X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

can not play youtube videos

Posted

Can not play youtube videoss in Firefox, Chrome or any browser except Tor.

If I download the video it will play. But, I can not play a live cam unless I use Tor.

I have had this problem for 3 years and no one can seem to figure it out.

Error is: Failed to find video url.

Thanks, Rob

Can not play youtube videoss in Firefox, Chrome or any browser except Tor. If I download the video it will play. But, I can not play a live cam unless I use Tor. I have had this problem for 3 years and no one can seem to figure it out. Error is: Failed to find video url. Thanks, Rob

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • Shockwave Flash 25.0 r0

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

More Information

jscher2000
  • Top 10 Contributor
8757 solutions 71650 answers

Hi Rob, it's a little hard to read, but a "304" means a cached version does not need to be updated, so that is fine.

The --- status seems to indicate a request did not finish yet, either it is in process or it's going to time out.

On http://explore.org/live-cams/player/decorah-eagles-north-nest

Could you take a closer look at this line:

red square 400 qoe?event=streamingstats&fmt=244&afmt=251&cpn=M s.youtube.com

Is your Firefox sending the referrer and cookies shown in the Request Headers in my attached image?

Hi Rob, it's a little hard to read, but a "304" means a cached version does not need to be updated, so that is fine. The --- status seems to indicate a request did not finish yet, either it is in process or it's going to time out. On http://explore.org/live-cams/player/decorah-eagles-north-nest Could you take a closer look at this line: red square 400 qoe?event=streamingstats&fmt=244&afmt=251&cpn=M s.youtube.com Is your Firefox sending the referrer and cookies shown in the Request Headers in my attached image?
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8757 solutions 71650 answers

Rob1911 said

On the bears video I get all status 200, 200 chunk_1491796023_731af1d23f.flv sjc-ucdn01.ustream.tv objectSubdoc

The .flv is Flash video, and why it is coming from UStream instead of YouTube? Maybe it's an alternate outlet for that feed?

''Rob1911 [[#answer-963093|said]]'' <blockquote> On the bears video I get all status 200, 200 chunk_1491796023_731af1d23f.flv sjc-ucdn01.ustream.tv objectSubdoc </blockquote> The .flv is Flash video, and why it is coming from UStream instead of YouTube? Maybe it's an alternate outlet for that feed?

Question owner

Did not get a status 400 this time but got status 404 and two 304 www.google.com after the 404.

In your attached image of s.youtube.com. Here is what I got.

Status 404, under Headers tab, subheading Response headers: Content-Type: "text/html:charset=UTF-8" referer-policy: "no-referer" Content-Length: "1561" Date" "Mon, 01 May 2017 03:52:13 GMT"

subheading Request headers: Host: "s.youtube.com" User-Agent: GET / HTTP/1.1 Host: s.youtube.com User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:53.0) Gecko/20100101 Firefox/53.0 Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 Accept-Language: en-US,en;q=0.5 Accept-Encodeing: gzip, deflate Cookie: VISITOR_INFO1_LIVE=IzH4QGFbeKE; YSC=bdqB3-DY0cY DNT:1

Cookies tab subheading Request cookies. VISTOR_INFO1_LIVE: IzH4QGFbeKE YSC: bdqB3-DY0cY

Hope I got the information right that you need.

Thanks for all the help. Rob

Did not get a status 400 this time but got status 404 and two 304 www.google.com after the 404. In your attached image of s.youtube.com. Here is what I got. Status 404, under Headers tab, subheading Response headers: Content-Type: "text/html:charset=UTF-8" referer-policy: "no-referer" Content-Length: "1561" Date" "Mon, 01 May 2017 03:52:13 GMT" subheading Request headers: Host: "s.youtube.com" User-Agent: GET / HTTP/1.1 Host: s.youtube.com User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:53.0) Gecko/20100101 Firefox/53.0 Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 Accept-Language: en-US,en;q=0.5 Accept-Encodeing: gzip, deflate Cookie: VISITOR_INFO1_LIVE=IzH4QGFbeKE; YSC=bdqB3-DY0cY DNT:1 Cookies tab subheading Request cookies. VISTOR_INFO1_LIVE: IzH4QGFbeKE YSC: bdqB3-DY0cY Hope I got the information right that you need. Thanks for all the help. Rob
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8757 solutions 71650 answers

A 404 "not found" response code is odd. Was it a "qoe" request as in my screenshot?

Could you check your REFERER-related preferences:

(1) In a new tab, type or paste about:config in the address bar and press Enter/Return. Click the button promising to be careful.

