X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

firefox opens just one page then can't open others that remain blank but running

Posted

os: win 7 pro 64 firefox opens normally and goes to the google search page as instructed. i can google once, or go to a site by bookmark, but if i try to open a new tab with + or clicking a link, page opens blank and the search indicator on upper left continues turning without getting anywhere. there' no error message, nor time-out, just can stay there running indefinitely getting nowhere.

os: win 7 pro 64 firefox opens normally and goes to the google search page as instructed. i can google once, or go to a site by bookmark, but if i try to open a new tab with + or clicking a link, page opens blank and the search indicator on upper left continues turning without getting anywhere. there' no error message, nor time-out, just can stay there running indefinitely getting nowhere.
Quote

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • Shockwave Flash 32.0 r0

Application

  • Firefox 65.0
  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:65.0) Gecko/20100101 Firefox/65.0
  • Support URL: https://support.mozilla.org/1/firefox/65.0/WINNT/it/

Extensions

  • Rutracker Di Ricerca Torrent 1.1.0.40 ({1c3ca161-8c6d-48ed-9993-da686bcf5310})
  • Avast Online Security 18.4.140 (wrc@avast.com) (Inactive)
  • Avast SafePrice 12.0.579 (sp@avast.com) (Inactive)

Javascript

  • incrementalGCEnabled: True

Graphics

  • adapterDescription: NVIDIA Quadro FX 3800
  • adapterDescription2:
  • adapterDeviceID: 0x05ff
  • adapterDeviceID2:
  • adapterDrivers: nvd3dumx,nvwgf2umx,nvwgf2umx nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um
  • adapterDrivers2:
  • adapterRAM: 1024
  • adapterRAM2:
  • adapterSubsysID: 066110de
  • adapterSubsysID2:
  • adapterVendorID: 0x10de
  • adapterVendorID2:
  • clearTypeParameters: Gamma: 2,2 Pixel Structure: RGB ClearType Level: 100 Enhanced Contrast: 400
  • contentUsesTiling: False
  • crashGuards: []
  • direct2DEnabled: True
  • directWriteEnabled: True
  • directWriteVersion: 6.2.9200.22164
  • driverDate: 10-18-2016
  • driverDate2:
  • driverVersion: 21.21.13.4200
  • driverVersion2:
  • featureLog: {u'fallbacks': [{u'message': u'Unsupported by driver', u'name': u'NO_CONSTANT_BUFFER_OFFSETTING'}], u'features': [{u'status': u'available', u'description': u'Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'HW_COMPOSITING'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct3D11 Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D11_COMPOSITING'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct2D', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'DIRECT2D'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct3D11 hardware ANGLE', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D11_HW_ANGLE'}, {u'status': u'available', u'description': u'GPU Process', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'GPU_PROCESS'}, {u'status': u'opt-in', u'description': u'WebRender', u'log': [{u'status': u'opt-in', u'message': u'WebRender is an opt-in feature', u'type': u'default'}], u'name': u'WEBRENDER'}, {u'status': u'blocked', u'description': u'WebRender qualified', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}, {u'status': u'blocked', u'message': u'No qualified hardware', u'type': u'env'}], u'name': u'WEBRENDER_QUALIFIED'}, {u'status': u'available', u'description': u'Off Main Thread Painting', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'OMTP'}, {u'status': u'available', u'description': u'Advanced Layers', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}, {u'status': u'available', u'message': u'Enabled for Windows 7 via user-preference', u'type': u'user'}], u'name': u'ADVANCED_LAYERS'}]}
  • info: {u'AzureContentBackend (UI Process)': u'skia', u'AzureCanvasBackend (UI Process)': u'skia', u'ApzWheelInput': 1, u'ApzDragInput': 1, u'ApzKeyboardInput': 1, u'AzureFallbackCanvasBackend (UI Process)': u'cairo', u'ApzAutoscrollInput': 1, u'AzureCanvasAccelerated': 0, u'AzureCanvasBackend': u'direct2d 1.1', u'AzureContentBackend': u'direct2d 1.1'}
  • isGPU2Active: False
  • numAcceleratedWindows: 1
  • numTotalWindows: 1
  • offMainThreadPaintEnabled: True
  • offMainThreadPaintWorkerCount: 4
  • usesTiling: False
