Firefox kan ikke indstilles til at være standard-browser i iOS

Apple tillader på nuværende tidspunkt ikke, at du ændrer standard-browseren på iPad, iPhone og iPod touch. Det er dog muligt at sende sider fra Safari til Firefox. En anden mulighed er, at slå Safari fra i privatlivsindstillinger. Denne artikel forklarer disse muligheder:

Send sider fra Safari til Firefox

1. Tryk på Del-ikonet share button ios nederst på skærmen i Safari for at åbne Del-menuen. (Bemærk: Du kan også trykke og holde på et link på en side for at åbne Del-menuen.)
    share button ios full
  2. Vælg Firefox som destination i Del-menuen.
    send to firefox ios
  3. Hvis Firefox ikke vises, så tryk på knappen Mere i øverste række af Del-menuen.
    more button ios
  4. Tryk på kontakten ud for Firefox for at kunne sende sider til Firefox.
    add firefox share ios
Tip: Træk Firefox til starten af Del-panelet, så den optræder øverst på listen.

Hvis du gerne vil have, at Apple ændrer dette i fremtiden, kan du prøve at skrive til dem (på engelsk) her: Apple feedback.

Deaktivér Safari i privatlivsindstillinger

1. Tryk på ikonet Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Skærmtid, og tryk så på Indhold og anonymitet.
    ios-content-restrictions
  3. Tryk på Tilladte apps, og tryk så på kontakten ud for Safari for at aktivere eller deaktivere appen switchonios.
Bemærk: Hvis du deaktiverer Safari-browseren, kan det medføre, at nogle links ikke åbnes som standard og skal deles med Firefox (se ovenstående trin). Nogle apps, som har muligheden "Åbn i Safari", fungerer måske ikke, og skal have linket kopieret ind i Firefox.