(2) In the search box above the list, type or paste referer and pause while the list is filtered

(3) If any of the items are bolded and set to a non-default value, you can make a note of them, then right-click > Reset to restore the default.

Note: I have network.http.referer.trimmingPolicy set to 1 and it seems to work.

A 404 "not found" response code is odd. Was it a "qoe" request as in my screenshot? Could you check your REFERER-related preferences: (1) In a new tab, type or paste '''about:config''' in the address bar and press Enter/Return. Click the button promising to be careful. (2) In the search box above the list, type or paste '''referer''' and pause while the list is filtered (3) If any of the items are bolded and set to a non-default value, you can make a note of them, then right-click > Reset to restore the default. Note: I have '''network.http.referer.trimmingPolicy''' set to 1 and it seems to work.

Question owner

I do not understand the question about "qoe"? I used the link; http://s.youtube.com/ and had to reload the page. Is this the screenshot you referred to?

Present settings: Search: referer

network.http.referer.XOriginPolicy default integer 0

network.http.referer.XOriginTrimmingPolicy default integer 0

network.http.referer.spoofSource default boolean false

network.http.referer.trimmingPolicy default integer 0

network.http.referer.userControlPolicy default integer 3

network.http.referer.sendRefererHeader default integer 2


I reset the following: network.http.referer.trimmingPolicy user set integer 1

Thanks, Rob

I do not understand the question about "qoe"? I used the link; http://s.youtube.com/ and had to reload the page. Is this the screenshot you referred to? Present settings: Search: referer network.http.referer.XOriginPolicy default integer 0 network.http.referer.XOriginTrimmingPolicy default integer 0 network.http.referer.spoofSource default boolean false network.http.referer.trimmingPolicy default integer 0 network.http.referer.userControlPolicy default integer 3 network.http.referer.sendRefererHeader default integer 2 I reset the following: network.http.referer.trimmingPolicy user set integer 1 Thanks, Rob
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8757 solutions 71650 answers

Rob1911 said

I do not understand the question about "qoe"? I used the link; http://s.youtube.com/ and had to reload the page. Is this the screenshot you referred to?

I was on a page you had linked to with little birds in a nest. I was viewing the Network Monitor and used qoe to filter down the list (highlighted/boxed area of the screenshot). Could you try it that way?

See: https://support.mozilla.org/questions/1157222?page=2#answer-963100

''Rob1911 [[#answer-964159|said]]'' <blockquote> I do not understand the question about "qoe"? I used the link; http://s.youtube.com/ and had to reload the page. Is this the screenshot you referred to? </blockquote> I was on a page you had linked to with little birds in a nest. I was viewing the Network Monitor and used qoe to filter down the list (highlighted/boxed area of the screenshot). Could you try it that way? See: https://support.mozilla.org/questions/1157222?page=2#answer-963100

Question owner

I understand.

URL: http://explore.org/live-cams/player/decorah-eagles-north-nest

Ran Network Monitor. In the Network tab and All tab with qoe as a filter. Results: Nothing - no numbers in status.

Error code on video Failed to find video url.

Thanks, Rob

I understand. URL: http://explore.org/live-cams/player/decorah-eagles-north-nest Ran Network Monitor. In the Network tab and All tab with qoe as a filter. Results: Nothing - no numbers in status. Error code on video Failed to find video url. Thanks, Rob
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8757 solutions 71650 answers

Hi Rob, if you reload the page and change the filter to youtube how much of what I see in the attached do you see? I assume at least some requests are sent to YouTube.

Hi Rob, if you reload the page and change the filter to ''youtube'' how much of what I see in the attached do you see? I assume at least some requests are sent to YouTube.

Question owner

From URL: http://explore.org/live-cams/player/decorah-eagles-north-nest

Status Method File Domain Cause Type 200 GET Header_SearchField_Button_Hover_2.png media2.explore.org img png

200 GET r2_get_newsticker?ctype_id=78&obj_id=229 explore.org xhr json

31 lines more same as above.

If I put youtube in the filter. I get nothing shown. Using the network tab and All tab.

Then I deleted youtube out of the filter and get the following results.

Status Method File Domain Cause Type 200 GET live-cams/player/decorah-eagles-north-nest explore.org document html

101 GET 5692560424 realtime.services.disqus.com websocket plain

304 GET reset.css media2.explore.org sylesheet css

304 71 lines

200 GET get-feeds-status explore.org script js

304 GET Tile_Background.jpg media2.explore.org img jpeg

304 11 lines

200 GET t2q89jtvEq8?rel=0&showinfo=0&autoplay=1 youtube.com/embed/ subdocument html

Now when I go back to youtube in the filter. Using the Network tab and All tab. I get the following results. Video error: Failed to find video url.