  • webgl1DriverExtensions: GL_ANGLE_client_arrays GL_ANGLE_depth_texture GL_ANGLE_explicit_context GL_ANGLE_explicit_context_gles1 GL_ANGLE_framebuffer_blit GL_ANGLE_framebuffer_multisample GL_ANGLE_instanced_arrays GL_ANGLE_lossy_etc_decode GL_ANGLE_pack_reverse_row_order GL_ANGLE_program_cache_control GL_ANGLE_request_extension GL_ANGLE_robust_client_memory GL_ANGLE_texture_compression_dxt3 GL_ANGLE_texture_compression_dxt5 GL_ANGLE_texture_usage GL_ANGLE_translated_shader_source GL_CHROMIUM_bind_generates_resource GL_CHROMIUM_bind_uniform_location GL_CHROMIUM_color_buffer_float_rgb GL_CHROMIUM_color_buffer_float_rgba GL_CHROMIUM_copy_compressed_texture GL_CHROMIUM_copy_texture GL_CHROMIUM_sync_query GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_color_buffer_half_float GL_EXT_debug_marker GL_EXT_discard_framebuffer GL_EXT_disjoint_timer_query GL_EXT_draw_buffers GL_EXT_frag_depth GL_EXT_map_buffer_range GL_EXT_occlusion_query_boolean GL_EXT_read_format_bgra GL_EXT_robustness GL_EXT_sRGB GL_EXT_shader_texture_lod GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_compression_s3tc_srgb GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_format_BGRA8888 GL_EXT_texture_rg GL_EXT_texture_storage GL_EXT_unpack_subimage GL_KHR_debug GL_KHR_parallel_shader_compile GL_KHR_robust_buffer_access_behavior GL_NV_EGL_stream_consumer_external GL_NV_fence GL_NV_pack_subimage GL_NV_pixel_buffer_object GL_OES_EGL_image GL_OES_EGL_image_external GL_OES_compressed_ETC1_RGB8_texture GL_OES_depth32 GL_OES_element_index_uint GL_OES_get_program_binary GL_OES_mapbuffer GL_OES_packed_depth_stencil GL_OES_rgb8_rgba8 GL_OES_standard_derivatives GL_OES_surfaceless_context GL_OES_texture_float GL_OES_texture_float_linear GL_OES_texture_half_float GL_OES_texture_half_float_linear GL_OES_texture_npot GL_OES_vertex_array_object OES_compressed_EAC_R11_signed_texture OES_compressed_EAC_R11_unsigned_texture OES_compressed_EAC_RG11_signed_texture OES_compressed_EAC_RG11_unsigned_texture OES_compressed_ETC2_RGB8_texture OES_compressed_ETC2_RGBA8_texture OES_compressed_ETC2_punchthroughA_RGBA8_texture OES_compressed_ETC2_punchthroughA_sRGB8_alpha_texture OES_compressed_ETC2_sRGB8_alpha8_texture OES_compressed_ETC2_sRGB8_texture
  • webgl1Extensions: ANGLE_instanced_arrays EXT_blend_minmax EXT_color_buffer_half_float EXT_frag_depth EXT_sRGB EXT_shader_texture_lod EXT_texture_filter_anisotropic EXT_disjoint_timer_query OES_element_index_uint OES_standard_derivatives OES_texture_float OES_texture_float_linear OES_texture_half_float OES_texture_half_float_linear OES_vertex_array_object WEBGL_color_buffer_float WEBGL_compressed_texture_s3tc WEBGL_compressed_texture_s3tc_srgb WEBGL_debug_renderer_info WEBGL_debug_shaders WEBGL_depth_texture WEBGL_draw_buffers WEBGL_lose_context
  • webgl1Renderer: Google Inc. -- ANGLE (NVIDIA Quadro FX 3800 Direct3D11 vs_4_0 ps_4_0)
  • webgl1Version: OpenGL ES 2.0 (ANGLE 2.1.0.790e8e6b4179)
  • webgl1WSIInfo: EGL_VENDOR: Google Inc. (adapter LUID: 000000000000dac3) EGL_VERSION: 1.4 (ANGLE 2.1.0.790e8e6b4179) EGL_EXTENSIONS: EGL_EXT_create_context_robustness EGL_ANGLE_d3d_share_handle_client_buffer EGL_ANGLE_d3d_texture_client_buffer EGL_ANGLE_surface_d3d_texture_2d_share_handle EGL_ANGLE_query_surface_pointer EGL_ANGLE_window_fixed_size EGL_ANGLE_keyed_mutex EGL_ANGLE_surface_orientation EGL_NV_post_sub_buffer EGL_KHR_create_context EGL_EXT_device_query EGL_KHR_image EGL_KHR_image_base EGL_KHR_gl_texture_2D_image EGL_KHR_gl_texture_cubemap_image EGL_KHR_gl_renderbuffer_image EGL_KHR_get_all_proc_addresses EGL_KHR_stream EGL_KHR_stream_consumer_gltexture EGL_NV_stream_consumer_gltexture_yuv EGL_ANGLE_flexible_surface_compatibility EGL_ANGLE_stream_producer_d3d_texture EGL_ANGLE_create_context_webgl_compatibility EGL_CHROMIUM_create_context_bind_generates_resource EGL_EXT_pixel_format_float EGL_KHR_surfaceless_context EGL_ANGLE_display_texture_share_group EGL_ANGLE_create_context_client_arrays EGL_ANGLE_program_cache_control EGL_ANGLE_robust_resource_initialization EGL_ANGLE_create_context_extensions_enabled EGL_MOZ_create_context_provoking_vertex_dont_care EGL_EXTENSIONS(nullptr): EGL_EXT_client_extensions EGL_EXT_platform_base EGL_EXT_platform_device EGL_ANGLE_platform_angle EGL_ANGLE_platform_angle_d3d EGL_ANGLE_device_creation EGL_ANGLE_device_creation_d3d11 EGL_ANGLE_experimental_present_path EGL_KHR_client_get_all_proc_addresses EGL_KHR_debug EGL_ANGLE_explicit_context
  • webgl2DriverExtensions: -
  • webgl2Extensions: -
  • webgl2Renderer: WebGL creation failed: * tryANGLE * Exhausted GL driver options.
  • webgl2Version: -
  • webgl2WSIInfo: -
  • windowLayerManagerRemote: True
  • windowLayerManagerType: Direct3D 11
  • windowUsingAdvancedLayers: True

