Pääsalasanan käyttäminen Firefox for Androidissa

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Firefox voi tallettaa käyttäjätunnuksia ja salasanoja, joita käytät verkkopalveluissa, kuten verkkopankissa ja sähköpostissa. Voit estää laitteesi mahdollisen luvattoman käyttäjän pääsemästä käsiksi näihin tietoihin asettamalla pääsalasanan. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka pääsalasanaa käytetään.

master_password0-ics

Näin pääsalasana toimii

Kun pääsalasana on määritetty, Firefox pyytää sitä kun sen on päästävä käsiksi tallennettuihin salasanoihisi. Tämä avaa tallennettujen käytäjätunnusten ja salasanojen "lukituksen" ja Firefox täyttää pyydetyt tunnukset ja salasanat automaattisesti liikuttaessa sivustolta toiselle. Kun Firefox selaamisen jälkeen suljetaan, käyttäjätunnukset ja salasanat "lukitaan" jälleen.

Huomaa: Laitteesi Android-käyttöjärjestelmä saattaa jotain toista sovellusta käytettäessä lopettaa Firefoxin automaattisesti resurssien vapauttamiseksi. Jos näin tapahtuu, Firefox kysyy pääsalasanaa uudelleen, kun vaihdat siihen takaisin.

Pääsalasanan asettaminen

Oletuksena Firefox ei käytä pääsalasanaa tallennettujen käyttäjätunnusten ja salasanojen suojaamiseksi. Pääsalasana asetetaan seuraavasti:

1. Napauta Valikko-painiketta (joko laitteen painike näytön alapuolella, tai sovelluksen painike näytön oikeassa yläkulmassa) ja valitse Asetukset (joissain laitteissa on napautettava Lisää ensin) .
  2. Valitse Käytä pääsalasanaa-valintaruutu.
    master_passwords-ics
  3. Kirjoita salasana tekstikenttiin.
    Vihje: Käytä salasanaa, joka sinun on helppo muistaa, mutta joka muiden on vaikea arvata. Vinkkejä saat artikkelista Paranna tietoturvaasi vahvoilla salasanoilla.
    master_password2-ics
  4. Aseta pääsalasana napauttamalla OK-painiketta.
  1. Napauta Valikko-painiketta (joko laitteen painike näytön alapuolella, tai sovelluksen painike näytön oikeassa yläkulmassa) ja valitse Asetukset (joissain laitteissa on napautettava Lisää ensin) .
  2. Napauta seuraavaksi Tietosuoja ja valitse Käytä pääsalasanaa.
    master_passwords-ics
  3. Kirjoita salasana tekstikenttiin.
    Vihje: Käytä salasanaa, joka sinun on helppo muistaa, mutta joka muiden on vaikea arvata. Vinkkejä saat artikkelista Paranna tietoturvaasi vahvoilla salasanoilla.
    master_password2-ics
  4. Aseta pääsalasana napauttamalla OK-painiketta.
Kun pääsalasana on käytössä, salasanoja ei enää synkronoida Firefox for Androidiin.

Pääsalasanan poistaminen

Jos haluat lopettaa pääsalasanan käyttämisen, voit helposti poistaa sen:

1. Napauta Valikko-painiketta (joko laitteen painike näytön alapuolella, tai sovelluksen painike näytön oikeassa yläkulmassa) ja valitse Asetukset (joissain laitteissa on napautettava Lisää ensin) .
  2. Napauta Käytä pääsalasanaa -valintaruutua.
  3. Syötä pääsalasana tekstikenttään.
  4. Poista pääsalasana napauttamalla OK-painiketta.
  1. Napauta Valikko-painiketta (joko laitteen painike näytön alapuolella, tai sovelluksen painike näytön oikeassa yläkulmassa) ja valitse Asetukset (joissain laitteissa on napautettava Lisää ensin) .
  2. Napauta seuraavaksi Tietosuoja
  3. Napauta Käytä pääsalasanaa -valintaruutua.
  4. Syötä pääsalasana tekstikenttään.
  5. Poista pääsalasana napauttamalla OK-painiketta.
Kun pääsalasana on poistettu käytöstä, myös salasanojen synkronointi toimii jälleen.

Jos pääsalasana unohtuu

Jos pääsalasana unohtuu, se on nollattava:

Varoitus: Pääsalasanan nollaaminen poistaa kaikki tallennetut käyttäjätunnukset ja salasanat.
  1. Poista Firefox for Androidin tiedot Google-asetukset ohjelmasta.
  2. Pääsalasana poistetaan ja voit asettaa sen uudelleen.