Status Method File Domain Cause Type

green dot 200 GET t2q89jtvEq8?rel=0&showinfo=0&autoplay=1 www.youtube.com subdocument html

gray dot 200 GET www-embed-player-vflmBbESD.css www.youtube.com stylesheet css

gray dot 200 GET www-embed-player.js www.youtube.com script js

gray dot 200 GET base.js www.youtube.com script js

green dot 200 GET iframe_api www.youtube.com script js

green dot 200 GET get_video_info?html5=1&hl=en_US&el=detailpage&video_id=t2q89jtvEq8 www.youtube.com xhr plain

Thanks! Rob

From URL: http://explore.org/live-cams/player/decorah-eagles-north-nest Status Method File Domain Cause Type 200 GET Header_SearchField_Button_Hover_2.png media2.explore.org img png 200 GET r2_get_newsticker?ctype_id=78&obj_id=229 explore.org xhr json 31 lines more same as above. If I put youtube in the filter. I get nothing shown. Using the network tab and All tab. Then I deleted youtube out of the filter and get the following results. Status Method File Domain Cause Type 200 GET live-cams/player/decorah-eagles-north-nest explore.org document html 101 GET 5692560424 realtime.services.disqus.com websocket plain 304 GET reset.css media2.explore.org sylesheet css 304 71 lines 200 GET get-feeds-status explore.org script js 304 GET Tile_Background.jpg media2.explore.org img jpeg 304 11 lines 200 GET t2q89jtvEq8?rel=0&showinfo=0&autoplay=1 youtube.com/embed/ subdocument html Now when I go back to youtube in the filter. Using the Network tab and All tab. I get the following results. Video error: Failed to find video url. Status Method File Domain Cause Type green dot 200 GET t2q89jtvEq8?rel=0&showinfo=0&autoplay=1 www.youtube.com subdocument html gray dot 200 GET www-embed-player-vflmBbESD.css www.youtube.com stylesheet css gray dot 200 GET www-embed-player.js www.youtube.com script js gray dot 200 GET base.js www.youtube.com script js green dot 200 GET iframe_api www.youtube.com script js green dot 200 GET get_video_info?html5=1&hl=en_US&el=detailpage&video_id=t2q89jtvEq8 www.youtube.com xhr plain Thanks! Rob
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8757 solutions 71650 answers

Rob1911 said

green dot 200 GET get_video_info?html5=1&hl=en_US&el=detailpage&video_id=t2q89jtvEq8 www.youtube.com xhr plain

Okay, it seems you are getting to a critical point, but when I compare mine, it is not a plain text response, it's an encoded response that's over 7KB in size. Are you getting anything like that? If not, could you click the Response tab on the right side and see what it shows -- could be an error message?

''Rob1911 [[#answer-964290|said]]'' <blockquote> green dot 200 GET get_video_info?html5=1&hl=en_US&el=detailpage&video_id=t2q89jtvEq8 www.youtube''.''com xhr '''plain''' </blockquote> Okay, it seems you are getting to a critical point, but when I compare mine, it is not a plain text response, it's an encoded response that's over 7KB in size. Are you getting anything like that? If not, could you click the Response tab on the right side and see what it shows -- could be an error message?
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8757 solutions 71650 answers
Also, if you right-click > Copy URL on that line, do you get a longer address similar to this one that my Firefox is sending? https://www.youtube.com/get_video_info?html5=1&video_id=t2q89jtvEq8&cpn=kO9WqQDlBE7vtuBO&eurl=http%3A%2F%2Fexplore.org%2Flive-cams%2Fplayer%2Fdecorah-eagles-north-nest&el=embedded&hl=en_US&sts=17277&lact=30&c=WEB&cver=1.20170427&cplayer=UNIPLAYER&cbr=Firefox&cbrver=53.0&cos=Windows&cosver=6.1&autoplay=1&width=942&height=530&ei=IxwIWf7HLoWp8gSr_ZvQCA&iframe=1

Question owner

Below is what I get for that line: Copied the URL on that line mine is a lot shorter.


