X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

Edited moz_places.url now blue star for updated rows is missing

Posted

Background: I wanted to update all occurances of http:// with https:// for a specific domain. I updated places.sqlite moz_places.url column. Everything went well, bookmarks were synced and propagated among devices.

Caveat: Simulataneously I did one more modification and I'm not sure what. I'm sorry for lack of specifics. Probably updated moz_bookmarks.lastModified to ensure syncing?

Problem: Now when I type phrase into site bar a url is suggested, star is marked, but when I wisit the page and close suggestion list star is empty. This happens only for modified urls.

Question: Can you help me with solving this problem? I will appreciate any suggestion where to find the solution.

Thank you very much, Joe


edit: - typo

Background: I wanted to update all occurances of http:// with https:// for a specific domain. I updated places.sqlite moz_places.url column. Everything went well, bookmarks were synced and propagated among devices. Caveat: Simulataneously I did one more modification and I'm not sure what. I'm sorry for lack of specifics. Probably updated moz_bookmarks.lastModified to ensure syncing? Problem: Now when I type phrase into site bar a url is suggested, star is marked, but when I wisit the page and close suggestion list star is empty. This happens only for modified urls. Question: Can you help me with solving this problem? I will appreciate any suggestion where to find the solution. Thank you very much, Joe edit: - typo
Attached screenshots

Modified by joesmith007

Quote

Additional System Details

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0

More Information

the-edmeister
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
5285 solutions 39172 answers

You probably need to edit those bookmarks so that they have the https protocol rather than http.

You probably need to edit those bookmarks so that they have the https protocol rather than http.
Was this helpful to you? 0
Quote

Question owner

the-edmeister said

You probably need to edit those bookmarks so that they have the https protocol rather than http.

Thank you for reply @the-edmeister. I'm affraid we're not on the same page. If my question is unclear please give me a suggestion and I'll try to be more specific. I automatically edited all bookmarks as I wished. Unfortunatelly issue with missing blue star araised after this modification.

I can only conjecture there is some kind of logic based on other than moz_places.url column e.g. based on url_hash for efficiency. Additionally i edited one of affected bookmarks by hand to check if "something" isn't overwritten, but no - it doesn't fix the issue.

''the-edmeister [[#answer-1142228|said]]'' <blockquote> You probably need to edit those bookmarks so that they have the https protocol rather than http. </blockquote> Thank you for reply @the-edmeister. I'm affraid we're not on the same page. If my question is unclear please give me a suggestion and I'll try to be more specific. I automatically edited all bookmarks as I wished. Unfortunatelly issue with missing blue star araised after this modification. I can only conjecture there is some kind of logic based on other than moz_places.url column e.g. based on url_hash for efficiency. Additionally i edited one of affected bookmarks by hand to check if "something" isn't overwritten, but no - it doesn't fix the issue.
Was this helpful to you?
Quote
Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.