Modified Preferences

Misc

  • User JS: No
  • Accessibility: Yes
Pj
  • Top 25 Contributor
42 solutions 868 answers

Helpful Reply

bobo53 said

os: win 7 pro 64 firefox opens normally and goes to the google search page as instructed. i can google once, or go to a site by bookmark, but if i try to open a new tab with + or clicking a link, page opens blank and the search indicator on upper left continues turning without getting anywhere. there' no error message, nor time-out, just can stay there running indefinitely getting nowhere.

Is it still doing this?

~Pj

''bobo53 [[#question-1248783|said]]'' <blockquote> os: win 7 pro 64 firefox opens normally and goes to the google search page as instructed. i can google once, or go to a site by bookmark, but if i try to open a new tab with + or clicking a link, page opens blank and the search indicator on upper left continues turning without getting anywhere. there' no error message, nor time-out, just can stay there running indefinitely getting nowhere. </blockquote> Is it still doing this? ~Pj
Was this helpful to you? 1
Quote

Question owner

sorry, but it still does. i might add that the software has become a bit slow, also opening from the desktop icon, and that opening of new pages is so slow that it looks like not opening them at all. sometimes i waited for minutes, opened and searched through chrome, and when i was finished, i did find that poor ol' firefox, in time, had succeeded in opening the requested new page. but this happens apparently in a random way. finally i will add that it looks like having problems when opening readressed pages. e.g., on the url bar the adress appears -though not always- but firefox can't reach the same address. then i copy and paste it in chrome which prompts that to get to the page requested a readdressing is asked for. i click the readressing prompt and chrome brings me there. if you can make something out of this mess i will be most happy! look forward for your answer, thanks. best greetings, bobo romeo.

sorry, but it still does. i might add that the software has become a bit slow, also opening from the desktop icon, and that opening of new pages is so slow that it looks like not opening them at all. sometimes i waited for minutes, opened and searched through chrome, and when i was finished, i did find that poor ol' firefox, in time, had succeeded in opening the requested new page. but this happens apparently in a random way. finally i will add that it looks like having problems when opening readressed pages. e.g., on the url bar the adress appears -though not always- but firefox can't reach the same address. then i copy and paste it in chrome which prompts that to get to the page requested a readdressing is asked for. i click the readressing prompt and chrome brings me there. if you can make something out of this mess i will be most happy! look forward for your answer, thanks. best greetings, bobo romeo.
Was this helpful to you?
Quote
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4148 solutions 57916 answers

Make sure you are not blocking content.

Start Firefox in Safe Mode {web link}

A small dialog should appear. Click Start In Safe Mode (not Refresh). Is the problem still there?