Green dot 200 GET https://www.youtube.com/get_video_info?html5=1&hl=en_US&el=detailpage&video_id=t2q89jtvEq8 www.youtube.com xhr plain 7.42KB 29.42KB

Headers Request URL: https://www.youtube.com/get_video_info?html5=1&hl=en_US&el=detailpage&video_id=t2q89jtvEq8 Request method: GET Remote address: 216.58.216.46:443 Status code: green dot 200 ok Version: HTTP/2.0

Response headers tab (513 B):

Content-Encoding: "br" Content-Type "application/x-www-form-urlencoded" Cache-Control: "no-store" Expires: "Tue, 27 Apr 1971 19:44:06 EST" x-xss protection: "1; mode=block; report=https://www.google.com/appserve/security-bugs/log/youtube" strict-transport-security: "max-age=31536000 " Content-Lenght: "7600" X-Content-Type-Options: "nosniff" X-Frame-Options: "SAMEORIGIN" Date: "Tue, 02 May 2017 16:45:41 GMT" Server: "YouTubeFrontEnd" Alt-Svc: "quic=":443"; ma=2592000; v="37,36,35"" X-Firefox-Spdy: "h2"

Request headers (453B) Host: "www.youtube.com" User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:53.0) Gecko/20100101 Firefox/53.0 Accept: "*/*" Accept-Language: "en-US,en;q=0.5" Accept-Encoding: "gzip, deflate, br" Referer: "https://www.youtube.com/embed/t2q89jtvEq8" Cookie: 'VISITOR_INFO1_LIVE=RuHZ3TeK5RI; YSC=MtmeVWg6gZc; PREF=f5=30&f1=50000000&f4=4000000" DNT: "1" Connection: "keep-alive"

Thanks, Rob

Below is what I get for that line: Copied the URL on that line mine is a lot shorter. Green dot 200 GET https://www.youtube.com/get_video_info?html5=1&hl=en_US&el=detailpage&video_id=t2q89jtvEq8 www.youtube.com xhr plain 7.42KB 29.42KB Headers Request URL: https://www.youtube.com/get_video_info?html5=1&hl=en_US&el=detailpage&video_id=t2q89jtvEq8 Request method: GET Remote address: 216.58.216.46:443 Status code: green dot 200 ok Version: HTTP/2.0 Response headers tab (513 B): Content-Encoding: "br" Content-Type "application/x-www-form-urlencoded" Cache-Control: "no-store" Expires: "Tue, 27 Apr 1971 19:44:06 EST" x-xss protection: "1; mode=block; report=https://www.google.com/appserve/security-bugs/log/youtube" strict-transport-security: "max-age=31536000 " Content-Lenght: "7600" X-Content-Type-Options: "nosniff" X-Frame-Options: "SAMEORIGIN" Date: "Tue, 02 May 2017 16:45:41 GMT" Server: "YouTubeFrontEnd" Alt-Svc: "quic=":443"; ma=2592000; v="37,36,35"" X-Firefox-Spdy: "h2" Request headers (453B) Host: "www.youtube.com" User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:53.0) Gecko/20100101 Firefox/53.0 Accept: "*/*" Accept-Language: "en-US,en;q=0.5" Accept-Encoding: "gzip, deflate, br" Referer: "https://www.youtube.com/embed/t2q89jtvEq8" Cookie: 'VISITOR_INFO1_LIVE=RuHZ3TeK5RI; YSC=MtmeVWg6gZc; PREF=f5=30&f1=50000000&f4=4000000" DNT: "1" Connection: "keep-alive" Thanks, Rob
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8757 solutions 71650 answers

That looks better than I expected from the summary line. It's still puzzling that the response header says

Content-Type "application/x-www-form-urlencoded"

but the summary line says plain; there's some kind of disconnect there.

In case there is a problem with an intermediary ("man in the middle") munging the brotli compression, do you want to try this test:

(1) In a new tab, type or paste about:config in the address bar and press Enter/Return. Click the button promising to be careful.

(2) In the search box above the list, type or paste enco and pause while the list is filtered

(3) Double-click the network.http.accept-encoding.secure preference to pop up an editing box, and remove this from the end:

, br

so it looks like the line above it

gzip, deflate

Then click OK to save the change.

Any difference when you reload the eagles page?

That looks better than I expected from the summary line. It's still puzzling that the response header says Content-Type "application/x-www-form-urlencoded" but the summary line says plain; there's some kind of disconnect there. In case there is a problem with an intermediary ("man in the middle") munging the brotli compression, do you want to try this test: <p>(1) In a new tab, type or paste <strong>about:config</strong> in the address bar and press Enter/Return. Click the button promising to be careful.<br><br>(2) In the search box above the list, type or paste <strong>enco</strong> and pause while the list is filtered<br><br>(3) Double-click the <strong>network.http.accept-encoding.secure</strong> preference to pop up an editing box, and remove this from the end:</p> <p><font face="courier new,courier"> , br</font></p> <p>so it looks like the line above it</p> <p><font face="courier new,courier">gzip, deflate</font></p> <p>Then click OK to save the change.</p> Any difference when you reload the eagles page?

