank you! I had already seen that page but went down the wrong branch the first time. The real problem was that my prefs.js file somehow got corrupted and was missing the mail accounts information (though it was full of all sorts of other stuff). Following the instructions here: http://kb.mozillazine.org/Recovering_deleted_mail_accounts got me going again. And from now on I'll be making backups of my prefs.js file!
Was this helpful to you?
Quote
Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.