Tilbakestill innstillinger i Firefox for feilsøking og løsning av problemer

Tilbakestilling av innstillinger (zoom, faner, sikkerhet, nettverk, kryptering, oppdateringer, hvor nedlastede filer lagres, etc.) er en av mange prosedyrer som kan hjelpe i feilsøking av problemer i Firefox. Vi forklarer to måter du kan gjøre dette.

Løsning 1: Tilbakestill Firefox til standard

Merk: Når du bruker tilbakestillingsfunksjonen vil bokmerker, historikk, åpne faner, vinduer, passord, infokapsler og skjema auto-fyll informasjon bli lagret. Men utvidelsene og temaene dine vil bli slettet og instillingene dine blir tilbakestilt. Trykk her for å lese mer om dette.
  1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, så på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.
  2. Klikk på Tilbakestill Firefox… og så på Tilbakestill Firefox i bekreftelsesvinduet som åpnes. Firefox avsluttes for å tilbakestille seg selv.
  3. Når tilbakestillingen er fullført åpnes et vindu som viser hvilken informasjon som ble importert. Klikk på Fullfør-knappen. Firefox vil starte.
  4. Velg om du vil at Firefox skal gjenopprette alle eller kun utvalgte vinduer og faner og klikk så på Sett igang!-knappen.
Merknad: Det er også en Tilbakestill Firefox knapp i Feilsøkingsmodus vinduet hvis du ikke kan starte Firefox normalt. Du kan også gjøre en manuell tilbakestilling ved å opprette en ny profil og overføre din viktigste informasjon til den.

Løsning 1: tilbakestill Firefox

Merk: Når du bruker tilbakestillingsfunksjonen vil bokmerker, historikk, åpne faner, vinduer, passord, infokapsler og skjema auto-fyll informasjon bli lagret. Men utvidelsene og temaene dine vil bli slettet og instillingene dine blir tilbakestilt. Trykk her for å lese mer om dette.
  1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, så på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.
  2. Klikk på Tilbakestill Firefox… og så på Tilbakestill Firefox i bekreftelsesvinduet som åpnes. Firefox avsluttes for å tilbakestille seg selv.
  3. Når tilbakestillingen er fullført åpnes et vindu som viser hvilken informasjon som ble importert. Klikk på Fullfør-knappen. Firefox vil starte.
  4. Velg om du vil at Firefox skal gjenopprette alle eller kun utvalgte vinduer og faner og klikk så på Sett igang!-knappen.
Merknad: Det er også en Tilbakestill Firefox knapp i Feilsøkingsmodus vinduet hvis du ikke kan starte Firefox normalt. Du kan også gjøre en manuell tilbakestilling ved å opprette en ny profil og overføre din viktigste informasjon til den.

Løsning 2: Slett innstillingsfilene til Firefox

Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp, velg Feilsøkingsmodus… og klikk på Start på nytt i dialogvinduet Starte Firefox på nytt i feilsøkingsmodus?.
Note: Du kan også starte Firefox i Feilsøkingsmodus ved å holde shift-tasten nede når du starter Firefox.holde option-tasten nede når du starter Firefox.avslutte Firefox og så bruke Terminal-vinduet til å kjøre: firefox -safe-mode
Det kan være du må spesifisere hele installasjons-stien til Firefox (f.eks. /usr/lib/firefox)
Klikk på menyknappen Bildet "Fx57menu" finnes ikke., klikk på Hjelp, velg Start på nytt med utvidelser avslått… og klikk på Start å¨nytt i dialogvinduet Starte Firefox på nytt med utvidelser avslått?.
Note: Du kan også starte Firefox i Sikker modus ved å holde shift-tasten nede når du starter Firefox.holde option-tasten nede når du starter Firefox.avslutte Firefox og så bruke Terminal-vinduet til å kjøre: firefox -safe-mode
Det kan være du må spesifisere hele installasjons-stien til Firefox (f.eks. /usr/lib/firefox)

1. Trykk for å huke av for Tilbakestill alle brukerinnstillinger til standard.

2. For å lagre endringene, trykk på Lagre endringer og start på nytt. Firefox vil nå startes på nytt med innstillingene endret til standard.
    • Klikk på meny-knappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.Fra Hjelp-menyen velg Mer feilsøkingsinformasjon. Feilsøkingsvinduet åpnes i en ny fane.
    • I Programinfo-avsnittet, til høyre for ProfilmappeProfilkatalog, klikk på Åpne mappeVis i FinderÅpne katalogen. Det nye vinduet som åpnes viser profilmappen din.Profilmappen din vil da åpne.
    Merknad: Hvis du ikke kan åpne eller bruke Firefox, vennligst følg instruksjonene i Finne profilmappen uten å åpne Firefox.
  1. Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.
  2. Finn og slett filen prefs.js (eller gi den et nytt navn, for eksempel til prefs.jsGAMMEL, for å beholde den gamle filen som en sikkerhetskopi). Dersom du finner mer enn en, en prefs.js.moztmp-fil eller en user.js-fil, slett (eller gi nytt navn til) disse også.