Question owner

Below is what I get for that line: After revision "gzip, deflate". I find it odd after "cache-control" it shows Expires:"Tue, 27 Apr 1971 19:44:06 EST"? Still failed to find video url but in the Status column of the Network Monitor it is all 200's with the first 1/3 gray dots and the balance green dots. Were making progress!


Green dot 200 GET https://www.youtube.com/get_video_info?html5=1&hl=en_US&el=detailpage&video_id=t2q89jtvEq8 www.youtube.com xhr plain 7.86KB 30.17KB

Headers Request URL: https://www.youtube.com/get_video_info?html5=1&hl=en_US&el=detailpage&video_id=t2q89jtvEq8 Request method: GET Remote address: 216.58.216.46:443 Status code: green dot 200 ok Version: HTTP/2.0

Response headers tab (515 B):

Content-Length: "8051" strict-transport-security: "max-age=31536000 " X-Content-Type-Options: "nosniff" X-Frame-Options: "SAMEORIGIN" Content-Type "application/x-www-form-urlencoded" Content-Encoding: "gzip" x-xss protection: "1; mode=block; report=https://www.google.com/appserve/security-bugs/log/youtube" Cache-Control: "no-store" Expires: "Tue, 27 Apr 1971 19:44:06 EST" Date: "Tue, 02 May 2017 16:45:41 GMT" Server: "YouTubeFrontEnd" Alt-Svc: "quic=":443"; ma=2592000; v="37,36,35"" X-Firefox-Spdy: "h2"

Request headers (414B) Host: "www.youtube.com" User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:53.0) Gecko/20100101 Firefox/53.0 Accept: "*/*" Accept-Language: "en-US,en;q=0.5" Accept-Encoding: "gzip, deflate" Referer: "https://www.youtube.com/embed/t2q89jtvEq8" Cookie: 'VISITOR_INFO1_LIVE=RuHZ3TeK5RI; YSC=MtmeVWg6gZc; PREF=f5=30&f1=50000000&f4=4000000" DNT: "1" Connection: "keep-alive"

Take Care & Thanks! Rob

Below is what I get for that line: After revision "gzip, deflate". I find it odd after "cache-control" it shows Expires:"Tue, 27 Apr 1971 19:44:06 EST"? Still failed to find video url but in the Status column of the Network Monitor it is all 200's with the first 1/3 gray dots and the balance green dots. Were making progress! Green dot 200 GET https://www.youtube.com/get_video_info?html5=1&hl=en_US&el=detailpage&video_id=t2q89jtvEq8 www.youtube.com xhr plain 7.86KB 30.17KB Headers Request URL: https://www.youtube.com/get_video_info?html5=1&hl=en_US&el=detailpage&video_id=t2q89jtvEq8 Request method: GET Remote address: 216.58.216.46:443 Status code: green dot 200 ok Version: HTTP/2.0 Response headers tab (515 B): Content-Length: "8051" strict-transport-security: "max-age=31536000 " X-Content-Type-Options: "nosniff" X-Frame-Options: "SAMEORIGIN" Content-Type "application/x-www-form-urlencoded" Content-Encoding: "gzip" x-xss protection: "1; mode=block; report=https://www.google.com/appserve/security-bugs/log/youtube" Cache-Control: "no-store" Expires: "Tue, 27 Apr 1971 19:44:06 EST" Date: "Tue, 02 May 2017 16:45:41 GMT" Server: "YouTubeFrontEnd" Alt-Svc: "quic=":443"; ma=2592000; v="37,36,35"" X-Firefox-Spdy: "h2" Request headers (414B) Host: "www.youtube.com" User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:53.0) Gecko/20100101 Firefox/53.0 Accept: "*/*" Accept-Language: "en-US,en;q=0.5" Accept-Encoding: "gzip, deflate" Referer: "https://www.youtube.com/embed/t2q89jtvEq8" Cookie: 'VISITOR_INFO1_LIVE=RuHZ3TeK5RI; YSC=MtmeVWg6gZc; PREF=f5=30&f1=50000000&f4=4000000" DNT: "1" Connection: "keep-alive" Take Care & Thanks! Rob