X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

Installing Firefox via batch file updates program however maintenance service remains at old version

Posted

I have followed the instructions here https://wiki.mozilla.org/Software_Update:Manually_Installing_a_MAR_file to update Firefox using the mar files made available. This works fine - firefox is updated and shows as succeeded in the update.status file created. I then run the after install helper process and this updates firefox to the correct version in add/remove programs (before running this step, looks like firefox is upgraded correctly but still showing old version in add/remove programs). If however I click on the maintenance service and look at the version, it still shows the version from which it was upgraded. Everything appears to work fine however I am concerned that this might cause an issue for future updates? If I update firefox manually (by going to Help -> About Firefox), then the maintenance service version is also updated as expected. If I look at the look at the properties of the maintenanceservice.exe program in the firefox folder, it is correct on the latest version. I have tested this on windows xp (32 bit). Any suggestions?

I have followed the instructions here https://wiki.mozilla.org/Software_Update:Manually_Installing_a_MAR_file to update Firefox using the mar files made available. This works fine - firefox is updated and shows as succeeded in the update.status file created. I then run the after install helper process and this updates firefox to the correct version in add/remove programs (before running this step, looks like firefox is upgraded correctly but still showing old version in add/remove programs). If however I click on the maintenance service and look at the version, it still shows the version from which it was upgraded. Everything appears to work fine however I am concerned that this might cause an issue for future updates? If I update firefox manually (by going to Help -> About Firefox), then the maintenance service version is also updated as expected. If I look at the look at the properties of the maintenanceservice.exe program in the firefox folder, it is correct on the latest version. I have tested this on windows xp (32 bit). Any suggestions?

Modified by jay_99999

Additional System Details

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; .NET4.0C; .NET4.0E; rv:11.0) like Gecko

More Information

guigs2
  • Top 10 Contributor
  • Administrator
  • Moderator
582 solutions 6657 answers

Hi jay_99999, I understand that if you click on the maintenance service that it still shows the version of the previous upgrade. Will this happen in future updates? This I do not know and filing a bug with the steps to reproduce this would go a long way. [bugzilla.mozilla.org]

My only troubleshooting question is:

Does it show up as the wrong version after you restart the computer? 

Also what is:

. If I look at the look at the properties of the maintenanceservice.exe program in the firefox folder, it is correct on the latest version.

Cheers.

Hi jay_99999, I understand that if you click on the maintenance service that it still shows the version of the previous upgrade. Will this happen in future updates? This I do not know and filing a bug with the steps to reproduce this would go a long way. [bugzilla.mozilla.org] My only troubleshooting question is: Does it show up as the wrong version after you restart the computer? Also what is: <blockquote>. If I look at the look at the properties of the maintenanceservice.exe program in the firefox folder, it is correct on the latest version.</blockquote> Cheers.

Question owner

Thanks for the response. I will create a bug case and go from there.

I can confirm that it still shows the incorrect version of maintenance after rebooting (in Add/Remove programs) however if you look at the maintenanceservice.exe program, it is the correct version.

Thanks

Thanks for the response. I will create a bug case and go from there. I can confirm that it still shows the incorrect version of maintenance after rebooting (in Add/Remove programs) however if you look at the maintenanceservice.exe program, it is the correct version. Thanks