X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

I cannot log onto my emails with new mint 19.1 email works fine under windows 10 and 7

Posted

I converted to computers to Linux Mint 19.1 I cannot get the emails to work. I keep getting errors saying the password or username are not correct. I typed in the information very carefully and compared them to the information on my thunderbird account on my windows 10 laptop.

Thank you for any help

I converted to computers to Linux Mint 19.1 I cannot get the emails to work. I keep getting errors saying the password or username are not correct. I typed in the information very carefully and compared them to the information on my thunderbird account on my windows 10 laptop. Thank you for any help

Chosen solution

Have a look at the solution here https://support.mozilla.org/en-US/questions/1242209#answer-1179499

Looks like Comcast have configured their network badly. Luckily Thunderbird can disable IPV6 and side step the issue.

Read this answer in context 1
Quote

Additional System Details

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:64.0) Gecko/20100101 Firefox/64.0

More Information

Matt
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
3137 solutions 21365 answers

There are many reasons for this sort of thing. If the account is Google you might want to log into your google account with your browser and see if google has identified your new device as a threat and refused it access.

Also with Google you need to have cookies enabled. Some Linux distribution protect you (Not sure what from) by turning that off.

There are many reasons for this sort of thing. If the account is Google you might want to log into your google account with your browser and see if google has identified your new device as a threat and refused it access. Also with Google you need to have cookies enabled. Some Linux distribution protect you (Not sure what from) by turning that off.
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

Thank you for your reply

I am using a comcast account. When I originally click done after I imputed my password and username it immediately comes back with no hesitation that my password or username is wrong. I cannot believe it even tried to log on to comcast.

Thank you for your reply I am using a comcast account. When I originally click done after I imputed my password and username it immediately comes back with no hesitation that my password or username is wrong. I cannot believe it even tried to log on to comcast.
Was this helpful to you?
Quote
Matt
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
3137 solutions 21365 answers

Chosen Solution

Have a look at the solution here https://support.mozilla.org/en-US/questions/1242209#answer-1179499

Looks like Comcast have configured their network badly. Luckily Thunderbird can disable IPV6 and side step the issue.

Have a look at the solution here https://support.mozilla.org/en-US/questions/1242209#answer-1179499 Looks like Comcast have configured their network badly. Luckily Thunderbird can disable IPV6 and side step the issue.
Was this helpful to you? 1
Quote

Question owner

Great it worked. This time as soon as I typed in the email and password and clicked on done it started checking with Comcast which it did not do before.

Thank you again. I was beginning to think that Linux was more work than dealing with Windows.

Great it worked. This time as soon as I typed in the email and password and clicked on done it started checking with Comcast which it did not do before. Thank you again. I was beginning to think that Linux was more work than dealing with Windows.
Was this helpful to you?
Quote
Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.