One issue that seems more common lately is Firefox's Tracking Protection feature. When it is blocking content in a page, a shield icon will appear at the left end of the address bar next to the padlock icon. This article has more info on managing this feature: Tracking Protection {web link}

Make sure you are not blocking content. [https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-firefox-issues-using-safe-mode Start Firefox in Safe Mode] {web link} A small dialog should appear. Click '''Start In Safe Mode''' (not Refresh). Is the problem still there? --------------- One issue that seems more common lately is Firefox's Tracking Protection feature. When it is blocking content in a page, a shield icon will appear at the left end of the address bar next to the padlock icon. This article has more info on managing this feature: [https://support.mozilla.org/en-US/kb/tracking-protection Tracking Protection] {web link}
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

thank you very much fred. in safe mode it seems to be working, but if i go back to the normal mode the problem remains. in the safe mode, i tried to follow the instructions of "tracking protection", i even wrote off some of my trackers, but it has to do only with ads. going further is above my narrow pc capabilities. what do you suggest to do next? thanks a lot and ciao, bobo.

thank you very much fred. in safe mode it seems to be working, but if i go back to the normal mode the problem remains. in the safe mode, i tried to follow the instructions of "tracking protection", i even wrote off some of my trackers, but it has to do only with ads. going further is above my narrow pc capabilities. what do you suggest to do next? thanks a lot and ciao, bobo.
Was this helpful to you?
Quote
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4148 solutions 57916 answers

It could be the work of one of your add-ons, or it could be Hardware Acceleration. How to disable Hardware Acceleration {web link}

Type about:addons<enter> in the address bar to open your Add-ons Manager. Hot key; <Control> (Mac=<Command>) <Shift> A)

In the Add-ons Manager, on the left, select Extensions. Disable a few add-ons, then Restart Firefox.

Some added toolbar and anti-virus add-ons are known to cause Firefox issues. Disable All Of them.

If the problem continues, disable some more (restarting FF). Continue until the problem is gone. After, you know what group is causing the issue. Re-enable the last group ONE AT A TIME (restarting FF) until the problem returns.

Once you think you found the problem, disable that and re-enable all the others, then restart again. Let us know who the suspect is, detective.

It could be the work of one of your add-ons, or it could be '''Hardware Acceleration. ''' ''[https://support.mozilla.org/en-US/kb/forum-response-disable-hardware-acceleration How to disable Hardware Acceleration]'' {web link} Type '''about:addons'''<enter> in the address bar to open your Add-ons Manager. Hot key; '''<Control> ''(Mac=<Command>)'' <Shift> A) ''' In the Add-ons Manager, on the left, select '''Extensions. ''' Disable a few add-ons, then '''Restart Firefox. ''' Some added toolbar and anti-virus add-ons are known to cause Firefox issues. '''Disable All Of them. ''' If the problem continues, disable some more (restarting FF). Continue until the problem is gone. After, you know what group is causing the issue. Re-enable the last group '''ONE AT A TIME''' (restarting FF) until the problem returns. Once you think you found the problem, disable that and re-enable all the others, then restart again. Let us know who the suspect is, detective.
Was this helpful to you? 0
Quote

Question owner

sorry, fred, but i did get to add-ons manager, but there was no extention nor ad-ons to be disabled. the page prompted just this... also, i don't know whether now all my firefox is in safe mode or not, but some second/new pages do not open or stay running the two balls (!) to no effect. actually i'm rather confused, fred. i tried also the hot key way, but i was already in that page...! i apologize for my ignorance but you know, i was born in the tubes era...:-) p.s.: should i always enter the safe mode? firefox is about my life, it has thousands of bookmarks i use daily. perhaps someone pc wizard could help ne transfering all that on chrome, but i love firefox and, i don't want to be forced to be subjugated by the allmighty google!

sorry, fred, but i did get to add-ons manager, but there was no extention nor ad-ons to be disabled. the page prompted just this... also, i don't know whether now all my firefox is in safe mode or not, but some second/new pages do not open or stay running the two balls (!) to no effect. actually i'm rather confused, fred. i tried also the hot key way, but i was already in that page...! i apologize for my ignorance but you know, i was born in the tubes era...:-) p.s.: should i always enter the safe mode? firefox is about my life, it has thousands of bookmarks i use daily. perhaps someone pc wizard could help ne transfering all that on chrome, but i love firefox and, i don't want to be forced to be subjugated by the allmighty google!
Was this helpful to you?
Quote
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4148 solutions 57916 answers

Did you try to disable Hardware Acceleration?

