Thunderbird ja roskaposti

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Thunderbird and Junk / Spam Messages

Suurin osa ihmisistä joutuu tulemaan toimeen ei-toivotun sähköpostin (roskaposti, spam, junk mail) kanssa. Thunderbird käyttää mukautuvaa suodatinta, joka oppii käyttäjän valinnoista, mitkä viestit ovat toivottuja ja mitkä viestit ovat roskapostia.

Roskapostisuodattimen asetukset

Yleiset asetukset

Roskapostisuodatin on oletusarvoisesti päällä. Thunderbirdissä voidaan asettaa järjestelmänlaajuisia asetuksia, jotka määrittävät, mitä roskapostiksi merkityille viesteille tehdään. Näitä asetuksia käytetään kaikilla sähköpostitileillä (joitakin asetuksia pystytään ohittamaan tilien asetuksissa, kuten myöhemmin kerrotaan).

> Asetukset > Yksityisyys ja suojaus > Roska

TB91-preferences-privacy-security-junk

Tilikohtaiset asetukset

Tilien asetuksissa määritettävät tilikohtaiset roskapostiasetukset korvaavat edellä kuvatut yleiset asetukset. Näissä asetuksissa voidaan myös määrittää osoitekirja, jota voidaan käyttää "valkoisena listana". Jos viestin lähettäjä on yhteyshenkilönä osoitekirjassa, joka on määritelty valkoiseksi listaksi, ei viestiä merkitä roskapostiksi.

> Tilien asetukset > Tilin nimi > Roskapostiasetukset

TB91-account-settings-junk-settings

Roskapostisuodattimen opettaminen

Kerro Thunderbirdille mikä on roskapostia

Jotta roskapostisuodatin olisi tehokas, on sitä opetettava tunnistamaan sellaiset viestit, joita pidät roskapostina ja viestit joita et pidä roskapostina. Merkitse siis viestit roskapostiksi, älä poista niitä.

On olemassa useita tapoja viestin merkitsemiseksi roskapostiksi.

• Viestin voi merkitä roskapostiksi viestiluettelossa napsauttamalla sen Roskapostitila-sarakkeen pientä kuvaketta:
    TB91-thread-pane-junk-column

Viestin voi merkitä roskapostiksi myös viestinäkymässä napsauttamalla viestin otsikkotiedoissa painiketta Roskapostia:

• TB91-message-pane-header-buttons-junk

Voit myös käyttää näppäintä j viestin tai useamman viestin merkitsemiseen roskapostiksi.

Huomaa: Mukautuvan suodattimen opettaminen edellyttää, että merkitset useita viestejä, myös sellaisia, jotka eivät ole roskapostia. Opettaminen parantaa roskapostisuodattimen toimintaa tarjoamalla esimerkkiaineistoa.

Kerro Thunderbirdille mikä EI OLE roskapostia

Joskus Thunderbirdin roskapostisuodatin voi erehtyä ja merkitä asiallisen viestin roskapostiksi. Siksi on yhtä tärkeää kertoa suodattimelle, mitkä postit eivät ole roskapostia, etenkin uusissa Thunderbirdin asennuksissa.

Huomaa: Tarkista aina säännöllisesti - päivittäin tai viikoittain - onko roskapostikansioon joutunut viestejä, jotka eivät ole roskapostia ja napsauta näiden kohdalla Ei roskapostia. Tämä palauttaa asialliset viestit ja parantaa suodattimen toimintaa tulevaisuudessa.

On useita tapoja merkitä viestit ei roskapostiksi.

• Napsauta painiketta Ei roskapostia viestin otsikkotietojen keltaisessa huomautuspalkissa:
    TB91-message-pane-junk-notification-not-junk
  • Vaihda viestin roskapostitilaa napsauttamalla viestiluettelon roskaposti-sarakkeen roskapostikuvaketta:
    TB91-thread-pane-junk-column
  • Voit myös painaa Shift+J näppäimistöllä merkitsemään yhden tai useamman viestin ei roskapostiksi.

Edelleen, opeta säännöllisesti suodatinta säännöllisesti merkitsemällä asiallisia viestejä ei-roskapostiksi Saapuneet-kansiossa ja muissa kansioissa. Valitse viesti ja paina näppäimistöltä Shift + j, koska painike Ei roskapostia näkyy vain viesteissä, jotka on valmiiksi merkitty roskapostiksi. Muutaman asiallisen viestin merkitseminen joka viikko riittää. Voit valita useita viestejä ja merkitä ne yhtaikaa. Valitettavasti käyttöliittymässä mikään ei kerro. että viesti on jo merkitty "ei roskapostiksi".

Muita tapoja torjua ei-haluttuja viestejä

Thunderbirdin mukautuva roskapostisuodatin ei ole täysin varma este viesteille tietystä osoitteesta tai tietyn tyyppisille viesteille. Saatavilla on vahvempia mekanismeja ei-haluttujen viestien pysäyttämiseksi.

Luo suodatin itse

Voi itse luoda omia suodattimia. Harkitse seuraavia asioita:

Käytä ulkoista suodatuspalvelua

Voi myös käyttää ulkoista suodatinpalvelua avustamaan viestien luokittelussa ja estämään roskaposti.

1. > Tilien asetukset > Oma tilisi > Roskapostiasetukset
  2. Salli Luota roskapostiotsakkeisiin, jotka on asettanut: valinta.
  3. Valitse ulkoinen suodatinpalvelu alasvetovalikosta.
    TB102-Trust_junk_mail_headers_set_by