Prestatiegegevens naar Mozilla verzenden

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Gegevens verzenden is een functie van Firefox OS waarmee Mozilla bepaalde niet-persoonlijke gegevens kan verzamelen, zoals het gebruik van applicaties (tijd van actief gebruik, aantal malen openen/sluiten, aantal crashes en een lijst van gede-installeerde apps op Firefox OS-apparaten) en informatie over zoekmachineproviders (welke zoekmachine zoekresultaten aan het apparaat heeft geleverd). Firefox OS houdt deze gegevens op dagelijkse basis bij en verzendt de gegevens tweewekelijks naar Mozilla. Deze gegevens helpen ons bij het verbeteren van zoeken en prestaties, herkennen van bugs, begrijpen van app-gebruik en het aanbieden van betere inhoud op de Marketplace.

Met name gegevens over app-gebruik die via de functie Gegevens verzenden zijn verzameld zullen Firefox OS en Firefox Marketplace informeren, zodat we het volgende kunnen leveren:

• apps of webinhoud die relevanter is voor uw app-gebruik of app-gebruik die in uw regio gebruikelijker is via verbeterde functies voor het ontdekken van inhoud (zoals nieuwe collecties of aanbevolen apps);
  • een verbeterde zoekervaring die door uw app-gebruik en het gebruik op regio worden beïnvloed;
  • een verbeterde gebruikerservaring van veelgebruikte apps door functieverbeteringen en nieuwe ontwikkelingen voorrang te geven, gebaseerd op de gegevens van ‘Gegevens verzenden’;
  • nieuwe inhoud die nog niet eerder door gebruikers is gezien; en
  • mogelijkheden voor het beïnvloeden van de richting die Firefox OS of Firefox Marketplace opgaan, gebaseerd op het gebruik van de telefoon door eindgebruikers met bèta-, ‘A/B testing’- of prototypeactiviteiten.

Gegevens over zoekmachineproviders die via de functie Gegevens verzenden zijn verzameld zullen Firefox OS informeren, zodat we een verbeterde zoekervaring kunnen leveren die is gebaseerd op trends in gebruik, zoals standaard zoekopties die afhankelijk zijn van regio’s en geografische omstandigheden.

Bekijk ons privacybeleid (en) voor meer informatie over welke gegevens worden verzameld en hoe deze worden gebruikt.

Hoe zet ik Gegevens verzenden aan of uit?

1. Tik op Settings 1.3Settings 1.4Settings- 2.0 (small) om de app Instellingen te openen.
  2. Tik op de knop B2G OS verbeteren. Het instellingenvenster verschijnt.
  3. Tik op de knop Gegevens verzenden om Telemetry aan of uit te zetten.
Telemetry Firefox OS
activate icon geeft aan dat Telemetry is ingeschakeld.
  1. Open de app Instellingen Settings 1.3Settings 1.4Settings- 2.0 (small) .
  2. Scroll omlaag naar de onderkant van het scherm en tik op Firefox OS verbeteren.
  3. Tik op het selectievakje naast Gegevens verzendenGegevens verzenden om deze functie aan of uit te zetten (een vinkje betekent dat dit aan staat).