Did you try to disable Hardware Acceleration?
Was this helpful to you?
Quote
Pj
  • Top 25 Contributor
42 solutions 868 answers

bobo53 said

Your 'System Details' shows:

Extensions:

   Rutracker Di Ricerca Torrent 1.1.0.40 
   Avast Online Security 18.4.140  (Inactive)
   Avast SafePrice 12.0.579  (Inactive)

What if you disable the RuTracker Di Ricerca Torrent Extension? (Make sure it isn't still running in Task Manager. If it is, right-click on its Process and do an End Process Tree on it.)


~Pj

''bobo53 [[#question-1248783|said]]'' <blockquote> </blockquote> Your 'System Details' shows: Extensions: '''Rutracker Di Ricerca Torrent''' 1.1.0.40 Avast Online Security 18.4.140 (Inactive) Avast SafePrice 12.0.579 (Inactive) What if you disable the '''RuTracker Di Ricerca Torrent''' Extension? (Make sure it isn't still running in '''Task Manager'''. If it is, right-click on its Process and do an '''End Process Tree''' on it.) ~Pj
Was this helpful to you? 0
Quote
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17277 solutions 156165 answers

The troubleshooting information shows that RealDownloader is active as an accessibility service.

Try to disable accessibility services in Firefox.

The troubleshooting information shows that RealDownloader is active as an accessibility service. Try to disable accessibility services in Firefox. *Options/Preferences -> Privacy & Security -> Prevent accessibility services from accessing your browser *https://support.mozilla.org/en-US/kb/accessibility-services *http://techdows.com/2017/08/firefox-57-prevent-accessibility-services-accessing-browser.html
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

dear cor-el. thank you very much for your contribution. i believe that i did as advised and disabled accessibility services...perhaps... nevertheless, this is actually what is happening: i go to a site, e.g. a modeling shop. then i open from my favorites bar e.g. the wordreference page. it works. then i click "+" and open a new page (sheet?, form? in italian many terms are different than in english, i hope that you can get what i'm talking about), and i type in the browser bar another modeling site (i'm a modeler...). no address/url appears in the address bar and the two balls on the left side keep on turning to no avail. i repeat the core of my problem as now i eventually tested expressly the system instead of describing what is happening while i am operatively using firefox. tried all the fred's and your tricks, but alas, to no avail. thank you again, and please see if you can give more advice. best ciaos, bobo.

dear cor-el. thank you very much for your contribution. i believe that i did as advised and disabled accessibility services...perhaps... nevertheless, this is actually what is happening: i go to a site, e.g. a modeling shop. then i open from my favorites bar e.g. the wordreference page. it works. then i click "+" and open a new page (sheet?, form? in italian many terms are different than in english, i hope that you can get what i'm talking about), and i type in the browser bar another modeling site (i'm a modeler...). no address/url appears in the address bar and the two balls on the left side keep on turning to no avail. i repeat the core of my problem as now i eventually tested expressly the system instead of describing what is happening while i am operatively using firefox. tried all the fred's and your tricks, but alas, to no avail. thank you again, and please see if you can give more advice. best ciaos, bobo.

Modified by bobo53

Was this helpful to you?
Quote

Question owner

Pj said

bobo53 said

Your 'System Details' shows:

Extensions:

   Rutracker Di Ricerca Torrent 1.1.0.40 
   Avast Online Security 18.4.140  (Inactive)
   Avast SafePrice 12.0.579  (Inactive)

What if you disable the RuTracker Di Ricerca Torrent Extension? (Make sure it isn't still running in Task Manager. If it is, right-click on its Process and do an End Process Tree on it.)


~Pj

yes, pj, i even did remove this extension as it was labeled as "unhealthy"...

''Pj [[#answer-1198022|said]]'' <blockquote> ''bobo53 [[#question-1248783|said]]'' <blockquote> </blockquote> Your 'System Details' shows: Extensions: '''Rutracker Di Ricerca Torrent''' 1.1.0.40 Avast Online Security 18.4.140 (Inactive) Avast SafePrice 12.0.579 (Inactive) What if you disable the '''RuTracker Di Ricerca Torrent''' Extension? (Make sure it isn't still running in '''Task Manager'''. If it is, right-click on its Process and do an '''End Process Tree''' on it.) ~Pj </blockquote> yes, pj, i even did remove this extension as it was labeled as "unhealthy"...
Was this helpful to you?
Quote
Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.