Over onderzoeken

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Onderzoeken proberen verschillende functies en ideeën uit voordat ze voor alle Firefox-gebruikers worden vrijgegeven. Via uw feedback kunnen we meer geïnformeerde beslissingen nemen, gebaseerd op wat u daadwerkelijk nodig hebt.

Hoe kan ik deelnemen?

De eerste stap is bevestigen dat de optie Firefox toestaan om onderzoeken te installeren en uit te voeren is aangevinkt (zie de onderstaande instructies). Als er een onderzoek beschikbaar is, neemt u automatisch deel als u aan de criteria voldoet. In sommige gevallen kunnen we eerst om uw deelname vragen. Dit gebeurt wanneer een bepaald onderzoek gegevens dient te verzamelen die niet onder een standaardbeleid voor gegevensverzameling vallen. In deze situaties ziet u een volledige bekendmaking van de gegevens die in het onderzoek worden verzameld voordat u besluit deel te nemen.

Zodra het onderzoek wordt beëindigd, wordt Studies uitgeschakeld maar kunt u het nog wel zien, zodat u een registratie hebt van onderzoeken waaraan u hebt deelgenomen.

Hoe zie ik de onderzoeken waarbij ik ben betrokken?

Typ about:studies in uw adresbalk om de onderzoeken waaraan u deelneemt te zien.

U ziet dan ook onderzoeken waaraan u in het verleden hebt deelgenomen.

Hoe meld ik me af?

Afmelden voor een bepaald onderzoek

1. Typ about:studies in uw adresbalk om een lijst van uw onderzoeken te zien.
  2. Klik op de knop Verwijderen naast het onderzoek waarvoor u zich wilt afmelden.

Afmelden voor alle onderzoeken

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Ga naar de sectie Firefox-gegevensverzameling en -gebruik.
  4. Verwijder het vinkje naast Firefox toestaan om onderzoeken te installeren en uit te voeren.
    Fx84DataCollection-Studies
Tip: u kunt deze instellingen ook openen vanuit de knop Voorkeuren bijwerkenOpties bijwerken op de pagina about:studies.